Maddi Sıkıntımın Verdiği Çaresizlik

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Çok severek aldığım altın bir küpemi maddi sebeplerle acilen satmak zorunda kaldım. Birkaç kuyumcu gezdim hepsi kuruş farkıyla aynı fiyatlar verdi. Ederinden çok düşük bir fiyattı. 8-9 kuyumcu gezmesinden sonra bir tanesine sattım sonunda. Kuyumcudan çıktım arkadasım aradı “2. El altın ürün alıp yine 2. El ürün satan bir yer var çok daha yüksek fiyata veriyormuş” diye. Aradım orayı ürünün elimde olan sertifikasının fotosunu vs yolladım. Kuyumcudan tam 800 tl fazla fiyat verdi. Kuyumcuya vermemle bu fiyatı almam arasında zaman dilimi olarak 15 dk var en fazla. Geri döndüm kuyumcuya ne kadara alabilirim geri o küpeyi diye “o gitti çoktan söktük parçalarını biz hemen söküyoruz” dedi. Abi dedim 15 dk ya gecti geçmedi yani ne ara yaptınız bunu. “Hemen verdik” dedi.
Hani bazen 10 tl bile bir insan için önemli olur hiç elinden çıkarmak istemediği şeyleri bile çıkarmak zorunda kalır, öyle bir durumdaydım borcumu zamanında vermem gerekiyordu o gün de bugündü ve son çare olarak satmak zorunda kaldım. 100-200 fark olsa neyse de o kadar fiyat farkı resmen içime oturdu. Birçok açığımı kapatabilirdim. Canım sağ olsun diyorum ama aldığım fiyatın biraz altında satmak baska, yarısından fazla kesilerek zarara uğrayıp satmak başka. Sinirden elim ayağım titriyor yemin ederim o kadar üzgünüm ki şuan. Ev ahalisinden kimseye bu durumdan bahsedemiyorum bari şuraya yazayım da içimi bosaltayım dedim.

Evet genelde kuyumcular ellerine aldiklari gibi parcalayip bi kenara koyuyorlar bende bilezik vermistim gözumun onunde ezdi kenara koydu.
Bu para nasibinizde yokmus bunada sükur diyip unutun 😊

Olsun üzme kendini vardir bundada bir hayir.. fark ettimde nekadar bos seye para veriyoruz aliyoruz ya birkere giyiyoruz ya iki kere orda burda kaliyor hatta kaybediyoruz, bunun hic pesine düsmüyoruz nekadar kaybettik diye..
nasibinde yokmus o para üstüne düsmüyecek üzmeyeceksin kendini..
Eline gecen para sana yettiyse bunada sükür.

Ben bahsettiğiniz fazla fiyat veren yeri merak ettim benim de satmak istediğim şeyler var yardımcı olur musunuz

O kadar eksiğe aldığı mal ona da yar olmaz. Çok üzülüyorum böyle haksızlıkları görünce. Canınız sağolsun. Rabbim başka yerden nasip etsin. ❤️

Çok severek aldığım altın bir küpemi maddi sebeplerle acilen satmak zorunda kaldım. Birkaç kuyumcu gezdim hepsi kuruş farkıyla aynı fiyatlar verdi. Ederinden çok düşük bir fiyattı. 8-9 kuyumcu gezmesinden sonra bir tanesine sattım sonunda. Kuyumcudan çıktım arkadasım aradı “2. El altın ürün alıp yine 2. El ürün satan bir yer var çok daha yüksek fiyata veriyormuş” diye. Aradım orayı ürünün elimde olan sertifikasının fotosunu vs yolladım. Kuyumcudan tam 800 tl fazla fiyat verdi. Kuyumcuya vermemle bu fiyatı almam arasında zaman dilimi olarak 15 dk var en fazla. Geri döndüm kuyumcuya ne kadara alabilirim geri o küpeyi diye “o gitti çoktan söktük parçalarını biz hemen söküyoruz” dedi. Abi dedim 15 dk ya gecti geçmedi yani ne ara yaptınız bunu. “Hemen verdik” dedi.
Hani bazen 10 tl bile bir insan için önemli olur hiç elinden çıkarmak istemediği şeyleri bile çıkarmak zorunda kalır, öyle bir durumdaydım borcumu zamanında vermem gerekiyordu o gün de bugündü ve son çare olarak satmak zorunda kaldım. 100-200 fark olsa neyse de o kadar fiyat farkı resmen içime oturdu. Birçok açığımı kapatabilirdim. Canım sağ olsun diyorum ama aldığım fiyatın biraz altında satmak baska, yarısından fazla kesilerek zarara uğrayıp satmak başka. Sinirden elim ayağım titriyor yemin ederim o kadar üzgünüm ki şuan. Ev ahalisinden kimseye bu durumdan bahsedemiyorum bari şuraya yazayım da içimi bosaltayım dedim.
Çok üzüldüm bende maddi anlamda çok dardayim bi lira isteyeceğim kimse yok çok şükür internet en 2.el oyuncak kıyafet ,ev eşyası , muzikaleti satıyorum çok şükür rabbim utandırmasın damlaya damlaya göl oluyor.size de tavsiyem evinizde kulanmadiniz kıyafet eşya kitap oyuncak ne varsa satın her şeyin bi alıcısı oluyo.rabbim sizin de benimde herkesinde hayirlisiyla rizkimizi bereketimizi şansımızı talihimizi hep açık etsin kimseye muhtaç etmesin 🙏

Çok üzüldüm bende maddi anlamda çok dardayim bi lira isteyeceğim kimse yok çok şükür internet en 2.el oyuncak kıyafet ,ev eşyası , muzikaleti satıyorum çok şükür rabbim utandırmasın damlaya damlaya göl oluyor.size de tavsiyem evinizde kulanmadiniz kıyafet eşya kitap oyuncak ne varsa satın her şeyin bi alıcısı oluyo.rabbim sizin de benimde herkesinde hayirlisiyla rizkimizi bereketimizi şansımızı talihimizi hep açık etsin kimseye muhtaç etmesin 🙏

ben de satıyorum :) en sonunda bu raddeye geldi maalesef

Üzüldüm . Hayat işte . Böyle olmasaydı keşke. Umarım kısa sürede bu maddi sıkıntınızı toparlarsınız. Rahatlarsınız. Daha güzel takılar alırsınız kendinize. Üzülmeyin. Herşeyin bir nedeni var diye düşünmeye çalışın.

inanın takı umrumda değil ederi kadar satılsaydı hiç takmazdım bu durumu. Beni sinirlendiren bu fiyata verebilecekken çokdaha düşük fiyata kaptırmam oldu. Çok koydu anlayacagınız. Guzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Nerede satıyorsunuz letgo falan mı acaba

ben de satıyorum :) en sonunda bu raddeye geldi maalesef
En azından kimseye minnet etmiyoruz internetten satış yaparak ☺ cocuklarin guzel ama bozuk olan oyuncak oldugnu belirtmeme rağmen alan oldu rabbim iste insaallah hayırlısıyla herşey yoluna girene kadar internet satış böyle devam eder 🙏

Ben düğün alyansimi tuvalete düşürdüm baya da madde değeri vardı ama nasibimde yokmuş sizde böyle bakın yapacak birsey yok 😦

Yalnız o sitelerdeki satışlar denetleniyor hani bugün olmasa 10 yıl sonra vergi cezası gelebilir size geçmiş örneklerini gordum. Gg de 2009 sattığı ikinci el eşyaları yuzunden ürün başı 165 TL ceza çıkmışti bir kişinin.Ve 10 yıl sonra gelmiş bu ceza şok olmuştum.

Back
X