Malım kıymetli 😑

Valla benimde malım kıymetli düşün peşine mal sizin neden bu çekingenlik bu 1 bardak pirinç değil ki bildiğiniz süpürge.

Hem cumadan beri benim ev süpürülmese toz alır basını gider. Arayın getirsinler bir daha isterlerse bana lazım deyin vermeyin.

Süpürge istenir mi ya...?! İstendi diyelim verilir mi?! Ben vermem. Annem kardesim oalcak ki emin oalcağım evinden vereceğim.
Yoksa veremem. Kimse kusura bakmasın kimse... Hijyen diye bri sey var...
Milletin evinin pisliğini neden benim makinem çeksin 😁
Git iste kız kaç kez daha çekecek Allah bilir.... Bari az çekmiş olsun madem vermissin 😕 😁

Gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünsem veririm ama en geç ertesi güne de isterim. Her gün evimi süpürüyor olabilirim yani. Çok düşüncelilik bekliyorsunuz karşınızdakilerden.

Benim de karşıdaki kötü niyetli veya arsız değilse malım hiç kıymetli değildir. Elektrik süpürgesi de garip gelmedi,sipariş gelene kadar bi süpürüp vereyim dese hiç aklıma gelmez. Benim anlamadığım,süpürüp geri getirir misin denilmemesi. Ev her gün süpürülüyor sonuçta. Ama yoğurttu,yumurtaydı,kabartma tozuydu falan hiiiç önemsemem,varsa taneyle değil paketiyle veririm
Tovbe tovbee:olamaz:
Damizlik denir mi nimet o ya:))
Saka bir yana yoresel agiz mi,ilk defa duyuyorumo_O

Cuma günü bir yakınımın süpürgesi bozulmuş süpürmek için benimkini istedi gönderdim hala daha geri gelmedi.Ben de kendi düşünsün isterim söylemeyi sevmem ben aöyleyip olduktan sonra hiç kıymeti yok ama p.tesi oldu yok hala ortalıkta bana lazım olabileceğini düşünemiyorlar mı gerçekten ? Siz de malınızı emanet vermekten nefret edenlerden misiniz ? Milletin malını almayayım ama millet de benimkini almasın isterim.Ne kadar istemedikçe başıma geliyor ne diyip istesem ?
Ben esya istemem kimseden,odunc vermeyi de sevdigim soylenemez.
Eskiden yaygindi boyle seyler,annemin yuzu tutmaz verirdi.Neler bozuldu da soyleyemedi bile.
Komsumun kizi annesine gelince utumu rica etti.
Kutusuna koyarak guzelce verdim.Dikkatli kullandi eminim,geri getirince de kutusuyla verdigime saskinligini belirtti.
Ne yapayim,7 yillik utum,kutusuna koyarim kullaninca,ambalaj onemli benim icin:)

Benden de komşum blendır istedi verdim. 10 gün vermedi kendisinde 2 tane varmış bozulmuş. Tam isteyecektim, verdi.

Tabii bu bana ders oldu, baya da pisti temizledim kaldırdım. 2 gün sonra yine istedi, vermedim.

İşini gördün ver artık ama yok babasının malı gibi davranıyorlar.
Benden de komsum blender istemişti. Verdim sonra getirdi ya bu bozukmus dedi. Hiç de öyle değildi ya neyse:) gitti blenderim oyle.

İyide süpürge de istenmez yahu.
Bozulduysa alırsın eline bezi silersin alana yada tamir ettirene kadar.
İsteyin süpürgenizi,açıklama yapmanıza bile gerek yok,kullanıp hemen geri getirse amenna ama ayıp yani yaptığı.

Ben bunu okuyunca yıllar once oturdugum binadaki karsı komsum aklıma geldi.
Evi dar diye cocuk yapmaz... mutfagında koyacak yeri yok dıye bircok malzeme almaz benden isterdi... cok net hatırlamasamda fırınımı da kullanırdı galiba bazen getirirdi bıseyler fırına atmam ıcın.. Kurutma makınasında kurusun diye camasir getirdi bır ıkı bunu net hatırlıyorum... en net hatırladığımsa misafirleri geldıgınde benden yastık istemeseydi cok sınırlenmıstim.. bunun gibi tuhaf aklıma gelmeyen bircok sey... degısık bır hatundu illallah getırmıstı bana o geldi aklıma senınkı masummuş yanı verdıgım ornegın yanında...

Evi dar diye cocuk yapmaz... mutfagında koyacak yeri yok dıye bircok malzeme almaz benden isterdi... cok net hatırlamasamda fırınımı da kullanırdı galiba bazen getirirdi bıseyler fırına atmam ıcın.. Kurutma makınasında kurusun diye camasir getirdi bır ıkı bunu net hatırlıyorum... en net hatırladığımsa misafirleri geldıgınde benden yastık istemeseydi cok sınırlenmıstim.. bunun gibi tuhaf aklıma gelmeyen bircok sey... degısık bır hatundu illallah getırmıstı bana o geldi aklıma senınkı masummuş yanı verdıgım ornegın yanında...
Ay sonunda elektrik faturasını götürüp bu senin öde deseydiniz keşke. Daha da gelmezdi

Çocukları ödünç istememiş ona dua edin bence🤣

🤣🤣Evet damızlık denir ama yöresel olduğunu bilmiyordum,herkes aynı lafı kullanıyor sanıyordum ben de sizden öğrendim. Siz ne diyorsunuz? Maya özü falan gibi bişey mi?
Dümdüz "yoğurt mayası" diyoruz:)
Sanırım bir çogu boyle diyordur.
"Deeeeeniiiiz,kızım bir kosu Leyla teyzenden yogurt mayası al gel,sakın dökme haaa,gebertirim bak"böyle istenir:D

Ayyy,hatun resmen saksagan gibi,çalıntılardan bir hayat kurmus kendine:D
Kocası da ödünçmüymüş acabasıo_O

Cuma günü bir yakınımın süpürgesi bozulmuş süpürmek için benimkini istedi gönderdim hala daha geri gelmedi.Ben de kendi düşünsün isterim söylemeyi sevmem ben aöyleyip olduktan sonra hiç kıymeti yok ama p.tesi oldu yok hala ortalıkta bana lazım olabileceğini düşünemiyorlar mı gerçekten ? Siz de malınızı emanet vermekten nefret edenlerden misiniz ? Milletin malını almayayım ama millet de benimkini almasın isterim.Ne kadar istemedikçe başıma geliyor ne diyip istesem ?
Ben de başkasınınkini almak istemem. Yani ne bileyim samimiysen istersin makina abartı. Misal ben bir kutlamaya giderken çorabım kaçmıştı evde yoktu istemiştim paketli yedek vardı vermişti canım ablam eski komşum. Ben de verirdim ne isterse. Ama biz abla kardeştik komşuluktan öte. Eski bir komşum vardı evimin anahtarını vermiştim. Elektrik kesilmiş içindekiler bozulmuş ev feci kokmuş. Öyle ki koku tüm apartmanı sarmış. Eve geldim herşey mis. Dolabı temizlemiş, bir hafta boyu sabah camları açmış akşam kapatmış. Hakkını ödeyemem. Trakya insanı bir başka. Komşuluk çok önemli.

3 ciddi kaziktan sonra kimseye birsey vermiyorum
Isin komigi zarar verende ikinci defa istedi yani :olamaz:
Prensip olarak esya verip almiyorum kimseden kusura bakmayin diyip kestirip atiyorum
Kusen darilan kosede oynasin

Back
X