Maddi Sıkıntılar

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.069
5.238
723
Arkadaşlar hepimizin bi takım maddi sıkıntıları oluyor
paylaşıp burada birbirimize destek olmaya ne dersiniz?
Biz şimdi araba almayı düşünüyoruz ilk defa borcun içine gircez çok zor gelcek biliyorum
ama eşimede birşey diyemiyorum üzülcek diye iyi mi yapıyoruz
kötümü bilmiyorum
sizlerin varmı böyle sıkıntıları

Son düzenleme:
sıkıntı çekmeden birşey aldığımızı ben hiç hatırlamıyorum...bu herhalde biraz hayatın şartı gibi birşey.araba almak istediğinizi belirtmişiniz.nacizane fikrimi kabul buyurursanız eğer,sıfır araba almak bana saçma geliyor.tekeri asfalta değdiği an ederi düşüyor.bu yüzden biz hep limitimizi hafif zorlayan,modeli yüksek 2.eli tercih ettik.bir de taşıt kredisi yerine hep tüketici kredisi çektik.kredi biter bitmez arabamızı satıp üstüne ekleyip bi daha iyi model aldık.eğer biri yardımcı olmuyorsa(baba/kayınpeder/amca vs.)ve siz para içinde boğulurcasına bir mesleğe sahip ben birilerinin birşeyleri sıkıntı çekmeden elde ettiğine de inanmıyorum.tek değilsiniz yani)

Öncelikle teşekkür ediyorum evet bizde sıfır almıyoruz zaten alamıyoruz demeliyim belkide modelli ama sıfır kadar değil dediğiniz gibi ihtiyaç kredisi çektik ve onunla alcaz allahım herkese yardım etsin korkutuyo gözümü biraz aslında düşündürüyor beni. Yardımcı olan kimse yok şuan zaten olmasınlarda eşyamızı evimizi aldılar birde araba beklemek saçma olurdu heralde Ama yinede insan düşünmeden edemiyor ödeyebilirmiyim yetişebilirmiyiz diye

bakın ben 14 yıllık evliyim ve hep sizin gibi düşünürdüm.ama bir gerçek var ki,siz çekindikçe istediklerinizi elde edemezsiniz.tavsiyem elinize geçen 3-5 ne varsa burun kıvırmadan kenara atın.illaki aylık bir limit belirlemeyin kendinize...damlaya damlaya göl olur derler.elbette sıkışacağınız aylar gelecektir,işte o zaman bir bakmışsınız o beğenmeden kenara attığınız 5lira 10 lira olmuş 500-600 ve size ilaç gibi gelir o zaman.tabiki krediyi çektiğiniz vakit gelirlerinizi iyi kontrol edin,faturalarınızı da hesaplayın ve buna herzaman +250 dr. parası olarak düşünün.mümkün olduğu kadar nakit alışveriş yapın ve kredi kartından uzak durun.bunlar bizim yaptığımız cambazlıklar.

Çok doğru söylüyorsunuz böyle tecrübeli birinin nasihatlarına ihtiyacım vardı diyebilirim.Şuan kendimi boşlukta gibi hissediyorum sanki yapamıcakmışım ödeyemicekmişim gibi tabiki ilk kez borc ödeyen ben değilim ama işte ilk olduğu için belkide.İşte kredi kartından vazgeçemiyoruz onu elimizden atsak belki böyle zorlanmıcaz

o zaman bankanın size veridiği limit değil de sizin kendinize uyguladığınız bir limitiniz olsun.hesaplayın eşinizle birlikte kaçtan itibaren sizi aşacağını ve bu limiti geçmeyin.taksit olabildiğince az yapın.iş arabayı almakla da bitmiyor.benzini de hesaplayın ve vergisi ile sigortasını da.kulağa zor geliyor ama inanın işin içine girince başarabilirsiniz.

valla arkadasım bı seyler alıp borclanmadan olmuyor tecrubeyle sabıttır:) bız tutumlu degılız bırımız barı olsaydı ısımız daha kolay olurdu bızde sımdı aylık 600 araba borcu oduyoruz ama ben buna borc gozuyle bakmıyorum yatırım olarak dusunuyorum sonucta 18 ayda 15 mılyar bırıktırmıs oluyoruz kendımız hayatta yapamazdık bunu. bıde sana tavsıyem(bız bu ay yaptık) bankaya bırıkım hesabı actır aylık alt lımıt 50 tl uzerını kendıne gore belırlıyorsun her ay maasından kesılıp orada bırıkıyor herhangı malıyetı de yok ıstedıgın zamanda cekıyorsun bız 300 dedık bu ay basladık araba borcu bıtınce dahada yukseltecegız bunu ev paramız olarak dusunuyoruz

18 yıldır evliyim halen borçluyuz (2yıl sonra ev kredi borcumuz bitecek)umarım öldüğüm gün borcumuz olmaz!

14 yıllık evliyim evim yok ne diyosuuun

ben iki yıllık evliyim sağa sola bakınıyorum nereye kapak atsak da iyi kötü ev sahibi olsak diye. sanki her ay verdiğim kirayı ev sahibine al ben yiyemedim sen ye diye veriyomuşum gibi geliyor siz 14 yıl iyi dayanmışsınız
Allah herkesle beraber bize de hayırlısından bi ev versin inşAllah

Son düzenleme:
amin...bizim sorunumuz çocuklardan hiçbirşey kesmemek.aman gözünde birşey kalmasın,aman mutlu bir çocukluk geçirsin...ileride büyüdüğünde herhangi birşey için hesap sorarcasına :siz bana şunu yapmadınız ama kardeşime şunu yaptınız..gibilerinden kıyasa geçmesinler,kıskançlık olmasın.tatilde deniz kenarında geçirsinler.en iyi okulda okusunlar vs. vs. demektenkenara 3kuruş koyamıyoruz.koyduğumuz zaman da ya birinin doğum günü geliyor ya da bayram...aha yılbaşı gene kapıda:76:

3,5 yıllık evliyim ve o günden beri hep borcumuz var.
Son 1,5 yılda 20 milyar borç ödemişiz.
O 1,5 yılın da 5 ayında eşim askerdi 6 ayında da işsiz.
DÖnüp bakıyorum da nasıl ödemişiz aklım almıyor. Ama Allah yardım etti çalıştık ödedik.
10 milyar kaldı o da yaza kadar bitecek inşallah.
He akıllandık mı yok bu borç bitsin yazdan itibaren bir sürü gerçekleştirmek istediğimiz plan var.
Bizim kötü yönümüz para biriktirip de bir şey alamıyoruz. Anca borç ödemeye alışmışız biz

Demekki borç olmadan mal sahibi olunmuyor.Allah herkese yardım etsin çok zor ama üstesinden gelmek önemli olan

Ben de temmuz ayında kendıme araba aldım borcunu oduyorum daha da 1 sene odeyeceğim ,,çok zor oluyor ama Allah sağlık versin çalısalım öderız napalım

işte bende ilerde çocuğuma rahat rahat bakayım diye evimi aldım şimdiden. Allah sattırmazsa çocuk okula başlayınca biter borcu

Yaklasık ıkı yıllık evlıyım.
Esımı borcları ıle beraber aldım
O gunden berıde oduyoruz hâlâ.
Epey bır eksıldı aslında, 4 ay kadar once 105 bın TL borcumuz vardı.
Sımdı hamdolsun 75 bın TL kadar kaldı.
Esım bıraz tutumlu olsa, 70 bın TL ye ınerdı aslında ama beyefendı kendıne bır suru harcama yaptı.
Neymıs, o kadar odeme yapmıs, hak etmıs-mıs!
Hâlâ planlar yapıyor, borcumuz azalmadan yenıden kredı cekıp, sunu yapalım dıyor.
Evet, sıkıntı olmadan, ferahlık olmuyor ama bende bıraz nefes alalım ıstıyorum.

canım masallah 4 ayda boyle bı mıktarı odemek kolay degıl meslek ne?

canım masallah 4 ayda boyle bı mıktarı odemek kolay degıl meslek ne?

Esnaf
Ama ıkı ışı var, bırı erkek kuaforu, oranın cok getırısı olmuyor.
Ufak tefek masraflarımızı karsılıyor.
Bırde bır esnaf lokantasına ortak, orası da kredımızı oduyor.
Odenen mıktarın 10 + 3 Bın TL sını ben odedım, yaptıgım bır kazadan tazmınat almıstım.
10 bın TL yı bır anda odeyınce, 3 bın TL artıya gectık.
Hamdolsun, Rabbım yadım edıyor, ama dedım ya tutumlu olsaydı bıraz daha odenırdı.
Rabbım, herkese borclarını odemede kolaylık saglasın ınsallah.

bu maddi sıkıntılar hiç bitmiyor canım evlendiğimizde ben özelde asgari ücretle çalışıyordum
yeni evliyiz borç harç ama şunu anladım insanın eline ne kadar para geçerse o kadar harcıyor
şuan eşim aylık 3000 ytl yakın para kazanıyor ben devlet memuru oldum ama inan değişen birşey yok hiç kenara beş kuruş para atamıyoruz. çünkü kazanç arttıkça isteklerimizde artıyor
bizim evlendiğimizde güzel bir arabamız vardı. eşim bu yıl arabayı değiştirdi kredi falan çektik bize göre pahalı bir araba aldık inan şuan çok pişmanım ama bir şekilde ödeniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…