Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

merhaba arkadaşlar...aranıza beni de alın lütfen:)) boyum 1;72 k,lom 84...bundan birkaç yıl önce diyetisyene başladığımda doktorum 65 kilo olmam gerektiğini söylemişti...4 yıl öncesine kadar 70'lri görmeyen ben hormon bozukluğu sonucunda 20 kilo kadar aldım ,diyetisyen yardımıyla 3 ayda 7 kilo vermiştim sonra bıraktım kilolar tekrar geri döndü...birbirimize destek olursak daha kolay başarabiliriz diyorum ve bugün itibariyle sizlerle diyete başlıyorum..evde netim yok o yüzden mesai saatlerinde burada olacağım...yarın sabahta akşam ki menümü ve kahvaltı menümü sizlerle paylaşırım...bu arada spor yapacak vaktim maalesef ki olmayacak

evet canım evlendiğim zaman 65-66 civarı idim...balayına gittiğimizde resmen bunalıma girmiştim kilo vermeliyim diye...oysaki normal kilommuş şimdi 75 olsam razıyım..görürüz inşallah yine o günleri...

evet canım evlendiğim zaman 65-66 civarı idim...balayına gittiğimizde resmen bunalıma girmiştim kilo vermeliyim diye...oysaki normal kilommuş şimdi 75 olsam razıyım..görürüz inşallah yine o günleri...

aramıza hoş geldin angel, öncelikle kararından dolayı tebrik eder, tez zamanda hayalini kurduğun kiloda olmanı dilerim.. ne de olsa başlamak bitirmenin yarısıdır, ayrıca inanmak başarmanın yarısıdır, öncelikle daha önce yaptığın diyetleri, bıraktığında aldığın kiloları unut.. bu sefer başarısız olmuycaz, yani verdiğimiz kiloları geri almıycaz, onları tarihe gömücez inşallah..

ben karaty diyetine başladım bugün 2. günüm, daha önce de çok diyet yaptım ama aç geziyordum, karatayla çok şükür hiç açlık hissetmedim, daha çok yeniyim nasıl gider bilmiyorum ama ben ilk kez aç kalmadan kilo veriyor olmanın keyfini yaşıyorum.. henüz tartılmadım ama inan 2 günde kendimi hafiflemiş hissediyorum.. şuan sadece ödem attım belki zira 1 süredir yeşil çay ve beşibiyerde içiyorum.. kendini hafif hissetmek, ve bunu aç kalmadan yapmak gerçekten güzel.. düşünürsen karatayı öneririm bir incele istersen ama özetle unlu ve şekerli gıdaları yemiyosun buna meyve de dahil protein bolca yiyebiliyosun, tereyağı ve sızma z.yağı serbest.. yapabilirm diyorsan hemen başla.. ben karatay diyet grubuna katıldım bugün ve ptesileri tartılma günüymüş orda, ptesiye kadar tartılmıycam.. katılmak istersen linki kopyalıyorum:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...mlerimiz-canan-karatay-9353.html#post30576312

hadi kolay gelsin :)

Öğle saat:12.00
tas kebabı (patateslerini ve suyunu yemedim)
2-3 yk bulgur pilavı
1 kase cacık
1 ceviz

yemekte bunlar vardı :)

yukarıya ek olarak akşam menüm :

3-4 kaşık semizotu yemeği
2 ızgara tavuk baget
domates, salatalık, acı sivri biber
1 kase yoğurt

dünküyle aynı maalesef yemekler dünden kalma idi ama dün acayip toktum, bugün de öyle olucam kesin

2,5 litre su ve birazdan yürüyüşe gidicem 1 saat yürürüm..

Karar vermişken kendine de bir günlük aç bence. Bende 1.74'üm ama 107 kiloyum! 15 yaşında yarım dünyayım. yok yok tam dünyayım hatta . Vericez kilolarımızı sağlıklı sağlıklı İNŞALLAH :)

canım maşallah çok gençsin ve biraz dikkat edersen hepimizden fazla kilo verirsin, yani senin metabolizman bizimkinin 2 katı hızla çalıyor, kesinlikle bu dönemini iyi değerlendirmeni tavsiye ederim... yeter ki motivasyonu yüksek tut ve iradeni de devreye sok, göreceksin kilon fazla gibi görünse de (benim boyum 1.58) aynı zamanda (%50 ihtimalle sen daha önce) hedefimize ulaşıcaz...

sevgili günlüğüm

az önce yürüyüşten geldim, 5 kilometreden fazla yürüdüm, son turda adım sayayım dedim ve hesabıma göre, eve gidiş dönüşü de hesaba kattığımda 10.000 adımı geçtim..
bakar mısınız adam gibi bir adımsayarım olamadı da adımlarımı kendim saydım. bundan belki 4-5 yıl kadar önce bir adımsayarım vardı ve iş yerinde tuvalete düşürmüştüm maalesef, çok üzüldüm ama uzun sure yenisini almak istememiştim.. daha sonra geçen yıl perşembe günleri aktüel ürünleri olan bir mağazadan (anladınız siz onu :)) bir tane daha aldım, oğlum çok sevmişti hadi kullan biraz dedim, okula giderken taktı ve döndüğünde kırılmıştı. ben de bir daha almadım bakalım 1 kaç yıl geçsin belki düşünürüm ama ben daha iyi sayıyorum orası kesin :)) en iyisi almayayım..

neyse öğle arası da 1 saat yürümüştüm o da en az 5000 adım vardır ve kısa günün karı: kaçamaksız bir karatay (dolayısıyla tok geçirilen bir gün) ve 15 bin adım.. bence hiç fena değil.. :)

Sevgili günlüğüm;
sabah kahvaltım saat 08.00
tereyağında 2 yumurta içine (1 yemek kaşığı lor peyniri ve 1 yk labne koydum, çok ta güzel oldu valla)
2 ceviz
domates, maydonoz,yarım kırmızı biber
3 adet ev yapımı az tuzlu siyah zeytin
şekersiz açık çay

inşallah canım..evet birbirimizi motive ederek başarılı olacağımıza inanıyorum.paylaşımın için de çok sağol..bu arada akşam doğru dürüst bişi yemedim,4-5 yaprak sarması üzerinede bi avuç kadar badem-fındık ve biraz kuru kaysıs...son 1 haftadır gribim ve canım bişi yemek istemiyo yemediğim halde kilo kaybım olmadı bu da moralimi bozuyo..

slm hanımlar,

mahzenim sağlıklı yaşama çabuk adapte oldun maşallah, ben diyete ilk başladığımda 2 aya yakın en fazla 2 kg verebilmiştim, çünkü adapte olamıyordum, sabah yemiyor, akşam azıtıyordum, ne anladım bu işten, neyseki sonradan kendime geldim :).

karatay grubuna katılmışsın, hayırlı olsun, ama ben gurupları sevmedim, hem çok kalabalık oluyorlar, hemde bazı kurallara uyman gerekiyor, canım sayfanda baya kalabalık olmaya başladı, burayıda ihmal etme sakın, sizinde haftada bir kilo bildiriminiz olsun mesela, ben varım katılırım size...

koizumirisa
; canım senin sayfanı okudum, henüz çok gençsin, eğer istersen çok güzel kilo verebilirsin... aslında fırsatın varsa diyetisyene git derim, ama gidemiyorsanda kendine iyi bir yol çizmeni tavsiye ederim. sayfanda dikkatimi çekti, sandviç vs. çok tüketiyorsun, karatay kurallarını sormuşsun, karatayda un, şekerli tüm yiyecekler(meyve dahil) , patates, pirinç, makarna yok, bende karataya yakın bir diyet uyguluyorum, ama pirinç, makarna, arada dondurma, arada meyve yiyorum. sana tavsiyem öğünlerini iyi yemen, sebzeli etli ev yenmekleri yapsın annecin ve hiç utanma okula giderken bile götür yanında, tost veya sandviçten iyidir bence :) yeme saatlerine dikkat et mesela, sabah 8-9 gibi güzel bir kahvaltı, öğlen 12-13 gibi öğlen yemeği akşam 18-19 gibi akşam yemeği, aburcuburları kesmeni tavsiye ederim, ayrıca sabah öğlen ve akşam yemeklerden önce, ortasında ve sonrasında 1 er 2 şer bardak su tüketirsen acayip kilo verdiğini göreceksin... ayrıca 44 kg gözünde çok büyyüyor olabilir, ama inanki hiçte zor değil. ben doğumdan sonra neredeyse 90 kg dım şimdi 66-67 arasıyım 23-24 kg gitti... kaldı bir 14-15 kg onuda vereceğime inanıyorum düşünsene aslında bende nerden baksan 40 kg lık bir azalış için çaba gösteriyorum ve yaşımda seninkinin 2 katından fazla sormak istediklerin olursa seve seve yardım ederim. (aslında ekmeği kessen, hiç acıkmadığını farkedeceksin ama, sanırım senin için çok zor ekmeği kesmen, genede bir düşün, incele karatay diyetini... sana başarılar dilerim...

aslında insan yemeyince kilo veremiyo bazen ve karatayla ben yiyerek hafiflediğimi hissediyorum, demek ki doğru besinleri yiyorum, uzun süre tartılmıycaktım ama karatay sonucunu görmek adına ptesi'yi iple çekiyorum :)

Karatayın kuralları nedir? :26:

Canım Karatay'da özetle en önemlisi unlu ve şekerli gıdaları hiç tüketmiyosun, glisemik indeksi düşük gıdalarla besleniyosun, ara öğün yapmıyosun.. ara öğün saatlerinde leptin hormonu devreye girerek yağ yakımını sağlıyor. Protein içeren besinler ve tereyağı ile sızma zeytinyağı serbest. kalori hesaplamadan doyana kadar yiyosun.. kuru meyve dışında şeker oranı yüksek meyveler yasak, hazır konsantre her türlü gıda yasak. mümkün olduğunca doğal besleniyosun..

ben ekmeğe çok düşkün olduğum için bu diyeti hiç düşünmemiştim, ama baktım aldım başımı gidiyorum, belimin boynumun ağrısı geçmiyor diyete başlama kararı aldım, niyetim porsiyonları küçültüp çok hareket etmekti.. haftada 500 gr vermekti hedefim ama belimin ağrısı baktım geçmek bilmiyor daha hızlı hafifleyecek bir diyet yapayım dedim. canan hocaya zaten hep sempatim vardı, bugün bazıları tarafından eleştirilse de 10-15 yıl sonra kendisinden özür dilemek zorunda kalacaklarını düşünüyorum.. neyse şu popüler diyetlerden bana en mantıkslı Karatay geldi, tatlıya ve meyveye zaten düşkün değilim, sağlığım için de ekmekten vazgeçmeye karar verdim.. Bir süre dikkat ettiğim dönemde akşamları inanın 1-2 dilim tam buğday ekmeği yememe rağmen aç kalıyordum.. Ama ptesiden beri kesinlikle açlık hissetmiyorum, çok hafif hissediyorum kendimi, demek ki beni acıktıran beni doyurduğunu sandığım ekmekmiş..

Siz de mutlaka inceleyin ve beslenme alışkanlıklarınızı da değerlendirerek bir karar verin.. ben şiddetle tavsiye ediyorum ancak tercih sizin, çünkü aklınıza yatmadığı halde başlarsanız başarılı olmazsınız..

saraycam hoş geldin canım valla ben de merak etmişim yazcaktım şimdi nerdesin diye.. evet karatay grubuna katıldım motivasyon ve bilgilenme için iyi olur diye, kalabalık olması zor oluyor ama ben bir dönem 70-79 topiğini takip etmiştim ve okumak çok zor oluyordu.. burası o kadar kalabalık değil sanki.. birkaç hafta bir denerim bakalım olmazsa bırakırım.. zaten haftalık tartılmak beni rahatsız edecekti.. ilk hafta sadece karatay sonucunu görmek için tartılmak için sabırsızlanıyorum..

Sen de sanırım katılmıştın dşye hatırlıyorum ama yanlış mı hatırlıyorum?

canım sen bana demiştin zaten, yiyerek zayıflıycaksın diye, ekmeği kesince bu kadar tok olacağımı inan hiç tahmin etmezdim zira hayatımın hiç bir döneminde bırakmamıştım ekmeği.. hep diyette olduğum dönemlerde mutlaka k.ekmek vardı listemde ve dediğim gibi önceki diyetlerde mide kazınmalarım, açlığım, halsizliğim hep olurdu.. valla allah canan hocadan ve senden razı olsun :)

Zaten atamız ne demiş "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.."

Son düzenleme:
Bu arada öğlen menüm: Saat 13.00
Sabah kahvaltım o kadar tok tuttuki öğle yemeğimi 12 yerine 13 te yedim

1 porsiyon kuzu kebabı (haşlanmış kemikli kuzu eti)
2 kase cacık

(Bulgur pilavı vardı almadım yerine cacık aldım.. ) ve gayet tokum.. :)

canım ben buradaki arkadaşların sayfalarında kendi aramızda yarışma yapıyorduk öyle katıldım, diğer büyük gruplar bana pek cazip gelmedi, kendi günlüğümde yazmak beni daha çok mutlu ediyordu, zaten diyetinde kararlı olursan sayfan kişilerle dolup taşacak kendi grubunu kendin oluşturacaksın,

EKMEĞİ KESMEK BENDEDE MİLAT OLMUŞTU,ilk kendi kendime, nasıl ya ekmeksiz bir hayat demiştim veeee 2-3 günde alışmıştım... şimdi ise kaçamaklarımda bile (simit hariç) unlu gıda bulunmuyor, unlu gıdaları (özelliklede kurabiye, kek tarzı) zehir gibi görüyorum, gazlı içecekleri ağzıma sürmüyorum, hatta ve hatta meyve sularını bile içmiyorum, benim içeceğim su, çay (her çeşidi ve şekersizi) vede ayran...canım ptesiyi bende iple çekiyorum çok merak ediyorum kaç kilosun diye ama iddia ediyorum 79 lu bir şey çıkacaksın.... hadi bakalım... p.tesiye az kaldı....

haaa ayrıca, canım bizim gibi düzenli yaşantısı olanlar için karatay birebir. sabah öğlen akşam zaten düzenli yemeğimizi yiyoruz, şahsen ben hiç zorlanmıyorum, evde ne yemek yapacaksam herzamanki gibi yapıyorum, kendime özel hiç bir şey yapma gereğini duymuyorum bile....

haaa bu arada her hafta tartılmayı sevmediğini yazmışsın ya, öyle güzel kilolar vereceksin ki, sende ben gibi her gün tartılmaya başlayacaksın, zira hergün 200-300 hatta 500 gr. kaybettiğini görmek seni ziyadesiyle mutlu edecek :))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…