• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajsız gördü

Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.

Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.

Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?
Ben bir insanın çirkin olacağını düşünmüyorum. İnsanın bakış açısı karşıdakini güzel ya da çirkin yapar. Yani siz kendinize bakarken ben çirkinim derseniz güzel olanı da görmemeniz normal. Güzel olduğunuzu sadece bu konuyu kendi içinizde büyütüyor olabilirsiniz. Gözünüz sürekli makyaja alışmış, kendinizin belirlediği bir güzel kavramına göre makyajınızı yapıyorsunuz aynı şey makyajsız da sağlanır. Sizi güzel yapan makyaj değil kendi düşünceleriniz. Bir süre bazı şeyleri sürmemeye daha az makyaj yapmaya hatta hiç yapamamaya çalışısın. Bunları adım adım kendinizi alıştırırak yaparsanız kendiniz de kendinizin değişimine şaşıracak. Bunun altında yatan güven problemine yoğunlaşın makyajla sakladığınız şey yüzünüz değil bunun ne olduğunu bulun ve onu o şekilde kabuş edip kendinize daha hoşgörüli yaklaşın.

Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.

Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.

Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?
Gayet çirkinim:)) kocam da yakışıklı:)) bence kendinize güvenin bakımlı olun makyajı azaltın.
Evlendiginiz kişi zaten her halinizi görecek ,banyoda,sabah uyanınca, sevistikten sonra falan...bütün bunlarda makyajsız olacaksınız.
Bence fondöten allık vs sürmeden sadece kalem ve sade bir rujla bir başlangıç yapabilirsiniz

Ben makyaj yapmam hiç makyaj bakım deildir bence tüy yoksa vucutta tenin mis gibi kokuyosa üstün basın temizse saçların taraliysa o zaman bakimisindir bence ben bir fondoteni 2 yıl kullanirim sonra tarihi geciyo zaten çöpe atarim eşim makyaj yapmamı istemiyo öpünce boya ağzıma gelmesin midem bulaniuo diyo 🤣

Kimse de makyaj yapmıyomuş :D
Valla ben bb krem+ göz altı kapatıcısı + eyeliner + rimel + allık + ruj sürüyorum işe giderken

Merak ettiğim birşey var.. Siz şimdi makyajsız hiç nışanlınız ile gödüşmediniz ya. Evlenince ne yapacaksınız ? Evleninci her halukarda eşiniz sizi makyajsız görecek yani hiç kaçışı yok. Bari şimdiden makyajsız halinize de alıştırın adamı yazktır

Evlenince ne olacak uyurken makyaj mi yapacaksın?ben pandemi ile beraber makyajı bıraktım sadece rimel oda arada sırada bence yavaş yavaş azaltın nisanlinizin gözü alışsın

Kimse de makyaj yapmıyomuş :KK70:
Valla ben bb krem+ göz altı kapatıcısı + eyeliner + rimel + allık + ruj sürüyorum işe giderken
Bb kremin makyajdan sayılmadığını öğrendim ben de burda😂😂 son zamanlarda makyaj algısı o kadar çok değişti ki, herkes kendini makyajsız sanıyor. Bazlar, kapatıcılar , kontürler, sabitleyiciler. Yüzünün üstüne bir kat daha yüz yapıyor insanlar. O yüzden ben de göz kalemi+rimel + eyelinerı makyajdan saymıyorum artık. Yoksa onları sürmediğimde neneme benziyorum aynı 😂😂😂

Bu kadar abartma ya makyajsız dolaş biraz alışınca devamı gelir. Eskiden markete giderken makyaj yapardım. Sonra yapmayı bıraktım şimdi buralarda gezmeye çıksam bile makyaj yapmam hiçbir şey sürmeden çıkıyorum. Cildime bakıyorum maske peeling vs yapıyorum. Bol su içip abur cubur yemeden spor yapıyorum. Makyaj her şey demek değildir. İnsanı gösteren biraz da vücudu zaten şekilli seksi bir vücudun varsa cildine de iyi bakarsan özgüvenin olur makyaja yönelmezsin. Ayrıca makyajsızsın diye seni bırakacak adamla evlenme bu kadar gözünde büyütme 3 gün görse alışır.

Göz kalemi kesin belki hafif dudaklarıma dokunurum. Artık maske var onu da yapmıyorum. :D

Ben güzel değilim. Yani değilimdir galiba.
Erkekler hiç öyle yapışıp kalmadı bana.
Kolaylıkla vazgeçilen kadındım hep.

Cildim pürüzsüzdür, Gözlerim bal rengi ve saçlarımı görenler çok beğenir. Bunlara övgü alırım ama. Vücudunda fazlalıkları olan sıradan bir kadınım..

Sempatik sayilabilirim belki..

Güzelliğe çok anlam yüklemem.
Kocam da ortalama tiptir.

Ben bu halimle bile kocamdan bin kat iyiyim diyorum.
Çok güzel olaydım yandıydı. :)

Bb kremin makyajdan sayılmadığını öğrendim ben de burda😂😂 son zamanlarda makyaj algısı o kadar çok değişti ki, herkes kendini makyajsız sanıyor. Bazlar, kapatıcılar , kontürler, sabitleyiciler. Yüzünün üstüne bir kat daha yüz yapıyor insanlar. O yüzden ben de göz kalemi+rimel + eyelinerı makyajdan saymıyorum artık. Yoksa onları sürmediğimde neneme benziyorum aynı 😂😂😂
Bildiğin duvar boyası gibi oluyor suratlar,bir gün sırf meraktan deneyim dedim suratım ağırlaştı :KK53:

ben de makyajsiz cok cokuk duruyorum ama surekli de makyaj yapacak ne vaktim de enerjim var. oyleyim yani ne yapayim, kendimi bu sekilde de seviyorum. hatta sizin konunuzdan sonra Milana22 Milana22 ile konustuk kendi gozume cok cirkin geliyorum artik diye triplendim :KK70: birkac gun de cidden aynaya bakinca dusundum yani.

ama ne yapayim malzeme bu, hem fiziksel olarak hem mental olarak anca boyle olabiliyorum yani fazlasi asiyor beni.
Sen mi çökük duruyorsun ? Himm evet oylesin gercekten 🤦🏼‍♀️
Cik bu konudan rica ediyorum yoksa elimde kalacaksin

Bildiğin duvar boyası gibi oluyor suratlar,bir gün sırf meraktan deneyim dedim suratım ağırlaştı :KK53:
Düğüne gittik geçen yaz. Fondöten , allık vs sürdüm tabi. Sonra orda biriyle kucaklaştık( pandemiden önceki yazdan bahsediyorum) kızın yüzü de bir hayli makyajlıydı.
yanaklarımız birbirine yapıştı yemin ederim😂😂😂 böyle bir rezillik olamaz ya😂
Ben makyajı severim ama ten makyajı gerçekten çok rahatız edici bir şey, o yüzden o düğünden düğüne.ama rimel vs günlük kullanırım.

Eskiden ben de makyajsiz begenilmeyecegim yanilgisina duserdim. Gorusmelerime hep makyajla giderdim ta ki suanki esim fazla makyaj yapiyorsun biraz azalt istersen rahat edersin, aynada 1 saatini harciyorsun diyene kadar. Bu arada esim cok yakiskli 1 adam bense normal standartlarda yuz guzelligine sahip 1 kizim. Dogru insan sizin iyiliginizi dusunen insandir.
Konunun iceriginden yasinizin 20'lerde oldugunu farzediyorum. Kadina ozguven kazandiran okumasi, meslek sahibi olup kendi ayaklari ustunde durabilmesidir. O zaman makyajsiz da isildarsiniz emin olun.

Düğüne gittik geçen yaz. Fondöten , allık vs sürdüm tabi. Sonra orda biriyle kucaklaştık( pandemiden önceki yazdan bahsediyorum) kızın yüzü de bir hayli makyajlıydı.
yanaklarımız birbirine yapıştı yemin ederim😂😂😂 böyle bir rezillik olamaz ya😂
Ben makyajı severim ama ten makyajı gerçekten çok rahatız edici bir şey, o yüzden o düğünden düğüne.ama rimel vs günlük kullanırım.

Birde o kadar makyajı çıkarmak sorun,sil sil bitmiyor:))
Makyajı bende severim,ağır makyaj zaten yapmam da,düğün filan olursa onda biraz daha detaylı yaparım.
Günlük ruj allık kalem yetiyor zaten.

Sıfır makyajla dolaşan 35 yaşında 3 ,çocuklu bir hatunum sabah üzerimi giyinirken eşimde yanımdaydı şöyle bir aynaya baktım aşkım ben gittikçe güzelleşiyor muyum ne dedim. Eşimde eh yani dedi. Sadece kilo olayını kafama takarım şükür onunda çözdüm.

Yaşım 41 özel günler harici makyaj yapmam, nerdeyse sıfır. Kalıcı eye linerım, dudak dolgum var, kaş ve kirpik laminasyonu yaptırıyorum ve sürekli cildime bakıyorum. Ve evet bebek gibiyim, kendinizi sevin lütfen.

Benim tenim çok beyaz hatta tatil beldelerinde genelde yabancı sanıyorlar bu yüzden sanırım (güzellikten değil hahah), yüzümde resmen renk yok O yüzden makyaj yoksa çok solgun duruyorum Ayrıca minicik bile kızarsa o kadar çok belli oluyor ki Ya da göz altlarım hafif morardu diyelim, uzaktan bile belli oluyor Ama makyaj yapmıyorum buna rağmen Üşendiğimden tabii benimki :KK70: Bazen güzel hissediyorum bazense çok çirkin
Anlık bir şey bende yani o hisler
Onun dısında ben ileride kendimi birazcık sımartmak icin dudak dolgusu ve ipek kirpik ya da kirpik lifting yaptırmayı düsünüyorum Ama bunlardan önce özgüven konusunu cözün lütfennn terapi çok iyi gelir maddi imkanınız varsa

Ben makyaj yapmam hiç makyaj bakım deildir bence tüy yoksa vucutta tenin mis gibi kokuyosa üstün basın temizse saçların taraliysa o zaman bakimisindir bence ben bir fondoteni 2 yıl kullanirim sonra tarihi geciyo zaten çöpe atarim eşim makyaj yapmamı istemiyo öpünce boya ağzıma gelmesin midem bulaniuo diyo 🤣
Benimki de özellikle fondöten varsa kesinlikle öpmez çok prensibli ve titiz bir insan kendisi :)
Ağzına kimyasal mi gelsinmis:)

Back
X