Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

canım benim oğlum da küçük aslında, o da 9 a girecek 2005 mart doğumlu.. futbolda çok iyi koşamıyordu, babası ayaklarına bağlamak için ağırlık alalım bacaklar güçlensin demişti geçen yıl, o zaman araştırıp bulamamıştım.. şimdi görünce aldım.. ağırlık konusuna gelince dumbell la falan yapılan ağırlık çalışması çocuklara uygun değil, ben bir ara jillian yaparken heeveslenir o da gelirdi.. dumbelları alır benden önce yapmaya çalışır dı ben de engellemeye çalışırdım.. ama bacağa bağlanan ağırlık zararlı olmaz gibi geliyor, bacak kaslarını güçlendirmek için..
tebrikler süpersin
teşekkür ederim canım...

sabah(08.00)
KKK

öğle(12.30)
kurufasülye
az pilav (blgr)
salata
yoğurt

akşam(18.30)
öğlenin aynısı ama miktaren daha az

gün içinde 2.5 lt su
2 fincan sade türk kahvesi, çay

sabah kahvaltıdan önce 20 dakika kardiyo
akşam yemekten önce 30 dakika kardiyo
ebru ile pilates

Canim bizim gibi cocuklarimizda yasitmis..benimkide futbola merakli hic bacak kaslarını güçlendirmek aklıma gelmemişti bu ara kilo aldı biraz ona endiseleniyorum inşallah büyüdükçe atar...

Bu arada spor vee menun çok güzel

Bende sabah kkk 11.00 de

Aksamda cok şükür mercimek çorbasinin sonunu içtik, barbunya, tavuk, yogurt, badem yedim..hepside normalden az olculerdeydi..onceki günlerde daha büyük porsiyonlarda yiyordum..yalniz sofradan 18.30 da kalktim 20.00 de 3-4 tane hurma yedim..esim 1 kilo karışık serbetli tatli almış ogluma puding yapmistim bu kadar cezbedici şeyin içinde bozmadim . kendime aferin dedim ama hurmayi yedim valla(

öncelikle iraden için tebrik ederim çookkk
benimde aklıma gelmezdi ama eşim dedi, biz askerde böyle yapardık, koşuda geri kalanlara ağırlık bağlarlarmış sonra onlar da diğerlerine yetişirmiş :)))
kilo konusuna gelince benimki de aynen kilo aldı, benle bir diyet yapsın istiyorum ama yapamıyor tabiki, iştahı çok iyi, çok yemek seçer ama sevdiği yemeğin de anasını ağlatır, peynir yumurta yemez, hep karbonhidrat... ne yapacağımı şaşırdım.. seninki kaç kilo benimki en son 37 idi.. (

:))) kilolari bile ayni .. önünden yemek alacağım aklıma gelmezdi.o kadar zayifti ki 3-7 yaş arasinda..
Eltimin oglu bu dönemde cok kilo aldi ama büyüme çağında bir boy atti kilo falan kalmadi..umarım bizimkilerde aynı olur. Abur cuburu az veriyorum artik akşam ogunlerinde israrci olmuyorum.sŞu agirlik olayini bi arastirayim
Bu arada sagol canım umarım daimi olur iradelerimiz

inşallah canım, boy atarlar da kurtulurlar, top oynayan arkadaşları içinde en kilolusu.. (

sevgili günlüğüm bugün seni ihmal ettim farkındayım ama yarın telafi edeceğim :))
işte faaliyet raporum:

menüm
sabah
KKK

öğle:
fırında hamsi
salata
1.5 yk tahinli kabak tatlısı (tahin helvası yerine)

akşam
acıkmamıştım hiç ama hem omega3 ziyan olmasın hem de olmadık bir saatte acıkıp yemek zorunda kalmayayım dedim ve öğle menümün aynısını yedim..

gün içinde 2 lt su
2 fincan türk kahvesi
akşam yemekten önce leslie 5 mil
sonrasında ebru ile pilates

bugün de görev tamamlanmıştır :)))

Son düzenleme:
günaydın sevgili günlüğüm
bu sabah leslie yi değil de ebruyu ağırladım salonumda :)
güne pilates ile başladım...
sabah menüm de herzamanki gibi klasik karatay kahvaltısı

günaydın sevgili günlüğüm
bu sabah leslie yi değil de ebruyu ağırladım salonumda :)
güne pilates ile başladım...
sabah menüm de herzamanki gibi klasik karatay kahvaltısı

ohh maşallah mahzenciğim senin salon ünlüler geçidi yaşıyor sürekli aman aman daim olsun

günaydın canım bu arada, dün çok telaşlıydım sadece naptın diye gelip baktım o kadar..ben dün sabah bir gün öncesinden 200 gr fazla çıktım..bu günde dünden 300 gram fazla çıktım..totalde 500 gr ve ben nerde hata yaptım bilemiyorum..genel toplamda eksideyım ama bu 500 gr nerden çıktı bilemiyorum..yiyeceklerde normal oranda tuz kullanıyorum zaten az atarım tuzu normal türk insanına göre, ekstra azaltmadım azalmalı mıydım acaba..??? dün yatmadan fındık yedim çok acıkmıştım.. menüm şöyleydi

sabah 09,00 kkk

öğlen 14,00 1 kase tarhana çorbası 2 bardak ayran

akşam 18,30 1 kase çorba, barbunya (havuçlarını yemedim) salata koca bi borcam ve 1 bardak ayran..

yatarken gece 23,30 civarı fındık( baya yedim)..şimdi bütün suç bu fındıkta mı?:44::44:

Bende bu sabah yediklerimi yazayım.

Biber, maydanoz, beyaz peynir, kekik, pulbiber, yumurta, tereyağda pişirildi. (OMLET)(1 tane yumurta olduğu için) Yumurtalar maalesef marketten.
Domates, salatalık
Fındık, yer fıstığı, kuru dut (dut glisemik indeksi yüksekmiş ama şimdilik böyle oldu)
Çeçil peyniri
1 tane, dış kabuğu birazcık soyulmuş, beyaz kısmı bırakılmış küçük boy portakal (c vitamini beyaz kısmındaymış)
Kuşburnu çayı (hazır değil)

Ardından yarım saat sonra şekersiz türk kahvesi, zaten birkaç yıldır şekerli içmiyorum hiçbirşeyi ve gazlı içecekleri hiç içmiyorum.
Ara ara karbonatlı suyumu içtim. (Ödem atılmasında ve birçok rahatsızlıkta yararlı)
Yine şekersiz, limonlu siyah çay, kahvaltıdan 2,5 saat sonra.

Son düzenleme:
denizcim fındıkta suç yoktur canım, hafta içi dalgalanmalar olabilir bu son derece normal, hergün tartılmamız lazım aslında, sen ptesi bekle.. bende son bir haftadır biliyosun günde 3 saat spor yapıyorum bugün bir tartılayım dedim ptesi ye göre +100 çıktım.. kilo almadığıma daha doğrusu hata yapmadığıma eminim.. ödem olduğunu düşünüyorum, bu tuzu fazla kaçırdığımız anlamına da gelmiyor, son günlerde bulgur ve türevleri yemişsen o ödem yapıyor aklında olsun.. moralini bozma canım..
sadece 1 saat yürüyüş yapabiliyorum bugün diyetisyene gitmeyi düşünüyorum uzman kontrolünde daha iyi olur umarım :)
karar senin canım, kolay gelsin..

slm canım, sanırım sen de yeni başladın, hayırlı olsun diyet kararın..
yumurtayı maalesef her zaman doğal bulamıyoruz..
kahvaltından gayet güzel canım, kolay gelsin..

slm canım, sanırım sen de yeni başladın, hayırlı olsun diyet kararın..
yumurtayı maalesef her zaman doğal bulamıyoruz..
kahvaltından gayet güzel canım, kolay gelsin..

1 hafta olmuştur. Önce ekmekteki katkıları görünce, netten araştırma yapmaya başladım. Canan Karatay'ın videoları çıktı karşıma. O zaman ekmeği bırakmaya karar verdim. Diyet olarak değilde, alışkanlık haline getirmek istiyorum. Çünkü kilo sorunum yok, en kötü olan göbek sorunum, dışarıdan anlaşılmıyor ama beni rahatsız eden bir göbek. Fazla kilo verirsem yüzüm kötü oluyor. İnşallah aşırı kilo vermem. Kola, şekerli çay vs.. senelerdir içmiyorum, yazmıştım. Benim için zor olan, çevremdeki hiçkimse ekmeği veya tatlıları bırakmak istemiyor, benimle birlikte uygulayan kimse yok.

canım fazla kilon yoksa fazla vermezsin bence, yağdan gider ama sadece göbek gitsin istiyorsan bölgesel egzersizlerle de destekleyebilirsin..

canım fazla kilon yoksa fazla vermezsin bence, yağdan gider ama sadece göbek gitsin istiyorsan bölgesel egzersizlerle de destekleyebilirsin..

1.5 yıldır tibet egzersizlerini her sabah yapıyorum ve eylül gibi de, 1 gün aralar vererek, ip atlama 1.000 tane. (Kardiyo için)
Squat, lunges, yukarı tekme (kalçadan gitmemesi için, kalça kaslarını güçlendiren hareketler), plank (karın kaslarını güçlendirmek için), şınav, mekik (hala zorlanıyorum mekikte), süpermen ve barfikse yeni başladım. :)
Bu hareketleri de sıkılmamak için ikiye böldüm bu hafta.

Son düzenleme:
merhaba siteye yeni üye oldum forumu pek bilmiyorum ama ilk bulduğum sayfa burası oldu bende kilo vermek istiyorum neler yaptığınızı paylaşır mısınız ? 74 kiloyum hedefim ilk başta 60 lara sonra 55 e inmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…