maddi durumumuz da biraz sıkıntı yaşıyoruz acaba evde ek iş olarak ne yapabilirim?

mrymfyza

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
563
273
18
30
herkese günaydın merhabalar. kizlar biraz maddi anlamda güçlük çekiyoruz eşyam yoktu vardı ama kaynanamın hep eski cekyatlar vs vs. bende eşimden rica ettim ve evin bütün eşyalarını baştan basa değiştirdik kaynanam da kayinbabamdan kalan maasıyla biraz el attı saolsun. herşey iyi hoş buraya kadar. ama malum biraz kredi kartlarına yuklendik. kayın babam dan 17 milyar para kaldı bankadan geri verdiler. o parayı da saolsun kaynanam halletti birşekilde. neyse bunların önemi yok artık giden gitti. kizlar şimdi söyle bir durum var. dikiş çok iyi biliyorum dikiş makinem var ne iyi markadan. dışardan dikiş işi mi alsam diyorum. dikiş yapsam. hemen yan binamız ismek ama 2 yaşında kızım var ve kaynanam bakmaz kizima biliyorum. esim de izin vermedi. kendi cabalarimla evime biraz Katkım olsun istiyorum. allaha şükür iyiyiz ama biraz sıkıntı yaşıyoruz.. palet kumaştan yastık yapıp satıyorlar görmüştüm interntte. bilmiyorum kizlar ne iş yapsam ama kendi evimde yapmak şartıyla eşim izin veriyor. bana biraz fikir verir misiniz :)

herkese günaydın merhabalar. kizlar biraz maddi anlamda güçlük çekiyoruz eşyam yoktu vardı ama kaynanamın hep eski cekyatlar vs vs. bende eşimden rica ettim ve evin bütün eşyalarını baştan basa değiştirdik kaynanam da kayinbabamdan kalan maasıyla biraz el attı saolsun. herşey iyi hoş buraya kadar. ama malum biraz kredi kartlarına yuklendik. kayın babam dan 17 milyar para kaldı bankadan geri verdiler. o parayı da saolsun kaynanam halletti birşekilde. neyse bunların önemi yok artık giden gitti. kizlar şimdi söyle bir durum var. dikiş çok iyi biliyorum dikiş makinem var ne iyi markadan. dışardan dikiş işi mi alsam diyorum. dikiş yapsam. hemen yan binamız ismek ama 2 yaşında kızım var ve kaynanam bakmaz kizima biliyorum. esim de izin vermedi. kendi cabalarimla evime biraz Katkım olsun istiyorum. allaha şükür iyiyiz ama biraz sıkıntı yaşıyoruz.. palet kumaştan yastık yapıp satıyorlar görmüştüm interntte. bilmiyorum kizlar ne iş yapsam ama kendi evimde yapmak şartıyla eşim izin veriyor. bana biraz fikir verir misiniz :)
bu arada kizlar 25 30 a yakın borcumuz var. kayinbabamun kredi borçları vardı arabamız bar onu almıştı faiz falan arttı tabi fiyat. araba da satılmıyor maleseff

bizim bir komsumuz var anlarmisiniz o isten bilmiyorum ama su eski yastik kenarlarindn yatak ortusu falan yapiyor ve deli para kazaniyor komsulara falan duyursaniz yeter bir kisi bin kisi demektir

Herkes ihtiyaçlarından kısıyor, yastık falan lüks kalır, kimsenin de alacağını sanmıyorum.

Çeyiz dikiminden anlarsanız o tarz şeyler daha akıllıca . Zira yedikleri ekmekten kısıp çeyiz yapıyor insanlar. Anlamasam da...
yada şekilli Bebek yastıkları

1C09FC0E-59AA-4F6C-9DEB-9569682E77A0.webp 2F8CA161-7E1A-4CF5-A9E1-8069F675062F.webp 9900DD36-BC96-43AF-9DF3-63D1982A475E.webp

İki çocuğum var henüz böyle şeyleri olmadı ama olmazsa olmazmış öyle diyorlar :))

çok şükür eşiniz kendi evinizden çalışmanıza izin veriyormuş çok rahatlatıcı

eğer dikiş nakış işiniz iyiyse öyle bir şey yapabilirsiniz izin çıkarsa tabi
Kadının iki yaşında çocuğu var ve bakask kimsesi yok çocuğu sokağa mı bıraksın.ayrıca kimsenin evlilik hayatı kimseyi ilgilendirmez.kadın bize eşimi çalışmaya nasıl ikna ederim diye sormuyor.evden ne iş yapabilirim diye fikir istiyor.

Kadının iki yaşında çocuğu var ve bakask kimsesi yok çocuğu sokağa mı bıraksın.ayrıca kimsenin evlilik hayatı kimseyi ilgilendirmez.kadın bize eşimi çalışmaya nasıl ikna ederim diye sormuyor.evden ne iş yapabilirim diye fikir istiyor.

gerçekten mi?

teşekkürler cevap için aydınlandım :KK53:

Ben de kesinlikle çeyiz diyenlerdenim.Inanilmaz para kazandırıyor.Bizim burda bir abla yapıyor süslü nevresim takımları,pike takımları kaç bin liraya satıyor.
Bunun dışında kiloyla mantı,sarma yapabilirsin.Kadinlarin gününe şu böreği falan.Boyle siparişlerde iyi kazandırıyor.

Bende ceyiz diyorum etrafa haber salın, kayinvalideniz falan sorsun piko nakış isleri illa oluyor el emegi ürünler olarak. Bunun dışında terzilik işi de yapabilirsiniz. Önce piyasanızı oluşturun konu komsu çevreye kendinizi yaymaniz lazım.

Eğer dikiş konusunda iyiyseniz elbise felan da dikebilirsiniz. Bende evde terzi işleri yapıyorum tesettürlü kıyafet dikiyorum. Hemde uğraştırmıyor.

Oturduğun yer ortam önemli

Yani dikiş vs satılacak yer ise birilerine birşeyler dik ve hediye et

Kendinize çocuğa Kv ye dik

Elinden geldiği etrafta duyulsun ki iş gelsin

Bunlar için çevre önemli

Sarma börek vs demişler de o yaşanılan mahalleye göre herkes ev hanımı ise kimse almaz ama çevrede çalışan çok ise alır

Çeyiz işinde para var da çevre bulmak lazım yani sizi nereden duyup işinizin iyi olduğunu bilip yaptıracaklar

Madem konfeksiyon geçmişiniz var oralarda eve iş veren var mı onlara bakın

Instagramda satış yapabilirsiniz.
Çok takipçili hesaplara ürün gönderip reklam yaptırabilirsiniz.
Ben mesela uygulamalarda gitmediklerimi satıyorum.
Yeni başladım ama şuana kadar 250 lira falan kazandım çok şükür.

Back
X