Makyaj bağımlılığı / "tanıyamadım seni"

Bence başkalarından çekinmeyin. Siz kendiniz alışık değilsiniz yalnızca makyajsız halinize, gözünüze tuhaf geliyor. Kardeşimin eşini de biz hiç makyajsız görmedik. Bekarken her gün makyaj yapardı, evde bile. İlk kez makyajsız gördüğümüzde, oğlum tanımamıştı onu. Ama hiç yadırgamadık. Makyajlı da güzel, makyajsız da. O şimdi bizim aramızda her zaman makyaja gerek olmadığını gördü, bayağı bıraktı. Yalnızca özel bir yere gittiğinde yapıyor. Eskiden sabah uyanıp makyajsız Görünce, kendimi yabancı gibi hissediyorum, hemen makyaj yapıyorum diyordu. O sebeple, bu yalnızca kafanızdaki imaj, emin olun eşiniz ya da başkası zamanla alışacak ve çok normal gelecek. Sizin gözünüz alışınca siz de devamlı yapmanız gerekmediğini göreceksiniz.
Ne kadar güzel, ne kadar halden anlayan insansınız. Makyajsız görünce “hasta mısın, kötü görünüyorsun, ne olmuş sana” gibi ifadelerde bulunmamışsınız. Benim çevrem bu tarz konuşan insanlarla dolu olduğu için öz güvenim çok düşük. Dediğiniz gibi bende göz alışkanlığı olduğunu düşünüyorum bir yandan. Umarım bunu aşabilirim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. 😌
 
iyi ki yazdın, kendimi şu dünyada yapayalnız hissediyordum bu konuda. :) benim içinde en önemlisi maskara. ne yaparsam yapayım diğer makyaj malzemelerini yüzüme döşeyim rimel sürmediğimde o makyaj tırt gibi geliyor. Gözlerim küçücük kel gibi kalıyor. En önemlisi o yüzden benim için de. Peki eşiniz bu duruma ne diyor? Bi rimelsiz göreyim artık gibi isteği olmuyor mu? 🙈
benım gozler ırı fakat kıprıklerım acık renk ve duz hal boyle olunca kıprıksız gıbı duruyorum :KK70: ırı gozde de kıprık yok gıbı olunca portlek japon balıgından hallıce kayıp balık memo gıbı bırsey oluyor :KK70: kadınsı degılde sankı anime karakterı gıbı suratda komık ıfade oluyor sankı
rımelı de kahverengı kullanıyorum sıyah bende cok sıırıtır halıyle dogal duruyor yanı rımellı halım daha dogal duruyor :KK70: dıger sekılde dokulmus sanabılırler :KK70:
yoo hıc bakayım demedı esım :KK70: belkı de farkında bıle degıl o kadar gozu alısmıstır artık
 
Eşiniz makyajsız gördü mü hiç peki? Tepkisi ne oldu? Tamamen gözümüz alıştığı için mi yoksa makyajsız gerçekten çok kötü olduğumuz için mi bilemiyorum. Ruhen çok yıpratıcı.
Canim bi defa şunu dicem önce sana Allah aşkına kapaticisiz fondotensiz makyaj mi olur? Tabi ki olmaz.
Hangi insanın gözaltı rengi ile yüz rengi ve boyun rengi bir. Ya da herkes düzenli güneş koruyucu kullanıyor mu ki yoo. Tabiki kapatici sürülecek.
Yada kimin yüzünde ufakta olsa leke pürüz iz ben yok.
Mesela şuan sadece kapatici süreyim ve ruj iğrenç olur yani. Ama makyajı cok sevmeyenler ya da cok anlamayanlar bana bu yönde tavsiye veriyorlar neymiş azıcık rimel azicik parmak ucumla kapatici birazda ruj sürecekmişim.

Boyle bisey olmaz ki bi defa benim ten rengim sarı/beyaz, saçlarım platin sarisi. Kaslarım dövmeli.

Yani ben sana hak verdim senin yaptığım makyajı da bildim bende öyle çenemi sivrilteyim burnumu küçülteyim gibi makyaj yapmam ama yaparsam da hakkını veririm.

Esime gelince de tabiki makyajsız gördü beni.
Evden çıkacaz hazırlanıyoruz mesela fondoteni ve kapaticiyi sürüyorum bana diyor ki işte ben böyle makyaj seviyorum. Bende diyorum iyi de bu makyaj degil ki? Ona göre makyaj iste. Ona göre makyajsız da güzelim. Yalan tabiki. Benim makyajlı ve makyajsız halim arasında tabiki fark var herkesin var . Bazı insanda özellikle cok beyaz tenli bazı ciltlerde makyaj durmuyor kusuyor mesela.
Bir arkadaşım vardi saçlar simsiyah ten beyaz kırmızı ruj sürüyordu sadece ve eyeliner rimel kullanıyordu çokta guzel duruyordu ama ben oyle yapamam mesela bir defa saçlarım sapsarı olmaz ki.. cok yıpratıcı birşey silmesi sürmesi bir de çevreden gelen aaa cok solgun duruyorsun hasta mısın gibi sözler aynılarını yaşadım yani ama esime nisanliyken makyajsız göründüm.. şuan küçük bir bebegim var ve evdeyim sabahtan akşama onunla ilgileniyorum daha geçen gün bb krem aldim evde süreyim oley diye bir sevinçle ama kutusunu açamadım yani demem o ki gun gelecek yapacak zamanın olmayacak bence kendini şimdiden alıştır. Ben seni çok iyi anladım ama kocan seni illaki makyajsız görecek
 
Çok iyi oldu bu öneriler. Çok ama çok teşekkür ederim. Kremlere bakacağım hemen. Salisilik asit en iyi gelen şey imiş. Dermatologa bu sebeple çok gittim. Genetik olduğunu, görünümünü nemlendiricilerle bir nebze hafifletebileceğimi ama tekrar eski haline geri döneceğini söyledi. Verdiği tüm kremler düz nemlendirici losyon. Acaba dedim lazere gitsem bir nebze işe yarar mı. Onu araştırıyordum.
annem estetısyen benım
asla net bıtıren tedavısı yok ama bu kremlerle gorunumu daha duzeltıp artmasının onune gecebılırsınız
lazer ıcın bırsey dıyemem cılt ve kıl yapınıza gore degısen bırsey keske net bırsey soylenebılse bu konuda
asla nemsız bırakmayın cıldınızı bol bol urelı nemlendırıcı gerek buna
 
Sürekli makyaj yapan insan bir gün yapmasın "aa hasta mısın" derler. Hiç makyaj yapmayan birisi de normalde çirkin görünmez ama makyaj yaparsa "aa ne güzel olmuşsun" derler. Ben makyaja bir türlü alışamadım. Günlük hayatımda hiç makyaj yapmıyorum. Cilt gerçekten devamlı makyajdan etkileniyor çünkü nefes alamıyor. Ben bu olaya cinsiyetsiz bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. İki cins insan var, biri yüzüne hiçbir şey sürmezken diğeri neden her gün yarım saatini cildine eklemeler yapmakla geçirsin ki diyorum. Saçma geliyor. düşününce size de saçma gelecek. Instagram'dakilerin hiçbiri kendi güzelliği değil ki. Nişanlınızla da makyajsız görüşün bence, evleneceksiniz artık :) Çekinecek hiçbir şey yok, eminim ki siz de çok güzelsiniz makyajsız, bu sadece göz alışkanlığı
 
kaliteli seyler dedigin nedir?
bazi insanlar markanin ismi büyük olunca ürünü de kaliteli saniyor..
önemli olan icerikleri dir halbuki.

makyaj insani degistirmez japonlar gibi yapmadikca. bir fondoten nekadar degistebilir ki insani? kontur yapmadikca ve yüz hatlarinin daha güzelmis gibi bir algi yaratmadikca degisen birsey yoktur lekeleri veya renk esitsizligini kapatma haricinde.

dudak konturu de yapmadikca sekli degismez.
sana bunu diyen erkek aptaldir. dudaginda ki rujunun rengini kendi dudak rengin sanmali felan herhalde :KK70:

agir kapaticilar da kullandiysan en fazla yüz rengini veya koyu gözaltlarina sasirmistir...
yoksa dedigim gibi kontür yapmadikca degisen birsey olmaz
 
Ne kadar güzel, ne kadar halden anlayan insansınız. Makyajsız görünce “hasta mısın, kötü görünüyorsun, ne olmuş sana” gibi ifadelerde bulunmamışsınız. Benim çevrem bu tarz konuşan insanlarla dolu olduğu için öz güvenim çok düşük. Dediğiniz gibi bende göz alışkanlığı olduğunu düşünüyorum bir yandan. Umarım bunu aşabilirim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. 😌
Çevrenizdeki olumsuz yorumlara kapatın kendinizi, hiç ciddiye almayın. Tabi ki güzelsiniz iki halinizle de. Yalnızca alışkın değiller sizi öyle görmeye. İlk olumsuz görüşler bu sebepledir. Ben de mesela sıfır makyaj, çevremdekiler beni de azıcık makyajla görseler şaşıp kalırlar.

bunu bir güç olarak düşünün bence. Makyaj bilmek bir maharettir. İstediğinizde âlâsını yapabiliyorsunuz, istemediğinizde de canınız öyle istemiştir, bu kadar. Yorumları hiç tınmayın bile.

annem sağolsun, ben hiç öğrenemedim. Çocuk, okul filan derken, şimdi De hiç videolardan açıp öğreneyim demeye zamanım olmuyor. Ama Gelinimizİn çok iyi bilmesine bayılıyorum. En kısa zamanda ondan gidip öğreneceğim ben de uygulamalı. Ten ve göz renklerimizde uyumlu, şıkır şıkır gezeriz gelin görümce 😃
 
Herkese merhaba. Size küçük gelebilecek olan ama bende artık travma ve bağımlılık yaratan makyajdan bahsetmek istiyorum. Yıllar önce lise son gibi makyaja başladım. Sadece şeffaf bir maskara ile.. yaş ilerledikçe ay gözümün altını da kapatayım ay soluk duruyorum bir allık ruj da süreyim, biraz da aydınlatıcı, biraz far diye diye yüzümü tamamen makyaja alıştırmış bulundum. Oysa ki cildimde zerre kadar sivilce ve sorun yoktu, hiçbir zaman da olmadı. Makyajsız halim artık çok ama çok çirkin gelmeye başladı gözüme. Tamamen iki farklı insan gibi. Göz altı koyuluğum o kapatıcıları süre süre sanki daha da arttı, kapatıcı sürmeden çıkmak imkansız hale geldi. Kaliteli şeyler kullansam bile şuan yüzüm alerjiden geçilmeyecek durumda. Kortizonlu krem ve iğneler kullanıyorum doktor kontrolünde. Üniversitede çok sevdiğim bir erkek arkadaşım oldu. E makyaja alışmışım ya, gösteremiyorum makyajsız halimi soğuyacak da sevmeyecek artık diye. Yıllarca öyle devam ettim. Sonra bir gün inanılmaz hasta oldum, ailem uzakta olduğu için beni alıp hastaneye götürmesini rica ettim. İlk o gün gördü makyajsız. O panikle endişeyle tabi bir şey demedi ama ertesi gün "ne kadar değiştiriyor makyaj seni, çok ama çok şaşırdım. Neden bunu kendine yapıyorsun ki? keşke saklamasaydın benden, tanıyamadım seni" dedi. Çok utandım, çok üzüldüm. Çünkü kocaman bir hayal kırıklığı yaşadı. Göz alışıyor o bir miktar kusursuzluğa, doğalı haliyle kötü geliyor. Hem bana hem çevremdekilere. O erkek arkadaşımla da kısa bir süre sonra başka bir sebeple ayrıldık. Belki de bu yüzden soğukluk girdi.

Okul öncesi öğretmeniyim. Okula makyajsız gittiğim günler elbet oluyor. Öğretmen arkadaşlarım muhabbet arasında "maskara sürseydin daha canlı dururdun canım, aa bak şu kapatıcı sana iyi gider yeni çıkmış, bugün hasta mısın çok solgun duruyorsun" gibi samimiyetsiz ifadelerde bulunuyorlar istisnasız. Küçük bir yeğenim var. "teyze bugün neden çirkin olmuşsun ki " diyor bir şey sürmediğimde. :) Ve üstelik şimdi nişanlıyım. Nişanlım da makyajsız görmedi. Bunca tepkinin üzerine daha da sakladım kendimi, çok korktum. Mart ayına nikah tarihi aldık. Hep makyajsız görmek istediğini her halimle seveceğini söylüyor ve şaşırıyor bu tavrıma haklı olarak. Ama cesaretim yok. Adam şok olacak. Çok güzel olduğumu söylüyor hep. Bunu iltifat olarak kabul edemiyorum ne zaman söylese çok üzülüyorum. Çünkü güzel gördüğü şey bir tabaka. Tabi ki porselen makyaj yapmıyorum ama yadsınamayacak kadar değiştiriyor makyaj insanı. Yıllar boyunca pahalı kremler, maskeler, serumlar cilt bakımları, maskaralar, kapatıcılar, makyaj ıvır zıvırları derken inanılmaz yoruldum ruhen. Kendime yabancılaştım.

İnstagramda gördüğüm profillerde beni etkiledi, herkes kusursuz gözükmeye başladı gözüme. Ceylan iri gözler, mis gibi ciltler, aydınlık göz altları, sütun gibi fizikler, incecik beller, dolgun dudaklar, makyajsız bile dupduru yüzler.. Güzellik algım bile değişti. Şimdi en büyük korkum ben evlenince ne yapacağım? ona yaşatacağım hayal kırıklığıyla ya beni artık sevmezse,soğursa. Gerçekten psikolojim bu konuda hiç iyi değil. Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok ama çok önemli.
Belki sizlerde bir zamanlar böyle düşüncelerde olmuşsunuzdur ve aşmışsınızdır, bilemiyorum. Fikirlerinizi çok merak ediyorum.

senin kadar takık olmasamda ofis ortaminda da çalıştığım için bende makyajsiz gezmezdim lakin son 2 senede resmen biraktim..
cildi temiz tutup nemlendirici kullanmak yetiyor..
bence sende yavaş yavaş bırak..
fondoten kullanma bi kere..35 yasindayim yüzümde akne izleri olmasina ragmen düğün dernek hariç hiç kullanmadim..
cildini havasiz birakan zaten o.
Rimel kullaniyorsan eyeliner sürme..rujunu mat nude tercih et..
Alliga boğma elmaciklari..
yani önce kendini o fresh görüntüye alıştır..yavas yavas bi bakmışsın hiiiic bir makyaj ürününe gerek duymayacaksin.
 
keşke nisanlanmadan önce adamın karşısına sadece göz altı kapaticisiyla bari ciksaydiniz , o da en hafifinden...hem makyajsız gibi durup hem hafif kusuru kapatmak da bı çare olurdu ..mesela gözünüzün altı sizi en çok rahatsız eden yerinizse bb krem değilde açık ton pudra ile uçak dokunislar yapın ..mutlaka farkedecekdir azıcık da olsa soluklugunuz kapanır ..hafifde bir dudak nemlendiricisi ile sizi ilk etapta gormeliydi daha sonra hiç makyajla gördüğünde bukadar şok olmazdı ...not : tarafımca tecrübeyle sabitti :d
 
Herkese merhaba. Size küçük gelebilecek olan ama bende artık travma ve bağımlılık yaratan makyajdan bahsetmek istiyorum. Yıllar önce lise son gibi makyaja başladım. Sadece şeffaf bir maskara ile.. yaş ilerledikçe ay gözümün altını da kapatayım ay soluk duruyorum bir allık ruj da süreyim, biraz da aydınlatıcı, biraz far diye diye yüzümü tamamen makyaja alıştırmış bulundum. Oysa ki cildimde zerre kadar sivilce ve sorun yoktu, hiçbir zaman da olmadı. Makyajsız halim artık çok ama çok çirkin gelmeye başladı gözüme. Tamamen iki farklı insan gibi. Göz altı koyuluğum o kapatıcıları süre süre sanki daha da arttı, kapatıcı sürmeden çıkmak imkansız hale geldi. Kaliteli şeyler kullansam bile şuan yüzüm alerjiden geçilmeyecek durumda. Kortizonlu krem ve iğneler kullanıyorum doktor kontrolünde. Üniversitede çok sevdiğim bir erkek arkadaşım oldu. E makyaja alışmışım ya, gösteremiyorum makyajsız halimi soğuyacak da sevmeyecek artık diye. Yıllarca öyle devam ettim. Sonra bir gün inanılmaz hasta oldum, ailem uzakta olduğu için beni alıp hastaneye götürmesini rica ettim. İlk o gün gördü makyajsız. O panikle endişeyle tabi bir şey demedi ama ertesi gün "ne kadar değiştiriyor makyaj seni, çok ama çok şaşırdım. Neden bunu kendine yapıyorsun ki? keşke saklamasaydın benden, tanıyamadım seni" dedi. Çok utandım, çok üzüldüm. Çünkü kocaman bir hayal kırıklığı yaşadı. Göz alışıyor o bir miktar kusursuzluğa, doğalı haliyle kötü geliyor. Hem bana hem çevremdekilere. O erkek arkadaşımla da kısa bir süre sonra başka bir sebeple ayrıldık. Belki de bu yüzden soğukluk girdi.

Okul öncesi öğretmeniyim. Okula makyajsız gittiğim günler elbet oluyor. Öğretmen arkadaşlarım muhabbet arasında "maskara sürseydin daha canlı dururdun canım, aa bak şu kapatıcı sana iyi gider yeni çıkmış, bugün hasta mısın çok solgun duruyorsun" gibi samimiyetsiz ifadelerde bulunuyorlar istisnasız. Küçük bir yeğenim var. "teyze bugün neden çirkin olmuşsun ki " diyor bir şey sürmediğimde. :) Ve üstelik şimdi nişanlıyım. Nişanlım da makyajsız görmedi. Bunca tepkinin üzerine daha da sakladım kendimi, çok korktum. Mart ayına nikah tarihi aldık. Hep makyajsız görmek istediğini her halimle seveceğini söylüyor ve şaşırıyor bu tavrıma haklı olarak. Ama cesaretim yok. Adam şok olacak. Çok güzel olduğumu söylüyor hep. Bunu iltifat olarak kabul edemiyorum ne zaman söylese çok üzülüyorum. Çünkü güzel gördüğü şey bir tabaka. Tabi ki porselen makyaj yapmıyorum ama yadsınamayacak kadar değiştiriyor makyaj insanı. Yıllar boyunca pahalı kremler, maskeler, serumlar cilt bakımları, maskaralar, kapatıcılar, makyaj ıvır zıvırları derken inanılmaz yoruldum ruhen. Kendime yabancılaştım.

İnstagramda gördüğüm profillerde beni etkiledi, herkes kusursuz gözükmeye başladı gözüme. Ceylan iri gözler, mis gibi ciltler, aydınlık göz altları, sütun gibi fizikler, incecik beller, dolgun dudaklar, makyajsız bile dupduru yüzler.. Güzellik algım bile değişti. Şimdi en büyük korkum ben evlenince ne yapacağım? ona yaşatacağım hayal kırıklığıyla ya beni artık sevmezse,soğursa. Gerçekten psikolojim bu konuda hiç iyi değil. Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok ama çok önemli.
Belki sizlerde bir zamanlar böyle düşüncelerde olmuşsunuzdur ve aşmışsınızdır, bilemiyorum. Fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Makyajsızda gormeli eşin senı bence .Hiç bir sey olmaz.Seven ınsan yuze bakmıyor emın ol
 
Sizi cok iyi anlıyorum.bence de azaltın yavasca no makeup makeup takılınnmeaela bı sıre.gozunuz alıssın sızı. Ve etrafın.rimel surun eyelımer cekmeyın.fondoten surun kontur yapmayın gibi
 
Hepinize çok teşekkür ederim 🧡
Makyajı daha az yaptığım dönemlerde göz altlarım daha iyi durumdaydı. Ya da aynıydı da gözüm şimdi o kapatıcının aydınlığına alıştığı için doğal hali şuan kopkoyu geliyor. Maskara ve kapatıcıyı hiç bırakamayacak gibiyim bu sebeple. Bir de alerjim var, ona rağmen devam. İyi ki bu konuyu açmışım yorumlarınız benim için çok değerli. Daha fazla idrak ettim sayenizde. Güzel öneriler aldım epey. Çok sağ olun :)
 
benım gozler ırı fakat kıprıklerım acık renk ve duz hal boyle olunca kıprıksız gıbı duruyorum :KK70: ırı gozde de kıprık yok gıbı olunca portlek japon balıgından hallıce kayıp balık memo gıbı bırsey oluyor :KK70: kadınsı degılde sankı anime karakterı gıbı suratda komık ıfade oluyor sankı
rımelı de kahverengı kullanıyorum sıyah bende cok sıırıtır halıyle dogal duruyor yanı rımellı halım daha dogal duruyor :KK70: dıger sekılde dokulmus sanabılırler :KK70:
yoo hıc bakayım demedı esım :KK70: belkı de farkında bıle degıl o kadar gozu alısmıstır artık
Bende de siyah çok sırıtıyor siz hangi kahverengi rimeli kullanıyorsunuz:KK70: Şu an kullandığım kirpiklerimi çok yapıştırıyor kahverengi rimelde de alternatif çok az yahu :KK43:
 
Bende de siyah çok sırıtıyor siz hangi kahverengi rimeli kullanıyorsunuz:KK70: Şu an kullandığım kirpiklerimi çok yapıştırıyor kahverengi rimelde de alternatif çok az yahu :KK43:
evet maalesef oyle pek bulunmuyor
m.a.c,maxfaktor,nyx,lancome,farmasi markalarının guzel kahverengı rımellerı var hangısıne denk gelırsem onu alıyorum alırkende cıfter alıyorum cunku tekrar almak ıstedıgımde kalmamıs olabılıyor :)
 
Ben de bir dönem öyleydim. Hafif seviyede rosacea var. Çok taktığım bir ara full makyaja kadar gitti iş. O zaman kontur yapmak bu kadar bilinen birşey değildi ama ben bilmeden kontur yapıyormuşum. O kadar yani. Sonra hayat koşturmacası artınca vakitsizlikten azalttım şuan çoğu zaman sadece rimel ve kalem kullanıyorum.
Cilt hastalıkları vücut içindeki sorunların yansıması şeklinde oluşuyor ama nedense tedavi sadece cilt üzerinden yapılıyor. Yediğiniz içtiğiniz şeylere dikkat edin bazı şeylerin tetiklediğini siz de fark edeceksiniz. Eliminasyon diyetini araştırabilirsiniz.
Yüzünüz içinde youtubeda yüz masajı videolarına bakın. Lenf sıvı akışını sağlamak cildin daha canlı olmasını sağlıyor. Cildiniz iyi oldukça makyaj isteği de cidden azalıyor.
 
X