Makyaj bağımlılığı / "tanıyamadım seni"

Okula giderken gerçekten çoğu zaman makyaj yapmaya halim olmuyor. Çocukların etkinlikleriyle büyük zaman harcıyorum, geç yatıyorum. Sabahta o yorgunlukla mecal kalmıyor. Ama nişanlımla görüşeceğim zaman epey özeniyorum. Fondöten, maskara, allık, far, kapatıcı... Allah ne verdiyse kullanıyorum kısacası. :) ama beni en çok değiştirenin maskara olduğunu düşünüyorum. Ne sürersem süreyim maskara yoksa makyaj bir işe yaramıyor gibi geliyor.
Full makyaj yapıp maskara sürmemeyi deneyin mesela bir gün.Ya da diğer malzemelerin bir kısmını kullanmayın.
Yavaş yavaş azaltırsanız gözünüz alışır.Evlenince de makyajsız gezebilirsiniz.Cildi sürekli makyaja maruz bırakmak iyi değil eve gelince mutlaka o makyaj çıkarılmalı yoksa gözenekleri tıkıyor ve cilt problemlerine neden oluyor.Cildin hava alması lazım.
 
O kadar samimi anlatmışsınız ki üzüldüm .Ve paniginiz o kadar yansımış ki yazınıza .Aslında telaslanacak birşey olmadığını paniginizden goremiyorsunuz.Beyinnoyle bir seyki eğer ona ne söylerseniz onu yapar yani eğer ben makyazsiz çirkinim derseniz beyin size sebepler sunar .Eğer hayır doğal halim güzel derseniz beyin bu seferde onu kanitlamak için sebepler bulur .Lütfen öncelikle kendiniz güzel olduğunuzu kabul edin .Daha sonrasi gelecektir zaten .Bir de yaş ilerledikce şunu anliyorsunuz .Aslında birinin sizi sevmesi değer vermesi için güzel becerilkli harika bir insan olmanıza gerek yok .Sizi sevmesi için ortak bakış aciniza aynı şeylere gulebilmenize hayatta ortak noktalarda birlesmenize gerek var .Lütfen bunu tekrar tekrar oku.Bu noktadan hareketle nisanlinizin sizi etkileyen tarafı kası gözü değil tabiki kalp ısınması önemli ama daha önemlisi vijdanli mi merhamet taşıyor mu kadınlara verdiği değer nedir bunlara dikkat edin .siz kadınsiniz ilerde anne olacaksınız bu adam baba olabilir mi ona bakın inanın beni makyajsız beğenir mi kısmı çok hafif .Allah ya Mussavvir ismiyle her varlığı güzel yaratmıştır .bı çevrenize bakın .tiksindigimiz bir böceğin renklerine dikkat edin ne kadar muazzam.Allah yardımcınız olsun .İnşallah çok ama çok mutlu olursunuz müstakbel esinizle
 
Kusura bakmayın ama aklıma geldi bi adam karısını ertesi gün makyajsız görmüş sonra dolandırıcı diye kadına dava açmıştı :)))) sizi siz olduğu için seven biriyle olun makyajsız çıkın karşısına sana karşı hareketlerimi değişti ? ayrıl.
Bu şekilde nereye kadar gidecek, napacaksın evlenince makyajla uyuyup makyajla mı kalkacaksın
 
Ne kadar güzel bir sonuca varmış, ne mutlu. Bana da etrafımdan birkaç insan ya da en mühimi nişanlım "ya makyajsız duru bir güzelliğin var, yapma bence" dese makyajla ilgili her şeyi hemen çöpe atacak potansiyeldeyim. :) Umarım bende bu takıntıdan kurtulabilirim. Yorumun için çok teşekkür ederim, içim rahatladı. :)
Çok ayrıntıya orda girmedim benim makyaj bağımlılığın gece yatarken bile vardı full makyajlı yatardim ve o şekilde gram oynamadan makyaj ,uyanirdim..tavsiyem azaltarak başla hemen bırakılacak bir durum olmadığını çok iyi biliyorum fondeten rimel ruja dön seni nişanlın öyle görsün sonra tek ruja dön bir kaç kez görünce gözü alisicak senin alışman ortalama bir yıl sürer ama diğerlerinin alışması daha kısa
 
İnsanlar hep makyajlı gördüğü için birden makyajı kestiğinizde şaşırıyorlardır.
Yavaş yavaş azaltın ve cildi de fazla yormamış olursunuz böylece.
 
Burda cogu insan makyaji azaltarak birak tavsiyesi verirken, kalici makyaj, lifting, gozalti isigi bilmemnesi gibi seyler onermis, arkadaslar bunlarin makyajdan bir farki yok ki, yine kendi olmayacak, yine rahatsiz edecek bu durum onu.
 
Bende de trikotillomani var, kasimi kirpigimi 12 yasimdan beri yoluyorum. Hep bosluklar oluyor en hafif oldugu zamanlarda bile.. o yuzden surmeyle falan kapatiyorum o boslukları. Banyodan sonra esime hic oyle gorunmek istemiyorum o yuzden, soyledim kapattigimi ama gormesini istemiyorum, cok utaniyorum. Biraz bazen az sursem belli olsa, hemen "operasyon" mu yaptin diye sorar. Aslinda belki o gun ellememisimdir ama az kapatmisimdir, ucmustur falan o bolge. Zor bir durum gercekten. Yarin cocugum falan olsa tuvwlete gorecek vaktim olmayacak belki, o zaman ne yaparim diye dusunurum hep. Gece badem yagi falan sureyim diyorum, sabah benden erken kalkar oyle gormesini istemedigimden suremiyorum. Bir de kasini boyuyor musun falan diye soran insanlar vardir, onlara da ayri uyuz oluyorum, sanki millete aciklama yapmak zorundayiz. Niye insanlar boyle seyleri didikleyip dururlar anlamiyorum.
 
İşte sizin Webtoon bu. Makyaja çok alışmış kendini makyajsız kimselere gösteremeyen bir koreli kızın hikayesi. Direk sizin hikayenizi yapmışlar :

True Beauty
 
Oncelikle tum yazılanları okuyamadım. Makyaj rutininizi çok merak ettim belki de size sizi çok degistiriyormus hissiyatı veriyordur şayet porselen makyaj dahi ciltte bir sorun yoksa kişiyi degistirmiyor
 
Herkese merhaba. Size küçük gelebilecek olan ama bende artık travma ve bağımlılık yaratan makyajdan bahsetmek istiyorum. Yıllar önce lise son gibi makyaja başladım. Sadece şeffaf bir maskara ile.. yaş ilerledikçe ay gözümün altını da kapatayım ay soluk duruyorum bir allık ruj da süreyim, biraz da aydınlatıcı, biraz far diye diye yüzümü tamamen makyaja alıştırmış bulundum. Oysa ki cildimde zerre kadar sivilce ve sorun yoktu, hiçbir zaman da olmadı. Makyajsız halim artık çok ama çok çirkin gelmeye başladı gözüme. Tamamen iki farklı insan gibi. Göz altı koyuluğum o kapatıcıları süre süre sanki daha da arttı, kapatıcı sürmeden çıkmak imkansız hale geldi. Kaliteli şeyler kullansam bile şuan yüzüm alerjiden geçilmeyecek durumda. Kortizonlu krem ve iğneler kullanıyorum doktor kontrolünde. Üniversitede çok sevdiğim bir erkek arkadaşım oldu. E makyaja alışmışım ya, gösteremiyorum makyajsız halimi soğuyacak da sevmeyecek artık diye. Yıllarca öyle devam ettim. Sonra bir gün inanılmaz hasta oldum, ailem uzakta olduğu için beni alıp hastaneye götürmesini rica ettim. İlk o gün gördü makyajsız. O panikle endişeyle tabi bir şey demedi ama ertesi gün "ne kadar değiştiriyor makyaj seni, çok ama çok şaşırdım. Neden bunu kendine yapıyorsun ki? keşke saklamasaydın benden, tanıyamadım seni" dedi. Çok utandım, çok üzüldüm. Çünkü kocaman bir hayal kırıklığı yaşadı. Göz alışıyor o bir miktar kusursuzluğa, doğalı haliyle kötü geliyor. Hem bana hem çevremdekilere. O erkek arkadaşımla da kısa bir süre sonra başka bir sebeple ayrıldık. Belki de bu yüzden soğukluk girdi.

Okul öncesi öğretmeniyim. Okula makyajsız gittiğim günler elbet oluyor. Öğretmen arkadaşlarım muhabbet arasında "maskara sürseydin daha canlı dururdun canım, aa bak şu kapatıcı sana iyi gider yeni çıkmış, bugün hasta mısın çok solgun duruyorsun" gibi samimiyetsiz ifadelerde bulunuyorlar istisnasız. Küçük bir yeğenim var. "teyze bugün neden çirkin olmuşsun ki " diyor bir şey sürmediğimde. :) Ve üstelik şimdi nişanlıyım. Nişanlım da makyajsız görmedi. Bunca tepkinin üzerine daha da sakladım kendimi, çok korktum. Mart ayına nikah tarihi aldık. Hep makyajsız görmek istediğini her halimle seveceğini söylüyor ve şaşırıyor bu tavrıma haklı olarak. Ama cesaretim yok. Adam şok olacak. Çok güzel olduğumu söylüyor hep. Bunu iltifat olarak kabul edemiyorum ne zaman söylese çok üzülüyorum. Çünkü güzel gördüğü şey bir tabaka. Tabi ki porselen makyaj yapmıyorum ama yadsınamayacak kadar değiştiriyor makyaj insanı. Yıllar boyunca pahalı kremler, maskeler, serumlar cilt bakımları, maskaralar, kapatıcılar, makyaj ıvır zıvırları derken inanılmaz yoruldum ruhen. Kendime yabancılaştım.

İnstagramda gördüğüm profillerde beni etkiledi, herkes kusursuz gözükmeye başladı gözüme. Ceylan iri gözler, mis gibi ciltler, aydınlık göz altları, sütun gibi fizikler, incecik beller, dolgun dudaklar, makyajsız bile dupduru yüzler.. Güzellik algım bile değişti. Şimdi en büyük korkum ben evlenince ne yapacağım? ona yaşatacağım hayal kırıklığıyla ya beni artık sevmezse,soğursa. Gerçekten psikolojim bu konuda hiç iyi değil. Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok ama çok önemli.
Belki sizlerde bir zamanlar böyle düşüncelerde olmuşsunuzdur ve aşmışsınızdır, bilemiyorum. Fikirlerinizi çok merak ediyorum.
O zaman yavas yavas azaltmayi dene makyaji. Ya bir rimel bile bakışı değiştiriyor farkindayim, ama mesela önümüzdeki günlerde yapacagin makyajda eyeliner çekme. Sadece far sür. Sonra far sürme, sadece eyeliner çek. Sonra onu da azalt. Ten makyajin için birsey öneremem bende cok severim yapmayi. Ama makyajsiz da güzel durayim, renk tonum esitlensin diyorsan eğer Madecassol krem kullan. Rengini eşitleyip sivilce izlerini yok ediyor. Dogal tonlarda ruj seç. Koyulastirma, dogallastir. Bunlari yaptikça gözün alışacak.
 
Bu durumdan rahatsizsan birak malyaj yapmayi, kim ne derse desin kulak asma.

Bende makyaj yapinca inanilmaz cirkinlesenlerdenim, hic mi yakismaz 🤦🏻‍♀️ Hele ki profesyonal yapilinca daha facia oluyorum.
 
Bu panstick denen ürünün en ucuzu ne kadardır
Cildimde leke var para biriktirip yaptırana kadar böyle bir ürün kullanmak isterim de
Fiyatları değişiyor aynı ürün bir yerde 80 bir yerde 90, indirim takip edip hb dan aldım geçen hatfa 49 lira idi, max factor yıllardır alırım başka markada var mı panstik bilmiyorum ama şunu diyebilirim bu ürünü sürekli kullanmayın, çok yoğun bir yapısı var çünkü ben kullandığım günler kremle iki kez silip, gülsuyuyla temizliyorum sonrada yıkıyorum yüzümü
 
Bence okadar dediğiniz gibi de değişmiyorsunuzdur size öyle geliyor bence yavaş yavaş azalta azalta alıştırırsınız nişanlınızı zaten evlendikten sonra da insan güzelliğe değil gerçekten insanlığa doyamayor
 
Ben de cirkinlestigimi dusunenlerdenim.
Ailemden birinin düğünü için kuaförde makyaj yaptırıp , salona gitmeden önce eve uğrayıp yıkamıştım. Verdiğim para da yanıma kar kalmıştı resmen 😂😂 çok makyaj beni yaşlı gösteriyor kesinlikle, yapmayı bilmediğimdendir belki de.
Konu sahibi o kadar içten yazmışsınız ki üzüldüm durumunuza. Herkes yerinde , doğal bir makyajla daha güzeldir emin olun. Makyajsız çirkinim diye düşünmeyin. Bir kalem bir rimel bile oldukça farklı bir görüntü yaratıyor.
Ben hep şunu merak ederim, nişanlınızla hiç yakınlaşmıyor musunuz? Yani en basiti adam nasıl öpüyor yanağınızdan? Kat kat boya gelmiyor mu öpünce? Ben yüzümde makyaj varsa çocuklarımın öpmesine izin vermem iğrenç gelir, yazık değil mi çocuklara diye düşünürüm. Makyajsız cilt temiz duruyor her şeyden öte. Bence en azından fondöten sürmeyi bırakabilirsiniz, göz makyajı çok sorunlu bir şey değil sanki.
 
Abimin eşi nisanliyken çok abartılı makyaj yapıyordu ama böyle nasıl desem iki renk far kullanıyordu mavili pembeli sanki bütün makyaj malzemelerini kullanıp geliyordu çok mutlu oluyordu sanırım.fakat çokta alımlı güzel biriydi neden makyaj yapıyorsa diyordum içimden.abimde doğal sevdigini söylemiş ama çok alıştım ben seviyorum makyajı falan diyormuş.neyse evlendiler bize oturmaya geldiler ben şok:) yengem hiç makyaj yapmamış,tamam yine güzel ama yüzü cok solgun geldi,ay dedim içimden bi göz kalemi bari sürse,hastami falan diye düşündüm ama şuan okadar alistimki doğal hali çok güzel bence.sadece ilk hafta bir gariplik oluyor yoksa zamanla alışılıyor.kademeli ve yavaş yavaş bırak olurmu bu bir hastalık.kalici makyaja kesinlikle hayır diyorum.dogalliktan yanayım.hic ama hiç makyaj yapmm.bes yıl önce göz kalemi surerdim onuda biraktim:)
 
Önceden asla fondötensiz dışarı çıkmazdım. Fakat bu durumdan sıkıldım ve doğal halime dönmeye karar verdim. İlk yaptığım fondöteni bırakmak oldu. Maskara allık ve rujumu sürmeye devam ettim. İlk zamanlar yüzüm solgun sivilceli ve bakımsız duruyordu fakat sonra cildim hava aldıkça cildime gereken temizliği ve bakımı yaptıkça pürüzsüz bir hal aldı. Şuan çok memnunum ve asla fondöten kullanmıyorum hatta çevrem yüzüme ne yaptığımı nasıl böyle berrak göründüğünü hep sorar. Sizde fondöteni bırakın gerekli bakımları yapın göreceksiniz günden güne cildiniz parlayacak
 
Herkese merhaba. Size küçük gelebilecek olan ama bende artık travma ve bağımlılık yaratan makyajdan bahsetmek istiyorum. Yıllar önce lise son gibi makyaja başladım. Sadece şeffaf bir maskara ile.. yaş ilerledikçe ay gözümün altını da kapatayım ay soluk duruyorum bir allık ruj da süreyim, biraz da aydınlatıcı, biraz far diye diye yüzümü tamamen makyaja alıştırmış bulundum. Oysa ki cildimde zerre kadar sivilce ve sorun yoktu, hiçbir zaman da olmadı. Makyajsız halim artık çok ama çok çirkin gelmeye başladı gözüme. Tamamen iki farklı insan gibi. Göz altı koyuluğum o kapatıcıları süre süre sanki daha da arttı, kapatıcı sürmeden çıkmak imkansız hale geldi. Kaliteli şeyler kullansam bile şuan yüzüm alerjiden geçilmeyecek durumda. Kortizonlu krem ve iğneler kullanıyorum doktor kontrolünde. Üniversitede çok sevdiğim bir erkek arkadaşım oldu. E makyaja alışmışım ya, gösteremiyorum makyajsız halimi soğuyacak da sevmeyecek artık diye. Yıllarca öyle devam ettim. Sonra bir gün inanılmaz hasta oldum, ailem uzakta olduğu için beni alıp hastaneye götürmesini rica ettim. İlk o gün gördü makyajsız. O panikle endişeyle tabi bir şey demedi ama ertesi gün "ne kadar değiştiriyor makyaj seni, çok ama çok şaşırdım. Neden bunu kendine yapıyorsun ki? keşke saklamasaydın benden, tanıyamadım seni" dedi. Çok utandım, çok üzüldüm. Çünkü kocaman bir hayal kırıklığı yaşadı. Göz alışıyor o bir miktar kusursuzluğa, doğalı haliyle kötü geliyor. Hem bana hem çevremdekilere. O erkek arkadaşımla da kısa bir süre sonra başka bir sebeple ayrıldık. Belki de bu yüzden soğukluk girdi.

Okul öncesi öğretmeniyim. Okula makyajsız gittiğim günler elbet oluyor. Öğretmen arkadaşlarım muhabbet arasında "maskara sürseydin daha canlı dururdun canım, aa bak şu kapatıcı sana iyi gider yeni çıkmış, bugün hasta mısın çok solgun duruyorsun" gibi samimiyetsiz ifadelerde bulunuyorlar istisnasız. Küçük bir yeğenim var. "teyze bugün neden çirkin olmuşsun ki " diyor bir şey sürmediğimde. :) Ve üstelik şimdi nişanlıyım. Nişanlım da makyajsız görmedi. Bunca tepkinin üzerine daha da sakladım kendimi, çok korktum. Mart ayına nikah tarihi aldık. Hep makyajsız görmek istediğini her halimle seveceğini söylüyor ve şaşırıyor bu tavrıma haklı olarak. Ama cesaretim yok. Adam şok olacak. Çok güzel olduğumu söylüyor hep. Bunu iltifat olarak kabul edemiyorum ne zaman söylese çok üzülüyorum. Çünkü güzel gördüğü şey bir tabaka. Tabi ki porselen makyaj yapmıyorum ama yadsınamayacak kadar değiştiriyor makyaj insanı. Yıllar boyunca pahalı kremler, maskeler, serumlar cilt bakımları, maskaralar, kapatıcılar, makyaj ıvır zıvırları derken inanılmaz yoruldum ruhen. Kendime yabancılaştım.

İnstagramda gördüğüm profillerde beni etkiledi, herkes kusursuz gözükmeye başladı gözüme. Ceylan iri gözler, mis gibi ciltler, aydınlık göz altları, sütun gibi fizikler, incecik beller, dolgun dudaklar, makyajsız bile dupduru yüzler.. Güzellik algım bile değişti. Şimdi en büyük korkum ben evlenince ne yapacağım? ona yaşatacağım hayal kırıklığıyla ya beni artık sevmezse,soğursa. Gerçekten psikolojim bu konuda hiç iyi değil. Fikirleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok ama çok önemli.
Belki sizlerde bir zamanlar böyle düşüncelerde olmuşsunuzdur ve aşmışsınızdır, bilemiyorum. Fikirlerinizi çok merak ediyorum.
ay inan ki aynı evin içinde bunlar hiç sorun olmuyor gerçek kadınlar instagramdakiler değil sen ben gibileri için rahat olsun
 
X