Çok fark ediyor. Bizzat yaşadım. Küçüklüğümden beri maddi durumu fena olmayan bir ailede yaşadım. İstediğim şeyleri alabiliyordum harçlıklarımla vs. Çok da lüks içinde değildik ama hiç kirada oturmadik biz. evlerimiz, dükkanımız vardi. arada yurtiçi, yurtdışı tatile gitmisligimiz var. Evlendikten sonra kiraya çıktım, parasız kaldım, bileziklerimi araba alabilmesi için hepsini eşime verdim, bir de eşim ailedeki en küçük erkek çocuktu. Ailesinde zaten bir şey yok, eşime gelene kadar hiçbir şey kalmamıştı. Ev sahipleriyle sıkıntılar yaşadım. Ailem maddi destek olsa bile onlar da sürekli yardım edemiyor herkesin kendince ihtiyacı var. Elime geçen az bir parayı da cocuklarimin ihtiyaçlarına harcıyorum. Kendime ekstradan hiçbir şey alamıyorum. eşimin ailesi köyden göçetmis şehire. Kayınvalidemler vs. On-on beş kişi aynı evin içinde yaşarmış. Çok yokluk çekmiş, eziyet çekmişler. Çok kalabalıklar, kalabalık hareket etmeyi seviyorlar. Benim hayatimda o kadar fazla akraba bağım olmamış, kalabalığın içinde asla rahat edemem. İnce düşünen insanlar değiller. Patavatsizlar ne gelse ağızlarına söylüyorlar. Eşim çalışkan iyi biri. Ama öyle mutsuzum ki. Doğuştan melankolik depresif bir yapım vardı. Şimdi kafamda kurdukca daha beter oluyorum. O yüzden yogaydi, kitaptı bu ara onlarla meşgulüm. Evlilik birçok şeyin biraraya geldigi bileşen. Her evlilikte zorluklar oluyor. Ama maddi denklik aşılması kolay bir durum değil. Ben eşimi asla darlamiyorum birşey alamıyorum edemiyorum, kiradayiz diye. Kendi kendime kendimi yiyorum. Şimdiki aklım olsa kirada oturacagimi bilerek evlenmezdim çok sıkıntı çektim. Şimdi ev almak çok zor. Ailemden kalırsa uc- beş birşey anca öyle, ama o da uzun vadeli iş. Uzun süre kirada oturmam gerekecek daha beş yılda üç ev değiştim mecburiyetlerden, sıkıntılardan. Çocuklar okula başlayınca masraflar articak, kiraya her sene zam. Ev sahibi kafasına göre her an çık diyebilir hiçbir güvencesi yok. Kiralık ev bulmak bile çok zor, bunun depozitosu var, nakliyesi var. Yani uzun süre sıkıntı yaşayacağım, yaşıyorum ve ben rahatlığa alışmış biri olarak evlenemezdim. Eşim iyi biri, ama mutsuzum. Tabiiki bu yüzden boşanmayı düşünmüyorum. Ama bu insanı yıpratıyor.