- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Telefona 700 var 600var yada tamir edilirdidondurucuda yemeklik var eşim bugün etli yemek istedi etin fiyatlarıda malum para yok diyorum verdimya sana diyor. verdiğide 1000 lira onunla kira faturalar mutfak masrafına ayırdım ama bize bişey kalmadı ay sonunu nasıl getircez bilmiyorum. telefonum 1.500 lira
Canım çok merak ettim evin kirası ne kadar ki.
Asgari ücretin biraz üstüyle nasıl geçiniyorsunuz normalde..
Bizde kira faturalar mutfak derken 2000 rahat gidiyor aylık, bu da en az.
Harçlık, ekstra giderler saymıyorum bile..
Bereketsizlik değil, hayat pahalı.
Telefonda lüks olmuş biraz.
Cok cok ayip. Gercekten hayretler ici de kaldim okurken o son cumleyi, bu nasil bir uslup?Asgari ücretten biraz fazla alan birinin 1500lük tel.kullanması tam bir saçmalik.bizim gelirimiz onun 5 katı telefonlarimiz 900liralik.e o telefon sizin karninizi doyursun ozaman
Böyle haklılık olmaz olsun.Hakli bir insan
hepsini değil yarısını ödemiş eşim hesap kitap hiç bilmez taksit yapsaydın dedim uzun vadede ödemeyi sevmiyorum verelim kurtulalım diyor
Her insanın hayatında olur böyle şeyler. Tam bu ay toparlandik dediğimiz ay bir sürü masrafımızın olduğu dönemler yaşadık biz de. Biraz dişinizi sıkın, şu üç haftayı en az harcamayla bitirmeye çalışın. Nazarla alakası yok bu durumun.Slm kızlar
benim sorunum başlıktada gördüğnüz gibi maddi sıkıntılarımız. bu ay telefonum bozulduğu için eşim maaşını alır almaz bana telefon almış maaşının yarısıylada tel borcunun yarısını kapatmış. bize bişey kalmadı. kira faturalar 2 çocuk onların masrafları mutfak masrafı derken baya para lazım. daha maaş alalı 1 hafta oldu evde para yok napcamı bilmiyorum inanın. eşimde asgari ücretten biraz fazla alıyor normalde yetiyor çok şükür. tam rahatladık biraz kenara koyalım diyoruz hooop bi masraf daha çıkıyor. evimizde nazar mı var bereketsizlikmi anlamadık. balkonumda çok sayıda çiçeğim var çicek bahçesi gibidir komsularım ev sahibine keşke o evde biz otursak falan diyomuş nazar mı değiyor anlamadım. bildiğiniz bereket duası yada önerebileceğiniz başka şeyler varmı kızlar. çok stres yapmış durumdayım şuan
evet haklısınız ama ben zaten herşeyi hesaplayarak alışveriş yaparım cimri değilim ama hesabımı bilirim. eşim cok harcar sigara parası falan baya gidiyor. nazar dediğim şey her ay illaki bir ek masraf çıkıyor aklımıza gelmeyecek şeyler mesela oyüzden öyle yazdım.
Telefona 700 var 600var yada tamir edilirdi
Madem maddi sıkıntınız var herşey bir arada olmaz sizde çalışacaksınız temizliğe gidebilirsiniz eşiniz ixinliyken o çocuklara bakar 150 lira 4 kez gitseniz 600 lira
Şu eşten 1000 lira 1500 lira mutfak masrafı kira fatura parası alan kadınlara anlam veremiyorum.
Bazılarınız gamsız vs. Diye topa tutabilir beni ama neden öyle saçma bir sorumluluğu kendime yükleyeyim ki ?
Ondan sonra “ben sana şu kadar para verdim ne yaptın parayı sen “ mevzusu dönüyor.
Faturaları taksitleri kredileri vs. İnternet bankacılığından hallederseniz. Mutfak için market pazara da belirli günlerde eşinizle birlikte giderseniz parayı ne yaptın nereye harcadın tantanası olmaz.
Hemde 1000 lira para hem kirayı hem faturaları hem pazar markete nasıl yetiyor ki? Birde para nerde diye hesap soruluyor.
Ayrıca konu sahibi , senin konunda eşinin yaptığı en büyük hata asgari ücretten biraz fazla alıyor demişsin varsayalımki 2000 tl gibi bir maaşı komple bir telefona bir kerede yatırması olmuş. Yaptığı bu Düşüncesizce hareketin neticesini bu ayın sonunu getirememekle alacak...
Nazar , bereketsizlik , göz sen ne dersen de evini komple okunmuş suyla yıka istersen ben buna sorumsuzluk diyorum...
Robert T. Kiyosaki'nin Zengin baba , Fakir baba kitabını okumanızı tavsiye ederim. Çoğumuz para yönetimini bilmiyoruz. Çok güzel bir kitap.
Bir de çocukların süt, yumurta, et , meyve, sebze masraflarından kısıp çok güzel geçiniyoruz diye düşünmeyin. Yazık günah. Makarna tavsiyelerine çok şaşırdım.
Ben maddi sıkıntı yaşarken sırasıyla eşya ve giysi , spor dergi vs üyelikler, teknoloji , telefon ev interneti tarifeleri, sinema tiyatro, dışarıda yemek .
Çok zorda kalırsam borç alır yine yemeklerinden kısmam çocukların. Rabbim yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?