Maddiyat ve eş ailesi

Siz de lendi ailenize yardım edin biraz annenize hediyeler alın gözüne soka soka kardeşiniz varsa harçlık gönderin. Böyle olmayacağını anlaması lazım.
Veya bir hedef koyun araba almak mesela havuz oluşturun herkes maaşından 3 5 belli bir miktar atsın oraya. Bir şekilde paranın aile bütçenizee sorun yaratması gerekiyor bence bunu rahatça dillendirebilmeniz ve kendinizi paragöz ve kötü değil haklı göstermek için. Ben olsam direkt söylerdim. Ama siz direkt söylemekten çekiniyorsanız, para konusunda hane içinde sıkıntı olması lazm ki siz o parayı dilinize dolayabilin. Annen baban bize yardım etmedi bi de cimriler alışırlar bizi yoluyorlar da denmez…

Borcu olduğu halde para mı verecek? Koskoca adam buna rağmen vermeyi düşünüyorsa bize diyecek bir şey kalmıyor. Siz açıkca konuşun anlarsa bundan anlar yoksa yunuşak halde anlamaz bu adam
Evet maalesef eşimin beyni bunu algılayamayacak bir yapıda . Ortada bir aile yok ama eşim fazla ailesine düşkün

Siz de lendi ailenize yardım edin biraz annenize hediyeler alın gözüne soka soka kardeşiniz varsa harçlık gönderin. Böyle olmayacağını anlaması lazım.
Veya bir hedef koyun araba almak mesela havuz oluşturun herkes maaşından 3 5 belli bir miktar atsın oraya. Bir şekilde paranın aile bütçenizee sorun yaratması gerekiyor bence bunu rahatça dillendirebilmeniz ve kendinizi paragöz ve kötü değil haklı göstermek için. Ben olsam direkt söylerdim. Ama siz direkt söylemekten çekiniyorsanız, para konusunda hane içinde sıkıntı olması lazm ki siz o parayı dilinize dolayabilin. Annen baban bize yardım etmedi bi de cimriler alışırlar bizi yoluyorlar da denmez…
Biraz çıtlattım aslında ailen zamanında destek olmadı şimdi de ben olmak istemiyorum diye ama daha net ve kesin bir konuşma yapmam gerektiğinin farkındayım

Ben de 5 bin aileme yolluyorum diyeceksiniz, görelim bakalım neler oluyor…
İşin kötü tarafı bu onu rahatsız etmez. Çünkü ben para toplayıp ev sahibi araba sahibi olmak istiyorum ama o zaten bu yaşına kadar har vurup harman savurmuş . Benim de öyle yapmamı garipsemez yani. Onun için bsylere sahip olmak çokta önemli değil.

Akılsız erkek milleti hiç akıllanmayacak. 3 bin lira az para mı? Üzerlerinde emekleri mi var sanki? Rezalet. Ben olsam cinnetlik kavga ederdim, gözü korkardı eşimin bu konu başlamadan kapanırdı. İyi niyetle konuşsan bu konu hep karşına çıkar en son gerçek anlamda sinirden tahammüllüksüzden sinirden cinnet noktasına gelirsin.
Evet böyle devam ederse cinnet geçircem biliyorum ama bu kadar sert tepkileri de kendime yakıştırmak istemiyorum.

eşinizi karşınıza alıp araba almak istediğinizi ve bundan sonra maaşlardan kalanla birikim yapmak istediğinizi güzelce anlatın. artık ikimiz bir aileyiz, evlenmeden önce har vurup harman savuruyor olabilirdin ama bir şeyler edinmemiz daha mantıklı deyin.. ehliyetiniz yoksa ehliyete yazılın ciddi olduğunuzu anlasın. eğer durum iyiyse babanın çocuktan para istemesi ya da çocuğun babadan istemesi bana anlamsız geliyor.

Yani eşinizin ailesi sizi “evlendirse” şu anda onlara para vermeniz çok mu normal olacaktı?
Kendinizi kandırmayın.
Tam olarak hangi noktada kendimi kandırdığımı düşündünüz merak ediyorum. Zor durumda kaldığımda bana destek olana yeri geldiğinde bende olurdum.

eşinizi karşınıza alıp araba almak istediğinizi ve bundan sonra maaşlardan kalanla birikim yapmak istediğinizi güzelce anlatın. artık ikimiz bir aileyiz, evlenmeden önce har vurup harman savuruyor olabilirdin ama bir şeyler edinmemiz daha mantıklı deyin.. ehliyetiniz yoksa ehliyete yazılın ciddi olduğunuzu anlasın. eğer durum iyiyse babanın çocuktan para istemesi ya da çocuğun babadan istemesi bana anlamsız geliyor.
Yapıcam konuşmamı ona hazırlık için açtım konuyu

Tam olarak hangi noktada kendimi kandırdığımı düşündünüz merak ediyorum. Zor durumda kaldığımda bana destek olana yeri geldiğinde bende olurdum.
Destek olmak ayrı her ay düzenli maaşa bağlamak ayrı. Misal der ki bu ay param çıkışmadı 3 bin gönderir misiniz. Aradan altı ay geçer bida ister olabilir. Ama her ay düzenli olarak istenen bi para bu, düğün zamanı yardım etmiş olsalar bile düzenli para gönderilmez bence.

Biraz çıtlattım aslında ailen zamanında destek olmadı şimdi de ben olmak istemiyorum diye ama daha net ve kesin bir konuşma yapmam gerektiğinin farkındayım
Bunu söylemeyin bence çünkü sizi ilgilendirmez. "Zamanında" siz yoktunuz hayatında. Benim aileme de yardım etsem rahatsız olmaz karşı gelmez diyorsunuz ama öyle değil. Her ay 3 bin babasına 3 bin de sizin ailenize göndermek zor gelecektir. Lafta kolay çünkü cebinden sadece 3 bin çıkacak 6 bin değil. Ben aile ilişkilerinde çok netim. Bir sana bir bana.

Hayvanları var çobana verecekmiş yazdınız. Size bir getirisi var mı bunun? Atıyorum peynir tereyağ, kaymak vs erzak geliyor mu size köyden? Eğer size de hazırlıyorlarsa çobanın maaşına yardım edilebilir. Boşa giden para sayılmaz. Adam yaşlanmış ki çoban tutuyor.

Sizde diyon ozaman bende kendi aileme ayda 3 bin gondereyim boyle sacma bisey olabilirmi razi degil helal etmiyorum biz ayri bir ev kurduk hasta degiller falan diyin bunu soylemeye neden cekiniyorsunuz normal degilki zaten sizin rizaniz olmadan esinizde gonderemez yani

Bazi üyeler hak veriyor ama ben şu anaya babaya parar yollama muhabbetini hiçbir zaman destekleyedim.hayatta çoğu şeyde bireysellikten yanayım.bekarların yollamasına da karşıyım, evlilerin de.koca koca insanlar maddiyatını da kendi ayarlasın bri zahmet.ben inek değiliz ki yetiştirince onlara süt vermek zorunda olalım.hakları olduğunu da düşünmüyorum.hayırlı ebeveynler olsa bile.

Merhabalar çok uzatmadan konuya girmek istiyorum yeni evliyim eşimle ikimiz çalışıyoruz ve evlenirken eşimin ailesi maddi durumu olmasına rağmen herhangi bir yardımda bulunmadılar özellikle babasının akıllara zarar bir cimriliği var. Eşimi babaanesi ve dedesi büyütmüş babası hayatının herhangi bir döneminde oğluna destek olmamış biri. Çift maaş olduğumuzu sürekli para bastığmızı düşündükleri için Bir konu yüzünden eşimden düzenli olarak aylık 3 bin lira para istiyorlar . Ben de evlenirken en fak bir yardım bulunmayan adama eşimin para göndermesini istemiyorum . Ve içimde adama karşı müthiş bir öfke var . Parayı vermek istememe nedenim birincisi kp bizi banka gibi görmeye başlayıp herşey için para isteyeceği bir kapıya alışsın istemiyorum ikincisi ben evlenirken bana destek olmayan insana niye destek olayım ki ? Gel gelelim eşim babasına kıyamadığı için parayı vermeyi kabul edecek gibi . Eşime nasıl bir konuşma yapmalıyım ki hem ailesini sevmediğimi kötü insan olduğumu düşünmesin hemde bu parayı vermemesi gerektiği konusunda onu ikna olsun .Sizlerden akıl fikirlerinizi istiyorum
Evlenirken destek almak istediyseniz bunu kendi babanızdan talep etmeliydiniz
Eşinizde kendi babasından…..
Offff anlamayacaksınızki

Zor durumda kalmak evlenme zamanı değildir. Zorsa evlenmezsiniz. Allah kimseye vermesin hayatınızda herhalde hiç gerçek anlamda zor durumda kalmadığınız için tecrübe etmediniz,inşallah da etmeyin. Zor durum hastalık,ölüm ve ayrılık zamanlarıdır. Evlilik değil.

Erkekler böyle durumlarda netlikten anlıyor.
Yok kırmadan çaktırmadan söylemeye çalışırsanız olmaz.
Babasına para mı vermek istiyor kopartın bir hengame yada sen destek olacaksan bende olucam diyip verin paranın iki katını.
Bir daha olmas tecrübe ile sabit.

Yeni evliyim beyaz eşya kredisi ve bedelli askerlik kredisi ödüyoruz Kredi borcumuz var ama kp anlamıyor . Beyefendinin koyunları var çoban için para istiyor çobanın maaşının bir kısmını bize ödetmeyi planlıyor
Koyunlardan biri de esiniz galiba
İsten cikarim yine gondrrmem.
Onca borcun icinde,hanimin maasa guvenip artistlik yapmasin kimse.

Back
X