• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajsız gördü

Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?

hayır değilim. neye göre dersen genel geçer kriterlere göre :63:
yoksa dünya güzeliyim:dondurma:
sürekli makyaj yapmadığım için kendimi makyajlı görünce şaşırıyorum asıl.

Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.

Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Burnum ve kaşlarım düzgün,dudaklarım dolgun. Ama hepsi ayrı iyi. Birleşince bi kaos olmuş, uymamış gibi :) Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.

Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?
Makyajı sildikten sonra bazen oh iyiki silmisim ne aydınlık yüzüm var dediğim de oluyor

Allahım cirkinlesmisim dediğimde oluyor

Gerçekten guzelmisin sorusuna gelince hayatım boyunca tüm erkekler çok çok güzelsin dediler

BEn kendimi güzel buluyormuyum
Sürekli ovuldugum için de bunun katkısı vardır bence böyle hissetmemde ama evet güzel buluyorum cok

Bu sorunu evlenmeden cozun bence, yani adam sizi hep makyajli mi gorecek.

Ben cok nadir makyaj yaparim, onu da pek beceremem acikcasi. Kendimi ogunku kendi moduma gore guzel veya guzel degil olarak gorurum. Cirkin hissettigim bir donem de oldu ama gecti gitti, o sekilde hissetmiyorum artik.

aha bu kadın beni makyajsız gördü :kızgın: :KK55:

ben de makyajsiz cok cokuk duruyorum ama surekli de makyaj yapacak ne vaktim de enerjim var. oyleyim yani ne yapayim, kendimi bu sekilde de seviyorum. hatta sizin konunuzdan sonra Milana22 Milana22 ile konustuk kendi gozume cok cirkin geliyorum artik diye triplendim :D birkac gun de cidden aynaya bakinca dusundum yani.

ama ne yapayim malzeme bu, hem fiziksel olarak hem mental olarak anca boyle olabiliyorum yani fazlasi asiyor beni.

Keşke fotoğraflarınızı görebilseydim. Çirkinim diyen gerçekten çirkin mi, çok güzelim diyende acaba çirkin mi diye. :) Kendime pay çıkarmak için. Belki de bende güzel bulmuyorum kendimi diyenleri çok güzel bulacağım. Ya da çok güzelim ben diyenler bana çirkinmiş gibi geliyor. Benim psikolojim çıldırmış:KK48: Yorumlarınız içinde çok teşekkür ederim :)

ben de makyajsiz cok cokuk duruyorum ama surekli de makyaj yapacak ne vaktim de enerjim var. oyleyim yani ne yapayim, kendimi bu sekilde de seviyorum. hatta sizin konunuzdan sonra Milana22 Milana22 ile konustuk kendi gozume cok cirkin geliyorum artik diye triplendim :KK70: birkac gun de cidden aynaya bakinca dusundum yani.

ama ne yapayim malzeme bu, hem fiziksel olarak hem mental olarak anca boyle olabiliyorum yani fazlasi asiyor beni.

ben seni görmedim tanımam etmem ama senden bana ilginç bir şekilde çok güzelmişsin hissi geliyor. yorumlarını okurken hep bunu düşünüyorum:KK48:

Ben cirkin ama mutlu bir kadinim 😂
Guzellige neden bu takinti?
Bak şimdi sen kendine çirkin dedin ya "eminim çok güzeldir farkında değil" diyorum. Ama kendime çirkinim deyince yüzde bin beş yüz çirkinim eminim. Öyle bir ters orantı. :) Garip bir şekilde makyajsız halime uyuz oluyorum. :)

Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.

Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Burnum ve kaşlarım düzgün,dudaklarım dolgun. Ama hepsi ayrı iyi. Birleşince bi kaos olmuş, uymamış gibi :) Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.

Kendimi çok beğenmem ama beni güzel bulurlar, sürekli makyajla gezmem, günlerce makyaj yapmadan gezdiğim oluyor, açıkçası pek de umrumda değil, makyajsız olmak rahat bişey, botoks, dolgu, focus ultrason, gençlik aşısı gibi uygulamalar yaptırdım ama bir süre yaptıramam gebeyim. İyi bir krem, güneşten önce sürülen güneş kremi, sağlıklı beslenme, günde 2 litre su, bol meyve ile kendimi iyi hissediyorum.

Yanlış anlama canm ama hata yapıyorsun ilerde evleneceksin surekli makyajlı olamazsin evde birak seni beğenen böyle beğensin o makyajı kendin için yapıyorsun ama abartma bnce. Bnde sen gibi düşünürdüm makyajsiz olmaz falan diye ama esimde tanıştığım güne kadar en nefret ettiği şey makyajdir. Nisanda yapmistm abartı diye sonra küsmüştü o derece düğünümde kinamda hafif yapmıştım. Insanin esi duru güzelliğini sevmeli makyajli değil makyaj dediğin et parçasını gizliyor sadece dış güzellik falan boş iş bnce makyaj yapma biraz nişanlında alissin
Benim eşimde nişanda yaptırdığım makyaja sen değilsin kötü değil ama yakışmadı sen daha güzel yapıyorsun demişti, düğünde çok hafif bir makyaj yaptırdım çok doğaldı.

Bak şimdi sen kendine çirkin dedin ya "eminim çok güzeldir farkında değil" diyorum. Ama kendime çirkinim deyince yüzde bin beş yüz çirkinim eminim. Öyle bir ters orantı. :) Garip bir şekilde makyajsız halime uyuz oluyorum. :)
Allah Allah abartıyor olabilir misiniz?
Makyajlı ve makyajsız resim yollayın samimi yorumlarım 😃
Ama bence abartıyorsunuz gibi.

yok ben gercekten cirkinim.
Kompleks yaptigim da oldu ama mutsuzken bunu onemsedigimi farkettim.

benim icin oncelik guzel olmak mi donanimli olmak mi iyi bir insan olmak mi diye dusundum.

elimde uretebilecegim ve gerceklestirebilecegim en iyi sey iyi bir insan olmak ve donanimli olmakti. 👍🏻 Bakis acimla birlikte insanlarda degisti.

ben kendime deger vermezken deger de gormuyordum. Ne zaman ki kendimi sevmeye basladim insanlara daha cok "cekici" geldim.

acikcasi 30 yasimdan bildiriyorum. İnsanlarin ne dusundugu de umrumda degil. Ben mutluyum.

ben de makyajsiz cok cokuk duruyorum ama surekli de makyaj yapacak ne vaktim de enerjim var. oyleyim yani ne yapayim, kendimi bu sekilde de seviyorum. hatta sizin konunuzdan sonra Milana22 Milana22 ile konustuk kendi gozume cok cirkin geliyorum artik diye triplendim :KK70: birkac gun de cidden aynaya bakinca dusundum yani.

ooo sende tripleneceğsen ölek biz😂😂

ben seni görmedim tanımam etmem ama senden bana ilginç bir şekilde çok güzelmişsin hissi geliyor. yorumlarını okurken hep bunu düşünüyorum:KK48:

ay cok tesekkur ederim ❤️

insan kendini sevdikce, sevildikce guzellesiyor gercekten. sevgiliniz ne guzel sizin beklediginiz gibi bir tepki vermemis, garipsemis olsa bile size olan sevgisinden oturu hic absurt bir tepkisi olmamis. emin olun siz de kendinizi aynada gorup zannettiginiz gibi degilsinizdir. ❤️

Back
X