- Konu Sahibi Kardelen96
Erkeğin ailesinin imkanları kullanılınca çok normal oluyor da kızın ailesininki kullanılınca yadırganıyor hep
Öyle maalesef ama burada tabi rıza meselesi de çok önemli. İki yetişkin insanın kendi hayatlarını idame ettirmek gibi bir sorumlulukları var. Maddi durumları yerinde olsa bile ne kadının ne de erkeğin ailesi bu yükün altına girmek zorunda değil ama taraflardan birinin imkanı hem el veriyor hem de destek olmaya da gönüllüyse taraf farketmeksizin faydalanılmasında hiç bir sakınca görmüyorum ben.
Bir kızım bir de oğlum var. Umuyorum ki her ikisi de kendi ayakları üzerinde durabilen yetişkinler olsunlar, kendilerine iyi bir hayat temin edebilecek kadar kazanca sahip olsunlar ama ileride evlenmek isteyecekleri kişilerin imkanları nispeten kısıtlı olursa ve aileleri olarak çocuklarımızı daha fazla rahat ettirebilecek imkanlar o gün geldiğinde bizde var olursa, biz olanı cinsiyetleri farketmeksizin kızım ve eşi ile de oğlum ve eşiyle de paylaşmaktan gocunmayız. Tabi ki yokluğumuzda ya da elimizin uzanamadığı bir nokta gelecek olursa, kendi kendilerine ayakta durabilsinler de isteriz, her şeyi bizden beklesinler, amiyane tabiriyle sırtlarını tamamen yaslasınlar da istemeyiz ama bunu gurur meselesi haline getirmenin de bir manası yok. Yeter ki karşılıklı iyi niyet olsun.