mal kaçıran eşe karşı yapılacaklar

Tam bilmiyorum da geriye dönük mal beyanı yapılabilir belki...

eşim boyle bir şey yapmış başkasının üzerine yapmış. ne yapabilirim bunu ispatlamak ıcın fikri olanlar varmı=?

bende tama olarak bılmıyorum ama eger ev varsa esının uzerıne ıse ona aıle serhı koydurman lazım yoksa senden habersız evı satabılıyo ama basakasının uzerıne yaptıysa onun hakkında fıkrım yok

canım ozle mesaj hakkım yok kusura bakma bız anlasamlı bosanıyoruz yanı bız malpaylasımını herseyı hallettık durusma tarıhımızı beklıyoruz zaten evler 2 aydır ayrı cok sukur arada sınır bozoucu seyler oluyo ama atlatılıyo allah yardımcın olsun

Bildiğim kadarıyla boşanma davasının açıldığı tarihten bir sene öncesine kadar yapılan satışların boşanma sebebiyle ve kötü niyetle yapıldığını iddia edebiliyorsunuz. Davanız açıldıysa zaten neyi var neyi yok bellidir. Hatta ben bu soruyu avukatıma sorduğumda"Dava açıldı, şu saaten sonra mal kaçırması bizim çıkarımıza olur; kötü niyetini belli eder ve hatta tazminat bile ödetirim ona" demişti. Devlet dediğiniz afedersiniz mal değil; herşeyin kaydı kuydu var...

Avukat arkadaşlarımız daha iyi bilir tabi ama sizde eşinizin mal kaçırdıga dair mahkemeye şahitler getirebilirsiniz sonuçta herşeyin bir tarihi kayıtı var mahkmeyi yanıltamaz.

Bende bir kırgınlıkla babamın evine geldim ve 4. gün eşim ve ailesi benim evimin eşyalarını kaynanamlara taşımışlar. Şu aralar gidip avukatla bunu görüşme şansım yok acaba buradan öğrenebilir miyim, hukuki olarak onlara ne yapabilirim?

Merhaba;
Forumda çok yeni çiçeği burnunda bir üye olarak öncelikle yardımcı olmak,bilgi ve düşüncelerimi paylaşarak belki bir nebze olsun yükünüzü hafifletmek istedim.

Öncelikli mesele şu: Boşanmak istiyor musunuz? Eğer emin değilseniz çok detaylı ve dikkatlice bu konu hakkında düşünmenizi ve ailenizden ziyade her iki tarafı da tanıyan ve her iki tarafa aynı mesafede duran bir yakınınızdan destek almanızı tavsiye ediyorum. Ben de evli bir kadın olarak yuvayı yapmanın ne kadar zor yıkmanın ise çok kolay olduğunun farkındayım. bu sebeple öncelikle yapıcı davranmanızı ve boşanmayı son çare olarak düşünmenizi tavsiye edeceğim.

İkinci şık olan boşanmaya kesin karar vermek halinde: eşiniz ile ayrılmadan önceki son 6 ay birlikte yaşadığınız yerin bağlı olduğu ya da eşlerden birinin yerleşim yerinin bulunduğu mahkemelerdir. boşanma nedenlerini yazan bir dilekçe ile mahkemeye giderek boşanma davası açabilirsiniz. bu dava ile eşinizden sosyo ekonomik durum ve kusur durumları nazara alınarak nafaka ve tazminat taleplerinde de bulunabilirsiniz. bununla birlikte diğer arkadaşların sorduğu soruya da cevap vereyim. Eşiniz ile evlilik birliği devam ederken alınmış olan mallar varsa bu mallar üzerine boşanma davası sonuçlanıncaya kadar tedbir konulmasını talep ederek eşinizin bu malları sizden kaçırmasının önüne geçebilirsiniz.ayrıca boşanma ile birlikte "denkleştirme" adı verilen davayı açarak da evlilik birliği içerisinde taraflardan birinin hile ile 3. kişiye devrettiği menkul ve gayrimenkuller üzerine de tedbir konulmasını talep edebilirsiniz. ancak bu yazdıklarımın hepsi çok nitelikli şeyler ve bir avukattan yardım almanız gerektiği kanaatindeyim. Tek başınıza takip etmeye kalkarsanız pek çok hak kaybı yaşanabilir. Ya da muhtardan alınan fakirlik belgesi ile baroların adli yardım bürolarına başvurarak sizin için bir avukat görevlendirilmesini isteyebilirsiniz. ancak bunun için hiçbir sosyal güvencenizin ve gelirinizin olmaması gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…