Mahkeme

E istekli kıza gitmiş diye kızı bulup mesaj atmışsın ya

Bu tanımların hiç biri de sapıklık değil. Sen git bir sözlükten sapık tanımına bak istersen.

Niye kendini edilgen, kendi kararları olmayan, bir erkeğin vicdanına muhtaç bir varlık olarak görüyorsun? İlk çözmen gereken sorun bu bence.

Tamamdır, sağ olun

Yok o kadar ayrıntıya gerek yok ki. Özel hayatın gizliliğini ihlal etti diyecek.

Ellemeye çalışıyordu, normal bi şey mi bu benim isteğim olmadan?

Hakim konunun aslını astarını elbet soracaktır
Mesajlar delil olarak sunulur zaten şikayet dilekçesiyle birlikte. Mesajların içeriği önemli değil ki. İsterse naber nasılsın yazsın. Sen o mesajları üçüncü kişiye gönderdin, suç oluştu. Orda bitti olay. Ha şikayet eder mi, ben de pek sanmıyorum ama belli olmaz.

Tecavüzcüler olsa bu kadar çemkirmezsiniz. Herifin altından şeyi var sanki.
Siz niye konuyu saptırıyorsunuz? Burda tecavüzcüleri öven, haklı gören bir yorum var mı?
sizin yaptığınız özel mesajın ifşası suç unsuru barındırıyor. Bir de burdaki insanlara da “kıt” dememenizi öneririm. O da hakaretten ayrı bir dava sebebi olabilir.

Abazalık suç değil ki ama taciz ettiyse mesajlarla ayrı mesele ancak öyleyse bile konu sahibi şikayetçi olmadan işlem yapılmaz.
Özel hayatın ihlali hani mustehcen videosunu yaysa, internete ses kaydını yüklese, is yerine, okula dekanlıga yaysa vs vs ceza alır, alsın da zaten. Ama bu durumda birsey olmaz gibi geldi bana. Abazalik suç değil de o da bunun ucu bana dönmesin diye şikayetçi olmaz. Yani sanmıyorum.

Yok üçüncü kişilerle mesaj paylaşmak özel hayatın gizliliğini ihlale giriyor. Dediğim gibi bence de şikayetçi olmaz ama olursa da suç oluştuğu için konu sahibi en azıdan para cezası alır. Uzlaştırmaya tabi mi bu konu bilmiyorum öyleyse uzlaştırmaya düşer zaten direkt.

Hayır canım sadece bu kadarla sınırlı değil. “İftira, itibar zedelenmesi, yanlış algı oluşturma vs” hepsi özel hayatın ihlali.
instagramda takip ettiğim fenomen bir çocuk var Gökhan Ergün. Dolandırıldı, hikayesinde ismini verdi. “Dikkat edin sizi de dolandırmasın” dedi. Hapse girdi Gökhan. Sonra para cezasına çevirdiler.

Bence şikayetçi olmaz.
O ornekte topluma ifşa ediyor ama. Burada daha masumane, çocuksu bir durum var. Hırsından yeni sevgiliye mesajları gösteriyor. Yok mu bir hukukcumuz? Kağıtta suç olabilir ama kızın durumu, hafifletici sebepler vs vs birsey olmaz gibi geldi. Bilemedim. İşin profesyonelleri ne derler acaba?

bir topluluğa ifşa ile tek kişiye bilgi aktarımı açısından bir fark yok. o bilgi senden çıktı mı? kaç kişiye ulaştığının ne önemi var ki?

Ben hukuki olarak konuşmuyorum soyledim.
Hukukçu değilim. Bana göre fark var.

bir topluğuna ifşa etmek ya da bir kişiyle veri paylaşmak suçun ağırlığını değiştirebilir ama suç yine de ortada mevcut.
hukukçu değilim ama GDPR üzerine eğitim aldım ve iki mesleğimden biri bu. :)

Şu iftira olayı nedir? Bu konuyu bu kadar şiddetli bi şekilde niye abarttınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…