Bebek Beslenmesi mamaya tek karşı ben miyim bana akıl verin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadasım zaten sütün çokmuş(masallah) ozaman mama vermeyin zaten.. madem ki zararlıymış.

desenize bizim çocukların hepsi obezite olacak ileride.

o sizin eltinize özel bir durum.her mamayla beslenen çocuğu aynı kefeye koymayın.lütfen biraz düşünceli olup burda bebeğini sadece mamayla besleyen anneler olduğunu düşünüp ön yargılı ve karalayıcı bir şekilde konuşmayalım. anne sütü yoksa veya bebeği emmediyse bir anne ne yapsın mama vermeyip? daha yeni doğmuş bebeğinin ağzına inek sütünü mü dayasın? mamalar eskisi gibi değil artık gayet besleyici ve sağlıklı.bu sizin kendi fikriniz.
söylediklerine içtenlikle katılıyorum.mamadan öyle bir bahsediliyorki sanki zehir:20:
her anne bebeğini kendi sütüyle beslemek ister ama olmayınca ne yapacak?doyuyor diyip ağlamalarına gözmü yumacak yada aç kalmasına..bence pirinçunu çok zararlı ,pirinç olduğu için tok tutuyo olabilir ama bebeğe yarıyo gibi gözüksede anca fos et yapıyor yani bebeği şişiriyor.oda yarıyor yada kilo aldı sanılıyor.

o sizin eltinize özel bir durum.her mamayla beslenen çocuğu aynı kefeye koymayın.lütfen biraz düşünceli olup burda bebeğini sadece mamayla besleyen anneler olduğunu düşünüp ön yargılı ve karalayıcı bir şekilde konuşmayalım. anne sütü yoksa veya bebeği emmediyse bir anne ne yapsın mama vermeyip? daha yeni doğmuş bebeğinin ağzına inek sütünü mü dayasın? mamalar eskisi gibi değil artık gayet besleyici ve sağlıklı.bu sizin kendi fikriniz.

bu güzel sözleriniz için teşekkürler benim kız emmedi, sütümde azdı sağıp verdim ve devam sütü destekli gittik.bu tür sözler zaten içim rahat olmadığı için beni çok yaralıyor insan emziremediği için kendini suçlu hissediyor.ama yapacak bişey yok açmı bırakayım gelişimi dursunmu öyle özeniyorum ki emziren annelere ama napayım allah beterinden saklasın

bu güzel sözleriniz için teşekkürler benim kız emmedi, sütümde azdı sağıp verdim ve devam sütü destekli gittik.bu tür sözler zaten içim rahat olmadığı için beni çok yaralıyor insan emziremediği için kendini suçlu hissediyor.ama yapacak bişey yok açmı bırakayım gelişimi dursunmu öyle özeniyorum ki emziren annelere ama napayım allah beterinden saklasın

rica ederim arkadaşım.tabiki her anne bebeğini emzirmek ister ama sütü yetmiyorsa veya bebeği emmediyse ne yapacak? benim bebeğim o kadar uğraşmama rağmen emmedi hep sağarak verdim halan daha da sağarak veriyorum fakat haliyle sağarak yetmiyor.o yüzden hep devam sütü destekli gittim.bana da hep aaaaaaaaa devam sütü verme anne sütü ver derlerdi.onlar çok düşünceli ben çok bilinçsizim ya (!!) ama hepsine kulağımı tıkadım.bebeğim 10.ayına girecek gelişimi kilosu boyu gayet ideal ne fazla ne eksik maşallah.halan daha da eski usul devam ediyorum.ek gıda yiyor ama günde toplam en az 350-400ml anne sütü ve devam sütü alıyor.içim çok rahat doktorumuzun tavsiyesi bu zaten.sen de hiçbir söze söylenene takma kafanı.kız kardeşim sadece devam sütüyle büyüdü şuan maşallah çok sağlıklı ve zeki.obez falan değil yani :1: bebeğin sağlıcakla büyüsün.sevgiler.

emziremeyen anneleri çok iyi anlıyorum ne yapsınlar başka çareleri mi var emmedikten sonra ya da sütü yetersiz olduktan sonra bu konuda çok hassas olmanız çok normal ama benim anladığım konuyu açan arkadaşımız sütü yettiği için bunları vermek istemiyor diye bi düşünceydi tabi zararlarını yazması hoş olmamış sonuçta bu ürünleri veren anneler kötülük yapmış gibi bir sonuç çıkmış hangi anne bebeğine zarar vermek ister ki bizim doktorumuzda mamaların zararlı olmadığını söylüyor sonuçta yediğimiz sebze meyvelerde de katkılar olduğu için bizde çok sağlıklı besleniyor değiliz malesef keşke herkes çok sağlıklı besinlerle beslense ama malesef olmuyor

Öncelikle sütü yeterli gelmeyip de mama veren anneleri ayrı tuttuğumu söylemek istiyorum..Niyetim kimseyi kırmak değil sadece ben kendi kızımın nasıl beslendiğini paylaşmak istedim.
Ben sütü yeten bir anne olarak mama vermedim..Ama çevremde sütü olduğu halde gece daha iyi uyusun acıkıp emmeye kalkmasın diye yatırmadan önce mama verenler de var..Ben eğer mama versem bu gruptan olurdum bu nedenle de vermedim..Gündüz emdi ek gıda yedi gece de istediği zaman bazen saat başı emmeye kalktı hala da kalkıyor..

Benim kızım da 9 aylık..İlk 6 ay sadece emdi, ek gıdalara geçince de ben de hazır mama kullanmadım..
Beslenmesine gelince bu aya dek sabahları yumurta sarısı, labne peynir gün içinde de çorba, meyve püresi ve yoğurt yedi..Tabii ki emmeye de devam etti.

8. ay dolduğundan beri köfte- tavuk-balık da veriyoruz..

Şimdilerde ise bal, inek sütü, hazır gıda, şekerli ve tuzlu besinlerden uzak duruyor ama diğer herşeyden yediriyoruz..Evde ne yemek varsa yani bezelye de yiyor- mantı da..
Üstelik doktorumuz da bu şekilde tavsiye ediyor..Hala da emiyor zaten bu nedenle devam sütü ihtiyacı da yok..

Hazır bebe bisküviside kullanmıyorum bunun yerine kendim bol havuçlu elmalı kek yapıyorum. Bu keki yoğurdunun içine ufalayınca pek seviyor benim kızım. Artık kekin içine ronddoda çektiğim cevizden de katmaya başladım.

Ama ben hiç muhallebi de yapmadım çocuğa bir faydası yok çünkü..Eğer gece yatmadan önce illa tok tutacak bir şey düşünüyorsanız bence çok az şekerle sütlaç yapın muhallebiden daha iyi olur :)
Ki ben bunu da çok vermedim...Kızım akşam 7 gibi bizle yemek yiyor, sonra yatmadan meyve yiyor gece boyu da emiyor...

Son düzenleme:
ben zaten bi sayfa önce de dedim benim de bebeğim emmeseydi ben de verirdim acaba sizin doktorlarınınz dedi mi bişey diye soruyorum anne sütü yeterli olsa da devam sütü şu açıdan gerekli vs gibi mesela benim oğlum ıspanak yiyor deyip demir ilacını vermemezlik yapmıyorum gene de yeterli omuyor diye bilmediğim bişey var mı diye soruyorum devam sütü belki çok gerekli biz uzun zamandır doktorumuza da gidemedik babamızın işi dolayısıyla belki sizinkiler önemini belirtmiştir diyorum böyle devam edeyim mi yoksa devam sütü falan alayım mı diye danışmak istedim yanlış anlaşılmasın çocukları aç bırakacak değiliz mama zararlı deyip ben eltime kızmıştım hem herşeyi yeterli hem sürekli verdi obez oldu ama aç çocuk napsın yada başka şey yemeyen dimi ama

Öncelikle sütü yeterli gelmeyip de mama veren anneleri ayrı tuttuğumu söylemek istiyorum..Niyetim kimseyi kırmak değil sadece ben kendi kızımın nasıl beslendiğini paylaşmak istedim.
Ben sütü yeten bir anne olarak mama vermedim..Ama çevremde sütü olduğu halde gece daha iyi uyusun acıkıp emmeye kalkmasın diye yatırmadan önce mama verenler de var..Ben eğer mama versem bu gruptan olurdum bu nedenle de vermedim..Gündüz emdi ek gıda yedi gece de istediği zaman bazen saat başı emmeye kalktı hala da kalkıyor..

Benim kızım da 9 aylık..İlk 6 ay sadece emdi, ek gıdalara geçince de ben de hazır mama kullanmadım..
Beslenmesine gelince bu aya dek sabahları yumurta sarısı, labne peynir gün içinde de çorba, meyve püresi ve yoğurt yedi..Tabii ki emmeye de devam etti.

8. ay dolduğundan beri köfte- tavuk-balık da veriyoruz..

Şimdilerde ise bal, inek sütü, hazır gıda, şekerli ve tuzlu besinlerden uzak duruyor ama diğer herşeyden yediriyoruz..Evde ne yemek varsa yani bezelye de yiyor- mantı da..
Üstelik doktorumuz da bu şekilde tavsiye ediyor..Hala da emiyor zaten bu nedenle devam sütü ihtiyacı da yok..

Hazır bebe bisküviside kullanmıyorum bunun yerine kendim bol havuçlu elmalı kek yapıyorum. Bu keki yoğurdunun içine ufalayınca pek seviyor benim kızım. Artık kekin içine ronddoda çektiğim cevizden de katmaya başladım.

Ama ben hiç muhallebi de yapmadım çocuğa bir faydası yok çünkü..Eğer gece yatmadan önce illa tok tutacak bir şey düşünüyorsanız bence çok az şekerle sütlaç yapın muhallebiden daha iyi olur :)
Ki ben bunu da çok vermedim...Kızım akşam 7 gibi bizle yemek yiyor, sonra yatmadan meyve yiyor gece boyu da emiyor...

hemen hemen aynı şekilde besliyorum o zaman problem yok ben böyle devam edeyim

bu zamanda yediğimiz ne doğalki zaten beyaz ekmeğe bile kansorojen diyo kimi doktorlar hile amacıyla neler yapılıyor ondan içime sinmiyor demek istedim ama bebeğim bişey yemese hiç düşünmem zaten veririm onlar bizim herşeyimiz mesela zorla bikaç kere pirinç unu vermeye çalıştım hepinizin söylediği bi faydası yok kof şişlik yapar bunu bilmiyodum bidaha da vermem gerek yoksa onu gerekli gibi görüp zorlamaya çalışıyodum sevmediği halde

Son düzenleme:
bende hiç bi sekilde hazır mama devam sütü vermiyorum 7 aylıkken emmeyi bıraktı bi 8.ayda inek sütüne basladım..
her türlü yemekten veriyorum mercimek tarhana en sevdiklerimiz

cnm keşke 1 yaşından evvel inek sitü vermeseydin...doktorlarda önermiyor....

büyük oğlum 8 yaşında 2. oğlum 3 yaşında miniğimde 10 aylık

üçüde sütüm yetersiz olduğu için mama takviyesiyle büyüdü

hatta büyük oğlum 2 yaşı dolana kadar gece 1 kere mama emdi

ama öyle obezite yada kötü bi durum yok

şunuda belirtmek isterim
bana yurtdışından da aptamil geliyodu türkiyedeki aptamilleri alıyodum
iki mama arasında formül farkı vardı byurtdışından gelen bulgur bulgurdu tr deki un gibi

ama hangisi iyi bilemem
bence yurtdışındakiler daha kilo aldırıcı

bende hiç bi sekilde hazır mama devam sütü vermiyorum 7 aylıkken emmeyi bıraktı bi 8.ayda inek sütüne basladım..
her türlü yemekten veriyorum mercimek tarhana en sevdiklerimiz

inek sütünü 1 yaşından önce vermeyin diyo doktorlar onun yerine keçi sütü vermeyi denedin mi hazır paketler var anne sütüne en yakın keçi sütüdür

rica ederim arkadaşım.tabiki her anne bebeğini emzirmek ister ama sütü yetmiyorsa veya bebeği emmediyse ne yapacak? benim bebeğim o kadar uğraşmama rağmen emmedi hep sağarak verdim halan daha da sağarak veriyorum fakat haliyle sağarak yetmiyor.o yüzden hep devam sütü destekli gittim.bana da hep aaaaaaaaa devam sütü verme anne sütü ver derlerdi.onlar çok düşünceli ben çok bilinçsizim ya (!!) ama hepsine kulağımı tıkadım.bebeğim 10.ayına girecek gelişimi kilosu boyu gayet ideal ne fazla ne eksik maşallah.halan daha da eski usul devam ediyorum.ek gıda yiyor ama günde toplam en az 350-400ml anne sütü ve devam sütü alıyor.içim çok rahat doktorumuzun tavsiyesi bu zaten.sen de hiçbir söze söylenene takma kafanı.kız kardeşim sadece devam sütüyle büyüdü şuan maşallah çok sağlıklı ve zeki.obez falan değil yani :1: bebeğin sağlıcakla büyüsün.sevgiler.

takmamaya çalışıyorum canım.sağlıklı olsunda kızkardeşini söylemende içimi rahatlattı sağol.

Her bebek farklıdır birinin sevdiğini diğeri sevmeye bilir,bütün bebekler aynı şekilde beslenecek diye bi kaide de yok...Benim oğluşumunda düzenli doktor kontrolleri var ayrıca oğlum hazır mama da yiyor normal gıdalardanda devam sütüde kullandık etrafımda hazır gıda kullanan ve devma sütü kullanan çoka rkadaşım oldu ama çok şükür hiç bi problem yok ayrıca soruyorum arkadaşlar şimdiki gıdalar sanki çokmu organik :) nasıl yetiştiğini az çok biliyorsunuz...Doğal hiç bişey kalmadı kendin yetiştirmediğin sürece bana göre...Devam sütü takviyeli bebek büyüten anne arkadaşlarım doktorunuz tavsiye ettiği sürece bence kaygılanacak bi durum söz konusu bile değil...

Kızım 37 aylık. Bir kez bile mama, devam sütü vs vs vermedim.
İlk 6 ay anne sütü sonrada ek gıdalar.
Doğru yoldasınız üzülmeyin.

valla yedirebiliyosan evde kendi yaptığın çorbalar kekler kurabiyeler tabikide daha sağlıklı...
ben mesela tam tahıllı undan pekmezle bebe bisküvisi yapyorum, kabağımız, domatesimiz, biberimiz patlıcanımız, elmamız şeftalimiz armudumuz kirazımız çileğimiz vs hep bahçede yetiştirdik... tarhanamızı kendimiz yaptık.. yoğurdumu evde mayalarım... ekmeğimi evde pişiririm.. o yüzden oğluma pek tahıllı mama verme ihtiyacı hissetmedim... ama devam sütü verdim 1,5 yaşına kadar... çünkü dr umuz her gıdayı versen de mama veya süt mutlaka vermelisin demişti...

kızım var bir de 16 aylık..rahatsızlığından dolayı çorbayı bile zor içiyor... yoğurt meyve püresi ne versem kusuyor mecburen devam maması kullanıyorum...

valla yedirebiliyosan evde kendi yaptığın çorbalar kekler kurabiyeler tabikide daha sağlıklı...
ben mesela tam tahıllı undan pekmezle bebe bisküvisi yapyorum, kabağımız, domatesimiz, biberimiz patlıcanımız, elmamız şeftalimiz armudumuz kirazımız çileğimiz vs hep bahçede yetiştirdik... tarhanamızı kendimiz yaptık.. yoğurdumu evde mayalarım... ekmeğimi evde pişiririm.. o yüzden oğluma pek tahıllı mama verme ihtiyacı hissetmedim... ama devam sütü verdim 1,5 yaşına kadar... çünkü dr umuz her gıdayı versen de mama veya süt mutlaka vermelisin demişti...

kızım var bir de 16 aylık..rahatsızlığından dolayı çorbayı bile zor içiyor... yoğurt meyve püresi ne versem kusuyor mecburen devam maması kullanıyorum...

öncelikle geçmiş olsunherşeyinizi bahçenizde yetiştirmenize imrendim ne kadar güzel tamamen doğal takdir ettim sizi maşallah bende yoğurt ve tarhanımı kendim yapıyorum da keşke imkan olsa da herşeyini en doğal şekilde kendim hazırlasam

cnm keşke 1 yaşından evvel inek sitü vermeseydin...doktorlarda önermiyor....

inek sütünü 1 yaşından önce vermeyin diyo doktorlar onun yerine keçi sütü vermeyi denedin mi hazır paketler var anne sütüne en yakın keçi sütüdür

herkesin kişisel düşüncesi..ben yalan dolan haberlere inanmıyorum.. günde yarım litre süt içiyor ve ben kan damlasıda vermiyorum ama hiç bi sorunumuz yok... zaten demir kırmızı etten alıyor onuda hergün yada gün asırı yediriyorum...

bizler mama ile büyümedik..hepimiz sağlıklı insanlarız sonucta..:79:

herkesin kişisel düşüncesi..ben yalan dolan haberlere inanmıyorum.. günde yarım litre süt içiyor ve ben kan damlasıda vermiyorum ama hiç bi sorunumuz yok... zaten demir kırmızı etten alıyor onuda hergün yada gün asırı yediriyorum...

bizler mama ile büyümedik..hepimiz sağlıklı insanlarız sonucta..:79:

yalan dolan değil kadınlar kulübünde bir arkadaş vermiş 1 yaşından önce şimdi kızında ileri derecede kansızlık oluşmuş herkeste olacak diye bişey yok tabi ki ama verip sonra kan değerlerini kontrol ettirmek lazım sanırım çünkü şimdi ilaç takviyesiyle durumu düzeltmeye uğraşıyorlarmış

bnde mma vermiyorum hiçpirinç unu ve bebe biskivüsü haricinde vermedim de ...
vermeyide hiç düşünmüyorum
bi öğün yoğurt bi çğün çorba bi öğün meyveli yoğurt
yada irmikten yapılan muhallebi
un muhallebisi
bide yemkelerden veriyorum
çorba patates kabak ıspanak balık tavuk
böle böle hergün buluyoruz bişeyler
mamay ahiç ihtiyacım olmadı
bebe biskivüsinide kırk yıldabii veririm
çeşit olsun diye

Back
X