Maddi sıkıntılar ..

Telefona 700 var 600var yada tamir edilirdi
Madem maddi sıkıntınız var herşey bir arada olmaz sizde çalışacaksınız temizliğe gidebilirsiniz eşiniz ixinliyken o çocuklara bakar 150 lira 4 kez gitseniz 600 lira

Ev kirası 400 yazın faturalarla 600 700 oluyor geriside bize kalıyor. Evet bizde çok çıkmayız dışarı cikarsakta uygun yerlere gideriz.

Bana telefon alarak çocuklarıma haksızlık ettiğini düşünürdüm ben ve o telefonu ne yapıp edip geri iade ederdim.
Ben telefon kullancam diye, çocuklarıma ne yedircem derdine düşmezdim şahsen.
Bide tavsiye istiyorsunuz ama tüm kapılar kapalı gibi. Çalışmak 2. çözüm. Sizde o da mümkün değil.
Nereden tutsak elimizde kalıyor yani. Allah yardımcınız olsun

Asgari ücretten biraz fazla alan birinin 1500lük tel.kullanması tam bir saçmalik.bizim gelirimiz onun 5 katı telefonlarimiz 900liralik.e o telefon sizin karninizi doyursun ozaman
Cok cok ayip. Gercekten hayretler ici de kaldim okurken o son cumleyi, bu nasil bir uslup?
Cok kaba ve dusuncesizsiniz.

hepsini değil yarısını ödemiş eşim hesap kitap hiç bilmez taksit yapsaydın dedim uzun vadede ödemeyi sevmiyorum verelim kurtulalım diyor

Her masraf öyle verip kurtulayım denecek kadar az olmuyor, hele ki maaş çok yüksek değilken. Yeni birşey sonuçta hayırlı olsun telefonunuz ama gereksiz bir harcama.

Konu sahibi arkadasim bu ay biraz dişinizi sikarsiniz olur biter kalmis 3 hafta zaten.
Makarna onerisi vermis bir arkadas katiliyorum, cocuklar sever zaten makarna turu yiyecekleri genelde. Bir gun salçalı diger gun salcali naneli diger gun yogurtlu diye diye gecer 3 hafta dedigin nedir.
Her evde mutlaka cikiyor ek masraflar ozellikle yazin bizde o kadar cok dugun oluyor ki anlatamam her haftasonu mutlaka bir ceyrek takacak dugun oluyor en az 50 lira konuluyor en uzak tanidiklara bile haliyle yazin gelirin yarisi oyle gidiyor. Gecer insallah tum sikintilariniz huzur olsun gerisi onemli degil.

Konu sahibi, eşiniz gelir, tasarruf kavramları yok. Bu süreçten sonra nasıl ilerler bilmiyorum. Bu durumdayken et yemek lükstür diye düşünüyorum.

Ayrıca, "Ek masraflarımız olmasa güzel geçiniyoruz yalan yok." demişsiniz. Güzel geçinebilmeniz için ek masraflarınız her an olabileceğini düşünüp her ay belli bir miktar tasarruf etmek gerekli.. Allah korusun bir şey olsa çıkarıp verebileceğiniz 1000 liranız yok diye düşünüyorum.. güzel geçinebilmek, artırabilmek, ek masraf çıktığında bocalamamak demek..

Bir üye, eliniz bollaşınca dondurucuya bir şeyler koyun demiş. Bunu yapın en azından. Eşinin bu tavırları ile eve bazen bir şeylerin girmeme ihtimali yüksek..

İş arkadaşım ve eşinin gelirleri iyi, ama o kadar saçma yaşıyorlar ki ay sonunu getiremiyorlar.. Ay sonlarında makarna tek yiyebiliyoruz demişti. Ay başında her gün dışarda yemek yerlerse, sürekli kırmızı et tüketirlerse ay sonunda makarna yemeleri kadar doğal bir şey yok..

Her insanın hayatında olur böyle şeyler. Tam bu ay toparlandik dediğimiz ay bir sürü masrafımızın olduğu dönemler yaşadık biz de. Biraz dişinizi sıkın, şu üç haftayı en az harcamayla bitirmeye çalışın. Nazarla alakası yok bu durumun.

Arkadaşım asgari ücretten biraz fazla olan parayla yine iyi geçiniyorsunuz 2 çocukla. Keşke siz de işe girseniz. Refah seviyeniz artar.
Ya varya bu ikinci konu oldu deli oluyorum. Millet açlıktan kıvranıyor kimsenin umru değil ne biçim bi ülke olduk çıktık!
Nazar falan değil merak etmeyin.

2 cocuk mu ben orasını anlamamısım aslında esiniz size jest yapmaya calısmıs ama eline yuzune bulastırmıs diyecektim ama iki cocugu duyunca maalesef diğerlerine hak verdim bende yapcak bir sey yok en azından sadece bu ay sıkıntı cekeceksiniz olmusla olmuse çare yok

Nazar değilde hesap iyi yapılmamış hiç mi para kalmadı yanı yastık altı bir şeylerde mi yok kötü günler için koyun bence ailenizden isteyin bu ay OlmaZsa

Şu eşten 1000 lira 1500 lira mutfak masrafı kira fatura parası alan kadınlara anlam veremiyorum.

Bazılarınız gamsız vs. Diye topa tutabilir beni ama neden öyle saçma bir sorumluluğu kendime yükleyeyim ki ?

Ondan sonra “ben sana şu kadar para verdim ne yaptın parayı sen “ mevzusu dönüyor.

Faturaları taksitleri kredileri vs. İnternet bankacılığından hallederseniz. Mutfak için market pazara da belirli günlerde eşinizle birlikte giderseniz parayı ne yaptın nereye harcadın tantanası olmaz.
Hemde 1000 lira para hem kirayı hem faturaları hem pazar markete nasıl yetiyor ki? Birde para nerde diye hesap soruluyor.

Ayrıca konu sahibi , senin konunda eşinin yaptığı en büyük hata asgari ücretten biraz fazla alıyor demişsin varsayalımki 2000 tl gibi bir maaşı komple bir telefona bir kerede yatırması olmuş. Yaptığı bu Düşüncesizce hareketin neticesini bu ayın sonunu getirememekle alacak...

Nazar , bereketsizlik , göz sen ne dersen de evini komple okunmuş suyla yıka istersen ben buna sorumsuzluk diyorum...

O bize de olur. Her ay bi masraf çıkar muhakkak.

Robert T. Kiyosaki'nin Zengin baba , Fakir baba kitabını okumanızı tavsiye ederim. Çoğumuz para yönetimini bilmiyoruz. Çok güzel bir kitap.

Bir de çocukların süt, yumurta, et , meyve, sebze masraflarından kısıp çok güzel geçiniyoruz diye düşünmeyin. Yazık günah. Makarna tavsiyelerine çok şaşırdım.
Ben maddi sıkıntı yaşarken sırasıyla eşya ve giysi , spor dergi vs üyelikler, teknoloji , telefon ev interneti tarifeleri, sinema tiyatro, dışarıda yemek .
Çok zorda kalırsam borç alır yine yemeklerinden kısmam çocukların. Rabbim yardımcınız olsun.

Telefona 700 var 600var yada tamir edilirdi
Madem maddi sıkıntınız var herşey bir arada olmaz sizde çalışacaksınız temizliğe gidebilirsiniz eşiniz ixinliyken o çocuklara bakar 150 lira 4 kez gitseniz 600 lira

Şöyle soyliyim daha iyi anlaşılır eski tel yapılamayacak oldugu için sattık 500 ordan 500 biz verdik yenı telinyuzden 500 tl ek masraf çıkınca sıkıştık buay oyuzden tavsiye istedim neler yapabilirim diye

ya ben gercekten anlamıyorum bu insanları cidden ben paranın hepsini tele verdimi dedim allah aşkına. bugün bin tane böyle msj geldi. ben yazmaktan acıklamaktan yoruldum siz yazmaktan yorulmadınız. bikaç arkadaşımı tanıyorum ihtiyaçları var kocasından para dilenip duruyor öylesi daha mı iyi sizce ?? nazar konusunu defalarca açıkladım. lütfen artık yorum yapmak için yorum yapmayın insan gibi tavsiye verecekler yazsın. insanı çileden çıkarıyorsunuz sonrada konu sahibi atarlı eleştiriye gelemiyor oluyor. yeter ya bukadar vicdansızlık olmaz insanı konu açtığına pişman ediyorsunuz!!

Nazardan ziyade mantıksız harcamalar var. Maaşın yarisini telefona yatirmak nedir allah aşkına? Gideriniz gelirinize denk olmazsa sıkıntı cekmeniz normal,biraz daha dikkatli olmanızı öneririm

yukarıda yazdıklarınızın hepsini her hafta alıp yediriyorum çocuklarıma buna ragmen iyi geçiniyoruz dedim. sırf para dursun diye kısmıyorum yemeklerini yanlış anlamışsınız. sadece dısarda fazla yemiyoruz bütçeyi aşmayalım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…