Maddi sorunlar olmasa da yurtdışına gitmek ister miydiniz?

Gidecegim ülkeye bağlı. İsveç, danimarka tarzi kuzey avrupa ülkesiyse giderdim. Guney avrupa yada Orta Avrupanin yogun Turk nufuslu sehirleriyse gitmezdim.

Yurtdısında bir süre yaşadım fransa’ da eğer yalnızlık ile anlasıyorsanız. Ve özgüveniniz var ise gidin. öyle asosyal kişiliğe sahip olan bir kişinin yurtdısındaki zorluluklar ile yaşaması cok zor. insanlar kendi halinde ve sokaklar genelde cok dolu değil belli bir saatten sonra sakinleşiyor. Ehliyetiniz mutlaka olmalı ulasım cok pahalı . Sehir içi değil ama şehirdışı olarak. Gideceğiniz ülkeye göre de şartlar değişebilir. Yabancı diliniz var ise sıkıntı yaşamazsınız.

Akrabaları komşuları görmemek için yalnız kalmak için yurtdışına gitmek isteyenler varmış. Bu beni çok şaşırttı açıkçası. Ben bir süre ortalarda görünmesem komşular ararlar nerdesin diye, okula gitmesem arkadaşlar mesaj atarlar ne oldu diye sorarlar. Beni memnun eder düşünülmek. Ben de yaparım aynı şeyleri onlara. Ha sevmediklerim de var ama millete göre yaşayacak halim yok zaten, geçer giderim. Bazı duyguların bu derece yüksekte yaşanması bana garip geldi

İşte çeşit çeşit insan var. Burda daha geçenlerde konu açıldı kocası ulaşamayınca konu sahibine kapıya dayanmış konu sahibi çok kızmıştı ben daha üniversitedeyken okuldan gelip uyuyakalmışım telefonum da sessizde, kombi bakıma gelmişlerdi bir gün öncesinde arkadaşım kapıya dayanmıştı ulaşamayınca korkmuş kombiden mi bir şey oldu diye baya telaşlanmıştı. Benim çok hoşuma gitmişti başıma bir şey gelse arayanım soranım var demek ki diye :)

Ben şu an yurt dışındayım. Şahsen benim için kaygı sadece ekonomik değil, ben ayrıca şu an ülkedeki bunalımdan da çok etkileniyorum ama yurt dışındayım diye etkilenmiyor muyum her gün haberleri okumaktan, gündemi takip etmekten kafayı yiyorum.
Yurt dışındaki en olumsuz özellik benim için, yalnızlık. Belki yurt dışına yerleşip çok sosyal olup, çok güzel çevre edinen insanlar vardır. Ben yapamadım. Örneğin kuzey avrupada da yaşamıştım. Orada kendimi öyle güvende hissetmiştim ki bir gece çok aksilikler yaşadım ve bir anda kayboldum ancak hiç korkmadım endişelenmedim. Bir şekilde insanların yardım edeceğinden emindim. Ki öyle de oldu insanlar bana yardımcı oldular. Ama o saatte türkiyede dışarda kalsam çok endişelenir korkardım. Buraya gelmeden önce de akşam 9 gibi metroda taciz edilmiştim. Ha demiyorum ki avrupa ülkelerinde böyle şeyler hiç olmuyor. Tabi ki oluyor ama burada kendimi bir nebze daha güvende hissediyorum. Ama insan ilişkileri benim için büyük bir eksi

Canım geçen sene döndük, pandemi fena patlattı bizi maalesef, dönünce ağır bir depresyon geçirdim, yeni yeni toparlıyorum
Ay çok sinir bozucu .. pandeminin vurmadığı kimse kalmadı .. ama vardır bir hayır her şeyde. Belki doğru zaman değildi.
Var mı öyle bir durum yine ? belki bu sefer başka bir ülke

Almanların çoğu çünkü Türkiye’de hala cüppeli sarıklı gezildiğini, kadınların hiç bir hakkının olmadığını düşünüyor.
Arapların çoğunu Türk zannediyorlar.
Evet bu onların cehaletini gösterir bu konuda ama buradaki Türklerden ben bile utanıyorum bazen.
1970’de gelmiş misal , kalmış öyle O tarihten bu tarihe Türkiye ne kadar gelişmiş ama yok onlar geldikleri gibi kalmış ..
ne Almanya’ya ayak uydurmuşlar ne Türkiye’nin gelişimine…
Hala sokak ortasında davul zurna trafik kapatmalar , içip içip sokakta kavga çıkarmalar, hala kadınları kızları dövmeler.. hiç tanımadıkları bu kültürün en kötü örneklerini gördükleri için, ırkçılığa çok karşı olsamda ön yargılı olmalarını birazcık anlıyorum :/ ama tabii ki önyargı başka ırkçılık başka :/ q
Çok şükür doğduğumdan beri burdayım sayısız yabancı arkadaşım var hiç ırkçılık yaşamadım abla

Canım bende tam bu sebeplerden onyargili olmalarını anlıyorum demiştim, zaten hikayenin sonu bambaşka bitti de burda anlatamayacagim

Ay çok sinir bozucu .. pandeminin vurmadığı kimse kalmadı .. ama vardır bir hayır her şeyde. Belki doğru zaman değildi.
Var mı öyle bir durum yine ? belki bu sefer başka bir ülke
Ah keşke olsa ama şu anda yok maalesef, çocukların düzenini tekrardan bozamam , en az 4 sene burdayiz

Maddi sorunlar olduğu halde istemiyorum yurtdışını. Eğer kabul etseydim İngiltere'de olacaktım şu anda ama yok yani Türkiye'yi ve özellikle şehrimi çok seviyorum. Yurtdışı anca gezme için olabilir benim açımdan.

işte dediğim gibi, bence değil.

siteden, arabamdan, çocukları (olsa) kolejden çıkarmadan burnumu kaldırmadan ne kadar bu ülkeninmiş, ben bu ülkeye ülke bana aitmiş gibi hisederim ki? + ben karbon ayakizi hesaplayan bir insanım aracımdan inmeden ömür geçiremem. %200 mecbur olmadıkça araç kullanmıyorum ben. israf etmiyorum. vs.

üstelik o şekilde büyüyünce zaten çocuklar da ayrıkotu gibi oluyor hayata karışamıyor
not: lise- üniversite özel okulda burslu okudum. ilkokuldan itibaren özelde okumuş arkdaşım da çok.

belki eskiden "elit" semtlerde elit insanlar böyle takılabilirdi belli bir izolasyon vardı.
ama şimdi o sitenin önünde seni doğramayacaklarının garantisi yok. parası olanların büyük kısmı da şu anda görgüsüz, para el değiştirdi.
ya da hadi okulu bitirdin...ee ne yapacaksın? devlete almıyorlar malum. ticaret yapmak için de cin olmak lazım
bu hayatı yaşayan çocuklar zaten yurtdışına gidiyor
bari baştan gtsin de oranın hayatına adapte olsun, işi kolaylaşır.

Iyi de gece yarisini birak londrada saat 10dan sonra kendim geriliyorum ben sokakta, gece yarisi kadinin yalniz rahat rahat gezebilecegi yer neresi?
ben küçük şehir insanıyım
almanyanın tüm küçük şehirleri, (büyük şehirlerinin de büyük kısm) litvanya estonya isveç gibi yerlerde hiç sorun yaşamadım
bir pariste, burada dolaşamazsın dikkat et dediler

Hayır kimseyi görmek istememek değil. İlişkilerimi mesafeli sürdürmeyi seviyorum. Güleryüzlü, konuşkan bir insanım. Selamsız, hal hatır sormadan kimseyi atlamam. Ama bu halin bir sonraki aşaması insanların kendi seviyelerini koruyamamaları olarak devam edebiliyor. Çalışıyorum, iş hayatımda da herkesle sohbetim var ama bunu dışarı taşımak istemiyorum.
Görünmez olmak tabiri belki aşırı oldu haklısınız ben sadece insanlar hayatıma burnunu sokmasın istiyorum.

kanat takıp giderdim öyle diyeyim :)

Her yaşımda yalnız olmayı seven biriydim zaten . Yalnız olmak bana iyi geliyor.
Kimsenin kimseye zarar vermediği , eleştirmediği, ekonominin daha iyi olduğu , hiçbir akrabamın olmadığı bir ülkede yaşamak çok isterdim.

Umarım bir gün olur , amin :)

Hangi ülkede yaşayacağınıza bağlı
Eğe dolar kazanıyorsam ve remote işim varsa gitmeyebilirdim
Çünkü paran varsa zaten Türkiye yaşamak için çok uygun bir yer
Dolar kazansam 1 sene içinde çok rahat ev araba arsa hepsini alırdım
Kendi işimi kurar , çocuğum olursa en iyi okullarda okuturdum.

Dolar kazanmıyorsam , orta ya da alt statüde biri isem giderdim
Çünkü parada bir yerde önemsiz hale geliyor
İnsan biraz da medeni insanlar içinde yaşayıp insan olduğunu hissetmek istiyor.

Dolar kazanmıyorsunuz zannımca gidebiliyorsanız , imkan varsa gidin.

En yakın dostlarım bilir
Hayalim Beverly Hills de o mükemmel malikanelerinde yaşamak Harika sokak bahçeli havuzlu Şato :)
yalnız ülkemi de çok çok sevmekteyim aslında işin ucu para yine param olursa her yer benim ülkem şehrim
Bülent Ersoy gibi uyandım canım İtalya'da et yemek istedi
Bin jetine git ye gel :)) böyle hayatlarda var
Ama ülkem de ekonomik sıkıntı kalabalık nüfus ve mülteci olmasa bi cennet in güneye yazı yaşa çık kuzeye yeşilliği yağmuru yaşa git doğuya karı etnik yerleri gör gel batıya her şey güzel her yeri güzel
Düzen yok Nüfus çok saygı medeniyet yok
bunlar olsa gitmem ama olmadığı için en güzel ülkede çocuklarımı yetiştirmek isterdim bende hayatı yaşamak isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…