- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
- Konu Sahibi 6 ustu 1 anne
-
Bütün olumsuzlukları düşünürsek hiçbir zaman o istediğiniz ferah hayat olmayacak. Para olur, sağlık olmaz, saglik olur para sağlık olmaz. İkisi de olur başka dış etkenler ortaya çıkar. Çocuk dünyaya getirmemek için milyon sebep sayılabilir.
O zaman kimse çocuk sahibi olmasın.
Hadi, neden diye sordunuz ve yine diyelim ki sonuna kadar haklısınız. Bu haldeyken 3 çocuk olmasi büyük bir sorun. Ama olmuş.
Geri iade etme ihtimali var mı?
O zaman sizin sorunuzun ve haklı olmanızın bir hükmü kalıyor mu?
Evet ağlama duvarı değilBenim haklı olma gibi bi çabam yok ki.. Bi altta cevap verdim.. kimse yargı da dağıtmıyor iyilik de.. yorum yapıyoruz hepsi bu.. herkesin bakış açısı..
kazayla olduysa aldırabilirdi..
Bu mantıkla buraya konu açmasının da bi anlamı yok.. ellerine para geçmicek arsanın vehameti belli olmıcak..
Ve dediğim gibi yine ağlama duvarı değil nihayetinde.. kum torbası da değil.. manevi olarak kazanım sağlamak için konu açmış olacağı gibi binbir tane üye var.. kötü yorum eleştiri kaçınılmaz.. beş parmağın beşi bir değil..
Evet ağlama duvarı değil
Kadınlar kulübünün BIR DERDIM VAR sayfası. İsteyen ağlar, isteyen kızar, isteyen üzülür...
Bir terslik yok açıkçası. Binlerce üye gibi derdini yazmış sadece
Aslında çok haklısınız. Adam işini gücünü bırakıp babasına bakıyor. Tabi ki bakacak ama çalışmayan sorumluluğu olmayan birileri varsa onlar bakabilirdi. Benim babam da hastayken kız kardeşim baktı. Sonuçta hem kredi çek hem işini gücünü bırak işini batır hamile eşini ve çocuklarını düşünmeden. Bence konu sahibinin en son problemi görümcelerle olmalı.Iflas etmediler, adam işi birakti, güya kp'eri yardim etmek için. Hiç iş ne olacak, eve nasil yemek girer düşünmeden.
Bu adam daha yeni sorumsuz olmadi. Şimdi bile arsayi kardeşlerinden dolayi satmak istemiyor. Cekirdek ailesi sefil yaşamasi umrunda değil.
Böyle sorumsuz bir adama 3 çocuk yapmak cidden fazla. Ki konu sahibin o zaman durumumuz iyi dedigi "yeni yeni para kenara koyuyorduk" yani durumu o kadarda parlak değildi.
Maalesef herşey bizler içinBaştan beri asgari ücretle çalışmıyor,kendi dükkânı var,babasının hastalığı nedeniyle bazı işleri geri çevirince iflas ediyor.
Bn evlenmeden önce bir ekmeğe muhtaç durumları da gördüm çocukkenŞu konuyu yorumları doğru düzgün okumadan neden evlendin ? neden 3 çocuk yaptın ? nasıl güvendin ? şu soruları sorunca bişey düzelmiyo. Kadın durumumuz iyiydi sonradan tepetaklak olduk demiş. 3. çocuga hamileyken sorunlar çıkmış. Kimse ne zaman ne durumda olacagını bilemez. İnsan buraya rahatlayıp derdini anlatmaya geliyo herkes maşallah ne çok biliyomuş ya insanı daha çok psikolojisini çökertir bazılarınız valla. Burda herkesin 4 4 lük hayatı, çok yüksek maaşlı işleri, çok iyi kaynanaları görümceleri var herhalde. Her konuya garip garip yorumlar.
Vicdan var baba hasta ve muhtaç evladı olarak görevini yaptıAsgari ücret veya bebekle alakası yok bu durumun.
Erkeğin ailesi için çekilen ve konu sahibinin kocası tarafından ödenen bir borç var.
Ona neden demek aslında.
Allha havale hepsiEşiniz vermezse havlamaya devam etsinler o zaman. Utanma filan da yok belli ki, insan çocuklu, geçim derdinde olan kırk kat yabancıdan istemez böyle saçma şey. Tam evlerden ırak tiplermiş.
Maalesef öyle oldu.adamcagizi tek bıraktılar hasta yatagindakadın derdini anlatmis gene cocuk bekçileri konuya tunemis. sanki yemek siparis eder gibi cocuk siparis ediliyorda neden cocuk yaptin diye hesap soruyorlar.
kac kez de anlatmış korunmaya rağmen oldu diye. hicbir korunma yontemi yuzde yuz korumuyor.
kadini çapraz sorguya alir gibi bu kadar sorgulamak neden.
umarim arsayi satabilirsiniz. kayinvalideniz de gorumceleriniz de insanlıktan nasibini almamis. hasta babalarinin peşinde biraz da onlar kostursaydi iflas etmezdi belki de esiniz.
Yalan borcum yok ben zaten aldırmaya karşıyım ve spiral takılıydı kaymış farkedemedim bir şekil oldu ve ac kaldılar demiyorum sadece konusanadikca içime attikca boguluyorum p yüzden de buraya yazdimEşiniz çok sorumsuz biri.
Babası kanser olmuş evet çok acı çok.
Ama 2 çocuğu, hamile eşi, çektiği kredisi var iken asla işini bırakmamalıydı.
Bağrına taş basıp gene de en azından kredi bitene kadar çalışmalıydı.
Ben bu sorunlar çıktığında 3.5 aylık Hamile olduğunuza inanmıyorum.
Tahminen gelen tepkiler üzerine hamilelik sonlandırma yasal sınır 10 hafta olduğu için öyle dediniz.
Maalesef 3.çocuk ciddi yoklukta doğmuş.Bile bile bu yoklukta doğmamalıydı.Bence bu en büyük vebal.
Yaşınız 28.Daha çok gençsiniz.3 çocuğunuz var.
Bari bundan sonra 2 veya 3 yöntemle korunun ki 4.5. hamilelik olmasın.
Bu arada bazı üyelere katılmıyorum.
Çocuk sahibi olmadan önce her detayı hesaplayacaksın.Çocuk bu.Diyelim süt olmadi bi çocuk mama yemek zorunda en az 6 ay.
En ucuz mama 100 tl.Daha bunun bezi, giysisi, ilacı, ıvırı zıvırı var.Kreşi var anaokulu var okulu var giysisi var servisi var kursu var, var da var.Maalesef burası Norveç değil.Kendine güveniyorsan çocuk sahibi olacaksın. Kimseden bu devirde hayır yok maalesef.
Ayrıca bir an önce o arsayı sattırın yoksa o vicdansız görümceler o arsayı alırlar.Gerekirse ajitasyonun dibini yapın gene de sattırın.
Ve lütfen ben yetimim argümanı ile daha fazla çocuk bu durumda yapmayın.
Yoksa ileride çocuklarınız keşke yetim olsaydık da bir sürü kardeş olup bunca sıkıntıyı çekmeseydik diyebilir.Yokluk insanı acımasız yapar.Çocukları bile.
Umarım tez zamanda feraha çıkarsınız.
Arsayı hemen sattırın.
Hemen.
Evlatlık görevini yapmasına bir şey dediğim yok ama babalık görevini de yapsın. Gitsin iki işte çalışsın. Babasina bakici tutsun. Paraya da ihtiyaç var değil mi?Vicdan var baba hasta ve muhtaç evladı olarak görevini yaptı
Anne maaş yardımı yaparım derken vefat edince kayınpeder im bütün malını ve aylığının yönetimini kızlarına verdi
Kredi çekildi belalı hosolsun kp iyiydi gene birşey istem kimseden ama çözüm olsun diye eldeki mala göz dikmek bi yerde bana koydu artik
Amin inşallah şartlar ve hayat değişebiliyorDaha türkiyede açlıktan ölen olmadı bu kadar da abartmayın,kadının derdi birdi bin oldu. Allahım verdiği canı almaya kimsenin hakkı yok o çocuğun rızkı varmış ki dünyaya gelmiş,asıl aldırsaydı vebalini ödeyemezdi iki dünyada da,Allah bunun da mükafatını verecektir.kötü günler de iyi günler de bizim için ve geçici,bu kadar felaket tellalı olmaya gerek yok, çok insan tanıyorum asgari ücret tek maaş iki çocuk gayet de geçinebilen.herkes lüksün dibine vurmuyor çocuklarını koleje göndermek zorunda da değil. Zor günler geçer feraha çıkılır elbet.
Yanlış yazdm Kv de herşeyin i bıraktı kızınaEvlatlık görevini yapmasına bir şey dediğim yok ama babalık görevini de yapsın. Gitsin iki işte çalışsın. Babasina bakici tutsun. Paraya da ihtiyaç var değil mi?
Madem kayınpederin maaşını görümceler kontrol ediyorsa dönüşümlü bakılsın. Eşin de gerektiği şekilde çalışsın.
Gereksiz bir vicdan. Hatta ucu vicdansızlığa gidiyor.
Annem terk etti gitti. Baba yok ,kardeş yok bir basıma bıraktı inşallah geçecek ümidin o yondeEşini ikna et ,biran önce tarlayı satsın.Bu kadar hem maddi hemde manevi sıkıntı da olduğunu görüyor dur herhalde.Annen çocukların başına gelse sende çalissan.Bir elin nesi var misali.En oluru bu canim.Bu günler de geçer ,stres yapma , çocuklara da yansır.Annenle bir konuş olmaz mi
Dükkân vardı işlere gidemediği için inşaatlar isi geri çekti ve iflas oldu.çünkü bulunduğunuz yerde tedavi eden hastane bulamadık il dışına çıktı ve o adamcağız tek başına yabancı bi yerde hasta halde eli kolu tutmaz iken napilabilirdi o anda insan herşeyi detaylı düşünemiyorIflas etmediler, adam işi birakti, güya kp'eri yardim etmek için. Hiç iş ne olacak, eve nasil yemek girer düşünmeden.
Bu adam daha yeni sorumsuz olmadi. Şimdi bile arsayi kardeşlerinden dolayi satmak istemiyor. Cekirdek ailesi sefil yaşamasi umrunda değil.
Böyle sorumsuz bir adama 3 çocuk yapmak cidden fazla. Ki konu sahibin o zaman durumumuz iyi dedigi "yeni yeni para kenara koyuyorduk" yani durumu o kadarda parlak değildi.
Hadi diyelim maddiyat kötü diye üçüncüyü aldırdın, diğer ikisini ne yapacaktın?Yalan borcum yok ben zaten aldırmaya karşıyım ve spiral takılıydı kaymış farkedemedim bir şekil oldu ve ac kaldılar demiyorum sadece konusanadikca içime attikca boguluyorum p yüzden de buraya yazdim
Valla gercektn sinirleniyorum artik sizene milletin çoluğundan cocugundan.millet derdini anlatmaya korkuyor artik sizin gibiler yuzunden.. Benim ailemde cok fakirdi. Ekmek cay yapip yedirirdi bize cocukken bak ölmedik bisi olmadi bize. Yani butun haklar sanki zengilerinmis gibi davranmayin. Paran varsa cocuk yap yoksa sakin yapma. Cok zengin olup iflas eden insanlar var. Napicaklar var olan cocugu anasinin karnina gerimi sokacaklar. Oldu olacak kari koca iliskiye girince baslarinda bekleyin aaa fakirsin sen hemeb korun sakin cocuk yapma.ya gercekten soruyorum bu haddi nerden buluyorsunuzBir bebek degil üstelik, 3 cocuk.
Ama dogru sorun cadaloz görümceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?