Şimdiki kaynanalar memur gelin derdinde sanırım huyu iyi olsun,mutlu olsunlardan öte...daha sevgilisiniz yüzük bile yok ortada memur olsaymış keşke falan ne demek yani
Bizim aramızda öyle bir sıkıntı yok zaten. Bir kaç ay önceye kadar çalışıyordum keyfime ayrılmadım iş yeri iflas etti...Tüm bunları ailesiyle değil seninle konuşmalı.
Sen de küçük büyük demeden bir işe girmelisin.
Arayıştayım ile olmuyor bu işler,bana inan.
Bakıyorum da gencecik kızlar marketlerde çalışıyor,mağazalarda çalışıyor.
Evlenmek,ev geçindirmek kolay değil ki...
Aynen bende söyledim ne benim her söylediğimi ne de onların söylediğini gelip anlatma diye. Arabulmaya çalışıyorum anlatmazsam ikiyüzlülük olur bil diye söylüyorum senin söylediklerini söylemem diyor. Erkek arkadaşım biraz patavatsız o huyuna alıştım.Sevgiliniz her lafı gelip size haber veriyorsa bu şekilde,işiniz var demektir. Babaannesi haklı kendince o da torunu için en iyisini istiyor memur gelin almayı kim istemez ki ancak bunu sevgilinizin size aktarması işte orada bir düşünün bakalım neden gelip size haber veriyor??
Eğer onlara konuyu açmazsa hiç kimse yorum yapamaz.Bizim aramızda öyle bir sıkıntı yok zaten. Bir kaç ay önceye kadar çalışıyordum keyfime ayrılmadım iş yeri iflas etti...
Evlendiğimizde borçla evleneceğiz o yüzden çalışmaktan gocunmaz markette şurda burada...
Beni üzen önyargılı davranmaları.
+1Sevgiliniz her lafı gelip size haber veriyorsa bu şekilde,işiniz var demektir. Babaannesi haklı kendince o da torunu için en iyisini istiyor memur gelin almayı kim istemez ki ancak bunu sevgilinizin size aktarması işte orada bir düşünün bakalım neden gelip size haber veriyor??
Evlilikte bir çok sıkıntının maddiyattan çıktığını bildikleri için...Şimdiki kaynanalar memur gelin derdinde sanırım huyu iyi olsun,mutlu olsunlardan öte...
Kendisine bende öyle söyledim sıkıntıyı birlikte çekeceğiz sonuçta sadece o ödeyecek sanıyorlar galiba. Haklısınız bana direkt anlatamaması gerekirdi şimdiden yüz göz olmak çok abes.Eğer onlara konuyu açmazsa hiç kimse yorum yapamaz.
"Biz başımızın çaresine bakarız" derse zaten millete susmak düşer.
Yani olay sevgilinde bitiyor.
Senin memur olman ya da olmaman onları ilgilendirmez.
Sevgilin onları orada susturmalı ve sana hiç taşımamalıydı bu konuyu.
Kendisi biliyor çalışmak istediğimi bazı günler bunalıp ağladığıma şahit...+1
Aynen öyle, laf taşır gibi, mesajı vermiş eş adayı...çalışmalısın, niyetin var di mi diyor?
Yoksa imkanları zor olan her ailenin aklına böyle şeyler gelir, ağızdan çıkar laf.
Daha ciddi niyetle iş bakmalısınız sanki.
Merhabalar
Son zamanlarda yakınlarımdan evlenen olmadığından ve anneme soramayacağımdan buradan fikir almak istedim.
Erkek arkadaşımla Aralık gibi nişan düşünüyoruz 2 yıldır birlikteyiz. Kısaca bahsedeyim konu karışık bayağı... Ailesinden yardım almadan evlenecek kendi mesleği var anne baba ayrı bu arada. Şu ara annesi ve dayılarınun ortak olduğu bir ev mevzusu var dayısı kendi payını satmak istiyor,sevgilim yatırım olur ileride değerlenir borcumuz bitince satar kendi evimizi alırız diye o payı almak istiyor. Sorun şu ki 40 bin TL düğün masrafları için kredi çekmişken onu kapatıp 70 bin TL çekip 40 binini dayısının payına verip kalan 30 bin ile ev kurmayı planlıyor. Bu arada düğün istemiyoruz yerine nikah sonrası kutlama düşünüyoruz. Önceki konuşmamızda -şuan ben çalışmıyorum tabii ki çalışmak istiyorum arayıştayım- geçinemeyiz kredi yüzünden diye vazgeçmişti almaktan fakat anneannesi bir şekilde ikna etmiş biz eşya alırken yardımcı oluruz onun ailesi(benden bahsediyor)yardım etmeyecek mi her şeyi sen mi ödeyeceksin,keşke memur olsaydı keşke çalışsaydı gibi laflar etmiş. Sevgilim çalışır öyle çalışmayı istemeyen bir insan değil demiş fakat ben ikna olmadım ortada daha bir şey yokken bu maddi konulara dahil olmak sinirlendirdi beni. Tabii ki torununu düşünebilir ve tabii ki ailem yardımcı olacak ama orta halliyiz bizde... Ki onların da durumu çok iyi değil yardım edebilecekleri miktar kısıtlı.
Sizce normal mi şimdiden bu konuları konuşmak yoksa hiç karışmayayım mı?
Anneanne söylemiştir çünkü kızı maddi sorunlardan dolayı boşanmış kendi haklı olabilir. Kendisi de öyle birini istiyorsa memur bulacak yapacak bir şey yok.Hadi hadi sevgiliniz de çalışan memur istiyo demekki ondan size aktarıyo lafları ya da anneannesinin ağzından laf uyduruyo size söylemek istediklerini bu şekilde aktarıyo!!!Çünkü ben olsam asla laf taşımazdım sevgilim üzülür kırılır diye.Ayrıca maddi olarak zordaysanız sevgiliniz krediyle düğün yapacaksa siz de işe girin öyle evlenin yoksa çok sorun yaşarsınız.Her şeyi erkek tarafı yapmamalı!
Hem yabancıya gitmesin hem de ev civarına hastane yapılacak diye çok değerleneceğini söylüyorlar. Biz konuştuğumuzda ikna olmuştu vazgeçmişti ama olmamış demek ki. Alma da diyemem ben değerlendirme pişman olmasını istemiyorum bir yandan."Şu ara annesi ve dayılarının ortak olduğu bir ev mevzusu var dayısı kendi payını satmak istiyor,sevgilim yatırım olur ileride değerlenir borcumuz bitince satar kendi evimizi alırız diye o payı almak istiyor".
Başka yatırım yapacak konu mu kalmadı? Neden illa da dayının payı? Neden illa da annesinin yarı yarıya ortak olduğu ev?
Gayrimenkul nereden alınırsa alınsın değerlenir zaten.
Ayrıca zaten borçla evleneceksiniz, yatırımın sırası mı? Önce bir düze çıkın, sonra yaparsınız yatırımı.
Laf arasında geveledi sanki ağzından kaçırdı gibi...Ailesinin keşke memur olsaydı söylemini sen nerden duydun
Sevgiliniz her lafı gelip size haber veriyorsa bu şekilde,işiniz var demektir. Babaannesi haklı kendince o da torunu için en iyisini istiyor memur gelin almayı kim istemez ki ancak bunu sevgilinizin size aktarması işte orada bir düşünün bakalım neden gelip size haber veriyor??
Sevgiliniz her lafı gelip size haber veriyorsa bu şekilde,işiniz var demektir. Babaannesi haklı kendince o da torunu için en iyisini istiyor memur gelin almayı kim istemez ki ancak bunu sevgilinizin size aktarması işte orada bir düşünün bakalım neden gelip size haber veriyor??
Laf arasında geveledi sanki ağzından kaçırdı gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?