Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

kızlar ben bugün ayran detoksu yapicim, aldığım kiloları bir an evvel vermek istiyorum..
29 eylülde bir düğünümüz var ve hemencene toprlanmam lazım.
yasimutsuz sen nerelerdesin hani bayramdan sonra protein diyeti falan demiştin, detokstan sonra da onu yapalım bari..

Son düzenleme:
gerçi pek de kimse uğramıyor ama :)
1 günlük ayran detoksumun sonucu -400 gr gerçi dün saat 22 civarında çok kötü bişey yapmasa idim daha farklı olurdu heralde ama birdahaki sefere daha dikkatli olursam daha iyi sonuç alırım inşallah..

bugünkü menüm

sabah(saat 08.00):
karatay kahvaltısı

arada 3-4 adet gün kurusu

öğlen(saat 13.00):
tavuksuyu çorba
tavuk sote
bulgur pilavı
salata

akşam(saat 18.00):
küçük bir tabak bamya
küçük bir tabak nohut
2 kase cacık
bir miktar köy ekmeği (anacığımın mamülü)

2 fincan yesil çay
suyum az, tamamlamam lazım..
birazdan 1 saat yürüyüş

sabah (saat 11.00):
yumurtasız karatay kahvaltısı
bir miktar köy ekmeği (anacığımın ekmeği bitti nihayet artık yemem)

akşam(saat 19.00):
1 tabak detoks çorbası
2 küçük acı biber

2 gündür spor modunda değilim, hiç kolumu kaldırasım yok
bakalım yürüşe çıkmayı deniycem birazdan..

çok iyi gidiyorsun mahzencim, ptesiden itibaren ekmeği sadece sabah 2 dilime indirmeyi ve artık diyetime dikkat etmeyi planlıyorum, hamilelikte 3. ay yeni bitti ve ben neredeyse 4 kg dan fazla aldım, görüntüm zaten 80 kg gibi... artık dikkat etme vakti geldi, kendimi iyi saldım, 3 ay kadar ödül verdim... eee yetmez mi ödül sürem :)))

Merhaba Merhaba herkese merhabalar ;

Benimde bu zayıflama yolunda yardıma ihtiyacım var,artık bir an evvel fit bir kız olmak istiyorum

Boyum 158,bundan bir sene öncesinde kilom 72'ydi ama sonra azmettim 72'den tam 54'e düştüm

Şimdi bende size katılmak istiyorum çünkü ne yapsam ne etsem 54'ten aşağıya inmiyorrr...

En büyük isteğim 52 olabilmek mümkünse en kısa zamanda,ondan sonrada spora başlarım hem zayıf hem de fit bir kız olurum belki

Şunu da ekliyim;18 kiloyu kalori sayımıyla verdim bir de her gün en az bir saat yürüyüş yaparım,aranıza kabul ederseniz bende her gün yediklerimi,yaptığım sporları not ederim buraya sonuçta birlikten kuvvet doğar

3 ayda 4 kilo çok değil canım ama dediğin gibi bundan sonraki aylarda özellikle 6. aydan sonra daha çok kilo alınıyor, o yüzden dikkat etmende fayda var..
bu arada ben hiç iyi gitmiyorum aslında ama neyse, eski motivasyonumu bulamadım hala.. tatilde aldığım kilolar yüzünden olsa gerek bel ağrım da başladı, pek keyfim yok bugünlerde, hala toparlanmaya çalışıyorum..
bugün uzun zamandır görmediğim bir arkadaşım geldi, gelmeden 1 saat önce aradı, hazırda bişey de yoktu, hemen dışardan börek ve katmer siparişi verdim, bir de kısır yaptım.. zaten o da karataycı sayılır benden biraz da kilolu, tatlı yoktu ama hamurişini kaçırdık maalesef.. bu gün de böyle geçti.. yarın için umutlu olamaya çalışıyorum..

Hoş geldin Salmahayek.. tabiki aramıza katılabilirisin, çok da seviniriz.. boyumuz aynıymış, senin yaşın kaç.. ben 35 yaşındayım.. bu aralar iyice saldım, motivasyona ihtiyacım var.. destek oluruz birbirimize, bu arada sen benim olmak isteğim yerdesin..

üzerine alınan herkese çok güzel bir gün, çok güzel bir hafta, eksiltili bir ay diliyorum

başlangıç tarihi: 27.05.2013
başlangıç kilo: 82 kg
geçen haftaki kilo: 79,2 kg
bu haftaki kilo: 79 kg
fark: -200 gr
toplam fark: 3 kg
fark yüzdesi: % -0,25
beden: 44
boy: 1.58
hedef: 70
spor: yok

Son düzenleme:
200 gr da ekside olmak hiçte fena değil, bu hafta artık toparlanıyorum, artık kaçamak yok, eski günlerime dönüyorum..

günaydın kızlar

nasılsınız bakalım

ben artık diyet falan yapamıyorum seviniyorum yiyorum kızıyorum yiyorum hiç diyet motudunda değil offfffffff toparlamam lazım kendimi ama nasıl?

günaydın kızlar

nasılsınız bakalım

ben artık diyet falan yapamıyorum seviniyorum yiyorum kızıyorum yiyorum hiç diyet motudunda değil offfffffff toparlamam lazım kendimi ama nasıl?

yasimutsuz hoşgeldin canım, tatil dönüşü öyle oluyor ben de hala toparlanma aşamasındayım, artı 2,4 le dönmüştüm tatilden ama bugün itibariyle karatay kahvaltısı ile güne başladım, iyi gidiyor, sen de inşallah tez zamanda toparlanırsın, sen tarıldın mı?artıda mısın?
bayramdan önce protein diyetinden bahsetmiştin, kaç gün yapılıyor anlatsana biraz, bir ara onu yapalım, böylelikle başlamış olursun toparlanmaya :)

selam canım döndüm ama aklım ssürekli ne yesem ne içsem derdindindeyim hatta bugun rüyamda 75 kg oldum sabah kalkar kalmaz tartıldım 68 kg yuh dedim çünkü dün sabah 66.20 kg idim
aslında protein diyeti bana çok iyi geliyor normalde hiç terleyen biri değilim 1 ile 1,5 saat yürüyorum hergün 1 gram ter atmıyorum ama protein ağırlıklı beslendim mi manyak ter atıyorum diyete elince şöyle

sabah yumurta peynir bol yeşillik

öğle ve akşam : Et-tavuk-balık ızgara veya haşlama veya sote bol yeşil salata ve cacık

ara öğünlerde sütlü kahve veyya sade süt veya yoğurt

aslında normaal beslneme işte biz bunları alışkanlık haline getiremiyoruz

bakalım sonum ne olacakkkkkkkk

merhaba kızlar, bende kilo bildirimimi pazartesiye aldım 67 kg :) bundan sonra p.tesileri tartılmayı düşünüyorum.

Artık aylardır bir ileri iki geri gitmekten yoruldum 4-5 kg verip korumak ama bunu bile beceremiyorummmmm
umutsuzluğa kapılmak yok yasimutsuz neden becememiyesin ki? başkaları nasıl yapıyorsa biz de yapabiliriz. hazır olduğunda hemen başlayalım protein diyetine..
merhaba kızlar, bende kilo bildirimimi pazartesiye aldım 67 kg :) bundan sonra p.tesileri tartılmayı düşünüyorum.

canım yeni tartı günün hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun inşalllah..

sabah(saat 08.00):
karatay kahvaltısı

öğlen(saat 13.00):
tavuksuyu çorba
1 parça fırında tavuk
yoğurt
7-8 çiğ fındık
nedendir bilinmez arada acıktım 3-4 adet gün kurusu yedim

akşam(saat 18.00):
küçük bir tabak börülce
küçük bir tabak kabak
1 kase yoğurt
2 adet ceviz

2fincan sade türk kahvesi
2 fincan yesil çay
yoğunluktan su içemiştim, şimdi tamamlamaya çalışıyorum

1 saat tempolu yürüyüş

arada yediğim gün kurularını saymazsak bugünü kazasız atlatmış olmanın rahatlığı var üzerimde..

kızlar bir bu ara diğer topikte karabuğday(greçka) denilen bir ürünle zayıflama kürü yapmayı düşünüyor, ama bulamıyorduk.. ben durubulgurun sitesine girip üye olup almaya çalıştım ama başaramamıştım.bugün gökte ararken yerde buldum, en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum..
yasimutsuz düşünürsen aşağıdaki linki incele
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/475889-karabugday-zayiflama.html
sen de bir bak marketlere, durunun var.. istersen birlikte başlarız, ben şimdilik en azından akşam yemeklerinde yemeyi düşünüyorum

GÜNAYDIN CANIM

Gerçekten kilo vermek istiyorsan kendi kurallarını koyacaksın ve o kurallara harfiyen uyacaksın...
Kendini kandırmayacaksın yani kendine dürüst olacaksın...
Patates diyetiymiş, elma diyetiymiş, şok diyetlermiş,KARATAY.DUKAN VA KARABUĞDAY DİYETİYMİŞ HEPİS bahane...
Gerçekten kilo vermek istiyorsan kendi bünyeni tanıyacaksın ve ona göre bir çizelge hazırlayacaksın...
En çok neleri yemeyi seviyorsan onları hayatından çıkaracaksın çünkü onlar sana kilo yapıyor... (örneğin ben çikolataya dayanamıyordum

MAHZENCİM BİZ AYLARDIR UĞRAŞIYORUZ AMA BİR GRAM İLERLEYEMİYORUZ O YUZDEN BU İŞE KENDİMİZ TANIYARAK BU İŞE YANI YAŞAM TARZI HALİNE GETİRMELİYİZ KENDİMCE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR EKMEĞİ VE MEYVEYİ HAYATIMDAN ÇIKARAMAM O YÜZDEN BUGUN İTİBARİYLE AZ VE SIK YİYEREK ARANIZA DÖNDÜM HEDEFLERİMİ AZ AZ KOYACAĞIM

KAHVALTI

2 DİLİM KEPEKLİ EKMEK ARASI PEYNIR
1 BARDAK ÇAY

Benim hedef kilom 60... (aslında kendimi en mutlu hissettiğim kilo neden bilmem 65... o kiloda olduğum zamanlar hayatımın en mutlu zamanları oluyor hep )))
Ama bunun için belli bir süre koymuyorum, yani 3 ay yada 5 ay diye bir süre koymuyorum zayıflamak için...
Çünkü ne zaman bir hedef koysam mutlaka sıkılıyorum ve vazgeçiyorum...
O yüzden ben hedeflerimi haftalık olarak koymaya karar verdim... Ufak ama yapılabilir hedefler...

Yani sorun büyükse, ufak parçalara ayırarak sorunu çözme yöntemi !

Nasıl ki, zayıflamak için tabağımızı küçültüyor, porsiyonlarımızı küçültüyorsak, kilo hedeflerimizi de küçültmeliyiz...
Sen şimdi 10 kilo vermek istiyorsun ya, eminim gözünde büyüyordur bu kilo öyle değil mi?
Halbuki, hedef kilonu düşünmeden haftalık 1 kiloya sadece odaklansan emin ol daha çabuk kilo vereceksin...
Bunu bir düşün derim ben...

Ben önceden bu diyet ile 78 kg bu kilolara düştüm sadece kalan 5 kg için karatay dukan şok diyetlere baş vurdum fakat hepsi bana fazlası ile geri döndüm ...Bu diyeti uygularak en az hafta 100-250 gr veriyordum geri almıyordum aynı zamanda

Sabah

Elma sirkesi + Bal + ılık su (açken) Herzaman değil

2 yemek kaşığı lor peynirinin içine 4-5 dal dereotu ve 4+5 dal maydonoz doğruyorum veya
1 haşlanmış yumurta
1 bardak yeşilçay (şekersiz, istersen değişik çaylar ekleyebilirsin, bazen ekliyorum)
1 dilim tam buğday ekmeği yada çavdar ekmeği
biber domates salatalık

Ara

Meyve veya yoğurt veya light bisküi (5 adet) veya salatalık

Öğlen

Sebze yemeği + yoğurt + salata veya
ızgara + yoğurt + salata veya
haşlanmış makarna (yağ ve tuz yok) + yoğurt / salata veya
simit + ayran veya
2 yumurta ve sebzeler ile yapılan yağsız omlet + ayran
vb...

Ara

Meyve veya yoğurt veya light bisküi (1 paket) veya salatalık

Akşam

En geç saat 7 de yemek kaydı ile öğlen menüsünden birini tercih ediyorum ama öğlen simit ayran yediysem akşam mutlaka sebze yemeği yiyorum...

Eğer acıkırsam yeşilçay ile 1 adet yeşil elma yiyorum... Yeşil çay ve yeşil elmanın ödem sökücü özelliği var, mutlaka her gün 1 tane öneririm...

Akşam yatmadan önce elma sirkesi + bal ve ılık su içiyorum tekrar

Azimliyim, başaracağım...
Bekle beni 60 kilo, GELİYORUM ))

yasimutsuz
dediklerine katılıyorum ama Karatay diyetini şok diyetlerden saymana üzüldüm.. Karatay aslında sağlıklı yaşam biçimi.. öyle ayda 10 kg falan veremiyorsun ki şok diyet olsun veya tek taraflı beslenmiyorsun.. ben hayatım boyunca hiç şok diyet yapmadım, yaptığım en fazla düşük kalorili beslenmedir ki bunu da devam ettirmediğim zaman verdiğimi geri aldım. Dediğin gibi kendimizi tanımak, neyi uygulayıp neyi uygulamayacağımızı bilmek önemli diyette istikrar açısından.. ben karatayda meyvede hiç zorlanmıyorum çok nadir ekmekte zorlanıyorum ama bunu aşabilirim, aşıyorum da. Sen aşamayacağını düşünüyorsan kendine en uygun diyeti seçmen daha verimli olur,, bir de böyle dene bakalım..
Sonuçta hedefe herkes farklı yollardan gider, önemli olan er yada geç varabilmek..

Hedefimizi parçalara bölme konusuna gelince.. benim de aslında hedefim 55 ama ilk hedefim 70 sonra 60, yani bu benim hedefimin bölünmüş hali aslında, önümde vermem gereken 25 kilo var.. bir süredir düşünüyorum da aslında ilk hedefimi 75 yapsam daha iyiymiş..
kolaylıklar diliyorum hepimize..

menüm
sabah(saat 08.00):
karatay kahvaltısı

öğlen(saat 13.00):
4 adet köfte
domates biber
fasulye piyazı
arada maalesef 3-4 adet gün kurusu yedim(işler çok yoğun, fiziksel değil ama zihinsel olarak çok yoruldum o yüzden olabilir. yine yoğunluk nedeniyle iş yerinde 1 saat geç ve bitab bir şekilde çıktım evde 1 saat uzanıp kendimi toparlayabildim sonrasında yürüyüşe çıktım ve akşam yemeğim geç saate kaldı.

akşam(saat 20.30):
küçük bir tabak börülce
küçük bir tabak kabak
1 kase yoğurt

2 fincan sade türk kahvesi
1 fincan yesil çay
suyum az, şimdi tamamlamaya çalışıyorum

1 saat tempolu yürüyüş

arada yediğim gün kurularını ve akşam yemeğini geç saatte yemiş olmamı saymazsak bugünü de kazasız atlattık diyebilirim..​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…