Mahkeme duvarı gibi surat :/

Bende fecii surat asarım.
Bazen bu yüzden bızde tartışırız ama napim huy :))

Eşimle 7,5 senesi evli toplam 11 yıldır beraberiz hiç surat asmadım bu güne kadar. Hayatta en nefret ettiğim şey bana surat asılmasıdır. Bu nedenle bende yapmam. Kırıldıysam direk söylerim içime de atmam. Anı anına söyleyemedi isem bile sinir geçince söylerim. Eşimi de böyle alıştırdım oda surat asmaz bende. Bu sayede hiç büyük bir sorun olmadı bugüne kadar aramızda. Küste kalmadık hiç. Ha sinirlenip gerildiğimiz anlar olmadımı oldu tabi ki öyle durumlarda biraz yatışıp sonra konuşmayı öğrendik zamanla. İçimize de atmıyoruz surat da asmıyoruz. Birkaç kere evliliğimizin ilk dönemlerinde karşılıklı girişimlerimiz oldu ama ben yapı itibariyle bir sorun varsa konuşup çözmeden hayatıma devam edemiyorum. Öyle durumlar çok can sıkıcı ve gereksiz büyüyen olaylarla sonuçlandı karşılıklı aldık dersimizi. Bide erkek milleti düz mantık sen surat asınca sanki anlıyomu karşındaki kırıcı bişey yaptığını. Hayır tam tersi bide haklıysan bile haksız duruma düşüyorsun. Bide o arada küs kalınca karşılıklı yanlış anlamalar yerine düşünmeler başlıyo iş iyice büyüyor. Bunları yaşamamak için en güzeli dos doğru konuşmak iletişim kurmak.

Biz şöyle yapıyoruz, o an sinirlendik, kırıldık veya kızdık, içimizdekileri söylüyoruz rencide etmeden ve abartmadan. 5 dakika sonra ya o ya ben konuyu değiştirecek bir muhabbet açıyoruz, inanın surat asma isteği de kayboluyo bir sohbet ortamı yaratınca.

Konuşarak anlaşsanız?

Konuşmak: 1. nsz Bir dilin kelimeleriyle düşüncesini sözlü olarak anlatmak
"Çocuk daha konuşamıyor."
2. -i, -den Belli bir konudan söz etmek
"Mehmet yedi yaşındayken anasıyla konuştuklarından fazla bir şey konuşmazdı." - H. E. Adıvar
3. nsz, -le Bir konuda karşılıklı söz etmek, sohbet etmek
"İşten sonra Nuruosmaniye'deki İkbal kahvesinde arkadaşlarla şiir ve edebiyat konuşuyoruz." - F. R. Atay

Küsen bi tip degilim konuşurum ama moralim bozuk olur. Simdiye kadar hiç küs uyumadık. Ayri yerlerde yatmadık. Çok kzdgm krldgm zamanlarda bile yatagmi ayirmam ve dedginiz gbi onun bana sarilmasi beni yumuşatır.

Kızlar hatasını bilsede fark etmiyor. Genel olarak hatasnı biliyor çunku durup dururken yapmiyorum. Ben eşşeklik odunluk yapmış olabilirim yapiyorum diyor ama sen surat asmıcaksın diyor.

gereksiz bir copy paste olmuş..

Kızlar hatasını bilsede fark etmiyor. Genel olarak hatasnı biliyor çunku durup dururken yapmiyorum. Ben eşşeklik odunluk yapmış olabilirim yapiyorum diyor ama sen surat asmıcaksın diyor.

o ne yapıyor peki siz bi kabalık yaptığınızda?
görmezden mi geliyor?

Sen de beni üzme asmayayim suratimi, ben çok mu hevesliyim de.

Konuşun diyorsunuz gecen konuş dedi konuştum bu sefer daha cok sinirlendi nasl konuşcagni bilmiyorsun dedi
o ne yapıyor peki siz bi kabalık yaptığınızda?
görmezden mi geliyor?

Ben kabalık yapmıyorum ki hiç bakiyorum eger kizcagi birseyse hemen alttan alıyorum.

Ee bu da kazmalık yani kusura bakmada,hem hazırla der hem eve tok gelir birde surat astığın için sana kızar..sevgili arkadaşım tabiri caizse yılan gibi sokuver sende madem bunu istiyor ..saygısızlık boyutuna varmadan tatlı tatlı sok lafını

Surat asmak yerine konuşsan daha iyi değil mi?
İçine atmamış olursun konu büyümeden halledip kapatmayı denemiş olursunuz.
Surat asmak için sorunun çözümsüz ve zor olması gerek bence.
Ben surat asmayı fazla sevmem çözemediğimde moralim düşer suratımda düşer.

Kusura bakma ama ben senin kocanin psikolojik problemleri oldugunu dusunuyorum eski konularinida bilerek

Çok sinirli bi yapısı var o da kendini duzeltmeye çalışıyor. Ama işten can çıkar huy çıkmaz diye birsey de var.

Surat asarım ama hani çok uzun sürdürmem küs uyumam yani çok kırılmamıssam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…