- 16 Haziran 2011
- 16.472
- 72.816
- 798
Ya da kadının Bağkur primini yatırmıyor borçlanıyor bu yüzden yararlanamıyor olabilir.
Bu da bir ihtimal tabi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya da kadının Bağkur primini yatırmıyor borçlanıyor bu yüzden yararlanamıyor olabilir.
Ya imkanım olsa tabiki yapmak isterim annem için ama herkesin başka bi meselesi var bi tanesi çocuğu oldu ona bakıyor çalışamıyor diğeri işsiz kaldı bi tanesinin hiç işi yok bekar daha ben evlendim 1 yıl oldu hala evimde eksiğim var büyük şehirde zor yetiştiriyorum böyle bi söz vermek istemiyorum çok param olsa onlarında olmasa tamam ama durum o şekilde değilBakın ailenin gelirinden bağımsız dedim onların çokta olsa annenin gönlünü almaktan bahsettim, elbet durum çok iyi olmayabilir ama çok kardeşiz demişsiniz birleşip bir prim ödemek bu kadar zor olmamalı, bunca yıl büyüttüğü evlatlardan gönlü ister insanın, kimse tek başına üstlenmesin ama kadıncağızın kendine ait bir emekliliği olsun atla deve değil sigorta primi, anneniz muhtmelen ömrünü babanızın uhdesi altında geçirmiş, çalışmamış çocuk büyütmüş bir kadın, fena mı olur kendine ait bir güvencesi olsa
Bakın ailenin gelirinden bağımsız dedim onların çokta olsa annenin gönlünü almaktan bahsettim, elbet durum çok iyi olmayabilir ama çok kardeşiz demişsiniz birleşip bir prim ödemek bu kadar zor olmamalı, bunca yıl büyüttüğü evlatlardan gönlü ister insanın, kimse tek başına üstlenmesin ama kadıncağızın kendine ait bir emekliliği olsun atla deve değil sigorta primi, anneniz muhtmelen ömrünü babanızın uhdesi altında geçirmiş, çalışmamış çocuk büyütmüş bir kadın, fena mı olur kendine ait bir güvencesi olsa
Ailenin mal varlığı ve gelirinden bağımsız olarak söylüyorum ; sizler (çok kardeşiz demişsiniz) ve babanız bunca yıl hepinize emeği geçmiş annenin sigorta primlerine destek olup emekli edemediyseniz utanın demem ama biraz sıkılın derim. Bunu annenize özel söylüyorum ailenizin bakımını üstlenin anlamı çıkmasın ama annedir yahu bunca yıllık emeğin ardından o kadarcık gönlü alınabilir
Annesi, bir kenarda 100 000 liramiz var, bakma babana demis yaBakın ailenin gelirinden bağımsız dedim onların çokta olsa annenin gönlünü almaktan bahsettim, elbet durum çok iyi olmayabilir ama çok kardeşiz demişsiniz birleşip bir prim ödemek bu kadar zor olmamalı, bunca yıl büyüttüğü evlatlardan gönlü ister insanın, kimse tek başına üstlenmesin ama kadıncağızın kendine ait bir emekliliği olsun atla deve değil sigorta primi, anneniz muhtmelen ömrünü babanızın uhdesi altında geçirmiş, çalışmamış çocuk büyütmüş bir kadın, fena mı olur kendine ait bir güvencesi olsa
Annenin çalışarak kazandığı bir emeklilik hakkı yoksa , değişen emekli maaşı bağlama şartları dahilinde: Allah gecinden versin annelerine eş sebebiyle emekli maaşı bağlanması gerekirse bir gün, 2 maaş ödemesi birden verilmeyebiliyor.
Çocukların anne ve babalarına ihtiyaç dahilinde yardım etmeleri ve onları gözetmeleri ile ; baba emekli iken , annelerinin gönlü olsun diye annelerinin sigorta primlerini ödemeleri arasında çok fark var.
Bu ama cocuklarin sucu degil ki. Emeklilik isteyen zamaninda gerekeni yapacak. Yoksa hesap "Sizi bakip büyüttüm, simdi siz bana bakacaksiniz" a cikiyor. Bende emekliligim icin ekstradan sigorta yaptirdim cünkü cocuklarimin büyüttügüm senelerde normalde kazanabilecegim parayi kazanamiyorum. Bir taraftan gelirleri olup, bir taraftan arsa icin para biriktirip cocuklara "Beni emekli edin" demek de biraz doyumsuzluk gibi geliliyor. Iki kisiler sonucta
Eski kadınların çoğu bu durumda, yıllarını çocuk büyüterek, eşlerinin uhdesi altında geçiriyorlar, eminim ki anne şu an üzerindeki dükkanın yasal sorumluluğundan bile haberdar değildir. Tabi ki kimse annesinin sigortasını ödemek zorunda değil, ailesine bakmak zorunda değil ama evlat olarak ben olsam her şeyin babama bağlı olduğu bir düzende anneme bu kadarcık bir jest yapardım.
Ülkede şartlar sürekli değişiyor, sosyal güvenlik şartları da buna dahil, günün birinde devlet eşten sigorta bağlamıyorum dese ki geriye dönük kanunlarda yapılan değişiklikler sonucu bugün eyt liler var olmayacak iş değil yani, o eşlerin hepsi darda kalacak. Biraz gönül almaktan bahsettim aslında insanlar tabi ki yaşlılığını planlamalı ama bunu biz bugünün şartlarında düşünebiliyoruz ya da bazen şartlar oluşmuyor. Babadan kalacak miras bile anneye şartlı ,çoğu çocuklara kalıyor. Anne denilen şey benim için biraz özel, özledim belki ondan, doktora gidemiyorum dese aklımı oynatırdım herhalde o yüzden fikrim bu yönde. Evet zorunluluk yok ama yetişkin olduk kendi hayatımız var diye tümden bağların koptuğuna da inanmak istemiyorum, benim ki duygusal bir düşünce yani, başkaları yapmayabilir
Bu durumda ama ben babamin üstüne cökerdim. Cünkü geliri var ve arsa almak yerine onu esi icin kullanabilir. Gerekirse annemi evime alip bakarim. Mesele babanin burda kendi sorumlulugunu yerine getirmedigi gibi hala cocuklara yüklenmesi. Hani ellerinde birsey olmasa tamam hepsi katilsin emekli etsinler diyecegim, ama durum sanirim öyle de degil. Ve bu baba dururken o emekligin üstüne de cöker.
verirseniz göreviniz haline gelir. Issiz kardesinuz, yeni dogum yapmis kardesinizden ve yeni evli sizden ne bekliyor ki?Ya imkanım olsa tabiki yapmak isterim annem için ama herkesin başka bi meselesi var bi tanesi çocuğu oldu ona bakıyor çalışamıyor diğeri işsiz kaldı bi tanesinin hiç işi yok bekar daha ben evlendim 1 yıl oldu hala evimde eksiğim var büyük şehirde zor yetiştiriyorum böyle bi söz vermek istemiyorum çok param olsa onlarında olmasa tamam ama durum o şekilde değil
işyeri varsa annenizin bağkuru olur???Gerçekten miasla bilmiyorum konuşulanı söylüyorum . Ama işyeri annemin üzerine yapıldı sanırım ordan ödüyorlar sigortayı o yüzden olmuyor galiba ya da bilmiyorum bu da ayrı bi muhabbet olabilir
![]()
Pardonda neden bi insan cocuk dogurubca bukadar beklenti icine giriyor anlamiyorumBakın ailenin gelirinden bağımsız dedim onların çokta olsa annenin gönlünü almaktan bahsettim, elbet durum çok iyi olmayabilir ama çok kardeşiz demişsiniz birleşip bir prim ödemek bu kadar zor olmamalı, bunca yıl büyüttüğü evlatlardan gönlü ister insanın, kimse tek başına üstlenmesin ama kadıncağızın kendine ait bir emekliliği olsun atla deve değil sigorta primi, anneniz muhtmelen ömrünü babanızın uhdesi altında geçirmiş, çalışmamış çocuk büyütmüş bir kadın, fena mı olur kendine ait bir güvencesi olsa
Olabilir, ben ailelere yardıma karşı değilim ama böyle dile getirilince buz gibi soğuyorum.Ailenin mal varlığı ve gelirinden bağımsız olarak söylüyorum ; sizler (çok kardeşiz demişsiniz) ve babanız bunca yıl hepinize emeği geçmiş annenin sigorta primlerine destek olup emekli edemediyseniz utanın demem ama biraz sıkılın derim. Bunu annenize özel söylüyorum ailenizin bakımını üstlenin anlamı çıkmasın ama annedir yahu bunca yıllık emeğin ardından o kadarcık gönlü alınabilir
Eski kadınların çoğu bu durumda, yıllarını çocuk büyüterek, eşlerinin uhdesi altında geçiriyorlar, eminim ki anne şu an üzerindeki dükkanın yasal sorumluluğundan bile haberdar değildir. Tabi ki kimse annesinin sigortasını ödemek zorunda değil, ailesine bakmak zorunda değil ama evlat olarak ben olsam her şeyin babama bağlı olduğu bir düzende anneme bu kadarcık bir jest yapardım.
Ülkede şartlar sürekli değişiyor, sosyal güvenlik şartları da buna dahil, günün birinde devlet eşten sigorta bağlamıyorum dese ki geriye dönük kanunlarda yapılan değişiklikler sonucu bugün eyt liler var olmayacak iş değil yani, o eşlerin hepsi darda kalacak. Biraz gönül almaktan bahsettim aslında insanlar tabi ki yaşlılığını planlamalı ama bunu biz bugünün şartlarında düşünebiliyoruz ya da bazen şartlar oluşmuyor. Babadan kalacak miras bile anneye şartlı ,çoğu çocuklara kalıyor. Anne denilen şey benim için biraz özel, özledim belki ondan, doktora gidemiyorum dese aklımı oynatırdım herhalde o yüzden fikrim bu yönde. Evet zorunluluk yok ama yetişkin olduk kendi hayatımız var diye tümden bağların koptuğuna da inanmak istemiyorum, benim ki duygusal bir düşünce yani, başkaları yapmayabilir keza konu sahibi sonraki açıklamasında kardeşlerinin işsiz olduğunu yazmış tabi ki ödeyemezler
Hayır çok zor durumdaysa tabiki gereken neyse yaparsın bi ekmek yiyorsan yarısını onlara verirsin ama durum çok farklı bizim ailede annemde babamda ne maddi ne manevi bi kere duygusal olarak bile bizim yanımızda değiller evlenirken mesela 1 kere bile babam sormadı nasıl yapacaksınız ne edeceksiniz diye annem desen hep bi mağdur babamı kötülüyor kendide imkanı olmadığı için babama katlanıyor öyle söylüyor yani annemde duygusal olarak yanımızda olmuyor hep bi acıyoruz biz kardeşler olarak ailemize ama bugün ben çok zor durumda kalsam annemi babamı aramak aklıma bile gelmez öylede duygusal olarak uzaklar çocuklarınaAile zor durumda ise aninda yardım edilir. İstekleri ikiletilmez bile. Ama sizin aile zor durumda değil sadece duygusal manipülasyon yapıyorlar.
Zor durumda olanın maaşı, bir evi, arabası, dükkanı, isyeri ve kenarda en az 100 bin TL parası olmaz. Arsa için geçim giderlerini sizin karşılamanızı istiyorlar. Yeni evlenmissiniz. Tonla borcunuz vardır. Bir kardes işsiz, bir kardes yeni doğum yapmış tek maaşlı kirada. Ailenizin yaptığını hiç etik bulmadım. Arsa almak icin kit kanaat geçinen sizden, işsiz kardeşinizden, yeni doğum yapmış çalışamayan çocuklarından para istiyorlar. Ben annenizin de babanızın da duygusal manipülasyon yaptığını düşünüyorum. Sigortası olmasa bile yeşil karta başvuru yapılır. Böyle aileleri anlamıyorum. Zor durumda insanın en az 1 milyonluk evi, arabası, isyeri, dükkanı, 100 bin kenarda atıl parası olmaz.
Aileye yardım edilir ama gerçekten zor durumdalarsa..Gerçekten ihtiyaçları olsa üç beş yardım edin derdim. Şu durumda önce kendinizi düşünün bir an önce borçlarınızı kapatın derim.
Evet anneme söyledim ben tabiki yapmak isterdim imkanım olsaydı ama beni arayıp beni üzmenize gerek yok ben çocuğum olsa ondan ömür boyu sorumluyum ama ailemden sorumlu değilim yapmıyoruz diye biz kötü değiliz dedim annemde yok çocuğun olsada ömür boyu sorumlu değilsin dedi bir gün bi arkadaşımın annesi zamanında ikiz çocuğunu aldırmışlar bakamayız diye bunu anneme anlattım annem cevap olarak neden aldırmışlarki arkadaşında çalışır yardım ederdi okuturdu dedi yani bunu neden anlattım annemde zihniyet aynıPardonda neden bi insan cocuk dogurubca bukadar beklenti icine giriyor anlamiyorum
Zamanina cocugu kendin istemissin dogurmussun konu sahibi zorlamadi anne beni dogur diye masallah kadin bir sürü cocuk dogurmus sonra vay efendim destek olun emekliligim yok.
Zamaninda emeklilik olmak icin gerekeni yapsaymis yazik degilmi bu kizcagiza?
Bi insan önce kendi ailesini düsünmeli bence. Ha gönlü ister annesine babasina ufak bi destek verir o farkli ama anne baba evladinin girtlagina yapismaz para ver diye
Anne babanizin evi, maasi olmasa eminim sizde kendinizden kisip destek verirsiniz ama bu biraz keyfi. Enayi yerine konulmak bu. Annenizin gücü de kizlarina yetiyor heralde, hayir sizden degil kocasindan istemesi lazim.Evet anneme söyledim ben tabiki yapmak isterdim imkanım olsaydı ama beni arayıp beni üzmenize gerek yok ben çocuğum olsa ondan ömür boyu sorumluyum ama ailemden sorumlu değilim yapmıyoruz diye biz kötü değiliz dedim annemde yok çocuğun olsada ömür boyu sorumlu değilsin dedi bir gün bi arkadaşımın annesi zamanında ikiz çocuğunu aldırmışlar bakamayız diye bunu anneme anlattım annem cevap olarak neden aldırmışlarki arkadaşında çalışır yardım ederdi okuturdu dedi yani bunu neden anlattım annemde zihniyet aynı
Annesi, bir kenarda 100 000 liramiz var, bakma babana demis ya
.Amac cocuklardan.tirtiklayip durmak