Malum babalar günü .Siz benim yerimde olsanız.

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Kızlar malum bugün babalar günü

Ben farklı bir ile gelin geldim yaklaşık 10 yıldır.
Ve geçtiğimiz ay aileme tatile gittiğim de
Babam kızıma karşı.
Önce diğer torunlarım gelir.
Saydı saydı saydı isimlerini en son sen dedi.
Ve kızım daha çok küçük altı yaşında.
Hemen onhun biletimi kestim.
Ve eve döndüm.
Malum babalar günü bugün içimden aramak gelmiyor mesaj atmak da

Sizce ne yapmalıyım.
Arayıp mesaj atmadan birde gönül koyacak biliyorum.sizce ne yapsam.
Bu konuyu hiç söylemedim.
Konusunu açmadım.

Büyükten küçüğe bile sıralasa o yaş çocuk için çok üzücü bir durum.

Siz gittikten sonra ya da o gün bu konuyla alakalı konuştunuz mu ? Ya da hiç bi
Hayır büyük den küçuge sıralamadi.kavga ettiler kızım da hakkını savundu diye cocoga bilendi.

Ben babanın bu tavrının altında yatan nedeni merak ettim. kız olduğu için mi? Küçük olduğu için mi? Senin çocuğun olduğu için mi, yani sana kırgın veya kızgın mı?
Benim kız hakkını savunan istemediğini kabul etmeyen .bir. Çocuk ve bende o na saygı duyar desteklerim.
Abimin çocuklar inişe korkuyla büyüyen.daha şinik tipler kavga esnasında kızım kendini savundu diye.onlar 3 kardeş benimki tek onlara karşı kendini savundu geri adım atmadı diye.ben yanlış büyütuyormusum çocugumu çok Özguvenliymis

Benim kız hakkını savunan istemediğini kabul etmeyen .bir. Çocuk ve bende o na saygı duyar desteklerim.
Abimin çocuklar inişe korkuyla büyüyen.daha şinik tipler kavga esnasında kızım kendini savundu diye.onlar 3 kardeş benimki tek onlara karşı kendini savundu geri adım atmadı diye.ben yanlış büyütuyormusum çocugumu çok Özguvenliymis
Anladım, burda babanız yanlış bir davranış sergilemiş, çocuğun yanında bu şekilde konuşmak davranışından vazgeçirmez davranışı pekiştirir, çocuğun davranışının yanlış olduğu da mutlak değil zaten. bu konuda haksız olduğunu babanıza uygun bi dille söyleyip kırıldığınızı belirtin babalar gününü de kutlayın bence. Ben kendi babamın kutlamayacağım ama çok daha Farklı ve üzücü sebeplerim var, sizin mevzu çözümsüz değil konuşarak halledilir umarım da çözersiniz

Babanıza neden söylemediniz hala, korkuyor musunuz? Ben çocuğumu psikologlara taşıyorum naifliği kırsın azcık dişli olsun diye, ezilmesin diye, babannesi saçma sapan hartlayıp duruyordu çocuğa canına okudum. Kendilerinin yetiştirdiği meydanda iken kimse bana çocuk büyütmek öğretemez.

Hayır büyük den küçuge sıralamadi.kavga ettiler kızım da hakkını savundu diye cocoga bilendi.
Bu tartışmadan önce kızınıza karşı tavrı ve yaklaşımı nasıldı ki? Acaba anlık olarak kızdığı için öyle söylemiş olabilir mi? Bence konuşmalısınız, tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış durumu şu an sizinki. Babalar günün kutlu olsun ama ben sana çok kırıldım benim kızımı ayrı tuttuğun için geçen sefer… diyerek konuya girebilirsiniz.

6 yaşındaki çocukla babanız kavga etmeyi nasıl becerebildi yahu ?
Özetle babanizin da çocuktan bir fark yokmuş.
O yüzden babanızi da yaramaz bir çocukmus gibi düşünüp ; büyüklükte bende kalsin demek suretiyle telefon üzerinden bir kutlama yapabilirsiniz.

Tamam siz peki baba ne diyorsun el kadar çocuk o diye tepki vermediniz mi?
Ya da apar topar kalkıp gitmişsiniz dur kızım kendimce şaka yaptım vs demedi mi?
Yani kırgın olduğunuzu biliyor mu?

Eğer dile getirmediyseniz hata yapmışsınız.
Dile getiripte babanız umursamadıysa ve genel olarak çocuğa davranışı nasıl?
Bu süreç sonrası çocukla konuştu mu?
Cidden bir ayrım hissediyor musunuz? İnsan bunu hissediyor küçük çocuk halimle zamanında ben bile hissediyordum.

Eğer cidden çocuğunuzun ve kendinizin sevilmediğini ayrım yapıldığını düşünüyorsanız kutlamayın,alınırsa alınsın.
Sizde kırılmışsınız?
Sizi geçtim 6 yaşındaki çocuk buna çok üzülüyor o yaştaki oğlum kardeşine biraz fazla sarılsam onu daha mı çok seviyorsunuz diye soruyor,en çok o sevildiğini hissetmek istiyor.

Anne babada olsa onlardaki konumumuz ve çocuklarımızın ruh sağlığı bana göre çok önemli.
Annem büyük olana, kayınvalide küçük olana daha düşkün örneğin uyardım uyardım en son ikisine de bir patladım şimdi dengede davranıyorlar.

Diğer kuzenlerim gelince sığıntı itilen bir çocuk gibi hissettim her bayramlarda o yüzden bugün çocuğuma böyle hissettirene üzülmem. Telafi etme çabası olmadıysa kimsenin kırgınlığı çocuğumdan önemli değil.
Sizde ona göre değerlendirin.

Diğerleri daha büyük oldugu için öyle demiştir babannemde hep büyükten küçüğe sayar ki büyükler kiskanmasin diye ne kadar alingansiniz

Once cocugum sonra digerleri... Ben babamla zaten gorusmuyorum ama gorusseydimde kutlamazdim olay daha sicak oldugu icin

Kızlar malum bugün babalar günü

Ben farklı bir ile gelin geldim yaklaşık 10 yıldır.
Ve geçtiğimiz ay aileme tatile gittiğim de
Babam kızıma karşı.
Önce diğer torunlarım gelir.
Saydı saydı saydı isimlerini en son sen dedi.
Ve kızım daha çok küçük altı yaşında.
Hemen onhun biletimi kestim.
Ve eve döndüm.
Malum babalar günü bugün içimden aramak gelmiyor mesaj atmak da

Sizce ne yapmalıyım.
Arayıp mesaj atmadan birde gönül koyacak biliyorum.sizce ne yapsam.
Bu konuyu hiç söylemedim.
Konusunu açmadım.
İnsan 6 yaşındaki çocuğa öyle mi der ?

Back
X