merhaba kızlar.. moralım cok fecı bozuk.... aglamak istiyıorum hüngür hüngür...
muhasebecimiz(patronun oğlu) işten ayrıldı ve benım maaşım da düştü... bır yıla yakın bu işyerınde calısıyorum arkadaslar. 1 yıl dolunca %8 zam ve ıkramıye verılıyor. 3 ay once muhasebecımız iyi niyetınden %8 zammı ve ıkramıyeyı bana da dahıl ettı.. cok sasırdım ve cok da mutlu oldum. fakat bır bucuk ay önce muhasebecimiz işten ayrıldı. yerıne patronun diğer oğlu geldi. maaşım eskisi gb yatıyor.. bu konuyu yöneticimle(patronla) konustm.. dedı kı hesaplarda bı yanlışlık olmuş.. hata yapılmış. ben de dedım ki siz 3 ay boyunca verıyorsunuz neden gerı cekıyorsunuz zammı bu normal mıdır kı? ıkramıye de aldım dedım. patron daha da sasırdı.. olmaz dedı...
daha once eşim de burda çalısıyordu fakat anlaşamadılar eşim 5 ay kadar once buradan ayrıldı,suanda evnden free olarak çalısıyor... o zamndan sonra benım yol paramı da verıyorlardı.. artık vermemeye basladılar... bunu da ilettim yöneticime.işimden memnum mu değilsiniz de dedım hayır dedı hatta cok memnunuz... zam işini de konusurm dıger ortaklarla.. ama hala ses seda yok... cok dardayım kızlar.. düğün borcu kredi borcu mobilya borcu derken bunalıma gırecem... eşim de proje bazlı çalısıyor evden.. proje bıtınce yuklu mıktar alıyor. ordan da n zamamn gelecegı bellı diil... sizce ne yapayım.. yöneticime gdp tekrar ıletsem mı bu durumu. yoksa ıletmesem mı... verdıgı para da ılaç gb gelmıstı... ah ahhhh... yoksa başka bır ıs mı bakayım... artık sabıt bır ısım de olsun dyrm ama.... off off...yardım edin ....
yeni gelen patronun oğlu iş güzarlık yapmış bana kalırsa,
maaşı düşürmek verdiği zammı geri almak iş hayatında seni kovamıyoruz kendin çık git demektir bana kalırsa
böyle bir durum da yokmuş,bence tekrar bir görüş çok moral bozucu bir şey gerçekten
çok fena cooookk içim acıdı resmen boyle dıyınce... şimdi de bayram geldı herkes alıcak ıkramıyesını bana bıse yok.... cok korkuyorum yaaa... bır de barbar brdır patronumuz... ne zaman ıyılıgı tutacak bellı olmaz... takrar konussam mı konusmasammı kararsızım.. ısrarla ısımden gerçekten memnun musunuz dedım evet dedı hıc problem yok...
Biraz aceleci bir karakter olduğunuzu hissettim. Tahmin edebiliyorum maddi anlamda ne kadar sıkıldığınızı, verilmiş hakkınızın da pat diye elinizden alınması da sizi zor duruma düşürmüştür muhakkak.
_ özel sektör bizi biraz silikleştiriyor, işten atılma korkusuyla patronlarımızla maaşımızın pazarlığını cok fazla yapamıyoruz. Fakat siz bir kez konuşmuşsunuz ve size geri döneyeceğini söylemiş. Peşpeşe söylemek sizi nahoş bir duruma sokar. Biraz bekleyin bir ay kadar eğer yanıt alamazsanız eliniz sağlam gidin.
-Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bizler buranın kadroluy yorumcuları değiliz, hicbirimiz, siz de dahil; "alooooo yorumcularrrr hadi yorum yapın" üslubu hic hoşumöa gitmedi, yazmayayım dedim ama dayanamadım yine. Yarış atımıyız ki biz zil calınca yoruma başlayalım
ama bu yanlış bir uygulama verilen maaş geri çekilemez
yani bu resmen maaşı düşürmek olmuş
bence nazapım;
sen yöneticinle konuş
ben ödemelerimi ona göre ayarlamıştım
neden bu yapılıyor bana de
yanlışlık olur mu hesaplarda hiç
bende muhasebede çalıştım
maaşlar verilirken önümde liste olurdu kim ne alıyor diye
resmen işlerine geldikleri gibi davranıyorlar
Bu haksızlık
hemen işten ayrılma bekle dahada zora düşersin
bir keresinde,herkezin maaşı arttırılırken benimki sabit kalmıştı
yöneticiyi aradım ben ilgilenmiyorum dedi
öteki yöneticiyi aradım
aaaa yanlışlık olmuş dedi düzeltti
yani tepki vermesen öyle kalcak..
hakkını ara canım ama sakin sakin işinden olma...
Ne zaman görüştünüz bu konuyu patronla? Bu önemli.!!!
çok güzel söylemişsiniz de... keske yorumu yapmasaydınız... zorunlu yazmıssınız gb oldu.... sizi zorla yorum dıye baglamadım ya.. dikkate almasaydınız canım hayret bişe...
Cnm 1 ay olmuşsa bir sorun yok hem de maaş gününmüş. Yarın bu işin tam zamanı üstelik. Maaşlar dağıtılsın bir bak. Belki patron halletmiştir bu konuyu.
Baktın yine eski maaşından aldın yani zamdan önceki maaşı o zaman gider konuşursun ama özellikle bu konuyu konuşmak için gitme. Başka bir iş için git ve '' bu arada kusura bakmayın tekrar açıp sizi sıkmak istemezdim ama tekrar zamdan önceki maaşı aldım, acaba bi gelişme var mı konuyla ilgili? Bende kendimi ona göre ayarlamıştım.Sizide zor durumda bırakmam istemem ama....falan filan... sonrada cevabını aldıktan sonra çokta önemsemiyormuş gibi teşkkür et çık. Çok üstünde durma derim.
Yarınki konuşmaya göre de kafanda bir şekillendirme yaparsın .Yeni iş yada bu şekilde devam diye.
Saçma ve yanlış bir uygulama bu yapılan. arkadaşlarında söylediği gibi resmen ben gönderemiyorum sen git der gibi. tabi gönderemiyor olabilir.Çünkü 1 yılın doldu ve tazminat hakkı kazandın.senin gitmeni isteyebilirler. Tüm bunları göz önüne alarak git.
Gelişmelerden haberdar et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?