Her şeyden önce herhangi bir evliliğin yürüyüp yürümeyeceği konusundaki belirleyici tek kriter maddi durum değil elbette. Ama maddi durum eşitsizliği konusuna özel bir kaç şey yazacak olursam;
Müstakbel eşiniz, çok varlıklı olmasına rağmen egosu çok yüksek biri olabilir, hayatınız mahvolabilir. Ya da imkanları kısıtlı ama çalışkan, aynı zamanda aşağılık kompleksi de olmayan biridir. Her şey sorunsuz ilerleyebilir..
Yani bu sorunun tek bir doğru cevabı yok. Sizin beklentileriniz ve eşinizin karakterine göre değişir. Ayrıca evlilik sonrası hayatın nasıl gideceğini şimdiden kestirmek de zor. Pek çok arkadaşın da dediği gibi, belki eşinizin işi gücü iyi gider ve dengeler değişir. Ancak yine de olağanüstü bir durum beklentisi içinde de yolunuzu çizemezsiniz. Durumların aşağı yukarı bu şekilde kalacağını varsayarak, her ikiniz de bunun üstüne kurabiliyorsanız ilişki beklentisini, ben çok sorun olacağını sanmıyorum. Siz kendi standartlarınızı düşürebilir ve daha azıyla yetinerek eşinizin şartlarına göre yaşamayı tercih edebilirsiniz ya da imkanınız varsa, onun da standartlarını yükseltirsiniz, var olan imkanlardan birlikte faydalanırsınız.
Ancak evlilik birliği içerisinde birbirinden farklı standartlarda bir ilişki sürdürmek pek mümkün değil gibi. Tatile giderken sizin 5 yıldızlı otelde kalmanız, eşinizin pansiyonda kalması gibi bir durum uygulanabilir ya da en azından sürdürülebilir olmadığına göre ortak bir yaşam standardı tutturmak zorundasınız. Buluşacağınız orta nokta her ikinizi de zorlamayacaksa eğer ben hiç bir sıkıntı görmüyorum. Ama bu iş tamamen sizlerin kim ve nasıl insanlar olduğunuza bağlı. Hakkınızda çok daha fazla şey bilmeden, net bir yorum yapmak çok olası ve gerçekçi değil.