mam nikahndaki mehir

1 bilezik dendia.s
bende en okkalısını beğendim 2500 tl cik:lepi:

imam nikahı kıyılırken söylenilen mehir hakkınızı hatırlıyormusunuz.benim 15 tane çeyrek altın sizin

birçok kişinin mehir den haberi yok...
benimde dini nikahım kıyılırken hoca bana sormuştu ne istiyorsun diye..
bende bana takılan seti ve bilezikleri dedim sonra hoca başka istediğin bişey varmı dedi...
kayınbabamın yüzüne baktım acıdım yok dedim..şimdiki aklım olsaydı 23 çeyrekli bilezikte isterdim...
bende herşeyi aldıkları için...
kadına verilen mehir onundur kadının rızası olmadan alınırsa o haram olur erkeğe...

1 ev 1 araba 1 yazlık
ya da 1 kilo altın....

aşağısı kurtarmaz vallaaa...

Son düzenleme:
ben 100 cumhuriyet altını istemiştim..
bizim şeyhül islamda sordu eminmisin diye..
eşim kabul etti..
elimde gerçekten senet sepet var yanii..

Ben bişey istemiyorum dediğimde hoca bana çok kızmıştı...:1rolleyes:

Bu Allahın emri o yüzden en düşüğünü yazıyorum 100gr altın dedi..

Bende mecbur peki dedim...

100gr altına gittim be pehhh...
:dilcikar:

ya bende 10 tane burma bilezik dedim esimde kabul etti ama bosanırsak diye biliyoz biz esimde öyle biliyo senet sepet yapılmadı ama

Canım senin hoca iyiymiş
bende utanıp istemem demiştim
hocada o zaman her ay 650 ytl den 6 ay verirsin dedi eşime :bbo:
dondum kaldım ben zaten
sonra da 6 ay sonra hanım kız kendini toplar zaten dedi
ama sağolsun kaynanamlar acıdıda onu 100 gram altına bağladılar
anam herkesin eşinin ailesi pintilik yapar benim hoca pinti çıktı..
taksitle mehir nerde görülmüş..:roflol:

boşanınca verilecek diye birşey yok
mehir eşinin sana borcu
eğer sıkıntı yoksa borç harç gibi hemen borcunu vermesi gerekiyor

Hatırlıyorum hemde dün gibi....
10 tane burma bilezik denilmişti...
Daha sonra kayınpederim size ev alcam deyip o 10 bileziği+bütün altınlarım aldı..
Evide üstüne yaptı:mymeka:
Şimdi kira verin bakıım evimde oturuonuz ben ev alcam diyor..:1shok:
Ahanda burayada yazıyorum, kızlar sizde şahitsiniz,ben hakkımı helal etmiyorum...
Mehir rızasız alınmaz ve yerine getirilmelidir..
Tamam rızamla alındaı ama banma 3/1 sizin evin diye vaat edildi ve yerine getirilmedi...klava:
Çok günah çokkkkkötükedihüso

ben ağırlığımca altın istedim boşayamasın diye şaka bir yana.. allah kimsenin ağzının tadını bozmasın..

kızlar inanmayacaksınız ama hoca benim mehrimi zamanın 2 tane deve parası diye:)

bende 5 aylık evliyimhoca ne istersin die sordugunda beni haca götürsün dedim hoca zaten o onun görevi dedim 120 gr 22 ayar altına karar verildi

benim de 4 tane kalın bileziğim var ama onlar yalan ya...

bir ihtiyaç olunca bozuluyor bana kalacağı yok..güya ayrılırsak ben dımdızlak kalmayım diye takılıyor ama ayrılırsak alırlar elimden:sm_cool:

40tane ceyrek altin 22 tane(21 gr agirliginda) bilezik , bir gerdanlik seti (saf altindan)
vede dugunde takilan tüm altindan olan takilari mehir istemistim cok mu istemisim ben ya :uhm: :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…