Madem çalışmıyorsun niye okudun

Okumak elbette ki önemli ki günümüz şartlarında artık artı bile değil, daha ötesine geçmek lazım.

Ancak yine de koşullar ne olursa olsun, ister dünya zenginiyle evlensin , kadın çalışmalı , hele okuyan kadın her koşulda çalışmalı .

Evlendikten 3 5 sene sonra, çoluk cocuga da karışınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Ben çalışmayı düşünüyorum zaten şuan çalışamıyorum. Çocuklarıma daha iyi bir gelecek ve eğitim verebileceğime, dersleri ile ilgilenebileceğime inanıyorum allahın izniyle. O noktada sıkıntı olmaz heralde

Ben en çok çevremdeki okumamış ama benim okulumu eleştiren insanlara sinir oluyorum. Yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsemiyorum. Ama içine girmedikleri bir iş hakkında yorum yapmaları garip geliyor.

Bu kişilerin bir de çocuğuna sınavda neden 85 aldın 100 almadın çalışmadınmı diye hırpalayan versiyonu var. Kendisi o notları belki hiç görmedi ama maalesef çocuğa o baskıyı hak görebiliyor.

Yani kısacası bizim ülkemizde okuyanı okuyandan çok okumayan kesim eleştiriyor. Hiç anlamasamda.

Okumak elbette ki önemli ki günümüz şartlarında artık artı bile değil, daha ötesine geçmek lazım.

Ancak yine de koşullar ne olursa olsun, ister dünya zenginiyle evlensin , kadın çalışmalı , hele okuyan kadın her koşulda çalışmalı .

Evlendikten 3 5 sene sonra, çoluk cocuga da karışınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Ha birde evet çalışma koşulları için belki çok artısı yok ama gelişim açısından var buda zaten açtığım konudaki şahıs ile ilgili izlenimleri doğruluyor

Bir de boyle tipler var iste. Milletin okudugu okulun, bulamadigi isin, atanamamasinin, evlenmemesinin, evliyse cocugu olmamasinin derdine dusen hadsizler. Agzinin ortasina kurekle vuracaksin sonra da aha bu yuzden diyeceksin. Bos beles insanmis eniste. Kuzenine uzuldum.
Bir de ben olsam direkt sanane sen mi bakiyosun bana? Yemegimi aşımı sen mi veriyorsun hayirdir ? Derdim heralde. Hadsiz cahil.

İyi akşamlar hanımlar. Uzun zamandır kafama taktığım bir konuyu açacağım. Kuzenimle aramız iyidir çocukluğumuzdan beri samimiyiz sürekli görüşürüz. Evlendi. Evine gittim bir kaç kere... eşi benim çok sinirimi bozuyor ben ne zaman gitsem ilk cümlesi: eee sen niye okudun, çalışmıyor musun, bizim orda üni okuyan biri var benle aynı maaşı alıyor bende o yüzden okumadım diyor gülüyor. Dalga geçer bir şekilde konuşuyor benle hep sürekli bunu diyor. Bense bugünden bugüne bir kere bile bu mevzuları açmam saçmalık. Kendisi okumamış, güvenlik görevlisi. Kuzenim de çalışmıyor. Bir kere bile ağzımdan kötü bir cümle çıkmamıştır böyle şeylere dikkat ederim. Cevap versem bir dert vermesem bir dert genellikle vermiyorum zaten ne desem kötü olacağım afedersiniz sidik yarıştırır gibi muhabbetler bana çok uzak ama cevap vermediğim zaman sonra içim içimi yiyor çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum. Kuzenim de o arada sanane falan diyor eşine ama ben sustukça o üstüme geliyor. Kuzenim olmasa evine gitmem görüşmem ama mecbur insan muhattap olmak zorunda kalıyor dediğim gibi çok yakınız... kuzenimede bu konuyla ilgili bişey desem iyi olur mu bilmiyorum ne yapıyım sizce ? Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız ?
Ben de ögretmen lik mezunuyum canım. İş olsa tıkılırım de. İş yok bacım. Atanamıyoruz ötesi var mı herkes işsiz.. Kedi ulaşamadığı ciğere pis der

Bir de boyle tipler var iste. Milletin okudugu okulun, bulamadigi isin, atanamamasinin, evlenmemesinin, evliyse cocugu olmamasinin derdine dusen hadsizler. Agzinin ortasina kurekle vuracaksin sonra da aha bu yuzden diyeceksin. Bos beles insanmis eniste. Kuzenine uzuldum.
Bir de ben olsam direkt sanane sen mi bakiyosun bana? Yemegimi aşımı sen mi veriyorsun hayirdir ? Derdim heralde. Hadsiz cahil.

Aynen öyle

Samimi bi şekilde ‘inan ki sen de okusaydın hiç bu şekilde düşünmezdin bana çok şey kattı, herşey para kazanmak değil iyi ki okumuşum da bu bakış açısına sahip değilim hatta sende okusan kendine çok büyük bi iyilik yaparsın’ gibi tavsiye ve sohbet havasında nokta koyabilirsin bu muhabbete diye düşünüyorum..

Disarda gorusun kuzeninizle ben neden calismiyorsun diye srdklarnda iki de bi ne soruyorsun bana sen mi bakiyosun diyorum.
Evt okudum enazndan kulturumu gelistirdim diyede eklenebilir.

Hayırdır kapına gelip para mı dilendim.
Hem insan öküz olacaksa da okumuş öküz olsa bari boylesi de çekilmiyor deseydin😃

Yıllarımızı böyle çürüyecek ler boşver hiç üzülme canım umarım Allah bi kapı acar ama sakın altta kalma ezerler... Okumak anlayışı özgüven kültür ü artırıyor

niye okumak sadece maaş almak için yapılan bir şey mi? belki hobim bu. okuyorum ama çalışmıyorum. keyfimin kahyası mı var benden gayrı? Allah Allah ! mesleğin elinde mi elinde bunu paraya çevirip çevirmeme özgürlüğü de sana ait.

çok net diyorum bir daha derse
'keyfimin kahyası sen misin canım çalışmak çekmiyor' deyin...

Sen sor diye çalışmıyorum 🙄
Büyükler güzel demiş: Camla taharetlenme kestirir, cahille sohbet etme küstürür.

İyi akşamlar hanımlar. Uzun zamandır kafama taktığım bir konuyu açacağım. Kuzenimle aramız iyidir çocukluğumuzdan beri samimiyiz sürekli görüşürüz. Evlendi. Evine gittim bir kaç kere... eşi benim çok sinirimi bozuyor ben ne zaman gitsem ilk cümlesi: eee sen niye okudun, çalışmıyor musun, bizim orda üni okuyan biri var benle aynı maaşı alıyor bende o yüzden okumadım diyor gülüyor. Dalga geçer bir şekilde konuşuyor benle hep sürekli bunu diyor. Bense bugünden bugüne bir kere bile bu mevzuları açmam saçmalık. Kendisi okumamış, güvenlik görevlisi. Kuzenim de çalışmıyor. Bir kere bile ağzımdan kötü bir cümle çıkmamıştır böyle şeylere dikkat ederim. Cevap versem bir dert vermesem bir dert genellikle vermiyorum zaten ne desem kötü olacağım afedersiniz sidik yarıştırır gibi muhabbetler bana çok uzak ama cevap vermediğim zaman sonra içim içimi yiyor çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum. Kuzenim de o arada sanane falan diyor eşine ama ben sustukça o üstüme geliyor. Kuzenim olmasa evine gitmem görüşmem ama mecbur insan muhattap olmak zorunda kalıyor dediğim gibi çok yakınız... kuzenimede bu konuyla ilgili bişey desem iyi olur mu bilmiyorum ne yapıyım sizce ? Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız ?
Ben çok merak ettim hangi bölüm okudunuz eğer kuzeninizin eşi bu şekil rahatsız ediyorsa sadece kuzeninizle görüşün olsun bitsin ayrıca bende üniversite mezunuyum çalışmıyorum ev hanımıyım açıkçası bu durum beni de üzüyor çok emek verdim çünkü ama hepsi boşa gitti gibi hissediyorum çalışmadığım için

sizde kuzenınızle görusun bi tek. kocasından size ne ? o yokken gidin o varken gitmeyin anlar zaten. .

bunu yapan sadece eşinin kuzeni değil emin ol.etrafta o kadar çok hoduk var ki oyle..bende atanamadım nı ye okudun o zaman keyfımemi atanamıyorum sanki sanırsınız kendıleri ordinaryüs bizimle uğraşıyorlar

Kuzeninize eşi hakkında bişey demeniz uygun olmaz bana kalırsa. Bana da halam aynen böyle konuşuyordu, eğitimini almadan bir alanda profesyonel düzeyde çalışmaya çalışan torununu örmek veriyordu. Ben de en sonunda dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü. Eğitim sadece para kazanmak için değildir, kültür seviyesi yaşam kalitesi gibi konular için de gereklidir, insanın ufkunu açar vizyon katar dedim. O günden beri ağzını açamıyor, babam da duymuş dediklerimi gelip alnımdan öpmüştü 🤗 buna benzer bir cevap verebilirsiniz siz de.

Kuzeninize eşi hakkında bişey demeniz uygun olmaz bana kalırsa. Bana da halam aynen böyle konuşuyordu, eğitimini almadan bir alanda profesyonel düzeyde çalışmaya çalışan torununu örmek veriyordu. Ben de en sonunda dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü. Eğitim sadece para kazanmak için değildir, kültür seviyesi yaşam kalitesi gibi konular için de gereklidir, insanın ufkunu açar vizyon katar dedim. O günden beri ağzını açamıyor, babam da duymuş dediklerimi gelip alnımdan öpmüştü 🤗 buna benzer bir cevap verebilirsiniz siz de.
Halanın ağzını kapamak bakımından güzel cevap vermişsiniz de; insanın kültürü bakış açısı üniversite okuyarak artmıyor ki hatta maksat bakış açısı kazanmaksa o süre zarfında (4 sene) insan kişisel gelişim kurslarına falan gitse über kültürlü olur.

Back
X