Mahzen'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü (Uzun ama keyifli bir yolda 82'den 60'a)

sağol canım desteğin için, ruh halim biraz tuhaflaştı nedense.. o yazdıklarımdan sonra şöyle bir silkelendim, ev çok kötüydü hareketli müzik eşliğinde toparladım. akşam yemeğimi fırına verdim, o pişerken ben giydim spor kıyafetlerimi ve leslie ile 5 mil yaptım.. daha iyiydim ama bir sinirliyim ki sorma, en kötüsü de oğlumdan çıkarıyorum sinirimi, bağırıp duruyorum, engel olamıyorum kendime.. diyeti leptini bozmadım çok şükür..
canım sende açık büfeye çok kanma.. karataya uyumlu olanlardan ye bool boool.. pazartesi güzel rakamlar görelim inşallah...
merhabe İncilay, hoş geldin topiğime.. ben günlüğümü mayıs ayında (22 si falandı sanırım ) açtim, herşeyden ama porsiyonları azaltarak yavaş yavaş verme düşüncesinde idim.. 3-5 gün sonra karatay yapmaya karar verdim.. 82 ile başladım 2 ayda 5.5 kilo vermiştim hem de aç kalmadan.. tabi 2. ayım ramazandı ve orucumu sporumu aksatmadım sayılır.. sonrasında ramazan bayramı ve bayram arkası ailemin yanında yıllık izin yapınca kilolar geri geldi.. bir süre toparlanamadım, iş steresi, oğlumun kısa süreli de olsa rahatsızlığı vs. hemen dönemedim diyete.. ama şimdi yeniden 19 ekimde 80.6 ile başladım ve şuan 78.5 im.. karatay+yürüyüş+pilates yapmaya çalışıyorum canım... senin günlüğünü de takip ederim canım ve düşünürsen karatayı tavsiye ederim sana da herkese de... kolay gelsin hepimize..

Son düzenleme:
sabah:
KKK

akşam:
fırında tavuk
yoğurt-salata

gün içinde 2 litre su
akşam yemekten önce leslie 5mil

Cevap verdiğin için teşekkür ederim
Ben de daha önce leslie yapmıştım ama 1 yılı geçti bırakalı. İşte günlüğü açmamdaki amaç hem leslie'ye hem de sağlıklı beslenmeye başlamak için motive olmak.
Karatay'da uzun süre yemek yenmiyor yani günde 2-3 öğün. Popüler diyetleri pek doğru bulmuyorum kendimce... Bu konuda epey geniş bir kütüphanem var sadece Karatay ile Dukan yok arşivimde...

popüler diyetlere ben de karşıyım, öyle pek diyet arşivim yok, gençliğimde muzaffer kuşhanın 1000 kalorilik diyeti vardı onu hatırlıyorum bi, öyle isveç falan yapmadım.. ama karatay öyle değil, o sağlıklı yaşam şekli... dukanı bence de sakın alma arşivine... önemli olan kişinin kendisine en uygun, sağlıklı, ve kalıcı kilo verdiren diyeti seçmesi.. yani 3-5 aylığına aç gezip, biraz kilo verdikten sonra eski yaşam şekline dönünce verilen kilolar fazlasıyla geliyor.. bu durumda diyeti yaşam şekli haline getirmemiz şart.. karatay da buna çok uygun olduğu için seçtim.. öğün sayısı az evet ama öyle bir kahvaltı ediyorsun 7-8 saat acıkmıyorsun.. kısacası bizler karatayla doğru besinleri yiyerek aç kalmadan hafifliyoruz...
dediğim gibi diyette başarılı olmanın ilk şartı kendine uygun , yaşam tarzı haline getirebileceğin diyeti seçmek.. sonrası biraz da hareketle kendiliğinden gelecektir..

bugün sabah 7.30 da kalktım eşim ve oğlum törene giderken ben de yürüyüşe çıktım.. güzel bir günü değerlendirdiğim iyi oldu. sabah karatay kahvaltımı ettim, arkasından temizlik, birazdan duş alıp dışarıya çıkmayı düşünüyorum.. yarın tartı günü bakalım ne olacak..

bu arada bu güzel vatanı bize emanet eden atamız ve silah arkadaşlarına burdan şükranlarımı sunarım..
ruhları şad, mekanları cennet olsun..

menüm:

sabah(10.00)
KKK

akşam(17.30)
kıymalı karnabahar yemeği
yoğurt

bu akşamı hafif geçirmek istiyordum ama sanırım biraz fazla yedim.. neyse sabah ola hayrola..

2 lt su
kahvaltıdan önce 50 dk. akşam yemekten önce 40 dakika yürüyüş
pilates henüz yapılmadı..

merhaba bugün bahsettiğim diyete başladım bende menümü yazmak istedim bakalım beğenecek misin :)

başlangıç kilom 74

kahvaltı: 2 küçük kepek ekmeğinin arasına peynir bir avuç kadar maydanoz , 4 zeytin 1 bardak şekersiz çay

ben kahvaltıdan sonra genelde hemen acıkırım ama bugün acıkmadım maydanoz tok tuttu sanırım , ekmek dilimlerim çok küçük çünkü.

ara yapmadım kahvaltıyı geç yaptığım için öğlen : 1 parça tavuk göğüs etini ikiye böldüm haşladım, bol yeşillik ve bir yarısını da kattım salataya içine de sirke çok az zeytinyağı pulbiber koydum afiyetle yedim

ara yapmadım 1 bardak yeşil çay içtim

akşam : 1 tabak mercimek çorbası 1 salatalık 1 domates 1 dilim kepek ekmeği

şimdilik iyi gidiyorum acıkma hissim yok çok şükür 2 litreye yakın su içtim suyla pek aram yok zorlaya zorlaya içmeye başladım bugün

menün güzel canım, gerçi ben gayri ihtiyari karatay mantığı ile düşünüyorum ara yapmaman bana göre iyi.. sabahtan öğleye kadar acıkmamış olman da ekmeğin az olmasıdır yoksa maydonozun tok tutma özelliği var mı bilmiyorum.. kahvaltına yumurta eklemeni de ayrıca tavsiye ederim..
kolay gelsin canım..

Canim ben diyete dikkat edemeden geldim
Umarim tarti cok Üzmez beni çokkkk iyi gidiyordum ama iradesiz davrandim
Seninde cabucak toparlanmana cok sevindim..cocuklarimiz yaşit ya şu dönemdeki sıkıntıni az cok tahmin edebiliyorum..ne büyük gibi davranıyorlar ne de küçük gibi. .ön ergenlik bu yaslarda baslayabiliyormus
Inan bende çok dişlerimi sıkıyorum bazen bagiriyorum sonrada vicdan azabı cekiyorum. Birde Bizde bebek bi kardeş oldugu icin aksama kadar kiskanmasin diye arada kalıyorum..bu yazdiklarim böyle uzaaaar gider Alah saglik versin de hakikaten cok yipraniyor insan..ikimizede kolayliklar canım

denizcim haklısın, allah sana daha çok kolaylık versin, 2 çocuk çok daha farklı, daha zor, baksana ben hala cesaret edemiyorum..
kaçamakları da çook dert etme, biran önce telafi edersin canım..

geçen hafta:78.5
bu hafta:78.8
gelen:+300

Denizcim bu foto senin içindi :)

bu hafta artıda görünüyorum nasıl olduğunu anlamadım, aslında hata yapmadım, diyeti leptini bozmadım, sporum da aksamadı sayılır 1 gün dışında buna rağmen artıdayım.. ama hiç sorun değil çünkü bu sabah çok daha ince gördüm kendimi aynada, eşim de çocuğumda aynı şekilde.. tartıdaki rakam çok da önemli değil bu durumda

denizcim haklısın, allah sana daha çok kolaylık versin, 2 çocuk çok daha farklı, daha zor, baksana ben hala cesaret edemiyorum..
kaçamakları da çook dert etme, biran önce telafi edersin canım..

sağol canım Allah hepimizin işini kolaylaştırsın,evlatlarımızı da hakkıyla büyütmeyi nasıp etsin..Canım ara bi açıldı mı o cesaret zor geliyor insana 8 yaş var çocuklarımın arasında zorrrr evet ama iyi ki yapmışım allah iyi ki vermiş ikinci bebeğimide demekten kendimi alamıyorum

inşallah kaçamakları bu hafta telafi edeceğim..çok güzel bi başlangıçla kkk mı yaptım..darısı diğer öğünlere

çok teşekkür ederim mahzencim benim için gelen fotoya ve bu alkışlar senin için..

+ 300 çıkarsın tabiiiiiii o kadar çokkkkk spor yaptın ki..... kas kütlesi yağdan ağır olurmuş o yüzden fazla çıkman çok normalll yanıltıcı bi durum bu bende çok yaşadım..önemli olan senin gördüğün incelme canım..belki biliyorsundur ama yine de hatırlatayım dedim..geçen haftaki sporun ve düzenli beslenmen için tebrikler canım

evet canım o dediğini biliyorum ama yine de tartıda eksi görmek istiyoruz biz kadınlar.. ben de kas kütlem arttiğinı, o yüzden artı çıktımı düşünerek teselli buluyorum canım..

Merhaba,
Cumartesi günü,
Arkadaşımın düğün telaşından sabah kahvaltı yapamadık. Alınan poğaçalardan yemedim. :) Aralarda açlığımı bastırmak için daha önce hazırladığım fındıklarımdan atıştırdım ara ara.
Saat 3-3.5 gibi dışarıda menemen yedim, yanında ayran. Tabii ki ekmeksiz. 7-8'e kadar fındık, fıstık. Masadaki havuç, peynir, salatalıklardan atıştırdım. Eve gelincede gece 23:30 gibi, tam saati bilmiyorum ayran içtim.
Pazar günü,
Kahvaltıda;
Saat00
Fındık
Rafadan yumurta (ama marketten)
Havuç, turp
Yeşil zeytin
Açık siyah çay

Saat29
Muz
Mandalina

Saat:18:30 tam saati hatırlamıyorum
Izgara köfte
Fırında patates (yasaktı ama dayanamadım)
Mevsim salatası
Maden suyu
Suyu dün az içtim, 1.20 litre

Spor 22:00
ip atlama
squat
barfiks
şınav
plank
mekik

Pazartesi
Kahvaltı
10:30
Fındık (Haftalık fındığımı akşam kırdım)
Domates, salatalık (Bol sızma zeytin yağı ve limonlu. Mevsimi geçti ama bu sebzeler vardı)
2 tane haşlanmış yumurta
Klasik beyaz peynir
Siyah çay (limonlu)

Ardından şekersiz türk kahvesi

Pazar sabahı, annem masaya koymuş sıcak sıcak poğaçaları arada gözüm kayıyor, bir yandan 1 tane yesemmi diye düşünürken, belki yerim bir tane dedim. Kahvaltımı yerken zaten doymaya başladım ve böylece poğaça yeme isteği kalmadı.
Bugünlerde herkes poğaça, kurabiye yapıyor çevremde, ama yemiyorum.

beğenmene sevindim canım kahvaltıma yumurta eklemeyi düşünüyorum ama kahvaltıyı biraz geç yaptığım vakitler saat 9-10 gibi yaparsam yumurta ekleyeceğim mesela bugün 7 buçukta yaptım o saatte yumurta yiyemiyorum nedense * ama tavsiyeni uygulamayı düşünüyorum :) teşekkürler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…