mama saklama

aysen_balikesir

nazlı miray yaşam hediyem
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
433
9
96
38
Balıkesir
kızlar yaklaşık 15gündür mama kullanıyorum
paketi açınca iyice sıkıştırıp kapatıyorum
ama sanki hava alıyor
çünkü bir kaç gün sonra o toz hali biraz daha farklı
acaba siz nasıl saklıyorsunuz
cam kavanoza aktarsam olur mu acaba?

biirde gezmeye falan giderken mamayı kople yanıma almak yerine başka bir çözüm varmı
ev gezmesi değilde çarşı pazarda yapmak için pratik bir yol
şimdiden teşekkürlerbuyrunnnnnnnnn

Canım ben aptamıl kullandığım için sorun olmuyor kapalı kutu zaten.Dışarı cıkarken biberonu iyice kurulayıp ne kadar vericeksen ölçüp biberona mamayı koyuyorum birtek termostan suyu ilave ediyorum kolay oluyor.

Eğer uzun bi yola gidiceksem ağzı hava almayan bi kavanoz gibi bişey verdi kayınvalidem ona koyuyorum. Daha doğrusu evde de onda duruyor. Yanıma alıyorum. Ama kısa süreli dışarı çıkıcaksam 2 biberona 120 cc için 4'er ölçek mama koyuyorum. Büyük biberonumuzla da sıcak su alıyorum. ıyi oluyor a.s.

ben arkadasımın bebegıne kullandıgı kucuk ek gıda kavanozları varya ona koyuyorum hava hıc almıyor yaklasık ıcı 12 olcek falan alıyor ve kesınlıkle hava almıyor ayrıca kucuk oldugu ıcınde daha tertıpli duruyor yanımda.1 lıtrelık celık termusada suyumu hazırlıyorum sadece bıberon alıp cıkıyorum.Ayrıca arkadaslar o kucuk kavanozun ıcıne mama olcme kasıgını tutucak sekılde kesıp kavanozun ıcınede koyabılrısınız sızın ıcın cok kolaylık olur.Evdede aptamıl kullandıgım ıcın o kutusunda duruyor zaten.Ayrıca bır ornek daha verebılırım eger farklı bır marka mama kullanıyorsanız 1 kereye mahsus kutulu bır mama alın o bıtınce ambalajlı aldıgınız dıger mamayı dokersınız.

canım bende bebelac kullanıyorum başta aptamil kullanmıştık o bitince annemde olan mamayı koyduk bende mama kabı aldım üç bölmesi var ölçüp koyuyorum kapağını kapatıyorum sadece kullancağım bölmeyi açıp biberona döküyorum çok kullanışlı dışarı çıkarken rahat oluyor :)

tupper'in mama kabı var ondan aldım henüz mamaya geçmedim ama kullanıcam.tupper kapların özelliklerini biliyormusunuz bilmiyorum içindekini asla bozmuyor,asla bakteri üretmiyor.yapılmış mamayı içine koyabilirsin mesela.toz hali de olur heralde.biberonunuda aldım.içindekini yolculukta mesela bozulmadan taşıycam.arkadaşımın annesinde tupper'in salata kabı var,bir haftalık salata malzemesini içine doğruyor kapatıyor,bir hafta boyu kullanıyor.malzemeler yeni doğranmış gibi sürekli.

nasıl yani yapılmış mamayyı da koyabiliyomuyuz.Çünkü yapılan mamanın hemen verilmesi gerektiğini biliyorum.Yarım saat yada 1 saat içinde mikrop üretiyomuş.

işte bu kabın asla bakteri üretmeme özelliği var.tabi zorunlu durumlarda kullanılabilr.en azından biberonunu kullanırken falan içim rahat eder.

'Kaynar su ile mama hazırlamak, besin değerini düşürür. Kaynatılıp 60 dereceye düşürülmüş (ki bu da sıcak bir sudur) suda mama hazırlanır. Daha sonra temiz soğuk su ile ısı ayarlaması yapılabilir. Biberon maması ısısı 36-37 derece olmalıdır. Kabaca kolunuza damlattığınız mama size ılık bir his veriyorsa (yakmıyorsa veya soğuk değilse) uygun ısıdadır.' Demis bi doktor.
kaynatilicak. 69 dereceye dusunce mama yapilacak sonra temiz soguk suyla ilustirilacak 37 derece civarina..
E temiz suyu ekleyebiliyosal neden kaynatip sonra 60 dereceye dusurup sonra da temiz soğuk su ilave etmete ugrasiyoruz ki... direkt 37 derece civarinsa isitsak da yapsak.. ne kaynatalim ne ilitalim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…