Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

kızlar bu arada veda sona erdi ve ben bişey yemedim içmedim, tabağımı aldım ve direk yukarı çıkardım, oğluma götüreyim diye ama o da zehirlenir mi dersiniz götürmesem mi acaba?
Pastayı goturdun mu canım, merak ettimde
götürmedim canım, ne pastayı, ne böreği ne de kolayı... tabağımı yukarı çıkarmıştım oğlum yer diye ama sonra oğluma da kıyamadım, personele verdim...

Son düzenleme:
Sabah (08.00):
yumurtasız karatay kahvaltısı
(yumurtam kalmamış, yerine muz yedim)

öğle (12.30):
tavuk şinitzel
çoban salata
1 ayran

akşam(17.30):
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
1/2 lahmacun

1 saat yürüyüş
2.5 lt su

Günü gayet iyi kapatmış sin maşallah canım. Sağlıksız yiyecekleri oglusuna goturmemissin ayrica tebrik ederim. Iyi geceler...

günaydın

mahzen teşekkürler canım çok iyiyim :))))

dün akşam menü

1 tabak melemen
1 kase cacık
2 çeri domates

akşam yemeğimi 19,00 bitidim

sonrasında yürüş yapayım dedim çok sıcaktı bende oğlumla avm dolaştık yürüş olmuştur demi :)))))))

kahvaltı

500 ml su
domates
salatalık
biber
peynir
1 yumurta
5 zeytin

kızlar hocamızın kitapta d vitamini ve kansızlığı olan kişiler zor kilo verirmiş

bende kansızlık var yıllardır geçmeyen bütün tedavileri denedim ilaçlar kullandım iğne kullandım serum kullandım ama bıraktıktan 5-6 ay sonra yine başladı sebepi bulunamadı bende son bir yıldır saldım

kansızlık çekenler günlük harketlerini biraz fazlalaştıracaklar 20 dk yürüş değil 40-50 dk tempolu yürüyecek benım avm gezdiğim gibi değil fındık fıstık ceviz badem biraz fazla tüketeccek bu bölümü akşam bidaha okuyacağım yine sizlerle paylaşacağım ama ben kendimi bunu arkasına saklamayacağım zaten hedefim ayda 2 kg varsın 1 kg olsun :)))))))

götürmedim canım, ne pastayı, ne böreği ne de kolayı... tabağımı yukarı çıkarmıştım oğlum yer diye ama sonra oğluma da kıyamadım, personele verdim...

canım en güzelini yapmışsın bırak yemesin içinde neler neler vardır kimbilir

ben de oğluma kolay kolay yedirmem o da yemez çünkü yedi an biz o gece acildeyizzzzzzz çünkü midesi çok hasas dışarda yemek yiyemez yaş pasta yiyemez o yüzden ben ona evde kendim yapardım

slm mahzencim, yasimutsuzcum, nasılsınız, kahvaltılar harika, günü cıss sız kapatmak dileğiyle, güne başlayalım

yasimutsuz, sen yemeklerle beraber çay içiyor musun? kansızlık yapar siyah çay, yeşil çay ile kahvaltı vs. yapmanı tavsiye ederim...

merhabalar kızlarsarayca senin ve arkadaşlarının,özellikle osibulebin zayıflama öykülerinize göz gezdirdim harikasınız

iyi olduğuna sevindim, menüler de güzel hadi bakalım ptesi iyi bir rakam görürüz inş.

evet canım az olsun yağdan olsun acele etmeye gerek yok, bu kiloları 1 ayda almadığımıza göre 1 ayda muhteşem sonuçlar beklemek haksızlık olur kendimize de metabolizmamıza da..

ne güzel benim oğlum bayılır dışarıdan bişeyler yemeye, pastaya da bayılır..

günü ve tüm haftasonunu cısssız kapatmak dileğiyle inşallah...

evet canım, çaydaki tein demirin emilimini önler, ayrıca kalsiyum da öyle... demir içeren gıdalarla birlikte yoğurt,ayran,süt, çay tüketmemeni öneririm. ayrıca da c vitamini demirin emilimini artırdığından demir içeren gıdalarla birlikte C vitamini( yeşil yapraklı sebzeler bilhassa, yeşil sivri biber, sanırım kırmızı biberde de çok vardı) tüketmeni öneriyorum ben de...

öğle menüm:
etli şehriye güveç (sadece etleri yendi)
kaşarlı imam bayıldı
7-8 kiraz
1 şeftali

bunlar cıss ama akşama telafi ederim

akşam menüm:
1,5 tabak yahni açılımı:bulgur pilavi üzerinde salçalı soğanlı haşlama et ve suyu
2 bardak ayran

Karatayın avantajı çok sevdiğim bu yöresel yemeğimi (ve birçok güzel yemeği) yiyebiliyor olmam..
ne ka güzel, ne ka güzel..

ama yine de bişey sormak istiyorum size... vücut analizi yapan basküller işe yarıyor mu? kullanan var mı? yani doğru analiz ediyor mu almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım, boşa para vermek de istemiyorum, teknosa da fakirin böyle bir baskülü var ,40 tl, ne dersiniz?

sabah(11.00):
karatay kahvaltısı

akşam(18.30)
1 adet levrek tava
semizotlu çoban salata
3 bardak şalgam suyu (bu fazla oldu sanırım)

merhaba canım, ben geldiiim, öncelikle menülerine tekrar maşallah deyip, hemen nazar boncuğunu koyuyorum ben bu gün garip garip şeyler yedim, zaten sabah tartıda neredeyse 1 kg fazla çıkmıştım, neyse önemli değil yarın tam gaz devam edeceğim inş. yukarıda bahsettiğin tartıyı bilmiyorum benim hiç olmadı ama denemekte fayda vardır, çok pahalı değilmiş, normalleride 20-25 tl zaten... iyi akşamlar canım...

yasimutsuz, bol bol yüzüyorsun değil mi? akşamları gelde neler yaptığını anlat, merakta koyma bizi, sevgiler canım...

iyi geceler canlarım

evet bugun sabahtan ikindiye kadar denizde sonrasında hayvanat bahçesine gittik

kızlar benım huyumdur hafta sonu pek evde durmam arkadaşlarla gezerim

evet yüzdüm bugun bol bol

yeme düzenimde değişklik yok sadece 1 avuç çekirdek ve fısıtk yedim o daa kaçamak olmuyormuş kitapta 3 avuça kadar yiyebiliyormuşuz.

Şimdiden kandılınız mübarek olsun

sevgiler.....

Son düzenleme:
o zaman yarın yada ptesi alayım bari, şuan ki tartım kaç yıllık bilmiyorum, bimden almıştım zamanında, üzerimde bunca yıllık emeği var ama son günlerde sanki bir dengesizleştiğini farkettim, eşimle arka arkaya çıkıyoruz gramı gramına aynı tartıyor ikimizi de. akşam yatmadan önceki kilomla sabahki kilom aynı çıkıyor,sanırım artık emekli olma vakti geldi

senin de mübarek olsun canım kandilin.. çekirdek ve fıstık kaçamak değil ama kavrulmamış ve tuzsuz olursa süper hatta...

iyi geceler kızlar...
bütün gün yorulmuşsunuz artık uyku vakti.. uyuyalım ki leptimiz salgılansın...

Yasimutsuz ne güzel bol bol yüzmen çok iyi canım. .
Mahzencim bencede guzel bir tartı al. Bende yillar once almıştım ama hala iyi calisiyor. Bozulursa fakirinkinden alirim.

Kizlar bugün kendime sadece 2 bluz aldım, pantolonlari hic beğenmedim. Int. Ten alcam tekrar..

Iyi kandiller tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…