Majör Depresyonlular

Merhaba,
Yıllar süren panik atak tedavisinden sonra şimdi bir senedir mahör depresyonla boğuşuyorum. Şunu yazarken bile yoruluyorum öyle hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Her günü zor geçiriyorum. Akşamları daha kolay geçiyor enteresan bi şekilde. Hiçbir şeyden keyif almıyorum. İlaç da kullanıyorum terapiye de gidiyorum ama özellikle bu aralar hiç iyi değilim yine. Bir ara adapte olmuştum hayata yine bozuldu. Majör depresyonla boğuşanlar varsa yalnız olmadığımı bilmek iyi gelebilir. Sizler neler yaşıyorsunuz?
Yaklaşık bir 9-10 yıl önce majör depresyon anksiyete ve panik atak teşhisi aldım. O zamanlar liseye gidiyordum ama gitmek dediğime bakmayın bazen kafamı kaldırıp da etrafa bile bakmıyordum yatağımdan kalkmıyordum. O zamanlar lustral ve yanlış hatırlamıyorsam selectra verdiler. Hem çok iyi geliyor hem de çok kötü geliyordu bazen çok mutlu bazen aşırı mutsuz oluyordum. Yaklaşık 6 ay kadar kullandıktan sonra ilaç değişimine gidildi ve risperdalle citolese geçtim. Bunlar da bende hissizlik duygu hissetmeme ve gerçek dışı bir yaşamdaymışım gibi garip hisler hissettirdi. Bir süre hiçbir ilaç kullanmadım kendim almadım daha doğrusu ama tekrardan eskiye dönünce mecbur tekrar psikiyatriye gittim ve gyrex efexor ikilisine başladım tabii o sırada uykusuzluk sorunuyla da boğuşuyodum. Sanırım en iyi gelen bu ikisi oldu artık daha çok dışarı çıkıp okula gidebiliyodum. Daha az üzülüyodum daha az kafaya takıyodum. Şuan ise sadece uyku sorunlarım olduğu için Gyrex kullanıyorum.Hala çok saçma şeylere üzülüp çok saçma şeylere sinirleniyorum çünkü son 1 yılda da duygu durum bozukluğu teşhisi aldım. Hala panik atak krizlerim tutuyor çok stresli veya üzüldüysem ama baş edebiliyorum. Hala anksiyete krizlerim tutuyor özellikle kalabalıktan eve geldiğimde ama onunla da sanırım baş etmeyi öğrendim. Siz nasılsınız nasıl oldunuz?

Geçmeyen depresyon yapmışlar. Ben de ondan muzdaribim. Hayatın hiçbir anlamı yok gibi, tüm yaşam gayemi yitirdim.

Geçmeyen depresyon yapmışlar. Ben de ondan muzdaribim. Hayatın hiçbir anlamı yok gibi, tüm yaşam gayemi yitirdim.
Geçmiş olsun.hepimizi kurtarsın kolaylıkla amin.internette gördüğüm yazıyı paylaşmak istedim🌻basina bunların gelmesi yetersizliğinden yada başarısızlığı dan degil.sen bu sonuç değilsin.bu sadece başına gelen bişey. Bu zor ama son değil.bitmedi .hayattasin.uzulebilirsin aglayabilirsin.boslukta hissedebilirsin.ama kalıcı değil.zihin hemen adapte olur.bunlari kaldirabilcek kapasitedesin.guclusun.sakin ol.guvendesin .bu sadece bi an ve gecici.zor ama son degil.gecmesi gereken bir donemdesin.gececek.hem size hemde kendime gelsin ☺️

Geçmiş olsun.hepimizi kurtarsın kolaylıkla amin.internette gördüğüm yazıyı paylaşmak istedim🌻basina bunların gelmesi yetersizliğinden yada başarısızlığı dan degil.sen bu sonuç değilsin.bu sadece başına gelen bişey. Bu zor ama son değil.bitmedi .hayattasin.uzulebilirsin aglayabilirsin.boslukta hissedebilirsin.ama kalıcı değil.zihin hemen adapte olur.bunlari kaldirabilcek kapasitedesin.guclusun.sakin ol.guvendesin .bu sadece bi an ve gecici.zor ama son degil.gecmesi gereken bir donemdesin.gececek.hem size hemde kendime gelsin ☺️
Çok teşekkür ederim. Sizce gerçekten iyi hissettiğim günler de gelecek mi yoksa ölene dek böyle devam mı eder?

Çok teşekkür ederim. Sizce gerçekten iyi hissettiğim günler de gelecek mi yoksa ölene dek böyle devam mı eder?
Bende senle benzer donemdeyim.umarim.kisa sürede kolaylıkla atlaticaz.dogdugundan sonra neler istedinde oldu.bence olanlar olmayanalara göre fazlaydı.umutsuzluga dustugumuzde daha önce neleri basardigimizi hatirlayalim🌼

Bende senle benzer donemdeyim.umarim.kisa sürede kolaylıkla atlaticaz.dogdugundan sonra neler istedinde oldu.bence olanlar olmayanalara göre fazlaydı.umutsuzluga dustugumuzde daha önce neleri basardigimizi hatirlayalim🌼
Teşekkür ederim...

Merhaba,
Yıllar süren panik atak tedavisinden sonra şimdi bir senedir mahör depresyonla boğuşuyorum. Şunu yazarken bile yoruluyorum öyle hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Her günü zor geçiriyorum. Akşamları daha kolay geçiyor enteresan bi şekilde. Hiçbir şeyden keyif almıyorum. İlaç da kullanıyorum terapiye de gidiyorum ama özellikle bu aralar hiç iyi değilim yine. Bir ara adapte olmuştum hayata yine bozuldu. Majör depresyonla boğuşanlar varsa yalnız olmadığımı bilmek iyi gelebilir. Sizler neler yaşıyorsunuz?
Merhaba nasıl oldunuz

Merhaba nasıl oldunuz
Uzun süre geçti üstünden. İlaçlarım düzenlendi. O eski mutsuzluğum ve isteksizliğim kalmadı. Zaten bir kayıp yaşamıştım onun üstüne bir sürü şey denk gelmişti. Şimdi iyiyim. Çok zor günlerdi. Umarım bir daha yaşamam ama pes etmedim burdayım.

Back
X