Maddi sıkıntılar ..

Burda hatalı olan eşim ben değilim evet bunu anlatmaya çalışıyorum tabiki bundan sonra dahada dikkatli olacağım şuanda neler yapabilirim diye soruyorum ama bazı insanlar kendi bildiklerini okuyorlar maalesef..

ev kira, iki çocuk
maaş asgari ücretten biraz fazla.

e sizin sıkıntı çekmeniz gayet normal. nazarla ne alakası var. siz de bi işe girin imkan varsa.

Evet fatura çıkmadı oyuzden eşimde uzun vadede ödemeyelim diye kendince böyle birşey yapmış ama bazı arkadaşlar anlamıyor malesef.

Nazar degil dupeduz hesap
Hic alakasi yok. Insanalr burada kendi hayatlarindan yola cikarak yorum yapiyor. Evine misli para girip bir telefonu dusunetek alan, onu da taksitle ancak odeyebilirim diye dusunen insan kendini tutamamis olabilir.

ev kira, iki çocuk
maaş asgari ücretten biraz fazla.

e sizin sıkıntı çekmeniz gayet normal. nazarla ne alakası var. siz de bi işe girin imkan varsa.

Normalde geçimimiz ıyi çok şükür tabi ek masraflar çıkmazsa. şuanda tel aldı diye sıkıştık. Çocuklara bak acak kimse yok oyuzden çalışamıyorum

Nazar degil dupeduz hesap

Hic alakasi yok. Insanalr burada kendi hayatlarindan yola cikarak yorum yapiyor. Evine misli para girip bir telefonu dusunetek alan, onu da taksitle ancak odeyebilirim diye dusunen insan kendini tutamamis olabilir.

Ya ben nazari başka anlamda yazdım her ay ek masraf mutlaka çıkıyor nazar mı bereketsizlikmi var acaba diye. Neden hala anlamak istemiyorsunuz

Ek masraf her zaman çıkar.
Bu böyle ,hele çocuk varsa kaçınılmaz. Hastalik olur,giysi,ayakkabı vs lazım olur dolayısıyla eldeki para yetmeyebilir.
Telefon konusunda arkadaşlara katılıyorim ama artık olan olmuş. Kalan zamanı harcamaları minimumda tutarak,hatta biraz da kısarak geçirmekten başka yol yok.
Allah kolaylık versin.

Balkonunuzu merak ettim resmini paylaşabilir misiniz?

Öyle yapacağım artık teşekkür ederim

Normalde geçimimiz ıyi çok şükür tabi ek masraflar çıkmazsa. şuanda tel aldı diye sıkıştık. Çocuklara bak acak kimse yok oyuzden çalışamıyorum

geçim iyi diyorsun da sadece karın doyurmaktan bahsediyosun sanırım. hani bi tatil sinema çocuklara bi aktivite vs. bi telefon alınca ekonomi göçüyorsa sıkıntı.

Yapacağınız kredi kartından harcamak bence
Yeme içmeden ne kadar kısabilirisiniz ki
Sonraki maaşta ödemeye çalışırsınız

ben de öyle dusunuyorum
o telefonu hiç kullanmadan iade ederdim
çocuklar kesinlikle daha önemli

Ben ve eşim elektronik eşyalara baya para veriyoruz ama gelirimiz iyi. Asgari ücretten biraz fazla girse eve, aldığın telefonu geri götür iade et derdim ilk getirdiği gün. Çocuk olmasa yemeden kısın derdim ama çocuklar var. Az malzemeli ama et suyu içeren yemekler ya da tavuklu yemekler yapabilirsiniz. Eşiniz de az yesin et bu ay, daha ay başı hemen etli yemek istemesin :). Sigarayı 2 günde 1 içse bile al sana 150 TL para. Önden çorba yapıp ana yemek masrafını kısabilirsiniz. Gündelik hayatınızı siz bilirsiniz aslında, nerden tasarruf edebilirsiniz diye düşünüp sıkın dişinizi. Geçer elbet bu da.

geçim iyi diyorsun da sadece karın doyurmaktan bahsediyosun sanırım. hani bi tatil sinema çocuklara bi aktivite vs. bi telefon alınca ekonomi göçüyorsa sıkıntı.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. inşallah :)

Yani evet çok sık çıkmıyoruz dışarıya
Yapacağınız kredi kartından harcamak bence
Yeme içmeden ne kadar kısabilirisiniz ki
Sonraki maaşta ödemeye çalışırsınız

Evet normalde çok sıkışırsak dediginiz gibi yapıyoruz artık bu ayda

Canım çok merak ettim evin kirası ne kadar ki.
Asgari ücretin biraz üstüyle nasıl geçiniyorsunuz normalde..
Bizde kira faturalar mutfak derken 2000 rahat gidiyor aylık, bu da en az.
Harçlık, ekstra giderler saymıyorum bile..
Bereketsizlik değil, hayat pahalı.
Telefonda lüks olmuş biraz.

Allah kolaylık versin zor bir durum. Keşke çalışma imkanınız olsa bu kadar bunalmadınız. Kıtı kıtına ay sonu ve zor gün için kenara para atamamak sıkıntıya düşürür psikolojik olarak. Rabbim sağlık versin elbet kolaylıklar da çıkacaktır karşınıza

Kadın eşim bi hata yapmış, gidip almış telefonu diyor, yok bu gelirle 1500 lük telefon neyinize, yok biz 10 kati kazanıyoruz vs. vs yazanlar olmus.
Konu sahibi bana yardım edin demiyor. Siz ne kadar kazanıyorsunuz da demiyor.

Ayrica ekmek paralarını siz mi oduyorsunuz ? Biraz insan yazdigina dikat eder. Kızabilirsiniz elbette ama üslup diye de birsey var.

Konu sahibi konuna gelince; 3 hafta buzluktakilerle idare edebilirsin. Önemli mutfak eksiklerini kredi kartından alabilirsin ya da ailenden borc alsbilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…