Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

slm fibo
sarayca çıkmıştır, ben yazayım başlangıç 17 aralık, ama sıkı tutmaya başladığı tarih 5 şubat falan, çok kısa sürede forma girerek benim de idolüm oldu kendileri :)

slm fibo
sarayca çıkmıştır, ben yazayım başlangıç 17 aralık, ama sıkı tutmaya başladığı tarih 5 şubat falan, çok kısa sürede forma girerek benim de idolüm oldu kendileri :)

harıka gercekten umarım geri dönüşü olan kılolar değildir bunlar...nazar değimesin maşallah...sağol canım vakıt ayırıp düşünüp cevap yazmışsın..gercekten idollük yani :))) bu arada senın dıyettenmı uyguluyor sarayca hanım.

Tam olarak benim diyetten değil, ama çok benziyır, ben yeni başladığım için belki tam uyuyorum o kafasına göre takılıyor :) sonuçta o da benim gibi yiyerek zayıflıyor, hatta bazen benden de çok yiyerek :)
Bu arada tartıldın mı mrk ettim canım, tartılılınca sonuçtan bizi de haberdar et, menun kalmazsan sonuçtan bizim diyeti de bir dene istersen, doğru besinleri yiyerek hiç aç kalmadan hafiflemek gerçekten çok güzel :)

mahzen; canım geçen hafta cıss yok sanırım hatırlamıyorum, biliyorsun meyve vs. onları yiyorum ben ve cıss olarak kabul etmiyorum, benim için cıss demek, ekmek, kek, börek, kurabiye, bisküvi, tatlı, çikolata vs.. gerçi bi çikolata yemiştim ama o ne zamandı hatırlamıyorum :))

yasimutsuz; canım evet jillianı çok geç yaptım, hatta başlarda bıraksam mı dedim ama neyse emeklerime yazık olmasın deyip devam ettim ve bitirdim, iyiki de yapmışım, şimdi vicdan azabı duyardım :))

fibo
; sizin günlüğünüze baktım, çok az yediğinizi belirteyim, diyette olabilirsiniz ama diyet bitince normal şartlarınıza dönünce çok zorlanırsınız... bunlar benim önceden kalan tecrübelerim, ben çok diyet yapıp bıraktım zamanında... gerçi hiç 80 ler olmamıştım, doğumdan sonra ilk defa bu kiloya ulaştım hatta 90 ları bile ibre gördü :) kendiliğinden 86-85 e düştüm biraz dikkatle 83 oldum ve 17.12.2013 te günlük açtım.. 05.02.2013 te baktımki 2 kg gitmiş, kahvaltıda elma vs. yiyordum (işkence gibi ), diyetteyim diye stres yapıyordum, ve 05.02.2013 le 81.1 kg ile yeniden sağlıklı yaşama karar verdim , unlu, şekerli, gıdaları kestim...(ama canım isterse sütlaçda yedim, çikolatada yedim, haftada en fazla 1-2 ) sabah iyi bir kahvaltı, öğlen akşam evde yada iş yerinde ne çıkarsa örneğin tavuk, pilav, çorba, salata, ayran hepsini porsiyon olarak tükettim, ekmek yemediğim için kuruyemiş yemeye çalıştım, bazı vitaminlerden eksik kalmayayım diye yedim.. bol su içtim akşam 6-7 den sonra hiç bir şey yemedim, her gün yürüdüm ve ayda en az 3 en fazla 5 kg vererek 64 e indim.
aslında 52 kg olmak istiyorum, ama şuanki kilomdanda gayet memnunum. bu saatten sonra yediklerimi kesmeyi düşünmüyorum. bu şekilde yemeye devam edeceğim, ne kadar kilo verirsem kardır yani :) anlayacağın artık bu yediklerim benim yaşam tarzım olacak , bu yapılan diyetimin en güzel tarafıda bu zaten, kendimi diyette gibi hissetmiyorum, mahzen karatay diyetine tam uyuyor, ben yarı karataycıyım , kendimi hiç bir gıdadan mahrum etmek istemiyorum, örneğin pirinç yiyorum, arada meyve yiyorum, bazen tatlı yiyorum :))... ... ayrıca yaklaşık 15 gündürde jillian la spor yapıyorum (yürüyüşü bıraktığım için)...en büyük avantajım ise emziriyor olmam... mucize gibi emzirmek... sana uzun uzun yazmak istedim, umarım sende daha iyi beslenerek daha güzel kilolar verirsin..seni yarı karataycı olmaya davet ediyorum :)))) sevgiler...

öğlen

1 por. sulu köfte
1 por. yoğurt
2 avuç karışık kuru yemiş (a.fıstığı, fındık, badem, fıstık ve) leblebiden oluşuyor.

kızlar bu sulu köfte bildiğimiz kıymalı, pirinçli değil.. hamuru un ve bulgurdan yapılıyor, kahverengi mercimek, nohut, soğan domates biber ve küçük küçük köftelerin birleşmesiyle oluşan bir yemek (bu yemek zaten ekmeksiz yenir, çünkü çok doyurucudur), ben çok seviyorum tabiki kızımda çok sevdi :), anneme yaptırdım, iyice baktım ve tam öğrendim, bundan sonra çok sık yapmayı düşünüyorum, hem leziz hem çok pratik...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım menün çok güzel, köftede un dışında tam karataylık, çok doyurucu olduğuna eminim.. bu arada annene bizden de slm söyle..

a.s. canım, söylerim selamını anneme, gerçi şu ablanın zayıflama macerasını ve annenin tavrını anlattım, hoşuna gitti :))

karatayın bazı kurallarını çok sevmiyorum, gerçi bu köftede gerçekten çok un var, ama ben çorbalara , kreplere un koyuyorum, doyurucu oluyor bayaaa, zaten ekmek yemiyorum, bari bu tarz şeyler yiyeyim :)))

Her hafta güncellenerek burda paylaşılacak, aramıza katılmak isteyen olursa boş kontenjanımız vardır :)

Mahzen günlük yürüşlerimi de ekle hergün en 45 dk yürüyorum

bugun saraycanın günlüğünu okudum eğer yarın sabah 6 da kalkabılırsem 1 saat yürücem yürüşlerimi sabaha atacam güne mutlu ve huzurlu başlıyalım

kızlara ben bugun jıllıan dün yapmadım bugun aynı video 2 kez yapsam olurmu diyeceğim çünkü biraz kendimi zorlarsam yaparım herhalde görceğim bakalım

öğle

domates çorba
yoğurt
salata

az demeyim siz az dedeikçe benım karnım daha çok acıkıyor bu yeme işlemini zamanla düzene sokacağım çünkü önceki yaptığım diyet az ve sık sık yiyordum bu bende alışkanlık yapmıştı

şimide sütlü kahve içiyorum bundan sonra bunu tercih edeceğim türk kahvesnin yanıda çikolataya bayılıyorum biraz ara vericeğimmmmmmmmm

yürüyüşü veya jillianı sabah yaparsan tüm gün enerjik oluyorsun.. Ben geçen yaz yapmıştım jillianı, o zaman yapamadığım zamanlar ertesi gün 2 kez yapıyordum ama haftada bir gün ara verilebiliyor, ben o zaman bunu bilmiyordum, birden fazla kaçırırsan ertesi gün 2 kez yapabilirsin bence de...

Canım sen bilirsin ama bu yemekle 4-5 saat durabiliyor musun, öğününde iyi yersen 5 saat hiç acıkmıyorsun.. tam doyduğun için de gözün diğer yasaklarda hiç olmuyor, en azından benim için öyle..

Az önce arkadaşlar etliekmek söyledir bilirmisiniz konya yöresinin çok da severim ama tadımlık bile almadım, normalde karatay lahmacun ve etliekmeğe izin veriyor hamuru mayasız ve çok ince olduğu için, ama ben arada olduğu için tadına bile bakmadım ısrarlara rağmen, çünkü aç değilim, öğleyin iyi yedim ve kaçamak ihtiyacı duymadım.. ama karar senin tabi ki..

Mahzencım canım benın biliyorum çok az olduğunu dedim ya il yaptığım diyetle hemen hemen1-2 saat arayla birşeyler atıştırıyordum bir nevii alışkanlık ama yavaş yavaş bırakcağım bu alışkanlığı ilgin için teş.

Sevgilerimle:)

:)))))))))))) valla ne dıyım o kadar guzel yazmıssın ki yerınde olmayı ısterdım şuan...ellerıne yureğine sağlık yordum senıde ama gerçekten tebrık ederim inşallah bende ulaşırım bulunduğun kıloya...işte benım tek sorunum eşimle bebek ıstıyor olmamız ve buna yonelıkte çalışma olması ıstedığım kıloya gelmeden olursa bıraz fena olacağım gibime gelıyor..bebeğide ertelemek ıstemıyoruz..zaten bır kayıbım olmuştu o yuzden çok fazla beklentı ve heves içindeyız..ne yapacağımı bılmıyorum..göz atmıssın bızım topige de gorduğun gibi tuketımde bulunuyoruz..ben her ayın 20 sınde tartılacagım diye söz verdım kendıme..mayıs 20 sınde başladım bu dıyete hazıran 20 sıne az kaldı bakalım sonuc ne olacak açıkcası..duruma gore transfer olacagım size :))) detaylarıda öğrenıp...kılomdan haberdar ederım sizleride

valla hak etmişş kafasına gore takılmayı hatun baksana maşallahı var...allah bozmasın..biz henuz uyma kılolarındayız malesef..ayın 20 sınde tartılacagım hayatım mutlaka yazıcam kılomu :)) ya çok mutlu olarak yada hayal kırıklığıyla hadi bakalım..teskere sayar gibiyim 8 gunum kalmış :))))

Yasimutsuz canım sende zamanla metabolizmani tanıyacak ve ona gore yeme alışkanlığını degistireceksin. Ornegin ben kacamak yapmadigim zaman daha az kilo verdigim oluyor. Bu nedenle az yememeye ozen gosteriyorum.

Fibo canim kilo bildirimini burada paylasirsan sevinirim. Bende merak ettim kaç kilo verecegini. Bebek istiyorsan agir hareketler degilde yürüyüş yapmani tavsiye ederim.

Yasimutsuz Jillian a 1 gün ara verebilirsin. Level1 de 2 gün ara vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…