Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

yasimutsuz sende mahzen gibi regl den dolayı kilo verememişsin...haftaya gümbür gümbür geleceksiniz kızlar...

kızlaaarrr haftanın 1. si ben olacağım hiç aklıma gelmezdi, yaşasın kötülüüüük...kendi kendime nazar koyayım alkış yapayımmm

evet canım, bu bizim moralimizi bozamaz, bilakis hırslandırır, saraycanın da dediği gibi haftaya gümbür gümbür geleceğiz..

yasimutsuz sende mahzen gibi regl den dolayı kilo verememişsin...haftaya gümbür gümbür geleceksiniz kızlar...

kızlaaarrr haftanın 1. si ben olacağım hiç aklıma gelmezdi, yaşasın kötülüüüük...kendi kendime nazar koyayım alkış yapayımmm

tebrik ederim canım ilk alkışı ben yapmıştım ama görmedin sanırım :)

kızlar bu arada kaçamak ve haftaya hedeflerinizi de yazın da öğleden sonra listeyi yayınlayım..

canım alkışını tabiki gördüm, yasimutsuz açıklayınca 1. olduğumu anladım, ya tabiki bunlar şaka :) önemli olan hepimizinde iyi kilo vermesi, takılayım dedim işte :))

kaçamaklarım: cuma, ekmek yedim, ctesi simit yedim, pazar kuruyemişi çok abarttım, haftaiçide 1 dondurma yedim :)))

spor oalarak: 5 gün jillian level2 yaptım :)

Geçen hafta kaçamağım: Erik ve az dondurma
önümüzdeki hafta kilom ne olur bilmiyorum ama ben 66,50kg diyeceğim

geçen hafta spor : Bol bol yürüş

öğle menü

bol peynirli salata
2 bardak ayran

1. arkadaşımızı tebrik ediyor, haftaya hiç heveslenmesin diyoruz :)
kilo alan arkadaşlarımız da üzülmesinler, haftaya gümbür gümbür geleceğiz inş.

Son düzenleme:
sabah:
karatay kahvaltısı

öğle:
mercimek çorbası
izmir köfte
cacık

akşam:
1 tabak kabak yemeği
1 kase keten tohum yoğurt
3 ceviz

2-3 litre su
form çay
yeşil çay

Menulerin cok iyi canım. Tablomuz çok guzel.1. Oldum yupiiiiiiiii

Canım hic Jillian yapmak istemiyoooor:18:

Menulerin cok iyi canım. Tablomuz çok guzel.1. Oldum yupiiiiiiiii

Canım hic Jillian yapmak istemiyoooor:18:
sorma yaa, biz de haftasonu bahçeye gittik ya, çapa falan yaptım, feci hamlamışım,oturup kalkmak işkence gibi, zor yürüyorum, canım yürüyüş yapmak falan istemedi... nasıl intikam alacksam tartıdan :). neyse sabah ola hayrola.. iyi geceler canım..

Günaydın

sorma mazencim benide temiz hava çarptı sanırım bütün vucdum kemiklerin dayak yemişcesine acıyor

dün 20 dk sabah 20 dk akşam yürüş yaptım birde 170 adet mekik çektim önceleri bir çekmede 200-300 çekerdim

dün akşam yemek yemedim çünkü teyzoşa gitmiştim orda 1 çay bardağı kadar badem fındık a.fıstığı karışımı brde 2 adet kiraz yedim sonra eve geldimde 1 kase cacık içitm
teyzoşta kartay yapıyor o da 20 günde 7 kg verdi şimdi veremiyor :))))))

kahvaltı daha yapmadım canım da hiç bir şey istemiyor bakalım ilerleyen saatlerde açıkırsam yerim

çok uykummmmmmmmmmmmmmmm var yawwwwwwww

valla benim de öyle canım, hem çook uykum var, hem çok ağrım var...

menüm:
karatay kahvaltısı
(herzamanki gibi)

günaydın mahzenim ve yasimutsuzum, sabah tartıda çoook sevindim hemen foto çekip günlüğüme ekledim, 63 leri görmek gayet mutluluk verici benim için,

dün jillianı yapamadım, yapmadım demiyorum dikkatinizi çekerim, ya-pa-ma-dım... kızım 12 lerde uykuya dalıyor benimde o saatte pilim bitiyor, saat 10 dan 12 ye kadar onu uyutmaya çalışıyorum, 2 saat boyunca uğraşıyorum, dün babasına verdim al birazda sen uyut dedim, sıpam ben olmayıncada ağlamaya başlıyor, kendi kendine nasıl uyumasını öğreteceğim bilemiyorum...

allah kolaylık versin canım, senin zayıflama sırlarından biri de bu sanınırım, bebekle uğraşmak, biraz daha zamanla oturur inşallah, nasıl uyutuyorsun, ayağında mı sallıyorsun, beşiğinde mi? biberonda süt veriyor musun?

Kız sarayca senı bu sıpa mı zayıflatıyor bilmem

anam benım oğlumun ne uykusu problem oldu ne yemesi ne çişi ama yaramazlığına bir şey diyemem :))

ben oğlumu hergün saat 21,00 berber yatar ona masal okurdum bazen 2 masalda uyurdubazen 5 maslada ama hergün sonra 5 ay gibi süre sonra 1 masal okurdum hemen uyurdu ve şuan 11 yaşında halen en geç 10 uyur
benim sadece 9 ay geceleri hiç uyumadıı doktorda gece gündüz ayrımı yapamıyor dedi 9 aydan sonra yaşına girerken düzelmeye başladı

sende hiç pes etmeden işim var bir yere gideceğim demeden hergün aynı saate yatır sende yanına yat öyle alışır.

kızlar ben kızımı ilk doğduğundan itibaren emzirerek uyuttum, şimdide öyle uyuyor, çogu zaman bizim yatağımızda uyuyor, tabi beşiğinde de uyuttuğum oluyor, sallıyorum uyuyor, geçenlerde 3-4 gün yatağa koyuyordum az sallıyordum uyuyordu, hatta babasına aman nazar değmesin, güzel uyuyor bu aralar demiştim .. bu aralar gene (9 gibi sütünü veriyorum altını değiştiriyorum,) saat 10 a yakın yatağımıza gidiyoruz veee 12 gibi uyuyor (( dün kendi haline bıraktığımda oldu, belki kendi kendine uyur dedim, yataktan kalkıp bana ce-ee yapıyor, gülsem mi ağlasam mı :) herneyse bir şekilde kendi kendine uyumasını öğretmeliyim :))

yasimutsuz, bir önceki mesajındı sanırım, kahvaltıyı canın istemiyormuş geç yapacağım diye yazmışsın, ne kadar doğru bilmiyorum ama yeme saatlerine dikkat edilmesi öneriliyor , ben de yemek saatlerime dikkat etmeye çalıştım hep...sende kahvaltını ihmal etme canım...

SARAYCA YAPTIM KAHVALTIMI

DOMATES /SALATALIK
AVUÇ İÇİ KADAR PEYNİR
8 ZEYTİN

ŞİMDİDE ÇAYIMI İÇİYORUM

BİLİYORUM ÖĞÜNLERDE EN ÖNEMLİ KAHVALTI ŞÖYLE SIRALINIYOR :

sabah kahvaltı yapmadan güne başlamak şişmanlığın oluşmasına zemin hazırlar.

Doğru beslenmeyi uygulayabilmek için önce alışkanlıklarınızı bırakmanız gerekiyor. Bu alışkanlıklar ya doğumdan itibaren başlayarak çocukluk ve ergenlik dönemlerinde anne, anneanne veya babaannenin birey üzerindeki etkisinden ya da okul hayatı, iş hayatı, reklam sektörünün çok gelişmesinden dolayı görsel etkilerden kaynaklanmış sadece karın doyurma amacı ile yapılan yanlış beslenme alışkanlıklarından mı?

Doğru beslenme alışkanlıkları edinmek için hangi faktörlerin bizleri yanlış beslenmeye ittiğini düşünmeliyiz. Bunlar;

• Sabah kahvaltı yapmadan güne başlamak şişmanlığın oluşmasına zemin hazırlamaktır. Ne kadar az zamanınız olursa olsun ister meyve ile veya 1 dilim ekmek 1 parça peynirle kahvaltı yapmalısınız. Uyandıktan 1 saat sonraya kadar kahvaltı etmeniz metabolizmanızın iyi çalışması için gereklidir.

• Sabah kahvaltıda yiyeceğiniz gıda maddelerinin protein, yağ ve karbonhidrat oranlarına dikkat edilmelidir. Sabah karbonhidratlar (ekmek, yulaf), muhakkak alınmalıdır.

• Kahvaltılarımızda sebze ve meyveye yer verilmeli böylece beynin enerji ihtiyacı olan glikoz daha rahatlıkla salgılanabilsin.

• Öğünlerimizde kimyasal maddelerden özellikle uzak durmalısınız.

• Günlük vitamin ihtiyaçlarınızı eğer besin maddelerinizden alamıyorsanız vitaminleri sabahları kahvaltıdan almayı denemelisiniz.

• Kahvaltılarınızdaki karbonhidrat öğle ve akşam yemeğindeki karbonhidratlar daha fazla olabilir.

• Sabahtan akşam yemeğine doğru karbonhidratlarda azalma olması gerekirken sebzede ise durum daha farklı olarak sabahtan akşama doğru artan bir biçimde alınmalıdır.

• Protein alımı insan vücudu için çok önem taşır. Protein hayvansal ürünlerden alınacağı gibi bitkisel proteinlerden de alınabilir.

• Bitkisel proteinin (mercimek, kuru fasulye vs.) içinde belirli oranda karbonhidrat bulunmaktadır.

• Karbonhidratsız (ekmek, patates, pilav vs.) beslenme şekilleri insanları güçsüz ve mutsuz yapmaktadır. Bunun için günlük karbonhidrat alımları dengeli bir biçimde olmalıdır.

canım bi de gündüz uyuma saatlerine gözat, gündüz çok uyutmamaya çalış ki akşam erkenden uyusun yavrucak :)

gündüz uykusunu da teke indirdi 1-2 saat ancak uyuyor teyzesi :)... bakalım bi çaresine bakcaz artık..

öğlen
1 kase çorba
2 avuç karışık kuruyemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…