Öncelikle sütü yeterli gelmeyip de mama veren anneleri ayrı tuttuğumu söylemek istiyorum..Niyetim kimseyi kırmak değil sadece ben kendi kızımın nasıl beslendiğini paylaşmak istedim.
Ben sütü yeten bir anne olarak mama vermedim..Ama çevremde sütü olduğu halde gece daha iyi uyusun acıkıp emmeye kalkmasın diye yatırmadan önce mama verenler de var..Ben eğer mama versem bu gruptan olurdum bu nedenle de vermedim..Gündüz emdi ek gıda yedi gece de istediği zaman bazen saat başı emmeye kalktı hala da kalkıyor..
Benim kızım da 9 aylık..İlk 6 ay sadece emdi, ek gıdalara geçince de ben de hazır mama kullanmadım..
Beslenmesine gelince bu aya dek sabahları yumurta sarısı, labne peynir gün içinde de çorba, meyve püresi ve yoğurt yedi..Tabii ki emmeye de devam etti.
8. ay dolduğundan beri köfte- tavuk-balık da veriyoruz..
Şimdilerde ise bal, inek sütü, hazır gıda, şekerli ve tuzlu besinlerden uzak duruyor ama diğer herşeyden yediriyoruz..Evde ne yemek varsa yani bezelye de yiyor- mantı da..
Üstelik doktorumuz da bu şekilde tavsiye ediyor..Hala da emiyor zaten bu nedenle devam sütü ihtiyacı da yok..
Hazır bebe bisküviside kullanmıyorum bunun yerine kendim bol havuçlu elmalı kek yapıyorum. Bu keki yoğurdunun içine ufalayınca pek seviyor benim kızım. Artık kekin içine ronddoda çektiğim cevizden de katmaya başladım.
Ama ben hiç muhallebi de yapmadım çocuğa bir faydası yok çünkü..Eğer gece yatmadan önce illa tok tutacak bir şey düşünüyorsanız bence çok az şekerle sütlaç yapın muhallebiden daha iyi olur :)
Ki ben bunu da çok vermedim...Kızım akşam 7 gibi bizle yemek yiyor, sonra yatmadan meyve yiyor gece boyu da emiyor...