Bunları zaten kendi aramızda konuşmuştuk biliyor. Çalış diye zorlayamam sen istersen demişti ben keyfime evde oturacak birisi değilim bunu biliyor. Anneanne söylemiştir bu kesin bekliyorum bu tarz şeyler ondan ama bu kadar açıkça bana söylemesi sinir bozucu bana her şeyi gelip yetiştirme dedim.Resmen kızı denemiş ortaya laf atmış çalışacak tabi falan diye, demek çalışmıyorum dese kendisi de tepki gösterecek, herşeyi biz mi alacaz onun ailesi bişey yapmayacak mi falan bunlar hep kızım sana söylüyorum gelinim sen anla ayağı
Hem yabancıya gitmesin hem de ev civarına hastane yapılacak diye çok değerleneceğini söylüyorlar. Biz konuştuğumuzda ikna olmuştu vazgeçmişti ama olmamış demek ki. Alma da diyemem ben değerlendirme pişman olmasını istemiyorum bir yandan.
Yahu zaten bunları biz çok konuştuk ağzımı arayamaz çünkü açıkça söyledik her şeyi :)Hangi birini kaçırdı gaf üstüne gaf var, memur gelin istediler herşeyi biz mi alıcaz dediler adam resmen seni denemiş açıkça soracağı 2 soruydu
1-evlenince kesin çalışacak misin ona göre krediyi arttıracak
2-ailen maddi açıdan düğüne destek olacak mı
Açıkça soramadigindan sanki aile içi de konuşulmuş gibi atmış ortaya, bu ağızdan kaçırma değil
Yahu zaten bunları biz çok konuştuk ağzımı arayamaz çünkü açıkça söyledik her şeyi :)
Hatta kendisi ilk başta ailen karışmazsa masraflara bir şey diyemem dedi bende olur mu öyle şey onların da bir kızı var tabii ki dahil olacaklar masraflara demiştim. Hatta bizde şu alınır bu alınır bile dedim açıkça,anneanne evham yapmış neyse de gelip anlatması benim canımı sıkan.
Haklısınız bende kira geliri getirmeyecek bir şeye boş boş para ödemeyi mantıklı bulmuyorum. Ama nasıl söylenir ben istemiyorum evlenmem demek keskin olur restleşme olur... İçinden çıkamadım henüz."Ayranı yok içmeye, atla gider .ıçmaya" diye bir atasözümüz var...
Evlenmeye parası olmayan adam, neden "yabancıya gitmesin" endişesi taşır ki? Giderse gitsin.
Haaa hiç borç olmaz, evlilik bitmiş, düzen oturmuş olur, o esnada yatırım yapmak ister yapar. Değerlenecek şey değerlenir, adam parasını kazanır.
Çanakkale boğazına köprü yapılacak, oralar da değerlenecek diyorlar, ne yapalım? Bütün KK gidip kredi çekip oradan arsa mı alalım? İstanbul'da her karış toprak katlanarak değer kazanıyor, ne yapalım? Boyumuzu aşan borçlara mı girelim?
Gençken, evliliğin en güzel geçmesi gereken zamanlarında borç mu ödeyeceksiniz? Zaten düğün borcu var, bir de yatırım??? Neyin nesi anlamıyorum cidden.
Tabii ki yapmayacak benimde ailem var. Anneannesi evet,o büyütmüş annesinden çok söz hakkı var.tamam da doğru bi yorum yapmış her şeyi tek başına yapmayacak herhalde bu çocuk. anne baba ayrı babaanne ebeveyn rolünde anladığım kadarıyla.
Şimdiki kaynanalar memur gelin derdinde sanırım huyu iyi olsun,mutlu olsunlardan öte...
Merhabalar
Son zamanlarda yakınlarımdan evlenen olmadığından ve anneme soramayacağımdan buradan fikir almak istedim.
Erkek arkadaşımla Aralık gibi nişan düşünüyoruz 2 yıldır birlikteyiz. Kısaca bahsedeyim konu karışık bayağı... Ailesinden yardım almadan evlenecek kendi mesleği var anne baba ayrı bu arada. Şu ara annesi ve dayılarınun ortak olduğu bir ev mevzusu var dayısı kendi payını satmak istiyor,sevgilim yatırım olur ileride değerlenir borcumuz bitince satar kendi evimizi alırız diye o payı almak istiyor. Sorun şu ki 40 bin TL düğün masrafları için kredi çekmişken onu kapatıp 70 bin TL çekip 40 binini dayısının payına verip kalan 30 bin ile ev kurmayı planlıyor. Bu arada düğün istemiyoruz yerine nikah sonrası kutlama düşünüyoruz. Önceki konuşmamızda -şuan ben çalışmıyorum tabii ki çalışmak istiyorum arayıştayım- geçinemeyiz kredi yüzünden diye vazgeçmişti almaktan fakat anneannesi bir şekilde ikna etmiş biz eşya alırken yardımcı oluruz onun ailesi(benden bahsediyor)yardım etmeyecek mi her şeyi sen mi ödeyeceksin,keşke memur olsaydı keşke çalışsaydı gibi laflar etmiş. Sevgilim çalışır öyle çalışmayı istemeyen bir insan değil demiş fakat ben ikna olmadım ortada daha bir şey yokken bu maddi konulara dahil olmak sinirlendirdi beni. Tabii ki torununu düşünebilir ve tabii ki ailem yardımcı olacak ama orta halliyiz bizde... Ki onların da durumu çok iyi değil yardım edebilecekleri miktar kısıtlı.
Sizce normal mi şimdiden bu konuları konuşmak yoksa hiç karışmayayım mı?
Haklısınız bende kira geliri getirmeyecek bir şeye boş boş para ödemeyi mantıklı bulmuyorum. Ama nasıl söylenir ben istemiyorum evlenmem demek keskin olur restleşme olur... İçinden çıkamadım henüz.
Bu konularda hiç usul adap bilmiyor kötü niyetli değil fakat yaptığından bende çok rahatsızım tekrar konuşacağım.Tek maaşla geçim devri bitti de ondan, endişelerinden haklılar
Ancak sevgilinin aranızda laf taşıması çok çirkin bir durum, çok çekersiniz bu durumdan
Kesinmiş değerleneceğini bu yüzden arada kaldım benim yüzümden ileride keşke alsaydık demek istemiyorum bir yandan da zorlanırsak satarız borç bitince diyor bilemedim.Sevgilin düşünceli bir adam bence
Aile içerisinde satılacak bir malı bende olsam alırım
Aile yadigarı satılmaz çünkü, her şey maddiyat değildir
Diğer taraftan değerlenecek bir mülkse ileride rahat edersiniz
Şuan nişanlı değiliz,en kötü bulamazsam nişan olunca geçici de olsa işe girerim diyorum zaten geçici olacak onun görev yaptığı şehre gitmem gerekecek.Anneannenin torununu düşünmesinde bence bir sorun yok,elbette düşünecek.Hayat şartları çok zor ve tek maaşla geçinmek imkansız artık..Nişanlınızın gelip size aile içini açmaması lazımdı..
Evlenme arefesinde geçici bir işe girin bence,tek maaşla karşılayamazsınız masrafları.
Tapuda devir yapılacak resmi yani hak iddia edemez dayı... Sen soruyorsun diye söylüyorum diyor anlatırsa tabi detaylı sorarım ne dediler diye.burnuma hiç iyi kokular gelmiyor. yani sizin sonunuzu göremiyorum ben. çünkü sevgilin her olanı zırt diye sana söylememeli. ha söylediyse onunda aklından geçen o dur. yani o da memur olsun istiyor belli.
gelgelelim o parayı dayıya verince o ev sizin olmayacak. yarın öbürgün bizim diyecekler. evlilikte ister istemez masraflar oluyor. biz çok cüzi tutmuştuk herşeyi ikimizde çalışıyorduk ona rağmen 1 yıl boğuştuk. sonra ummadığımız anda elimize para geçti de kapattık. sonra 250 lira kirayla lojmana yerleştik. eğer o para geçmese, lojman olmasa birkaç yıl daha boğuşurduk
Tapuda devir yapılacak resmi yani hak iddia edemez dayı... Sen soruyorsun diye söylüyorum diyor anlatırsa tabi detaylı sorarım ne dediler diye.
Bende öyle örnek verdim benimkiler olumsuz bir şey söylese ben söylesem sana hoş olur mu dedim,söyle düzeltilecek bir şeyse düzeltirim diyor düz mantık :/gene de anlatmamalı. yani ailem eşim hakkında bişeyler dese ben cevabı veririm eşime de yansıtmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?