Madem çalışmıyorsun niye okudun

Okudum. Çünkü senin gibi olmaktan çok korkuyordum.

Okudum. çünkü eğitimli olmanın para kazanmak ile doğrudan bir alakası yoktur.

Okudum. Çünkü cehaletle mücadele etmek istiyorum.

Okudum. Çünkü mağrur,başı dik eğitimli bir kadın olmak istiyorum.

Okudum. Çünkü senin gibi biri ile evlenmek istemiyorum.

Sevgili konu sahibi... maalesef böyle bir tür cıktı ortaya. Eğitimsiz olup eğitimi ve egitimliyi küçümsemek.

Ben üniversite mezunuyum. Çok yakın bir arkadşım ilkokul mezunu. Iyi akıllı bir kız. Ama evlendiği adam maalesef homo habilis. Erkek olduğu icin kendini üstün sanıyor.

Benim arabama binmek konusunda isteksiz oluyor (çünkü kadın şoför)

Ve sıkı dur. Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim.
Bana lozan barışının önemini anlatıyor.

Dahası var. Ama ben kısa keseyim. Ilkin ses etmedim. 2.de eşini uyardim. Bu şartlar altında senin evine gelmek istemiyorum dedim.

Artık biraz daha normal. Ama yine arada pot kırıyor.

Ne insanlar var ya biz yapsak aynı şeyleri ne damgalar yeriz valla yuh artık

Sevgili konu sahibi... maalesef böyle bir tür cıktı ortaya. Eğitimsiz olup eğitimi ve egitimliyi küçümsemek.

Ben üniversite mezunuyum. Çok yakın bir arkadşım ilkokul mezunu. Iyi akıllı bir kız. Ama evlendiği adam maalesef homo habilis. Erkek olduğu icin kendini üstün sanıyor.

Dahası var. Ama ben kısa keseyim. Ilkin ses etmedim. 2.de eşini uyardim. Bu şartlar altında senin evine gelmek istemiyorum dedim.

Her gittiğiniz de söylüyorsa , bıkmadın mi aynı cümleleri kurmaktan , artık duymak istemiyorum diyin.

Neden çalışmıyorsunuz , bende merak ettim :)

Her gittiğiniz de söylüyorsa , bıkmadın mi aynı cümleleri kurmaktan , artık duymak istemiyorum diyin.

Muhtemelen işsizdir. Ben de 4 senedir is bulamıyorum.

Ne insanlar var ya aynı şeyleri biz yapsak bizden kötüsü olmaz valla yazık

Bir kaç ay çalıştım sonra sağlık problemleri nedeniyle çıktım şimdi de evlilik arifesindeyim şuan böyle rahatım ilerde düşünüyorum

Her insanın anlatışı , bakış açısı farklıdır ; ne kadar bilirsek bilelim yine dinlemekte fayda vardır.

" Ben biliyorum, zaten biliyorum edası olmadan dinlemekte hoş bir huydur.

Zoruna gitmesin ve aldırma.Cahil işte.Senin yanında kendini aşağı hissettiği için seni ezmeye çalışıyor bu şekilde.Eziklikten başka bişey değil.

Bir kaç ay çalıştım sonra sağlık problemleri nedeniyle çıktım şimdi de evlilik arifesindeyim şuan böyle rahatım ilerde düşünüyorum

Bir kadın çalışmalı.. Mesleği varsa hele kesinlikle çalışmalı. Evleniyorsa yüzde yüz çalışmalı.

Konu bu değil biliyorum; yazmak istedim..

Her insanın anlatışı , bakış açısı farklıdır ; ne kadar bilirsek bilelim yine dinlemekte fayda vardır.

Seni küçümseyen saygı duymayan insanıda bir yere kadar dinlersin ama saygı karşılıklı olur. Cevap sahibi de benle benzer şeyleri yaşamış belli ki insanın zorla sabrını sınıyorlar...

Evet. Bunu öncelikle arkadaşımın esi için kabul ediyorum.

Çünkü arkadasimla 5 senelik dostlugumuzda hiç bunlar aklımıza gelmemişti. Ne zaman evlendi. O zaman eşi beni bu sözlerle taciz etmeye başladı:

"Boyunuzdan büyük iş yapmayın. Siz ne anlarsınız"

"Kadın gibi evinizin işini yapın. Siz karışmayın"

"Sen niye okudun ki. Ben ilkokul mezunuyum ama para kazanıyorum "

"Boş şeylerle uğraşıyorsunuz" ( arkadasim masa örtümü sordu. Nasıl yaptığımı tarif ederken)
.
.
.

Gibi çok sinir bozucu cümleler.

Ilkin ses etmedim. Ama daha fazla dayanamadım.

Ne diyosun sen ya. Bos olduğuna sen mi karar verdin dedim. Biraz sert çıktım. Arkadaşımi da uyardım. Eşin bu şekil devam ederse görüşmek istemiyorum dedim.

Ayrica lozan barışını sadece tv den duymuş, hayatında kitap açmamış birinden dinlemeye ihtiyacım yok.

Yine de uyarınız için teşekkür ederim.

Zoruna gitmesin ve aldırma.Cahil işte.Senin yanında kendini aşağı hissettiği için seni ezmeye çalışıyor bu şekilde.Eziklikten başka bişey değil.

Neden aşağı olsun ki, okumadığı için mi ?

Alt üst kavramı insanlar arasında neye göre belirleniyor ?

Bir kadın çalışmalı.. Mesleği varsa hele kesinlikle çalışmalı. Evleniyorsa yüzde yüz çalışmalı.

Konu bu değil biliyorum; yazmak istedim..

Bencede bir kadın kesin okul okumalı, eğitim almalı. Çalışıp çalışmamak insanın kendi durumuna göre kendi tercihidir ama okumak şart.

Ben aşağı yazmadım , aşağı hissediyor yazdım.Konu sahibine bunu diyen adam kendini "aşağı hissettiğinden" böyle diyor olabilir yazdım.Lütfen iyi okumadan alıntılamayın konuyu başka taraflara çekmek için.

Pardon peki ben niye aşağı olayım ? Okuduğum için mi ? Burda adamın karakterinden ötürü aşağı demek istemiş arkadaş. Mesele de bu zaten böyle şeyler hoş değil tamamen kişilik meselesi

Bencede bir kadın kesin okul okumalı, eğitim almalı. Çalışıp çalışmamak insanın kendi durumuna göre kendi tercihidir ama okumak şart.

Okumak elbette ki önemli ki günümüz şartlarında artık artı bile değil, daha ötesine geçmek lazım.

Ancak yine de koşullar ne olursa olsun, ister dünya zenginiyle evlensin , kadın çalışmalı , hele okuyan kadın her koşulda çalışmalı .

Evlendikten 3 5 sene sonra, çoluk cocuga da karışınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

İyi akşamlar hanımlar. Uzun zamandır kafama taktığım bir konuyu açacağım. Kuzenimle aramız iyidir çocukluğumuzdan beri samimiyiz sürekli görüşürüz. Evlendi. Evine gittim bir kaç kere... eşi benim çok sinirimi bozuyor ben ne zaman gitsem ilk cümlesi: eee sen niye okudun, çalışmıyor musun, bizim orda üni okuyan biri var benle aynı maaşı alıyor bende o yüzden okumadım diyor gülüyor. Dalga geçer bir şekilde konuşuyor benle hep sürekli bunu diyor. Bense bugünden bugüne bir kere bile bu mevzuları açmam saçmalık. Kendisi okumamış, güvenlik görevlisi. Kuzenim de çalışmıyor. Bir kere bile ağzımdan kötü bir cümle çıkmamıştır böyle şeylere dikkat ederim. Cevap versem bir dert vermesem bir dert genellikle vermiyorum zaten ne desem kötü olacağım afedersiniz sidik yarıştırır gibi muhabbetler bana çok uzak ama cevap vermediğim zaman sonra içim içimi yiyor çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum. Kuzenim de o arada sanane falan diyor eşine ama ben sustukça o üstüme geliyor. Kuzenim olmasa evine gitmem görüşmem ama mecbur insan muhattap olmak zorunda kalıyor dediğim gibi çok yakınız... kuzenimede bu konuyla ilgili bişey desem iyi olur mu bilmiyorum ne yapıyım sizce ? Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız ?
Benzer sorunlar yaşıyoruz ama ben artik işin dalga boyutundayim.Bayram da konu açtıklarında siz benim işimle alakali tartışın hadi bakalim ben mutfaktan dinliyorum,issizim evet hadi bana bayram harçlığı verin diye işi arsizliga vurdum😂Sonra susuyorlar tabi sizde öyle olun.Iyi mevkide koca bulmak icin okudum amacim calismak degil onun parasını yiyecem deyin gülün geçin.Ciddi cevap verdiğiniz zaman sizi daha cok usteleyecekler.Cahile suan ülkedeki enflasyondan,aclik ve issizlik oranlarindan bahsedecek haliniz yok sonucta

Back
X