Malum babalar günü .Siz benim yerimde olsanız.

Babanıza neden söylemediniz hala, korkuyor musunuz? Ben çocuğumu psikologlara taşıyorum naifliği kırsın azcık dişli olsun diye, ezilmesin diye, babannesi saçma sapan hartlayıp duruyordu çocuğa canına okudum. Kendilerinin yetiştirdiği meydanda iken kimse bana çocuk büyütmek öğretemez.
Korkma değil ama maalesef babamla kırıldıgimi söyleyecek gibi bir ortam yok diyalogumuz yok.
Şimdi fark ediyorum.
Demokratik bir aile değil mis büyüdügum aile.
Aslında kendimi iyi ifade eden biriyim ama dediğim gibi.o yakınlığı hissetmiyorum

Korkma değil ama maalesef babamla kırıldıgimi söyleyecek gibi bir ortam yok diyalogumuz yok.
Şimdi fark ediyorum.
Demokratik bir aile değil mis büyüdügum aile.
Aslında kendimi iyi ifade eden biriyim ama dediğim gibi.o yakınlığı hissetmiyorum
Gerek bile yok bunları düşünmeye o zaman. Çocuğunuza yapılanlar bile o ortamı oluşturmaya yetmiyorsa, babalar günü kutlamasına da yetmemeli.

Benim kız hakkını savunan istemediğini kabul etmeyen .bir. Çocuk ve bende o na saygı duyar desteklerim.
Abimin çocuklar inişe korkuyla büyüyen.daha şinik tipler kavga esnasında kızım kendini savundu diye.onlar 3 kardeş benimki tek onlara karşı kendini savundu geri adım atmadı diye.ben yanlış büyütuyormusum çocugumu çok Özguvenliymis
Doğru büyütüyorsunuz aksine, babanız sırf itaat eden torun görmek istiyorsa buyursun görsün. Küçücük çocuğa da önce diğerleri sonra sen diyerek değer sıralaması yapan dede ilk kez duyuyorum. Boşverin babalar gününü. Müsait bir zamanda oturup yaptığı şeyin yanlışlığını konuşun babanızla

Yahu biraz abartılı yorumlar gördüm. Babanız bir dede olmuş. Yani ihtiyarlamış. Ihtiyarlar bazen çocuk çocuk konusuyorlar. Olayları çok muhakeme edemeyebiliyorlar. Bence bu konuyu abartmadan babalar gününü kutlayın ve babanız ile konuşun. Ama bu konusma neden dedin vs diye uzamasın. Dedesi benim kızım da senin bir torunun. Torunların arasında ayrım yapmani hiç yakıştıramadım çok kırgınım çok üzgünüm deyin. O kendini savunmaya kalkarsa eger kendini hakli görmen beni su anda daha cok üzüyor konuyu babam olduğun icin kapatıyorum ama eğer bu davraniş devam ederse sanırım kızımla iyi bir dede torun ilişkisi olmayacak aranızda deyiverin.

Oyle minicik meselelerde anne babaya gönül koymayin. Çünkü çocuğunuz sizi örnek alacak. Tabi ki tepkisiz kalmayın. Kendinizi ifade edin ama küs kalmak başka bir boyut.

Kızlar malum bugün babalar günü

Ben farklı bir ile gelin geldim yaklaşık 10 yıldır.
Ve geçtiğimiz ay aileme tatile gittiğim de
Babam kızıma karşı.
Önce diğer torunlarım gelir.
Saydı saydı saydı isimlerini en son sen dedi.
Ve kızım daha çok küçük altı yaşında.
Hemen onhun biletimi kestim.
Ve eve döndüm.
Malum babalar günü bugün içimden aramak gelmiyor mesaj atmak da

Sizce ne yapmalıyım.
Arayıp mesaj atmadan birde gönül koyacak biliyorum.sizce ne yapsam.
Bu konuyu hiç söylemedim.
Konusunu açmadım.
Her güne bir kutlama var zaten, ben dayatilmis günlere önem vermem sevgililer gününü bile kutlamayiz kaldı ki babalar günü 😏 bende kutlamiyorum aram yok kendisiyle, benim kızıma aynı şeyler yapılsa asla suratına bakmam trip atsa kaç yazar

Babanızın tavırlarını bize babaannem yapardı.
Annemden ötürü sanırım, annemi sevmediği için, annemin doğurduklarını da sevmezdi.
Bize de açık açık söylerdi sevgisizliğini. Anası kılıklı, gidin ananızın yanına falan derdi bize, küçücük çocuklardık ama üzülürdük. Küserdik ama o istemediği annem gene de bizi ikna edip, gene de onun yanına yollardı. Gidin, bakın, bir eksiği var mı, bir derdi var mı diye.
Ölene kadar da baktık. Ben onu banyo yaptırdım, hediyeler alırdım. O burun kıvırırdı, memnun olmazdı ama içim hep rahat kaldı. İyiliğe karşı iyiliği herkes yapar.
Ha siz bunu yapmak zorunda değilsiniz.
Yapmıyorsunuz diye kimse size hesap sormaz ama yıllar sonra vicdanınızla baş başa kalınca, iyi hissedersiniz. İyilik bir gün kazanacak. İç sesinizi dinleyin, en doğru cevabı o verir.

Babam kızıma karşı.
Ve eve döndüm.

Sizce ne yapmalıyım.
Konusunu açmadım.
Ben aramam, net.
6 Yaşındaki çocuğa söylenecek sözmü bu?
Üstelik söyleyen kişi dede.
Normal bir insan bırak torununu başka çocukları incitmez.

Ben hep söylerim yavrum benim hassas noktamdır.

Benimde rahmetli annem öyleydi, abimin çocuklarına bizimkiler, benim oğluma seninki derdi. Onları çok üstün tutardı. Bu nedenle annemi ayda yılda bir arardım. Üstelik aynı şehirdeydik.

Annem vefat ederken yanında sadece benim oğlum vardı. Herşeyiyle maddi manevi oğlum ilgilendi.

Herkes anne baba olamadığı gibi dede anane ya da babaannede olamaz.

Babam kızıma karşı.
Ve eve döndüm.

Sizce ne yapmalıyım.
Konusunu açmadım.
Aramam sormam
Önce kim geliyorsa o arasın

Torunlar arasi ayrımcılık cocuklarda derin yaralar bırakıyor.Ben de yıllarca ayni ayrimcılıga maruz kaldım annem babam da büyüge laf söylenmez felsefesinden hic ses cikarmadilar ezdirdiler kardesimle beni.Diğer dedemle arkadas idi ona bile soylerdi senin kizin cocuklarini degil de öbür gelinin cocuklarini daha cok seviyorum diye.Canim dedem babamin babasinın yapamadıgı dedeligi de yapmaya calısırdi.Ayrimcılık yapan dedem 2021 de vefat etti mezarına bir kere gittim fatiha okudum sen dedelik yapmadin ama ben sana torunluk yapayim dedim döndüm.Kardesimle ikimiz de icimize kapanık büyüdük o gunleri kim geri verebilir ? Anne olarak yapilmasi gerekeni yapmıssınız.Cocugunuzu orada kalmaya zorlamak ona iskence olurdu öyle bir baba kuru bir mesaji hakediyor bence.

Kızinizin özgüveni çok güzel oturmuş ne güzel 😊. 6 yasında kendini ifade edip savunabilmesi ileriki okul yılları için çok büyük avantaj. Babanız için üzüldüm yaşlılar düşüncesiz olabiliyorlar. İstiyorlar ki kendi zamanlarındaki gibi büyüklere çıt diyemeyen torunlar çocuklar yetişsin. Pusup otursunlar hic konuşmasin hiçbirşey kurcalamasın hatta merak etmesinler. İnanın çoğunluğu boyle istiyor ve buna da saygı diyorlar. Olay anında müdahale etmeniz gerekiyordu yoksa anlamıyorlar. Kızınız ne tepki verdi bu duruma

Benim kız hakkını savunan istemediğini kabul etmeyen .bir. Çocuk ve bende o na saygı duyar desteklerim.
Abimin çocuklar inişe korkuyla büyüyen.daha şinik tipler kavga esnasında kızım kendini savundu diye.onlar 3 kardeş benimki tek onlara karşı kendini savundu geri adım atmadı diye.ben yanlış büyütuyormusum çocugumu çok Özguvenliymis
Çok özgüvenli olması yanlış mıymış😂 ben net aramam bu babayı

Babam kızıma karşı.
Ve eve döndüm.

Sizce ne yapmalıyım.
Konusunu açmadım.
aY Deli misiniz asla hak etmiyor aranmayı. Yazık günah minicik kıza dediği ne icim bir laf.

Galiba çalışmıyorsunuz doğru mu? Çocuğunuz yarın bir gün okula gidecek. Orada birinci sırada olamazsa öğretmene tavır mı koyacaksınız… kendiniz işyerinde terfi alamasaydınız patrona tavır mı koyacaktınız. Bazı anneler çocuklarıyla çocuk olup aynı seviyede yaşıyorlar, siz de öyle olmuşsunuz. Bırakın çocuk gönül koymamayı, kin gütmemeyi öğrensin sizden. başka şehirde bir dedesi olduğunu düşünsün. Sonra büyüyünce pişmanlıklar yaşamayın, uğraşan siz olursunuz. Ayrıca özgüven demişsiniz ama kendini nasıl savundu tam olarak ne yaşandı biz bunu bilmiyoruz.

Galiba çalışmıyorsunuz doğru mu? Çocuğunuz yarın bir gün okula gidecek. Orada birinci sırada olamazsa öğretmene tavır mı koyacaksınız… kendiniz işyerinde terfi alamasaydınız patrona tavır mı koyacaktınız. Bazı anneler çocuklarıyla çocuk olup aynı seviyede yaşıyorlar, siz de öyle olmuşsunuz. Bırakın çocuk gönül koymamayı, kin gütmemeyi öğrensin sizden. başka şehirde bir dedesi olduğunu düşünsün. Sonra büyüyünce pişmanlıklar yaşamayın, uğraşan siz olursunuz. Ayrıca özgüven demişsiniz ama kendini nasıl savundu tam olarak ne yaşandı biz bunu bilmiyoruz.
6 yaşında bir çocuğa bunu yapan öğretmen de eğitimci olamaz zaten. Sevgi sıralaması yapılmaz bir çocuğa. Ne kadar yanlış yerden bakmışsınız olaya.

Back
X