mal paylaşımı ve boşanma

lilimu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2008
384
221
123
boşanmaya karar verdim.hala kredisini ödedidğimiz bir evde oturuyoruz. ev ve banka kredisi eşimin üzerine onun maaşından kesiliyor ben de çalışıyorum.ve bir arabamız var.ev nasıl bölüşülür?ben evimden ayrılmak istemiyorum çünkü çocuğum alışık olduğu düzende büyüsün istiyorum.nasıl bir paylaşım yolu izleyebilirim?satılmadan nasıl bölüşebiliriz?

boşanmaya karar verdim.hala kredisini ödedidğimiz bir evde oturuyoruz. ev ve banka kredisi eşimin üzerine onun maaşından kesiliyor ben de çalışıyorum.ve bir arabamız var.ev nasıl bölüşülür?ben evimden ayrılmak istemiyorum çünkü çocuğum alışık olduğu düzende büyüsün istiyorum.nasıl bir paylaşım yolu izleyebilirim?satılmadan nasıl bölüşebiliriz?

canim avukat degilim ama bildigim evlendikten sonra edinilen hersey ortaktir, bosanma durumunda ikiye bolunur. yani hem ev ikinizin ortak malidir hem de odediginiz kredi. avukatla zaten goruseceksin herhalde degil mi? insallah son ana kadar araniz duzelir, karari gozden gecirirsiniz.

hiç düzelecek gibi görünmüyor canım..

Önce bosanma davanız görülecek, daha sonra mal davasi. Eğer ailelerin bir yardımı yoksa edindiğiniz mallar, bu mal davasi ile ikiye bölünür. evin degeri 100 tl ise davadan sonra eşinize 50tl verirseniz ya da o size verirse satılmasına gerek kalmaz. En basit bu sekilde anlatabilirim

Back
X