Maddi destek

Tabanakuvvet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
161
85
13
Merhaba kızlar yaklaşık bir ay sonra işe gireceğim 5 aylık evliyim düğün takılarını yani eşime takılanları kayınvalidemler aldı oturduğum ev bizim kira değil Kayınpederim 3 milyar civarında maaş alıyor yaklaşık 1 milyar 800 lira ev kredisi ne ödüyor Ama bu evi biz eşimle daha tanışmadan önce almışlar Yaklaşık 3 aydır taksit ödüyoruz evimi aksesuarları yiyecek içecek balayı masraflarını eşim hep kredi kartıyla karşıladı Bu yüzden bunları ödüyoruz ve durumumuz bayağı sıkışık eşim 1 milyar 800 maaş alıyor daha fazla sıkışmamak için işe giriyorum fakat Kayınpederim düğün borcunu kapatamadı için 15 milyar kredi çekti Daha doğrusu Biz 15 milyar biliyorduk görümcemin toplam 5 milyar bir yerlere borcu olduğu için 5 milyar fazla kredi çekmiş ayda 500 lira ben sana veririm Sen de üstüne 100 lira eklersin Her ay 600 lira kredi borcunu kapatırız demiş daha doğrusu dedi fakat Kayınpederim zaten üç milyar maaş almasına rağmen yaklaşık iki milyara bizim ev kredisine gidip görümcemin ödüyeceği parayı da Kayınpederim ödüyor geriye 500 lira Onlara para kalıyor sorun şu Ben çalışınca onlara maddi destek yapmazsam Laf yaparlar mı ya da maddi olarak destek olmak zorunda mıyım

Kafam karıştı 300-500 derken. Kalem kağıt alıp geliyorum.
O zaman şöyle anlatayım
Kayınpederim 3 milyar emekli maaşı alıyor. Bizim şuan oturduğumuz evi biz daha eşimle tanışmadan önce kredi çekerek almışlar. Şuan bu evin kredi borcunu ödüyolar 1 800 kadar. Düğünde eşimin takılarının hepsini aldılar. Ama düğün borcu kapanmadığı için üstüne 15 milyar kredi çekicekti. Görümceminde borcunolduğu için 5 milysr fazla çek benim borçları kapatalım bende direk sana vereyim dedi kayınpederme. Ama vermiyor ve adam yaklaşık 2 buçuk milyar toplam bütün kredilere para ödüyor ve 500 lira onlara geçim parası kalıyor. Ben yardım etmek zorundamıyım

Kayınpederiniz şu anda sizin oturduğunuz evin kredisini ödüyorsa ve çok sıkışacaksa evet maddi destek yapmalısınız.
Daha öncede 1 mikyarla geçiniyolarmış. Bu krediyi görümcem zorla çektirdi biz öderiz baba dediler. Adam arabasını satıp daha düşük model alıcaktı böylrce araba parasıyla botçrcu ödeyip kredi çekmemiş olcaktı 500 lira babasına para vermesi gerekiyodu her ay kredi borcu için vermiyo ben niye yardım etmek zorundayım

:KK70::KK70:
valla benim de karıştı:KK45:
O zaman şöyle anlatayım
Kayınpederim 3 milyar emekli maaşı alıyor. Bizim şuan oturduğumuz evi biz daha eşimle tanışmadan önce kredi çekerek almışlar. Şuan bu evin kredi borcunu ödüyolar 1 800 kadar. Düğünde eşimin takılarının hepsini aldılar. Ama düğün borcu kapanmadığı için üstüne 15 milyar kredi çekicekti. Görümceminde borcunolduğu için 5 milysr fazla çek benim borçları kapatalım bende direk sana vereyim dedi kayınpederme. Ama vermiyor ve adam yaklaşık 2 buçuk milyar toplam bütün kredilere para ödüyor ve 500 lira onlara geçim parasıkalıyor. Ben yardım etmek zorundamıyım

Daha öncede 1 mikyarla geçiniyolarmış. Bu krediyi görümcem zorla çektirdi biz öderiz baba dediler. Adam arabasını satıp daha düşük model alıcaktı. 500 lira babasına para vermesi gerekiyodu vermiyo ben niye yardım etmek zorundayım

Hem siz hem de görümceniz destek olmalı benim görüşüm sadece sizin için değil. Görümceniz kendisi neden çekmiyor krediyi de babasına çektiriyor hadi diyelim kendisi çekemedi o zaman babasına her ay parasını vermesi gerekir. Adam 3000 lira maaş alıyor diye kimsenin kredisini ödemek zorunda değil bu yaştan sonra.

Hem siz hem de görümceniz destek olmalı benim görüşümce sadece sizin için değil. Görümceniz kendisi neden çekmiyor krediyi de babasına çektiriyor hadi diyelim kendisi çekemedi o zaman babasına her ay parasını vermesi gerekir. Adam 3000 lira maaş alıyor diye kimsenin kredisini ödemek zorunda değil bu yaştan sonra.
İşte bende bundan bahsediyorum ama o ödemiyor ben niye kendimi sarsayım

Altınlarınızı zaten aldılar, doğru mu anladım?

Siz bu konuyu eşinize danışın, iyi niyetle yaklaşıyorsunuz çok güzel. Umarım iyi niyete değen insanlardır.

O zaman şöyle anlatayım
Kayınpederim 3 milyar emekli maaşı alıyor. Bizim şuan oturduğumuz evi biz daha eşimle tanışmadan önce kredi çekerek almışlar. Şuan bu evin kredi borcunu ödüyolar 1 800 kadar. Düğünde eşimin takılarının hepsini aldılar. Ama düğün borcu kapanmadığı için üstüne 15 milyar kredi çekicekti. Görümceminde borcunolduğu için 5 milysr fazla çek benim borçları kapatalım bende direk sana vereyim dedi kayınpederme. Ama vermiyor ve adam yaklaşık 2 buçuk milyar toplam bütün kredilere para ödüyor ve 500 lira onlara geçim parasıkalıyor. Ben yardım etmek zorundamıyım

Bence onlara maddi destek olarak vermeyin ama kredi ödemesine katkıda bulunabilirsiniz.. Sonuçta kredi sizin eviniz için çekilmiş. Düğün takılarınızın tutarının, kayınpederinizin ödediği/ödeyeceği meblağdan düşük olacağı varsayımı ile yapıyorum bu yorumu.

Ben olsam vicdanen rahat edemezdim ve kesinlikle yardım ederdim bence sizde edin adam sizin için bu kadar borcun altına girmiş.

Daha öncede 1 mikyarla geçiniyolarmış. Bu krediyi görümcem zorla çektirdi biz öderiz baba dediler. Adam arabasını satıp daha düşük model alıcaktı böylrce araba parasıyla botçrcu ödeyip kredi çekmemiş olcaktı 500 lira babasına para vermesi gerekiyodu her ay kredi borcu için vermiyo ben niye yardım etmek zorundayım
yardim etsen insanlik olur adam senin evinin kredisini ödüyor simdi kim kime ev alip kredi ödüyor ben olsam cok kizarim bu duruma hem evde otur hem adam 500 tlyle gecinmeye calissin iciniz rahat edecek mi

İşte bende bundan bahsediyorum ama o ödemiyor ben niye kendimi sarsayım

İşte o ödemiyor ben niye ödeyeyim diye düşünecek olursak adam arada sefil olacak. Ben kayınpederinizin yerinde olsam madem öyle herkes kendi kredisini kendisi ödesin derim buna görümcenizde dahil belki aklı başına gelir.

evet yardım etmelisin.. sizin eviniz ödeniyor, sayesinde kira ödemiyorsunuz, sizin düğününüzü yapmış.. nice anne babalar var düğüne filan karışmayan..

Back
X