Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

Günaydın kızlar

sarayca nerdesin bizi bıraktın mı bacımmmmmmmmm

merhaba yasimutsuz;
sanırım sarayca gebelik modunda buraları da bizi de bıraktı iyicene..
ben de diğer topiklerde fink atmaktan burayı ihmal ettim sanırım.. bugün izinliydim ve sahurdan sonra callanetics yaptım, geçen yıl tanışmıştım callaneticsle ama videoyu izler izlemez soğumuştum çok sıkıcı gelmişti.. ben de jillian 30 ds yapmıştım eğlenceli diye.. ama bu yıl belim de rahatsız olduğu için pilates yada yogayı araştırıyordum. pilateste karar kılmıştım ama ebrunun bıdı bıdılarından başlayamamıştım bir türlü.. sonra callaneticsi tekrar gördüm kk da ve videolarını indirdim, ha bugün ha yarın derken bugün sahurdan sonra yaptım, video 1 saat uzun geldi biraz bitmek bilmedi ama sonrası güzeldi... bayrama kadar beginning videosuyla ısınırım bayramdan dönüşte de 10 saatte 10 yaş gençleş programına başlıycam..
buna mecburum artık çünkü 5 kilo vermeme rağmen kendimi vermiş gibi hissetmiyorum, oysa geçen yıl öylemiydi, epi topu 3 kilo vermiştim ama şua nkinden çok daha zayıftım.. sporsuz olmayacak bu iş, yürüyüş yetmiyor maalesf..

merhaba canım
bende spor olayını bugün biraz araştırdım maalesef dediğin gibi yürüyüş yetmiyor ki benim doğumdan kalan iğrenç sarkık bir karnım varbu sıcakta zor ma korse giymeye başlıcam faydası olduğunu okudum vede ebrunun sıkı karın dvdsine başlamayı düşünüyorum bakalım yapabilecek miyim...

günaydın
hadi bakalım kızlar spor konusun da sizleri kim tutar

evet sarkıklarınızın olmasını istemiyorsanın spor şart

bende karar verme aşamasındayım kardeşim oryantele gidiyor abla çok eğlencelı diyor belkı onla bende başlamayı düşünüyorum bayram sonu
bakalım karar verrmış değilim

şu çilek gibi karın mı yoksa sıkı karın başka mı, ben çilek gibi karını da indirdim ona sonralarda başlamayı düşünüyorum.. maalesef yürüyüş yetmiyor aslında yeter belki de ben artık acele ediyorum biran önce toparlanmak sıkılaşmak istiyorum.. canım azmedersen beebeğin uyuduktan sonra falan yaparsın..
oryantal da iyi fikir canım, eğlenceli olduğu da kesindir :)

Sabah kahvaltım
1 avuç ici tuzsuz lor
1 dlm tam bugdy
1 salatalık
Yarım domates 2 cok ince dlm salam

Ara öğle haslanmış bol limolu brokoli
1 kase yoğurt
1.5 kaşık yulaf kepeği

Ara 1 kucuk kase donmuş vişne

Akşam 1 tane fırın çipura
Bol mmarul havuç salatası
2 dilim tam buğday ekmeği

Merhaba ben karatay diyeti yapmıyorum kendımce bıseyler yapıyorum topşğinize katılabılırmıyım
tabi ki katılabilirsin canım, aramıza hoş geldin :) menün de gayet güzel Karataya çok benziyor.. kaldı ki hepimizin amacı sağlıklı kilo vermek, ve hedefe giderken herkes istediği yoldan gidebilir..

sahur:
1 yumurta 2-3 adet kuru dolma
(bugün geç kalmışız yumurta haşlanıncaya kadar aceleden hazırda olan dolmaları yedim, yumurta haşlanınca da 1 yumurta yeme vaktim kaldı tuhaf bir menüydü ama acıkmadım)

iftar:
dövmeli yoğurt çorbası
3-4 adet kıymalı kuru patlıcan kuru biber dolması
3-4 parça fırında tavuk kanat
2 kase cacık

son günlerde menülerim pek güzel değil, biraz miktarlar fazla kaçtı, kardiyoları da aksattım ama haftasonu 2 gün toparlanmam lazım

canım 21 günde sıkı karın mıydı neydi dvdnin adı, henüz indirmedim. yorumlardan okudum çok zorluyormuş. şimdi regl dönemindeyim bitsin başlamayı düşünüyorum en azından deniicem... bebğim uyuduktan sonra leslie yapıyorum bu ara.

3 gün aradan sonra nihayet yürüyüşe çıktık.. şimdi soda ve su içiyorum, birazdan sahur hazırlamaya başlarım..

slm kızlar nasılsınız, şöyle bir geçmişe baktım;

yasimutsuz kansızlık ihmal edilmemeli, ilaçlarını kullanmanı tavsiye ederim, dr. iyi demiş çok bir kilon yok, dikkat edip korusan bile sana yeter :)) canım çay çok tüketiyor musun? kahvaltıda falan yeşil çay ile yapmayı dene hemoglobini baya yükseltiyor, ben diyete başladığımda hep yeşilçay ile kahvaltı yapmıştım ve kan seviyem 1 derece artmıştı :)

mahzencim, sen kilo veriyorsun canım inanıyorumki görüntünde baya değişti, sana değişmedi gibi geliyordur :) tabi sıkılaşma programları yapman ayriyetten iyi olur, şu 10 saatte 10 yaş gençleşen programı banada ver merak ettim :))

kızlar ben hala çoook fazla yiyorum, hep bu günde yiyeyim diye diye bu hale geldim, şu an kendimi 80 kilo gibi hissediyorum, o derece şiştim yani, ama bildiğiniz gibi değil, acayip yiyorum, hemde günde 7-8 öğün (( hatta biraz önce dondurma yedim, şimdide yıllardır yemediğim, cipsi yiyorum, hep zararlı şeyler tüketesim geliyor (tüketesim değil, resmen tüketiyorum, hiç içmediğim kola, çikolata, cips, tatlılar, şekerler, ekmek zaten hak getire, alabildiğince yiyorum offff offf ) ne zaman durduracağım kendimi (( vallahi üzülüyorum bu durumuma ( zaten spor yapmıyorum, hiç değilse her gün 30 dk yürüseydim çok iyi olurdu...neyse kızlar görüşürüz tekrar... sevgiler...

canım hoş geldin safalar getirdin, seni hem çok özledik hem de iyiden iyiye merak etmiştik..
bizler iyiyiz de seni sormalı sen nasılsın? gebelikle ilgili herşey yolundadır umarım..
beslenme konusuna gelince, gebelik başa gelince beynimiz bizi kandırıyor sanırım, yee yee diyor, şimdi yemezsen başka ne zaman yiyceksin diyor, şimdi ye sonra verirsin diyor, canım kanma onun oyununa.. kilo alacağını, sonra vermek için ne terler dökeceğini bir kenara bırak ama yediğin yiyceklerdeki katkı maddelerinin bebeğine verebileceği zararı düşün..
sen bilinçlisin artık ve sağlıklı bir bebek doğur canım.. ekmeği hadi tatlıyı da geçtim de o cips ve koladan uzak dur lütfen hem kendin hem de bebeğin için..
yapabilirsin canım ben sana güveniyorum, bir sonraki gelişinde daha farklı olucaksın eminim.. kendine be bebeğine iyi bak..

Çok haklısın canım. Dikkat etmeliyim. Dr.a gidemedim usg bozukmus. Bayramdan sonra baska bir dr.a gidcez insallah her sey yolundadir.

sahur:
karatay kahvaltısı

iftar:
1 kaseden fazla dövmeli yayla çorbası
1 tabak taze fasulye
2 kase cacık

iftardan sonra da maalesef yarım şeftali ve 2-3 kiraz yedim hem de tartı gününe 1 kala:18:

Canım konunun tamamını okumadım, son kısımlarını okudum ama diyetin gayet iyi bence, oruç tutmana rağmen iftarda kendini sınırlayabiliyorsun. Bende iki ay kadar önce 82 kiloydum şu an 75'e düştüm. Benim de hedefim 60'ları görebilmek, 60'ları görene kadar bırakmayı düşünmüyorum. Böyle topikleri okuyarak daha da hırslanıyorum. Hedeflediğimiz kiloya ulaşıcaz inşallah.

teşekkür ederim canım, bazen iyi bazen durağan da olsa fena sayılmaz diyetim.. bir hafta kötüysem 1 hafta sıkı tutarak telafi ediyorum..
aynı kiloyla başlamışız ben de doğum günümde 75 olmak istiyordum ama olmadı malesef, sen de güzel vermişsin canım, neler yaptın anlatır mısın biraz.. ben karatay ile verdim 5.5 kiloyu..

sahur:
karatay kahvaltısı
yarım yufka (menemen yapmıştım acı olmuş ekmeksiz yiyemedim)

iftar:
yarım kase dövmeli yoğurt çorbası
1 tabak taze fasulye
1 kase cacık
1 parça pide (oldukça büyük bir parça:18:)
3-4 çatal et sote
bugün iftardan önce tartıldım ve tartıdan istediğim alamadım maalesef, alamayınca da iftarda cozuttum ama yarın aynen devam bu hafta duraksamamın sebebi de basit bulgurlu, buğdaylı yemeklerim çoktu bu hafta, sporumu da yapamadım, haftaya telafi etmem lazım ama haftaya bayram ve memleketteyim nasıl yapicim bilmiyorum..

günaydın

sarayaca çay kahve fazla tüketen bir i değilim zaten

kahvatı ise tercihim bitki çayları oluyor genelde ilaçlarımı kullanıyorum ama nefret ediyorum kan ilaçlarından ((

geçen hafta kilomu unuttum sanrım 65,50 falandaım

bu hafta ise 65,10 kg

valla bende mahzen dün iftaarda iki tabak makarna yedimmm 1 tabaj çorba ve cacık sonra 20 dk kadar yürüdüm geldim arkasında
2 bardak faanta(uzun zamandır içimiyordum)sonra çerez yedimmmmm

sahurda nerdeise 1,5 lt su içtim bir avuç badem ,1 adet şeftali ,1 adet salatalık

aslında yememzdim dün gündüz resmen bayılacaktım çok halsiz hissetim kendimi o yüzden biraz yedim ama şu ana mide bulantısından ölüyorumm burda cumartesi ve pazar en sıcak gündü ssanırım 50-55 dereeceyi gördük

benden haberler bu kadar

bulantın için geçmiş olsun canım, inşallah çabucak geçer..
sen de güzel vermişsin canım 400 gr iyi bir rakam..
ben yerimde saydım geçen hafta aslında çok canım çekmesine rağmen pide falan yememiştim ama dün baktım tartı yerinde sayınca iftarda pide yedim, sahurda da bazlama, bakalım bugün de yemeyi düşünüyorum pideyi, peşinen söyleyimşurda zaten ramazan bitince yiyemiycez zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…