- 1 Eylül 2021
- 5.423
- 20.323
- 298
- Konu Sahibi little bird
-
Almanyadayım, bavyeradasiz hangi ülkedesiniz şu an?
Canım geçen sene döndük, pandemi fena patlattı bizi maalesef, dönünce ağır bir depresyon geçirdim, yeni yeni toparlıyorumNe zaman döndün Milana ? Ben hala ordasın sanıyordum
Akrabaları komşuları görmemek için yalnız kalmak için yurtdışına gitmek isteyenler varmış. Bu beni çok şaşırttı açıkçası. Ben bir süre ortalarda görünmesem komşular ararlar nerdesin diye, okula gitmesem arkadaşlar mesaj atarlar ne oldu diye sorarlar. Beni memnun eder düşünülmek. Ben de yaparım aynı şeyleri onlara. Ha sevmediklerim de var ama millete göre yaşayacak halim yok zaten, geçer giderim. Bazı duyguların bu derece yüksekte yaşanması bana garip geldiBekarken bir dönem çok düşündüm dil okulu için gitmiştim dönmemeyi ama yalnızlık hissi beni mahvetti. Bir arkadaşınla dışarıda bir bardak kahve içip kendi dilinde sohbet etmek büyük nimetmiş onu anladım.
Akrabaları komşuları görmemek için yalnız kalmak için yurtdışına gitmek isteyenler varmış. Bu beni çok şaşırttı açıkçası. Ben bir süre ortalarda görünmesem komşular ararlar nerdesin diye, okula gitmesem arkadaşlar mesaj atarlar ne oldu diye sorarlar. Beni memnun eder düşünülmek. Ben de yaparım aynı şeyleri onlara. Ha sevmediklerim de var ama millete göre yaşayacak halim yok zaten, geçer giderim. Bazı duyguların bu derece yüksekte yaşanması bana garip geldi
Ben şu an yurt dışındayım. Şahsen benim için kaygı sadece ekonomik değil, ben ayrıca şu an ülkedeki bunalımdan da çok etkileniyorum ama yurt dışındayım diye etkilenmiyor muyum her gün haberleri okumaktan, gündemi takip etmekten kafayı yiyorum.Merhabalar,
Eğer yurtdışında kazandığınız miktarı aynı şekilde burda da dolar cinsinden kazanacak olsaydınız yine de yurtdışına gitmek ister miydiniz ve nedenini açıklar mısınız?
Bu aralar bu konuyu kendime çok dert edindim çünkü yurtdışının tonla artısı olduğu kadar yalnızlık, izolasyon, ait olmama gibi negatif yönleri de bana göre çok ve bu sitedeki kadınların görüşlerini beğendiğim için size sormak istedim. Yurtdışının eksileri artıları nedir size göre? Bu aralar dil kursuna gitmeyi planlıyoum ama hala tamamen motive olamadım.
Başlıkta maddi sıkıntılar olmasa dedim ama süper rahat değilim veya dolar kazanmıyorum,sadece evli değilim çocuğum yok vs çok bir harcamam olmuyor. Arabam vs de var ve belki işimde kendimi geliştirsem daha da toparlayabilirim.
Ay çok sinir bozucu .. pandeminin vurmadığı kimse kalmadı .. ama vardır bir hayır her şeyde. Belki doğru zaman değildi.Canım geçen sene döndük, pandemi fena patlattı bizi maalesef, dönünce ağır bir depresyon geçirdim, yeni yeni toparlıyorum
Almanların çoğu çünkü Türkiye’de hala cüppeli sarıklı gezildiğini, kadınların hiç bir hakkının olmadığını düşünüyor.Benim iki tane hikayem var alanlarla ilgili , tabi hepsi böyle değildir ama hayatımda yaşadığım tek ırkçılık hikayesidir
Bir tanesi bir dağ evinde yılbaşı partisinde , tüm avrupadan gelen insan var , italya , ispanya , Norveç, Almanya, Avusturya ve ben ortamdaki tek Türk, alman cocuk çok yakışıklıydı başladık sohbete , uzun uzun sohbet ettik , içtik, güldük eğlendik, beni davet eden İtalyan arkadaşım da bana hep turca derdi , o yanımıza geldi turca ne alemdesin iyi misin dedi , alman cocuk bi anda buz kesti sen Türk müsün deyip
Evet deyince de nefret ediyorum turklerden , ülkemde bolca varsınız ve korkuncsunuz dedi , neyse sonrasını anlatmiyim hikaye uzun ama yaşadığım ilk ırkçılık hikayesidir , o yüzden Almanya bana hep itici geliyor çünkü çok onyargililar bize karşı
Canım bende tam bu sebeplerden onyargili olmalarını anlıyorum demiştim, zaten hikayenin sonu bambaşka bitti de burda anlatamayacagimAlmanların çoğu çünkü Türkiye’de hala cüppeli sarıklı gezildiğini, kadınların hiç bir hakkının olmadığını düşünüyor.
Arapların çoğunu Türk zannediyorlar.
Evet bu onların cehaletini gösterir bu konuda ama buradaki Türklerden ben bile utanıyorum bazen.
1970’de gelmiş misal , kalmış öyle O tarihten bu tarihe Türkiye ne kadar gelişmiş ama yok onlar geldikleri gibi kalmış ..
ne Almanya’ya ayak uydurmuşlar ne Türkiye’nin gelişimine…
Hala sokak ortasında davul zurna trafik kapatmalar , içip içip sokakta kavga çıkarmalar, hala kadınları kızları dövmeler.. hiç tanımadıkları bu kültürün en kötü örneklerini gördükleri için, ırkçılığa çok karşı olsamda ön yargılı olmalarını birazcık anlıyorum :/ ama tabii ki önyargı başka ırkçılık başka :/ q
Çok şükür doğduğumdan beri burdayım sayısız yabancı arkadaşım var hiç ırkçılık yaşamadım abla
Ah keşke olsa ama şu anda yok maalesef, çocukların düzenini tekrardan bozamam , en az 4 sene burdayizAy çok sinir bozucu .. pandeminin vurmadığı kimse kalmadı .. ama vardır bir hayır her şeyde. Belki doğru zaman değildi.
Var mı öyle bir durum yine ?belki bu sefer başka bir ülke
işte dediğim gibi, bence değil.Maddi durumu kötü olan heryer öyle değil mi? Misal ben Bakırköy de gece 3 lere kadar geziyordum biri bile kaldırıp başını bakmıyordu ama şirinevler Bağcılar da sabah bile yürürsen bakarlar
Türkiye’de maddi durumu iyi yerde oturacaksın siteden arabayla cıkıp geleceksin çocuğunu da koleje vereceksin on numara hayat ayrıca Avrupa gibi sürekli hava kapalı da değil senede en az 2 sahile gidiceksin bence Türkiye parası olana baya baya cennet
ben küçük şehir insanıyımIyi de gece yarisini birak londrada saat 10dan sonra kendim geriliyorum ben sokakta, gece yarisi kadinin yalniz rahat rahat gezebilecegi yer neresi?
Hayır kimseyi görmek istememek değil. İlişkilerimi mesafeli sürdürmeyi seviyorum. Güleryüzlü, konuşkan bir insanım. Selamsız, hal hatır sormadan kimseyi atlamam. Ama bu halin bir sonraki aşaması insanların kendi seviyelerini koruyamamaları olarak devam edebiliyor. Çalışıyorum, iş hayatımda da herkesle sohbetim var ama bunu dışarı taşımak istemiyorum.Bence siz yaşadığınız yerden bunalmışsınız. Ben de sosyal kelebek değilim ama görünmez olup kimseyi görmek istememek biraz asosyalliğe kaçmıyor mu ? Evet insanlar çok garipleşti, dostluk neredeyse yok gibi ama yine de insanlarla bir miktar iç içe olmak daha iyi hissettiriyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?