• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat Farkı

Sabancıların kızı olsam ben de bırakamazdım. Ama maddi durumu baya iyiyken babamdan harçlık almayı bıraktım mesela. Sıfır eforla üniversiteyi bitirebilecekken kendim çalışmaya başladım. İyi ki Sabancı kızı değilmişiz hehe

"İyi maddiyat" durumunda olan aileden ayrilip kendi standartlarini oluşturmaktan bahsetmiyorum zaten. 😬 O şasirtici degil normal geliyor da
Dedigim gibi nesillerdir çook varlikli bir aileden tamamen ayrilmak o kadar kolay gorunmuyor ve yapilmali diye dusunmuyorum acikcasi. 😁

Evet parayı veren düdüğü çalar. Kaynana konularını okurken de görüyorum kaynana parayı veriyor tabiiki olaylara karışmak isteyecek. Niye kabul ediyorsun parayı. Kendi paran kadar yap kimseye laf verme.
Ya her şeyi geçtim, kimsenin karşıma çıkıp da “ben de sana şunu yaptım” diyememesi öyle güzel ki.
Geçenlerde abimle aramız bozuldu. Tuttu evine geldim alışveriş yaptım dedi bana. Yaptıklarımı tak tak tak diye önüne saysam altından kalkamaz. Evlendiklerinde aldığım hediyelerden, daha bekarken ve işlerimin başındayken eşine ve kendisine hediye ettiğim sıfır telefonlardan, verdiğim tüm desteği baştan anlatsam şak diye kalacak. Kendisi de bunu bildiği için yaptığı alışverişin lafını etmeyi uzatamadı. Ama başından beri ondan destek alıyor olsaydım o tartışmada nasıl ezilip büzülecektim kim bilir. Tam da bu yüzden her zaman bu moddayım, ne kadar doğru yaptığımı anladım cidden. Hep bunu söylerim, hayatta kimse karşıma geçip de para lafı edemez. Bunun huzuru bambaşka 😌

"İyi maddiyat" durumunda olan aileden ayrilip kendi standartlarini oluşturmaktan bahsetmiyorum zaten. 😬 O şasirtici degil normal geliyor da
Dedigim gibi nesillerdir çook varlikli bir aileden tamamen ayrilmak o kadar kolay gorunmuyor ve yapilmali diye dusunmuyorum acikcasi. 😁
Ben kararlarıma karşı gelirlerse über iyi durumdaki ailemden de ayrılırdım açıkçası. Düşünsene über zenginler diye istemediğin biriyle evlenmeye zorluyorlar falan. Çok uç noktaları da var bu işin. Zaten o kadar efsane zenginlikte kendimize ait iş falan kurmuş olurduk gerçi

Benim gördüğüm ya kadın standart üstü güzelse zengin erkek buluyor ya da kadın aileden zengin olduğu için çevresi de zengin oluyor ve zengin koca buluyor. Tabi yıllar içinde refah düzeyinin artmasından bahsetmiyorum (örnek yazılımcılar )

Öyle oluyor tabi, bıbıcığın bulduğu kısmet veya anneciğin bulduğu kısmeti getiriyorlar buna bak diyorlar o da kendi çevrelerinden biri oluyor zengin oluyor. Ne diyeyim konu sahibesi istemiyorsa bıraksın zenginlere yol alsın:)

2 çalışan yetişkin neden ailesinden destek alsin ki olağanüstü bir durum olmadıkça. Ultra zenginse elbette desteklesin ama villada oturmayan normal aileden sürekli destek beklemek komik geliyor bana biraz.
işte ben zaten aileden destek almaktan değil aileye destek olmaktan bahsediyorum. herkes destek almayı konuşuyor ama bir de destek verme yönü var. aileden destek almak bence normal bir durum hayata başlarken. ama tabii bunun aylık sürekli olması atıyorum fatura kira ödemesi değil de ailenin durumu varsa çocuğuna ev alırken yardımcı olması düğün masrafları için yardımcı olması iş kurarken yardımcı olması gibi.

Sosyo ekonomik olarak denk olmayı evlilikte daha sağlıklı buluyorum. Lakin aileden zengin olup çalışmayan ama yine zengin eş isteyenler bana itici geliyor. Meslekleri iyi olup iyi kazanan çiftler sırf ailelerde ekonomik fark var diye cıks olmaz diyemem. Gayet olur. Ama ailelerin kafa yapılarının bence benzeşiyor olmasıda gerekir. Benim ailem ile eşimin ailesi arasında ekonomik olarak büyük fark var. Ama eşimin çok iyi bir mesleği var standartım düşmedi. Ailem evimizi alırken yüzde yetmişini karşıladı. Aracımıda alıcaklar lakin hiçbir zaman kendim istemedim. Erkek kardeşime ev alıcakları için eşit olmak istediler. Mesleği iyi ise karakteri iyi ise sırf zengin değil diye ayrılmak istiyorsanız biran önce ayrılın birbirinizden zaman çalmayın. Ki böyle düşünceleriniz zaten olmasa kafanıza bile takılmazdı.

Önemli olan eşinin ailesinin durumu değil eşinin maddi gücü daha önemli değil mi zaten? Eşinin ailesi kalkıp da size yardım neden etsin sen çalışıyor musun eşinde çalışıyorsa denksiniz

Yuh, üniversite öğrencisi insanlar abiden abladan bilgisayar yurt parası falan nasıl bekliyor ya? Burada tuhaf olan maddi durumu denk olmayan kişilerin beraberliği değil bence. Zaten söylediğim bağımsızlığı elde eden kimsenin bu tarz sorunları olmuyor
öyle çok insan var kredi çekip ailesine ev alan düzenli olarak kira fatura ödeyen vs. bu bir maddiyat farkı. bağımsız olsa bile ailesini çöpe atamaz sonuçta bir şekilde huzursuzluk çıkar. burda çok konu var öyle eşi ailesine para gönderen. Maddiyat farkı derken konu sahibinin bu riski de göze alması gerekiyo bence. şimdi örneğin emekli maaşı asgarî ücretin altında eee bir tarafın ailesi böyle bir ekonomi içindeyse ne olacak. evlilik bir nevi iş ortaklığı bütçe ortaklığı değil midir? böyle bir sıkıntıda kadın da etkilenecektir.

burda sanırım hiç öyle bir üye yoktur kimseyi küçük gördüğüm için değil ama malum yardım yayınında gördük milyarlar havada uçuştu 🤣 çoğumuzun değil ailesi tüm sülalesi o kadar parayı görmemiştir belki şimdi evi olan arabası olan ortalama geliri olan herkes kendi durumunu iyi görüyor. yeni yapılan orta gelirli konut projesinde "orta" gelir 65 bindi. yani 65 bin gelirin üstünde aylık geliri olan aile iyi durumdadır diyebiliriz kısaca....

Erkek kuzenimin aile olarak durumu iyi değil. Sevgilisinin ailesinin market zinciri var. Çok uzun süre flört ettiler ve hiç ayrılmadılar. Kuzenim başlarda gurur yapıyordu ama sevgilisi ezilmesine hiç fırsat vermedi. Şuan evliler. Ailelerden sıfır destekle evlendiler. Karı koca çalışıp geçiniyorlar çünkü huzurları bozulmasın diye bu yolu seçtiler. Kızın ailesinin bir sürü daireleri olduğu halde kirada oturmayı tercih ettiler. Kız sırf mutlu olmak için standartlarını düşürdü ve bunu asla kuzenime yansıtmadı. Bu arada gelinimizin ailesi o kadar zengin olmalarına rağmen inanılmaz alçakgönüllü. Hani yardım yapsalar en ufak bir imada bulunmazlar cidden karakter olarak muhteşem insanlar. Ama kuzenim peşin peşin konuştu evlenirsek kendi standartlarımıza göre yaşayacağız diye. Şuan çok mutlular. Önemli olan dengeyi tutturmak bence.

Eğer standartlarınızın gerilemesi sizi, sizin ailenizin durumunun iyi olması eşinizin huzurunu bozacaksa hiç başlamayın bence.

Erkek kuzenimin aile olarak durumu iyi değil. Sevgilisinin ailesinin market zinciri var. Çok uzun süre flört ettiler ve hiç ayrılmadılar. Kuzenim başlarda gurur yapıyordu ama sevgilisi ezilmesine hiç fırsat vermedi. Şuan evliler. Ailelerden sıfır destekle evlendiler. Karı koca çalışıp geçiniyorlar çünkü huzurları bozulmasın diye bu yolu seçtiler. Kızın ailesinin bir sürü daireleri olduğu halde kirada oturmayı tercih ettiler. Kız sırf mutlu olmak için standartlarını düşürdü ve bunu asla kuzenime yansıtmadı. Bu arada gelinimizin ailesi o kadar zengin olmalarına rağmen inanılmaz alçakgönüllü. Hani yardım yapsalar en ufak bir imada bulunmazlar cidden karakter olarak muhteşem insanlar. Ama kuzenim peşin peşin konuştu evlenirsek kendi standartlarımıza göre yaşayacağız diye. Şuan çok mutlular. Önemli olan dengeyi tutturmak bence.

Eğer standartlarınızın gerilemesi sizi, sizin ailenizin durumunun iyi olması eşinizin huzurunu bozacaksa hiç başlamayın bence.
erkek kuzeninizin ailesinin durumu iyi olsaydı ve oğullarına yardım etmek isteselerdi ev vermek isteselerdi yine kabul etmeyecek miydi? bu da bana biraz garip geliyor erkek ailesi yardım yapınca okey normal kız ailesi söz konusu olunca gurur ortaya çıkıyor. tabii kuzeninizi tanımıyorum genel konuşuyorum gördüklerime göre.

Son düzenleme:
Bunu soruyorsanız bile kafanızda soru işaretleri var demektir. Kararınızı tekrar tekrar gözden geçirin.
Bu olay tamamen kişiye bağlı bir durum. Bazıları var ailesi zengin olduğu halde mesleğini eline alır çalışır, kendi parasını kazanır ona göre harcar, ailesinin parasına güvenmez. Gözü yükseklerde değildir, marka takıntısı yoktur. Yoktan da anlar ve bilir. Böyle biri her şekilde erkek ailesinin maddi durumu kendi ailesininkinden düşükse bile arada sevgi varsa, adam çalışkan ve zekiyse bir şekilde mutlu mesut yaşar giderler. Sorunda olmaz.
Ama bazıları da vardır ki; baba parası yemeyi sever (gayette doğal hakkı bu arada yargılamak amaçlı söylemiyorum), marka ve lüks giyinir, dışarıda yemeyi içmeyi sever, gezmeyi sever, düzenli olarak yurt içi-yurt dışı tatillere çıkar. Bu tarz biriyseniz de karşı taraf çalışkan ve zekide olsa yapamazsınız. Çünkü beklentileriniz yüksek olur ve adam bunu karşılayamaz, sorunlar çıkar.
Tabi adam komplekse girer mi, aileler anlaşır mı, onlarda bambaşka konular. Bir de ileride onlar girer devreye. Ama benim anladığım kadarıyla şimdiden bunu sorguluyorsanız aklınızda yapamayabilir miyim sorusu vardır. O soru bile yeter cevap için.

erkek kuzeninizin ailesinin durumu iyi olsaydı ve oğullarına yardım etmek isteselerdi ev vermek isteselerdi yine kabul etmeyecek miydi? bu da bana biraz garip geliyor erkek ailesi yardım yapınca okey normal kız ailesi söz konusu olunca gurur ortaya çıkıyor. tabii kuzeninizi tanımıyorum genel konuşuyorum gördüklerime göre.
Bu bana göre de yanlış. Ailelerin durumu iyiyse kızı erkeği olmaz. Ama memleketimizde bu konuyu gurur meselesi yapan erkekler çok fazla. Bana göre yardım etsinler ne var yani. Ama kuzenimin hayata bakışı bu, eşi de ona uydu. Durum bundan ibaret.

Doğru olan yardim almamalari zaten. Arkadaşinizin yaptiği oldukça zor, örneğini pek görmedim diyebilirim o yuzden sasirdim. Bu oranda farkliliğa herkes uyum sağlayamaz.

Kesinlikle zor bir şey. Bende görmesem yok canım Türk filmi mi derdim heralde 😅
Her seviyorum diyenin de yapabileceğini düşünmüyorum.

bana nedense boşuna eziyet çekmek gibi geldi. aşırı gurur yüzünden belki hayatlarını oldukça kısıtlamak zorunda kaldılar. tabii ki herkesin ailesi yaşamı farklı ama ailemin durumu iyiyken ben gidip öğrenci hayatı yaşayıp kazandığım iki kuruşla bir şey yapmak için didinmezdim ben mi parazit ruhluyum acaba 🤣

Aslında şöyle karşınıza gerçekten sizi anlayan, mutlu eden, kafanızın uyacağı ve bunların üstüne kalbinizin ısınacağı kaliteli kültürlü gelişime açık bir insan çıkması düşük bir ihtimal. Herkes evlenebilir ancak herkes bu şartları taşıyarak evlenemeyebilir. Arkadaşım o kişiyi buldu. Ve insanın karşısına kaç kez çıkar ki böyle bir şans diye düşündü. Geri kalanı çok önemsemedi. İşte eşinin kabul etmemesi vs bunlar gözüne gözükmedi mutluluğu yanında. Bazen bizde kör kütük aşık oldu acaba pişman olur mu diye endişe duyduk fakat olmadı çok şükür.

Aslında şöyle karşınıza gerçekten sizi anlayan, mutlu eden, kafanızın uyacağı ve bunların üstüne kalbinizin ısınacağı kaliteli kültürlü gelişime açık bir insan çıkması düşük bir ihtimal. Herkes evlenebilir ancak herkes bu şartları taşıyarak evlenemeyebilir. Arkadaşım o kişiyi buldu. Ve insanın karşısına kaç kez çıkar ki böyle bir şans diye düşündü. Geri kalanı çok önemsemedi. İşte eşinin kabul etmemesi vs bunlar gözüne gözükmedi mutluluğu yanında. Bazen bizde kör kütük aşık oldu acaba pişman olur mu diye endişe duyduk fakat olmadı çok şükür.
işte bu olayda erkeğin de gurur yapma gibi bir hatası var. çünkü kız tarafı oldukça zenginse bir ev onlar için büyük bir sorun değilse kabul etmesi lazım karşısındaki sevdiği için onu daha iyi şartlarda yaşatmak için. 1+1 yerine 2+1 evde daha rahat yaşamaları için. ucu ucuna geçim sıkıntısı çekmemeleri için. Bu gurur onlara zarar vermiş ama tabii ki içlerini bilemem. dediğim gibi erkek ailesi zengin olsaydı yardımı kabul etmeyecekler miydi? burda yine zihniyet giriyor ortaya. Arkadaşınızın aşktan gözü kör olmuş. Gerçekten durumları olmasa anlıyorum ama bir tarafın ailesinin durumu iyi aile ile aralarını bilemem ama bu yardımı kabul etmemek aşk kalp birlikteliği değil de saçma gurur yüzünden ziyan olmuş emek gibi geliyor. Herkesin görüşü farklı tabii kimsenin ailesinin içini de bilemeyiz ama ben kendi açımdan düşünüyorum. evlendiğim kişinin durumu olmasa benim ailemin durumu iyi olsa benim ailemin yardımını kabul etmiyor oluşunda farklı niyet ararım

Back
X