Bebek Beslenmesi Mamasız yapamıyoruz. Önerileriniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dertli Lahana

Siz bizim delirtemediklerimizden misiniz? :)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
271
220
103
31
Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz salı günü ameliyat oldum acilen. Bebeğim mama ile beslendi. Önceden de tam anlamıyla doymuyordu. Ben günde iki defa mama veriyordum ama şimdi daha çok yemeye başlayınca meme emiyor ama doymuyor. Kıyameti koparıyor doymuyor. Ne yapabilirim? Çok zorlanıyorum.

Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz salı günü ameliyat oldum acilen. Bebeğim mama ile beslendi. Önceden de tam anlamıyla doymuyordu. Ben günde iki defa mama veriyordum ama şimdi daha çok yemeye başlayınca meme emiyor ama doymuyor. Kıyameti koparıyor doymuyor. Ne yapabilirim? Çok zorlanıyorum.

Öncelikle gecmis olsun. Bebeğiniz kac aylik bilmiyorum mama dediginize gore daha kücük benimde sütüm yetmemişti hem mama hem emzirmistim duzenli 3 saate bir aptamil veriyordum. Her aklima geldiginde de yani sürekli emziriyordum. Birde ameliyat oldugunuz icin narkoz sütten gecmezmi dr nuz ne dedi? Eger mama vermek istemiyorsaniz pirinçunu mamasini da süt kivaminda yapabilirsiniz

Teşekkür ederim. Bebeğim 78 günlük. Evolvia mama veriyorum. Emziriyorum da sık sık ama memeyi bıraktığında kıyamet kopuyor. Hemen mama veriyorum. Zaten ameliyattan sonra hemen emzirmedim. Bi sıkıntı yok çok şükür. 78 günlük bebeğe ağır gelmez dimi? Gerçekten çok üzülüyorum. İnşallah sütüm gelir. Sagdim sutumu anca 20 CC geldi. O zaten yetmiyor. Naparim bilmiyorum

Teşekkür ederim. Bebeğim 78 günlük. Evolvia mama veriyorum. Emziriyorum da sık sık ama memeyi bıraktığında kıyamet kopuyor. Hemen mama veriyorum. Zaten ameliyattan sonra hemen emzirmedim. Bi sıkıntı yok çok şükür. 78 günlük bebeğe ağır gelmez dimi? Gerçekten çok üzülüyorum. İnşallah sütüm gelir. Sagdim sutumu anca 20 CC geldi. O zaten yetmiyor. Naparim bilmiyorum
Ama üzülürseniz süt gelmez. Gercekten bu hernekadar yediklerinizle alakalida olsa da beyinle alakali. Rahat olun hatta sütüm gelir yeter çocuguma deyin göğsünüze sicak su veya sicak havlu ile masaj yapin bide bol bol et sebze meyve yiyin süt su icin.birde dinlenin. formülü bunlar insallah sütünüz çoğalir, bebeğiniz doyar.

İkinize de çok teşekkür ederim. Emzirmeye gayret ediyorum. İnşallah olucak. Destekleriniz için teşekkür ederim. Allah ne muradınız varsa versin inşallah.

Bizde ayni durumdayiz sizinki gene buyumus benim bebegim 17 gunluk ve dogdugundan beri mama takviyesi yapiyorum. Benim sutum var cok sukur emiyorda bol bol ama doymuyoralesef mamayla doyuruyorum

Bizde ayni durumdayiz sizinki gene buyumus benim bebegim 17 gunluk ve dogdugundan beri mama takviyesi yapiyorum. Benim sutum var cok sukur emiyorda bol bol ama doymuyoralesef mamayla doyuruyorum

Doyamamasi çok kötü oluyor. Çekemiyor galiba sütü. Allah yardımcın olsun. Bende doğduğun da mama veriyordum. Şimdi daha fazla veriyorum. İnşallah sutlerimiz yeter. Çok zor ya.

biz de bir aylığız, kendi büyüdükçe mama miktarı da atıyor.. beni de tüm gün emiyor.. 4220 gram doğdu, iri bebek doymaz doymaz dedi doktor veriyoz mamayı günde 1 kez şuanlık... tok evin aç tospiriği :(

biz de bir aylığız, kendi büyüdükçe mama miktarı da atıyor.. beni de tüm gün emiyor.. 4220 gram doğdu, iri bebek doymaz doymaz dedi doktor veriyoz mamayı günde 1 kez şuanlık... tok evin aç tospiriği :KK43:

Maşallah tam tospik. :) Benimki de 2850 doğdu.

Canım üzülmene gerek yok neden üzülüyorsun benim kızımda hem mama hem anne sütüyle büyüdü sadece mamayla büyüyenler var sen kastıkça daha çok ters gider her şey o isterse emer istemezse mama içer anne sütü tabikide yararlı ama hiç emmemesinden iyidir merak etme o kadarı bile onun gelişimi için yeter..

Canım üzülmene gerek yok neden üzülüyorsun benim kızımda hem mama hem anne sütüyle büyüdü sadece mamayla büyüyenler var sen kastıkça daha çok ters gider her şey o isterse emer istemezse mama içer anne sütü tabikide yararlı ama hiç emmemesinden iyidir merak etme o kadarı bile onun gelişimi için yeter..

Sağol canım Allah razı olsun. İnşallah az az emiyor ama yetmediği için herhalde memeden ayrılınca çok ağlıyor bende mama veriyorum. Geçen sagdim mesala sutumu emdikten sonra iki gogsumden 20 CC süt anca çıktı.

Sağol canım Allah razı olsun. İnşallah az az emiyor ama yetmediği için herhalde memeden ayrılınca çok ağlıyor bende mama veriyorum. Geçen sagdim mesala sutumu emdikten sonra iki gogsumden 20 CC süt anca çıktı.
Benimde öyledi canım ve ben çalışıyorum bide emzirirken süt sağıyodum ona bırakmak için saatlerce sağdığım oluyodu çok az çıkıyodu ama öyle böyle büyüdü şimdi 9 aylık ek gıdaya geçtik zaten hiç üzülme yinede az da olsa emdiği için şükür et Rabbim sağ sağlim büyütmeni nasip etsin inşallah ☺

İyi dileklerin icin tesekkur ederim. Allah ne muradin varsa versin. Rabbim evladini bağışlasın. Sende güzel günlerde büyüt inşallah

Benim bebeğim su an altı aylık. Ben de mama+anne sütü devam ettim. Bebeğim sizinki kadarken sutum yeni yeni artmaya başlamıştı. Oyuzden telaş yapmayın. Sütünüzun artması için bitkisel çaylar tuketin dereotu yiyin. Tabiki bir günde mucize olmaz ama ısırgan otu çayı yarı mucize tavsiye ederim. Gaz sıkıntısı olabilir.

Ben de o aylarda sagdigimda 10cc bile çıkmıyordu ama unutmayın ki bebek pompadan daha iyi çekiyor... Stres yapmayim ki sutunuz hepten azalmasin...

Şöyle düşünün bence, nasılsa mama ile bebeğim doyacak aç kalmayacak ... O yüzden stres yapmama gerek yok. Sizi de istediği kadar emsin. Tıbbi bir problem yoksa size yapışık olarak durmak istemesi bu aylarında normal zaten... Aynı şeyi ben de yaşadım çünkü. Şu an çok şükür daha düzenli...
Not: ben de evolvia kullandım su an sma kullanıyorum.memnunum

Ben en küçüklerinden sıcak su torbası aldım emzirmeden n bı on dk önce gosgume tutuyorum çok faydası oluyor. Saymadan önce ve sagarken de yapıyorum. :KK200:

Back
X