• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat

İki bilezikle kalacak mı

Yani bugün iki bilezik yarın iki tane daha diyecekler mi

Sadece iki bilezik ise verirdim ben galiba zira bir arada yaşanıyor çocuğuma bakılıyor vs senin benim olmaz gibi geldi yani bende varken vermem demem zor olur

Ama çok da açılmasın size güvenmesinler

İyi geceler kızlar

Uyuyamiyorum. Ben kV ile birlikte oturuyorum.3 yaşında oğlum var. Sağolsun kV ve kp oğlumla çok ilgili. Allah razı olsun ve hiçbir şeyini eksik etmez. Ben evlenirken düğün yapmadım. Milleti eglendirmektense, yatırım yapalım dedik. Ve öyle de oldu. Dukkan aldık. Ve halende dükkanın bonosunu oluyoruz. Bende ise başladım. Ve eşime destek oluyorum. Asıl konu kaynim. ..

Kaynim evlenecek busene düğün yapıcak tamam yapsın. Dugun icin baya luks yere kapora vermis. Baya borça girdi. Şimdiden. Anlayacağınız urgani uzak atıyor. Malum ulkece ekonomik durum belli. Kv benden 2 bilezik istedi. Kafam karışık vermelimiyim vermemelİyiyim. Kaynimin borcu bize dokunur mu çok huzursuzum. Akıl verin lutfen
Ben bu durumlara şöyle bakıyorum eğer geri ödeme yapacak biriyse verirdim ama eğer bana o iki bileziği odeyemeyecekse kesinlikle vermezdim ben kendim düğün yapmamisin geleceğim için ama kaynim benim birikimimi kendi düğünü için harcicak yok öyle 3 kuruşa 5 köfte . Gerekirse kv kp alırım karşıma ben kendi hayatımdan feragat ederek bunları biriktirdim düğün yapmadım çalışıyorum eğer bu iki bileziği verdikten sonra bana geri gelmicekse içimden vermek gelmiyo derdim. Kayninizin gelir durumu nasıl ödeme gücü var mı siz de degerlendirebilirsiniz. Mesela benim babam kimden ne kadar borç istese verir yakinlarimiz çünkü kesinlikle ilk fırsatta öder ama başka bi yakınımız daha var ona kimse vermek istemedi gelir durumunda iyi yani geri ödeyecek olsa babamdan daha erken ödeyebilir ama genelde borçlarına sahip olmadığı için kimse vermek istemiyo

Ben asla vermem.
İsterse geri ödeyecek olsun. Ben kendimden kısıp biriktirmişim. O düğün yapacak diye vereceğim.
Sonra o borç ödenemeyecek ve yine sıkıntıya ben gireceğim...

İyi geceler kızlar

Uyuyamiyorum. Ben kV ile birlikte oturuyorum.3 yaşında oğlum var. Sağolsun kV ve kp oğlumla çok ilgili. Allah razı olsun ve hiçbir şeyini eksik etmez. Ben evlenirken düğün yapmadım. Milleti eglendirmektense, yatırım yapalım dedik. Ve öyle de oldu. Dukkan aldık. Ve halende dükkanın bonosunu oluyoruz. Bende ise başladım. Ve eşime destek oluyorum. Asıl konu kaynim. ..

Kaynim evlenecek busene düğün yapıcak tamam yapsın. Dugun icin baya luks yere kapora vermis. Baya borça girdi. Şimdiden. Anlayacağınız urgani uzak atıyor. Malum ulkece ekonomik durum belli. Kv benden 2 bilezik istedi. Kafam karışık vermelimiyim vermemelİyiyim. Kaynimin borcu bize dokunur mu çok huzursuzum. Akıl verin lutfen
Guvenilir biri ise ver degilse verme

Ben de vermezdim. Siz, para konusunda sıkıntıya girmemek için düğün yapmamışsınız, bunu açıkça dile getirin. Kendimi düşünüp harcamadıysam başkası da kendini düşünsün. Ne yani, size mi bel bağladılar?

Siz kv ve kp'nizi daha iyi bilirsiniz. Bizim öyle bir durum olmaz ama oldu diyelim kv falan asla altında kalmaz o bilezikleri yapardı geri. Bizim düğün falan değil de başka bir durumdan dolayı annem yengemden bilezik istedi (kendi altınlarını da bozacaktı) yengem verdi ve annem 8 bileziğin 8'ini de iki sene içinde yerine koydu. Lâkin bu benim annem. Yengem gözü kapalı verir çünkü annemin asla hak yemeyeceğini bilir.

masrafını taşıyamayacağı şey yapmasın madem size mi güvenmişler.2 bilezik az para mı.gidince gelmeyecek onlar.bir de düğünde sizin yapacağınız masraf da var üstüne.kıyafetti takıydı vs. durumum yok veremem onun yeri var de.

ben evlenirken cebimi düşündüm kendimi düşündüm
başkası evlenirken niye benim cebimi düşünsün derdim yerinizde olsam
ve asla vermezdim
çünkü daha devamı gelecek
2 bilezik ile bitmez istekleri
çünkü kadında çalışıyor ise para vardır gözüyle bakıp sömürmeye çok meraklı oluyorlar

Düğünü yatırım yapmak için kendiniz istememişsiniz. Bu durumda diğerlerinin düğünü sizi bağlamaz.
Ben yerinizde olsam, geri gelmeyeceğini bilsem bile eşimin ailesine 2 bileziği verirdim, düğünden bağımsız düşünüyorum. Hem çocuğunuza da güzel bir şekilde bakıyorlarmış.

Ben vermezdim.Banane milletin düğününden.Parasi yoksa yapmasin ya da daha makul olanini secsin.Baskalarina guvenip bir ise kalkisan insanlardan nefret ederim.

Hastalik vs olsa paradir netice ver gitsin derim,

dugun icin verme,
ben dugun icin insanlarin kredi cekmesini bile anlamiyorum ki, sizin gibi emektar kisilerden nasil borc isteyebiliyorlar.

Back
X