Maddi sorunlar,evlilik

Bunları zaten kendi aramızda konuşmuştuk biliyor. Çalış diye zorlayamam sen istersen demişti ben keyfime evde oturacak birisi değilim bunu biliyor. Anneanne söylemiştir bu kesin bekliyorum bu tarz şeyler ondan ama bu kadar açıkça bana söylemesi sinir bozucu bana her şeyi gelip yetiştirme dedim.

"Ayranı yok içmeye, atla gider .ıçmaya" diye bir atasözümüz var...
Evlenmeye parası olmayan adam, neden "yabancıya gitmesin" endişesi taşır ki? Giderse gitsin.

Haaa hiç borç olmaz, evlilik bitmiş, düzen oturmuş olur, o esnada yatırım yapmak ister yapar. Değerlenecek şey değerlenir, adam parasını kazanır.

Çanakkale boğazına köprü yapılacak, oralar da değerlenecek diyorlar, ne yapalım? Bütün KK gidip kredi çekip oradan arsa mı alalım? İstanbul'da her karış toprak katlanarak değer kazanıyor, ne yapalım? Boyumuzu aşan borçlara mı girelim?

Gençken, evliliğin en güzel geçmesi gereken zamanlarında borç mu ödeyeceksiniz? Zaten düğün borcu var, bir de yatırım??? Neyin nesi anlamıyorum cidden.

Yahu zaten bunları biz çok konuştuk ağzımı arayamaz çünkü açıkça söyledik her şeyi :)
Hatta kendisi ilk başta ailen karışmazsa masraflara bir şey diyemem dedi bende olur mu öyle şey onların da bir kızı var tabii ki dahil olacaklar masraflara demiştim. Hatta bizde şu alınır bu alınır bile dedim açıkça,anneanne evham yapmış neyse de gelip anlatması benim canımı sıkan.

Öyle diyosan...

Haklısınız bende kira geliri getirmeyecek bir şeye boş boş para ödemeyi mantıklı bulmuyorum. Ama nasıl söylenir ben istemiyorum evlenmem demek keskin olur restleşme olur... İçinden çıkamadım henüz.

tamam da doğru bi yorum yapmış her şeyi tek başına yapmayacak herhalde bu çocuk. anne baba ayrı babaanne ebeveyn rolünde anladığım kadarıyla.

tamam da doğru bi yorum yapmış her şeyi tek başına yapmayacak herhalde bu çocuk. anne baba ayrı babaanne ebeveyn rolünde anladığım kadarıyla.
Tabii ki yapmayacak benimde ailem var. Anneannesi evet,o büyütmüş annesinden çok söz hakkı var.

burnuma hiç iyi kokular gelmiyor. yani sizin sonunuzu göremiyorum ben. çünkü sevgilin her olanı zırt diye sana söylememeli. ha söylediyse onunda aklından geçen o dur. yani o da memur olsun istiyor belli.
gelgelelim o parayı dayıya verince o ev sizin olmayacak. yarın öbürgün bizim diyecekler. evlilikte ister istemez masraflar oluyor. biz çok cüzi tutmuştuk herşeyi ikimizde çalışıyorduk ona rağmen 1 yıl boğuştuk. sonra ummadığımız anda elimize para geçti de kapattık. sonra 250 lira kirayla lojmana yerleştik. eğer o para geçmese, lojman olmasa birkaç yıl daha boğuşurduk

kendi paranız durumunuz yoksa evlenmeyin. hatta bir kadın olarak tavsiyem kendi maddi gücünüzü elinize almadan kesinlikle evlenmeyin. elin ağzı torba değil büzemezsiniz millet yapar destek olur sonra konuşur. naçizane dinlerseniz sözlerimi pişman olmazsınız..

Sevgilin düşünceli bir adam bence
Aile içerisinde satılacak bir malı bende olsam alırım
Aile yadigarı satılmaz çünkü, her şey maddiyat değildir
Diğer taraftan değerlenecek bir mülkse ileride rahat edersiniz

Tek maaşla geçim devri bitti de ondan, endişelerinden haklılar
Ancak sevgilinin aranızda laf taşıması çok çirkin bir durum, çok çekersiniz bu durumdan
Bu konularda hiç usul adap bilmiyor kötü niyetli değil fakat yaptığından bende çok rahatsızım tekrar konuşacağım.

Anneannenin torununu düşünmesinde bence bir sorun yok,elbette düşünecek.Hayat şartları çok zor ve tek maaşla geçinmek imkansız artık..Nişanlınızın gelip size aile içini açmaması lazımdı..
Evlenme arefesinde geçici bir işe girin bence,tek maaşla karşılayamazsınız masrafları.

Kesinmiş değerleneceğini bu yüzden arada kaldım benim yüzümden ileride keşke alsaydık demek istemiyorum bir yandan da zorlanırsak satarız borç bitince diyor bilemedim.

Şuan nişanlı değiliz,en kötü bulamazsam nişan olunca geçici de olsa işe girerim diyorum zaten geçici olacak onun görev yaptığı şehre gitmem gerekecek.

Tapuda devir yapılacak resmi yani hak iddia edemez dayı... Sen soruyorsun diye söylüyorum diyor anlatırsa tabi detaylı sorarım ne dediler diye.

Tapuda devir yapılacak resmi yani hak iddia edemez dayı... Sen soruyorsun diye söylüyorum diyor anlatırsa tabi detaylı sorarım ne dediler diye.

gene de anlatmamalı. yani ailem eşim hakkında bişeyler dese ben cevabı veririm eşime de yansıtmam

gene de anlatmamalı. yani ailem eşim hakkında bişeyler dese ben cevabı veririm eşime de yansıtmam
Bende öyle örnek verdim benimkiler olumsuz bir şey söylese ben söylesem sana hoş olur mu dedim,söyle düzeltilecek bir şeyse düzeltirim diyor düz mantık :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…