Maddiyat Farkı

Çok olumsuz şeyler duyunca etkileniyorsun doğal olarak, özellikle aynı durumu yaşayanlardan tecrübelerini dinlemek istiyorum
Aynı kişilerin evliliği değil yalnız. Durum aynı.

Ben, “sevdiğimle her şeyin üstesinden geliriz, yeter ki aynı çatı altında olalım” diyebilirim. Siz, “eski hayatım gibi olmayacak vs vs “ diyebilirsiniz.

Sevginizin evlilik boyutuna ulaşmış olduğunu düşünmüyorum. Ayrılmanız, sevgilinize gösterdiğiniz en dürüst davranış biçimi olacaktır.

İyi akşamlar herkese bir şey danışmak istiyorum, üniversitede tanışıp sevgili olduğumuz erkek arkadaşımla iş yavaş yavaş ciddiye biniyor. Durum şu ki ailemin durumu bayağı iyi onunkinin pek değil. Çalşıyor çalışkan da ama eski hayatım olmayacak gibi gerçi benimkiler desteğini de esirgemez ama. Çevremdekiler zengin biriyle evlenmemin daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım?
Ailen destek olursa çok hata yapar. Adam alışır yardım etmeyince suçlu olursunuz

Durumunun kötü olmasından ziyade, sizinde rahat yaşamınızı etkileyecek mi? Yani alışveriş yapmanızı engelleyip, kısıtlama getirecek biri mi?, sizin evliliğinize değil kendi ailesine yatırım yapacak biri mi? Bunlar daha önemli. Ama açık konuşmak gerekirse maddi imkanlar evlilik içinde önem arz ediyor. Özellikle erkeklerde sizin daha çok kazanmanızı kendine yediremiyor ve saçma sebeplerle tartışmalara yol açabiliyor. Diğer bir husus ise; siz rahat bir yaşama alıştıysanız, istediğinizi alıp gezen biriyseniz evet yine zorlayacaktır.
+1

Bence ayrılın bunu düşünmek bile mide bulandırıcı. Karşınızdakini haketmiyorsunuz.

erkek kuzeninizin ailesinin durumu iyi olsaydı ve oğullarına yardım etmek isteselerdi ev vermek isteselerdi yine kabul etmeyecek miydi? bu da bana biraz garip geliyor erkek ailesi yardım yapınca okey normal kız ailesi söz konusu olunca gurur ortaya çıkıyor. tabii kuzeninizi tanımıyorum genel konuşuyorum gördüklerime göre.
Ailem ev verse koşa koşa otururdum

Konu bana baştan başa absürt geldi. Evlenince evin finansal durumunu eşler döndürmüyor mu? Ailelerin maddi durumunun ne alakası var bununla? Eşiniz size ailenizin standartlarında hayat sunmakla mükellef değil ki, o standardı istiyorsanız siz kendiniz kazanacaksınız. Ailem elini eksik etmez falan.. Eksik etsinler bence, çünkü herkesin el attığı evlilikten hiç bir hayır gelmez.

İyi akşamlar herkese bir şey danışmak istiyorum, üniversitede tanışıp sevgili olduğumuz erkek arkadaşımla iş yavaş yavaş ciddiye biniyor. Durum şu ki ailemin durumu bayağı iyi onunkinin pek değil. Çalşıyor çalışkan da ama eski hayatım olmayacak gibi gerçi benimkiler desteğini de esirgemez ama. Çevremdekiler zengin biriyle evlenmemin daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım?
Bence bir süre sonra size de batacaktır ve aileniz ne kadar destek olabilir? Evlilik iki kişilik birşeydir önemli olan kimseden destek almadan sürdürmek. Eğer eski hayatınızdan vazgeçeceekseniz benim sevgim daha ağır derseniz deneyin fakat bana sorarsanız maddi manevi denklik önemlidir.

Konu bana baştan başa absürt geldi. Evlenince evin finansal durumunu eşler döndürmüyor mu? Ailelerin maddi durumunun ne alakası var bununla? Eşiniz size ailenizin standartlarında hayat sunmakla mükellef değil ki, o standardı istiyorsanız siz kendiniz kazanacaksınız. Ailem elini eksik etmez falan.. Eksik etsinler bence, çünkü herkesin el attığı evlilikten hiç bir hayır gelmez.
Ailemin standartlarını sağlamakla mükellef değil evet ama aynı standardı sağlayacak biriyle evlenmem daha mı doğru

E

Neden mide bulandırıcı siz olsanız düşünmez misiniz

Düşünmem. Elim tutuyor, ayağım tutuyor beynim çalışıyor neden başkasının eline bakayım kendi paramı kendim kovalarım. Ailenin maddiyatını, çocuğun maddiyatını ayrıntılarıyla yazmışsın konu sahibesi ama sen ne iş yaparsın, gelirin nedir aklımda kalmamış. Sana 'sağlaması' için ne ailenin ne de bir erkeğin eline bakma, kendini bu kadar pasif ve işe yaramaz görme. Parayı başkası getirsin ben yiyeyim diye tembellik ediyorsan da etme kesinlikle. Bu çocuk olsun olmasın sadece kendine güven kendi paranı kendin kazan. Umarım dediklerimi dinlersin.

Ailem ev verse koşa koşa otururdum
ne bileyim ya biraz tuhaf geliyor düşününce iki yetişkin insana aileler neden yardım etsin ama sonra diyorum aileleri zorlamayacaksa destek gayet normal erkek kız ailesi fark etmeden. erkek ailesi yapınca normal ama kız ailesine gelince hemen gurur murur diyorlar. aileden destek almadan çekilen eziyetleri güzelleme yapıyorlar. düşünüyorum kendimi ben zorluk yaşarken ailem bana destek olmasa kötü hissederdim. Herkes destek almayı konuşuyor ama bir de aileye destek olma durumu var. evlenince ortak bütçeden kim her ay aileye destek olmayı normal karşılar? ben kendimi düşünüyorum böyle bir aileyle akraba olmak istemezdim. destek olmasınlar ok ama ben kazancıma da ortak olmasınlar. Benim için maddiyat önemli bir kriter herhalde bunu anlamış oldum

ne bileyim ya biraz tuhaf geliyor düşününce iki yetişkin insana aileler neden yardım etsin ama sonra diyorum aileleri zorlamayacaksa destek gayet normal erkek kız ailesi fark etmeden. erkek ailesi yapınca normal ama kız ailesine gelince hemen gurur murur diyorlar. aileden destek almadan çekilen eziyetleri güzelleme yapıyorlar. düşünüyorum kendimi ben zorluk yaşarken ailem bana destek olmasa kötü hissederdim. Herkes destek almayı konuşuyor ama bir de aileye destek olma durumu var. evlenince ortak bütçeden kim her ay aileye destek olmayı normal karşılar? ben kendimi düşünüyorum böyle bir aileyle akraba olmak istemezdim. destek olmasınlar ok ama ben kazancıma da ortak olmasınlar. Benim için maddiyat önemli bir kriter herhalde bunu anlamış oldum
Ya şöyle ki ailenin yapısına göre değişir burda belki desteği kabul etmek . Benim ailem ev verse de vermese de sınırlar konusunda çok hassastır ama bazı aileler en ufak şeyde yönetme yetkisi buluyorlar kendilerinde. Şu sartlarda evlensek ev almam imkansız ailemin de evleri olsa neden oturmayayim ki onların evlatlariyim.

Back
X