maddiyat

Ya bence yaptığınız cok sacma. Zaten kiradalarmis, cikip baska bir eve kiraya ciksalardi siz niye evi satin alıyorsunuz? Hadi aldınız, kira niye almıyorsunuz? Onceki ev sahibine zaten veriyorlardı. Siz hem ev alip hem kira almayip hem de kendiniz kira ödüyorsunuz. Gercekten bayagi sacma buldum. Ayrica bir ev sahibi kafasina gore ben evi saticam cik evimden de diyemez. Cikarma hakki yok. Neyse.
Bunun dışında kv patavatsız evet ama sizin hakkinizin pesine dusmus akli sira. Yani aslinda sizi sahiplendigi icin. Ustune dusmez ama sizin bilenmenizi gerektirecek de bir konu degil bence.

Kızlar merhaba, 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi değil. Benim ailemin de orta halli. Eşimin ailesi kirada oturuyorlardı ev sahibi evi satıcam çıkın deyince zor durumda kalmasınlar diye evi eşim ve ben aldık oturmaya devam ediyorlar. Ev benim üzerime kira falan vermiyorlar tabii. Bu arada bizim de kendi evimiz yok kiradayız farklı bir şehirde. Neyse bi kaç borç çıktı yine durumları yok diye biz odedk. Yaklaşık 30 bin. ben 2 hafta önce taşınırken annem ve kv yardıma geldi. Kardeşim unv başka şehirde okuyor ben ailemin yanında okumuştum. Kv anneme haksızlık olmuyor mu ona çok para harcıyorsunuz falan demiş. O çocukları arasında ayrım yapmamışmış. Kv ye karşı nötrdum şimdi her hareketi batıyor. Kendisi bize bişey vermediği gibi benim ilerdeki mirasım üzerine muhabbet çeviriyor. Onlar da farklı şehirdeler. Bayram dolayısıyla gidicez mecburen. Ne yapsam nasıl davrsnsam. Onun üzerine vazife olmadığını bildirmem lazım bana yardım edin.
ne yüzsüz kadın
siz kiradasınız kv deye ev almıssınız
ev sizin üzerinize ama size getirisi yok ki,
isteseniz o evi kiraya verır kendı kıranızı cıkarırsınız ya da o eve sız gecersınız
30 bın tl borcunu da ödemıssınız bir de utanmadan cocuklar arasında ayrım mı yapıyorsunuz dıyor annene :D

Ev alınırken de borç odenirkende kendi ailem zor durumda gibi düşündüm. Paranın ya da kiranın verilmeyeceğini tahmin ediyordum. Gerçekten iyi niyetimden yaptım. Yaptığım için kızmıyordum ama annemin parasına karışması beni sinirlendirdi

Hırsımı almam lazım ama problemi yaratan da ben olmamalıyım. Hem laf yerini bulmalı hem de ben suçlu olmamalıyız
Hem karnım doysun hem pastam dursun.

Yerinde ve zamanında cevap veremeyen insanlar bence sonradan agzını acmamalılar. Ya o anda cevap verecektiniz ya da aldığınız ev ettiğiniz yardım üzerinden insanları ezmeye calısmayacaktınız.

Hem karnım doysun hem pastam dursun.

Yerinde ve zamanında cevap veremeyen insanlar bence sonradan agzını acmamalılar. Ya o anda cevap verecektiniz ya da aldığınız ev ettiğiniz yardım üzerinden insanları ezmeye calısmayacaktınız.
Bana bu durumu anlatan annem. Ben bugün yeni öğrendim. Konuşma sırasında orda olsaydım cevabı verirdim zaten. Ayrıca kimseyi ezmeye çalışmadım. Yaptığımız yardımlar için ağzımı bile açmadım karşılığını beklemeden. Her şeye rağmen kv min annemlere akıl vermesini hazmedemedim

evi peşin mi aldınız krediyle mi?
krediylw aldıysanız ordan konu açıp zorlandığınızı anlatabilirsiniz.
o paraya altın yapsanız 10 sene sonra kaç lira olacaktı, kiraya verseni getirisi ne olacaktı.. bu parayı tamamen onlara vermişsiniz. halbuki bu imkanları çocuğunuza ayırabilirdiniz.
böyle bir şey söylenebilir belki;
annecim geçen bir şey duydum çok üzüldüm. nasıl ki annem size ev almamıza ve kira ödememenize (sanki annen biliyor da edebinden söylememiş gibi) karışmıyorsa siz de onların harcamalarına karışmayın.onlar da konuşmaya başlarsa üzülürsünüz.

Tamamen mecazidir lutfen yanlis anlamayin ama; esek olana semer vuran cok olurmus.

Evin kirasini onceden oduyorlardi. Simdi de aynen devam etsinler. Niye bu sartla almadiniz ki? Kendim kiradayken baskasina ev alicam? Anne baba da olsa olmaz. En iyi ihtimalle pesinati veririm. Onlardan kira niyetine alirim ustune ekler krediyi oderim.

Insallah istanbul gibi bir yerde degilsinizdir. Durumunuz baya iyi degilse zaten bir kira bir krediden sonra elinize hic bir sey kalmaz burda.

Hırsımı almam lazım ama problemi yaratan da ben olmamalıyım. Hem laf yerini bulmalı hem de ben suçlu olmamalıyız
kizina ev al demedigi kalmis bu hakki nereden buluyor biliyor musunuz cunku evi ona oglu aldi ona destek oglu cikiyor siz kendinizden kisip vermiyorsunuz koc gibi oglu yapiyor herseyi sana da anan sahip ciksin

Sevgili kvalideciğim , geçen gün annemle aranızda böyle bir konuşma geçmiş, sağolasın beni düşünmüşsün , bana haksızlık yapıldığını düşünüyorsun madem bundan sonra kira niyetine bana heray belli bir ödeme yapıverin . Daha fazla ödeme yapamayacağız biz de zorlanıyoruz deyin

Laf arasında aileler arasında ayrımcılık olmuyor mu size ev alıyoruz daha çok harcıyoruz ama benim aileme birşey yapamıyoruz diyin.

Onu ne ilgilendirir ki keşke annen cevabını verseymiş. Çok büyük hadsizlik etmiş, bayramda dile getirebilirsin bu bizim aile meselemiz diyebilirsin. Kaldı ki kadın ne yapsın şehir dışında okuyor diye para yollamasın mı

Back
X