Manipülasyon çabaları mı?

Önce ki konularınızı biliyorum. Adamın sizi çozmesine az kalmış. Tabi ki daha iyisini bulunca bırakacaksınız. Şimdilik onun mekanını kullanıyorsunuz. Bari söyleyin de boş ümitlerine son cersin
Siz beni ne tanıyosunuz da daha iyisini bulunca bırakacasınız diyosunuz hiç anlamadım. Bi de kendinizden bayağı eminsiniz ama üzgünüm yanılıyorsunuz

Elbette sizi yazdığınız kadar biliyorum normal olarak. Yazdığınız da bir nevi evden ayrılmak zorunda kaldığımız için sevgilinize sığındığınızdı. Yoksa ben bu adamla evlenirim ama beraber yaşayıp birbirimizi biraz daha tanıyalımdı da ben mi karıştırıyorum?

Aranızda kaç yaş var? Bütün yorumları okuyamadım ama bu durumdan sıkıldıysanız uygun bir dille söylemeniz laazım.
20 yaşındasınız değil mi ? Tabi ki sizin için çok erken çocuk falan.
Kim öle kim kala değilde , çok ilerisi için plan yapmak istemiyorum canım nazar değer sonra hayal kırıklığı olur falan diye kıvır.
Ama sen gidebilir misin ki derse de senden önce nasıl gidebiliyorsam şimdi de giderim demelisin.

Aslında tamamen mecburiyet değil yani evinde kalmak zorunda kalmadan önce de aramızda bir ilişki vardı. Evine geldikten sonra da bana tavrı gayet iyiydi hala daha iyi ama işte böyle alttan alttan ilmek ilmek işliyo sanki beni. Ki tekniği aşırı başarılı ben dikkatli bi insan olmasaydım muhtemelen bunların manipülasyon olduğunu dahi fark etmeyecek yaaaaa ne tatlı beni annesiyle tanıştırcaaak falan derdim
Bir bakmışsın annesinin gelini oluvermişsin. Kendine bir iş bir de ev arkadaşı bulup o adamın evinden çık .. daha fazlası bile olabilir ..

Merhaba hanımlar. Size bir şey danışmak istiyorum. Ben sevgilimin beni manipüle etmeye çalıştığını düşünmeye başladım. Sebeplerine gelecek olursak:
1-ben bir yere gideceğim zaman sen oraya nasıl gideceksin ben seni götürürüm diyor ama aslında benim otobüse binip kolayca gidebileceğim bir yer. Yani ilk başlarda bana kıyamadığını düşünüyordum ama bu iyiden iyiye dikkatimi çekti
2-ne zaman bir şey yapmaya kalkışsam örneğin yemek veya temizlik bana 3 yaşında çocuk muamelesi yapmaya başlıyor. Aman da aman yemek yapmayı da mı öğrenmiş şunu yapmayı da mı öğrenmiş demeye başlıyor.
3-eve geldiği zaman ilk sorduğu soru dersini çalıştın mı oluyor. Excuse me?? Sürekli sorumluluklarımı hatırlatıp duruyor sanki ilkokul çocuğuyum.
4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo
5-ailemle aramdaki meseleleri biliyor tabi ki hepsini değil ama babamla hiç aramın olmadığını annemin evden gitmeme kayıtsız kaldığını vs. Mecburen biliyor. Bana sürekli ben olsam şöyle iyi baba olurum sen anne olsan şöyle süper anne olursun bizim çocuklarımız çok şanslı olacaklar diyo. Evet evet bizim çocuklarımız çok şanslı olcakmış. Ne çocuğu birader?
Ben mi iyice evhamlı düşünmeye başladım emin değilim ama bana beni kendisine bağımlı bir karakter haline getirmek istiyormuş gibi gelmeye başladı. Gerçekten öyle bir lanse ediyor ki sanki yanımda o olmasa tek başıma adım atamam. Şunu yapıcam diyorum sen yapabilir misin ben de geleyim mi yanında diyor. Aşırı korumacı bi karakter mi manipülatör mü gerçekten hiç emin olamıyorum. Ayrıca sürekli benimle ilgili gelecek planları kuruyor. Mezun olunca annemlerle tanışırsın, zaten sen mezun olduğunda benim de tayinim çıkmış olur sen de orda çalışırsın, tayinim şuraya çıkarsa çok iyi olur orda bi sürü hukukçu arkadaşım var hiç zorluk yaşamazsın vs vs vs vs. Hadi bunları da geçtim ama ciddi ciddi bi çocuğumuz olcağını düşünüyo. Bi sor bana ben çocuk doğurmak istiyo muyum acaba? Her işimi yapmaya bu kadar gönüllü olması aslında benim de tabi ki işime geliyo ama bu gelecek planları nefesimi daraltıyo. Ay üf napcam bilmiyorum. Geçenlerde yine gelecek planlarından bahsederken o zamana kim öle kim kala dedim allah bana bi trip attı görmeniz lazım hay dilim lal olsaydı dedim ya. Yok sen beni sevmiyosun beni istemiyosun daha iyisini bulsan anında bırakırsın. Ay valla içim daraldı kızlar napsam da bu adama biraz anı yaşamayı öğretsem uzun uzadıya gelecek planı yapmasa bilemedim
Bence sevgilin kötü bi niyeti yok ilgilenmeseydi bu sefer de ilgisiz sormuyo etmiyo diye konu açardın

3-eve geldiği zaman ilk sorduğu soru dersini çalıştın mı oluyor. Excuse me?? Sürekli sorumluluklarımı hatırlatıp duruyor sanki ilkokul çocuğuyum.
4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo

Şunu yapıcam diyorum sen yapabilir misin ben de geleyim mi yanında diyor.

zaten sen mezun olduğunda benim de tayinim çıkmış olur sen de orda çalışırsın, tayinim şuraya çıkarsa çok iyi olur orda bi sürü hukukçu arkadaşım var hiç zorluk yaşamazsın vs vs vs vs.

Ay hanımlar delirmeyin ya. Böyle koruma, sahiplenme mi olur?

Ne demek ders çalıştın mı? Hadi sorarsın da "ders mi çalışacaksın dışarı mı çıkalım?" tarzı sorarsın. Ne o öyle çocuğunu göresiye ders soran kıl babalar gibi..

Resmen adam kendi hayatına uydurmaya çalışıyor bir insanın hayatını. Yanında eşya gibi taşıyacak her yere.. Bence ilk mevzuda "benim hayatım beni ilgilendirir. Nerede ne mesleği yapacağım da benim meselem. Adıma karar vermekten vazgeç" de konuyu bir daha açtırma..

valla erkeklere acıyorum bazen.. adam seviyor sahipleniyor seni düşünüyor üstüne titriyor. daha ne olsun.
tersi olsaydı ' sevgilimi çok seviyorum ama benle ilgili gelecek planı yapmıyor, bir gün aç mısın diye sormadı' diye diye konu açarsınız..
ilgi isteyene böylesi yok, kıymet bilmeyene böylesi denk gelir.

Elbette sizi yazdığınız kadar biliyorum normal olarak. Yazdığınız da bir nevi evden ayrılmak zorunda kaldığımız için sevgilinize sığındığınızdı. Yoksa ben bu adamla evlenirim ama beraber yaşayıp birbirimizi biraz daha tanıyalımdı da ben mi karıştırıyorum?
Bu daha iyisini bulduğum an sevgilimi bırakacağım anlamına mı geliyor?

Ne demek ders çalıştın mı? Hadi sorarsın da "ders mi çalışacaksın dışarı mı çıkalım?" tarzı sorarsın. Ne o öyle çocuğunu göresiye ders soran kıl babalar gibi..

Resmen adam kendi hayatına uydurmaya çalışıyor bir insanın hayatını. Yanında eşya gibi taşıyacak her yere.. Bence ilk mevzuda "benim hayatım beni ilgilendirir. Nerede ne mesleği yapacağım da benim meselem. Adıma karar vermekten vazgeç" de konuyu bir daha açtırma..

+++
+++

valla erkeklere acıyorum bazen.. adam seviyor sahipleniyor seni düşünüyor üstüne titriyor. daha ne olsun.
tersi olsaydı ' sevgilimi çok seviyorum ama benle ilgili gelecek planı yapmıyor, bir gün aç mısın diye sormadı' diye diye konu açarsınız..
ilgi isteyene böylesi yok, kıymet bilmeyene böylesi denk gelir.
Benim sıkıntım benle gelecek planları yaparken benim fikirlerimi dahi sormamış olması. Kaldı ki sadece ikimiz için değil sadece benim geleceğim için de plan yapıyor. Tam okumamışsınız herhalde

Bi an kendimi nankör hissettim ya. Evet sevgilim çok zor zamanımda elimde tuttu allah bin kere razı olsun ama bu, bu hareketlerinin normal olduğunu mu gösterir anlamıyorum ki

Bu evlenmeyi düşünmediğiniz sevgilinizin sizinle evlenmeyi planladığı anlamına geliyor. Çok ilginç değil mi oysa Türk erkekleri beraber yaşadıkları sevgilileri ile evlenme planları yapmayıp yetişme tarzlarına çevrelerine rağmen seneler boyunca aynı evde evlenmeden yaşamayı düşünürler. Bu sefer neden böyle oldu acaba. Hiç eylemlerinizin sonuçlarını hesaplamayı düşündünüz mü ? Hayır evine taşındığınız insanın sizi ilerisi için yönlendirmesinin neyine şaşırabiliyorsunuz onu çok merak ediyorum

Bu evlenmeyi düşünmediğiniz sevgilinizin sizinle evlenmeyi planladığı anlamına geliyor. Çok ilginç değil mi oysa Türk erkekleri beraber yaşadıkları sevgilileri ile evlenme planları yapmayıp yetişme tarzlarına çevrelerine rağmen seneler boyunca aynı evde evlenmeden yaşamayı düşünürler. Bu sefer neden böyle oldu acaba. Hiç eylemlerinizin sonuçlarını hesaplamayı düşündünüz mü ? Hayır evine taşındığınız insanın sizi ilerisi için yönlendirmesinin neyine şaşırabiliyorsunuz onu çok merak ediyorum
Hanımefendi evinde yaşadığım insanın benim geleceğim hakkında kendi kendine plan yapması normal mi sizce? Planını beğenmeyip yok ben şöyle yapcam dediğimde yok yok o olmaz öyle demesi falan normal şeyler herhalde sizin için doğru mu anladım?

Tartıştığımız normal ve doğru olan mı yoksa gerçekler mi onu bir kesinleştirelim önce de. Ülkemiz şartlarında yanına yirmi yaşında bir kızı şartlarından faydalanarak alan otuz yaşında ki bir adamın onu yönlendirme hakkını da kendinde görmesine şaşırmanızı toyluğunuza veriyorum kusura bakmazsınız. Sırf bu yüzden burada bir çok insan yanında kalma diye size tavsiyede bulunmaya çalıştı. Dinlediniz mi?

Tartıştığımız normal ve doğru olan mı yoksa gerçekler mi onu bir kesinleştirelim önce de. Ülkemiz şartlarında yanına yirmi yaşında bir kızı şartlarından faydalanarak alan otuz yaşında ki bir adamın onu yönlendirme hakkını da kendinde görmesine şaşırmanızı toyluğunuza veriyorum kusura bakmazsınız. Sırf bu yüzden burada bir çok insan yanında kalma diye size tavsiyede bulunmaya çalıştı. Dinlediniz mi?
Düşmanca bir tavır sergilediğinizin ümit ediyorum bilincindesinizdir. Tartıştığımız şey bunun normal olup olmaması ayrıca. Ve evet normal değil. Manipülasyon hangi koşullar altında bir insana hak olarak sunulur? Tavsiyeleri dinlemedim diye başıma geleni çekip susup oturmamı mı beklediniz? Yorumlarınız yardımcı olmaktan çok uzak daha ziyade karşı tarafı küçülterek kendini yükseltmeyi amaçlayan boş ve manasız yorumlar

Back
X