Manipülasyon çabaları mı?

Ben de üniversitedeyken sevgilimle aynı evde yaşadım orada bi problemim yok yani. Ama benim sevgilim de benim gibi öğrenciydi aynı statüdeydik ve hayata bakışımız aynı aylaklıktaydı. Kimse ötekine ebeveynlik taslamadı. Ben bi yıl eve kapanıp polisiye okuyarak dersleri astım yapma etme dedi ama babam gibi davranmadı. Ben ona anası gibi yemek pişirmedim. Ama sizin gibi işi olan yaşı daha büyük sevgilileriyle beraber yaşayan arkadaşlarım ya sizin gibi evlat edinilmiş sevgili pozisyonuna düştüler ya da vakitsiz küçük kadınlar gibi yoktan yere ev sorumluluğuyla ezildiler. Konu Sahibi gençliğinize yazık ediyorsunuz hayatınızda doyana kadar kavak yelleri estirebileceğiniz tek zamanı orta yaş sorumluluğundaki bi adamın hayatına uyum sağlamaya çalışarak harcıyorsunuz. Öz babanızdan kaçıp elin adamının babalık sultasına giriyorsunuz. Ailesiyle arası iyi olmayan tek öğrenci siz değilsiniz. Ev kirası ödenen bi evde barınmak için fazla ağır bi bedel ödüyorsunuz. Gidin çalışın ev arkadaşları bulun ya da yurda çıkın. Ayrıca bi yorumda adamın silahı olduğunu okudum. Açık ve net söylüyorum evde silah tutan adam manyaktır ve açık tehdittir. Tekrar söylüyorum sevgiliyle aynı evde yaşamaya karşı değilim ama siz eşitler arası var medeni bi ilişki içinde değilsiniz

Manipule etme amaci guttugunu sanmam sadece karakteri boyle bence. Siz iliskinize biraz fazla analitik yaklasiyorsunuz bence, boyle bir amaci olabilecegini dusunmeniz garip geldi biraz. Gelecek plani yapiyor olmasi cok anormal degil, uzun vadede sizinle birlikte olacagini dusunuyor demekki. Yine de sizi istemediginiz seylere surukleyecegini dusunuyorsaniz net tavrinizi koymaniz lazim.

Çok ilginç değil mi oysa Türk erkekleri beraber yaşadıkları sevgilileri ile evlenme planları yapmayıp yetişme tarzlarına çevrelerine rağmen seneler boyunca aynı evde evlenmeden yaşamayı düşünürler.
Filmlerde izlediğiniz türk erkekleri mi?
Benim çevrem üniversitede birbirinin evinden çıkmayan neredeyse bütün çiftler tek tek evlendi.
İnsanlar özgürce yatıp kalktıkları kadınlara birlikte gittikleri tatillerde evlilik teklifi ediyorlar.
Daha önceleri bilmem ama 90 kuşağının genelinin normali bu
Şehirde gününü gün edip köyden anasının buldugu bakire kız almak daha eski nesilin veya daha tutucu bir kesimin işi...

Konu sahibi: tespitlerinde ne kadar haklısın. Romantik bir hayalmis, sanki senin de istediğin buymuş gibi istediği geleceği sana manipüle etmeye çalışıyor. Senin yaşlarında benim de böyle bir sevgilim vardı. Doğu'da (köy bile değil,bir mezrada) öğretmendi ve ilk yıllarıydı . Tayin istemek için daha yıllari vardı. Beni öyle bir manipüle etmişti ki şöyle düşünür olmuştum:
Birkaç aya okulum bitip ailemin yanına döneceğim. Eh,o zaman nasıl gideyim yanına ayda birkaç gün? Evdekilere ne derim? Hem o gelse -ben calisiyo olucam, simdiki gibi gönlümüzce gezemeyecegiz. Coook zor, en iyisi okul bitsin evlenelim biz
Sonradan farkettim ki bunlar kesinlikle ve kesinlikle benim düşüncelerim değildi. Ben okul bittikten sonra turkiyenin en soğuk ilinde bir mezrada soba yakmak istemiyordum ki. Yıllarca istediğim asıl şey güzel bir iş bulup yurt dışına çıkmakti!
Bu düşündüğüm herşey romantik romantik cümlelerle beynime soktuğu o'nun düşünceleriydi!
Hayali iki çocuk, isimleri bile belli. Eve erken gelen o olduğu için yemekleri yapma sözü, vaatler,masallar
Bunları insan (senin gibi)yaşarken gormuyotmr genelde,ama iyice bir düşününce ayirdina varıyorsun

Ben seven bir erkekten cok kafasinda sekillendirdigi kadini yavas yavas olusturmaya calisan bir adam goruyorum. Sen oraya gidemezsin ben birakayimlar kabul ama geleceginiz hakkinda kendi basina plan yapmasi, kariyerinizi yonlendirmesi, uzerine "ne alaka" bir sekilde gundeme cocugu getirmesi bana hic saglikli gelmedi. Olur da ilerde ayrilirsaniz veya istedigi gibi biri olmazsaniz size sorun cikaracak gibi duruyor.

Manipule etme amaci guttugunu sanmam sadece karakteri boyle bence. Siz iliskinize biraz fazla analitik yaklasiyorsunuz bence, boyle bir amaci olabilecegini dusunmeniz garip geldi biraz. Gelecek plani yapiyor olmasi cok anormal degil, uzun vadede sizinle birlikte olacagini dusunuyor demekki. Yine de sizi istemediginiz seylere surukleyecegini dusunuyorsaniz net tavrinizi koymaniz lazim.
Ben daima mantık çerçevesinde hareket ederim duygular hayatımda pek yer etmez. Bir de yaşadıklarımdan sonra herkese ama herkese şüpheyle yaklaşıyorum

Evet manipülasyon. Ama kötü niyetli değil, yani bilinçli olarak sizi sindirmek için yaptığını düşünmüyorum. Sadece ona ve isteklerine uyum sağlamanız için uğraşıyor. Farkında olmadan siz de onu kendinize uydurmaya çalışıyorsunuzdur. İlişki yaşamak böyle bir şeydir çünkü, doğasında var bu.

Sevgilinizin davranışlarının çok kötü veya yanlış olduğunu söyleyen arkadaşlara da şaşırdım. Yani sevgililik ortak bir paydada buluşabilmektir zaten. Ben kafama göre takılırım diyen insanlar nasıl bir ilişki yürütebiliyorlar anlamıyorum. İstekleriniz ve hayalleriniz çok farklı olabilir, taviz veremeyecek kadar uçuk gelebilir size bazı talepleri. Bu durum ayrı dünyaların insanları olduğunuza işarettir ve ayrılmanız gereklidir diye düşünüyorum böyle bir durumda (mevcut durumunuz için demedim yanlış anlamayın).

Yani evlenmek isteyen bir insanla istemeyen bir insan ilişki yaşamamalı zaten. İki tarafın da birbirini sıkmaya veya hayal kırıklığına uğratmaya hakkı yok. İş tercihinizle ilgili planlar yaptığını, sizi yönlendirmeye çalıştığını söylemişsiniz. Ben de geçmişte yaptım bunu bir erkek arkadaşıma. Kendisi hukukçuydu, savcı olmak istiyordu. Ben ise istemiyordum savcı olmasını ve benim isteğim üzerine avukatlık yapıyordu. Biz ayrıldıktan sonra (ayrılığımızın savcı olmasını istemememle ilgisi yoktu, başka bir sebepten ayrıldık) duydum ki savcı olmuş. Benimle devam etseydi olmayacaktı. O noktada istediği iş ve ben arasında bir seçim yapması gerekti ve beni seçti. Seçmeyip hemen o an terk edebilirdi de. Hayat tercihlerden ibarettir. Ben o talebi sunduğumda isterse gidebileceğinin farkındaydım. Amacım baskı kurmak değildi. Sadece ilişki yaşadığım insanın muhtemel geleceğini kendi hayallerime uygun olacak şekilde modifiye etmeye çalışıyordum. Bunlar öyle çok da atla deve meseleler değil.

Kısacası size kalmış. Bu yönlendirme çabaları sizin için tahammül edilemeyecek seviyedeyse, kişiliğinize ve hayat görüşünüze asla uymuyorsa ayrılın. Eğer öyle değilse de devam edin ben bir problem görmedim davranışlarında. Söylediğim gibi kötü niyetle yaptığını hiç zannetmiyorum. Ben öyle algılamadım.

Merhaba hanımlar. Size bir şey danışmak istiyorum. Ben sevgilimin beni manipüle etmeye çalıştığını düşünmeye başladım. Sebeplerine gelecek olursak:
1-ben bir yere gideceğim zaman sen oraya nasıl gideceksin ben seni götürürüm diyor ama aslında benim otobüse binip kolayca gidebileceğim bir yer. Yani ilk başlarda bana kıyamadığını düşünüyordum ama bu iyiden iyiye dikkatimi çekti
2-ne zaman bir şey yapmaya kalkışsam örneğin yemek veya temizlik bana 3 yaşında çocuk muamelesi yapmaya başlıyor. Aman da aman yemek yapmayı da mı öğrenmiş şunu yapmayı da mı öğrenmiş demeye başlıyor.
3-eve geldiği zaman ilk sorduğu soru dersini çalıştın mı oluyor. Excuse me?? Sürekli sorumluluklarımı hatırlatıp duruyor sanki ilkokul çocuğuyum.
4-sürekli benim geleceğimle ilgili plan yapıyor. Okulu bitirdiğin zaman sınava hazırlanırsın şöyle yaparsın böyle yaparsın diye. Yok ben öyle yapmıcam şöyle yapıcam diyorum ya saçmalama öyle iş mi olur falan diyo
5-ailemle aramdaki meseleleri biliyor tabi ki hepsini değil ama babamla hiç aramın olmadığını annemin evden gitmeme kayıtsız kaldığını vs. Mecburen biliyor. Bana sürekli ben olsam şöyle iyi baba olurum sen anne olsan şöyle süper anne olursun bizim çocuklarımız çok şanslı olacaklar diyo. Evet evet bizim çocuklarımız çok şanslı olcakmış. Ne çocuğu birader?
Ben mi iyice evhamlı düşünmeye başladım emin değilim ama bana beni kendisine bağımlı bir karakter haline getirmek istiyormuş gibi gelmeye başladı. Gerçekten öyle bir lanse ediyor ki sanki yanımda o olmasa tek başıma adım atamam. Şunu yapıcam diyorum sen yapabilir misin ben de geleyim mi yanında diyor. Aşırı korumacı bi karakter mi manipülatör mü gerçekten hiç emin olamıyorum. Ayrıca sürekli benimle ilgili gelecek planları kuruyor. Mezun olunca annemlerle tanışırsın, zaten sen mezun olduğunda benim de tayinim çıkmış olur sen de orda çalışırsın, tayinim şuraya çıkarsa çok iyi olur orda bi sürü hukukçu arkadaşım var hiç zorluk yaşamazsın vs vs vs vs. Hadi bunları da geçtim ama ciddi ciddi bi çocuğumuz olcağını düşünüyo. Bi sor bana ben çocuk doğurmak istiyo muyum acaba? Her işimi yapmaya bu kadar gönüllü olması aslında benim de tabi ki işime geliyo ama bu gelecek planları nefesimi daraltıyo. Ay üf napcam bilmiyorum. Geçenlerde yine gelecek planlarından bahsederken o zamana kim öle kim kala dedim allah bana bi trip attı görmeniz lazım hay dilim lal olsaydı dedim ya. Yok sen beni sevmiyosun beni istemiyosun daha iyisini bulsan anında bırakırsın. Ay valla içim daraldı kızlar napsam da bu adama biraz anı yaşamayı öğretsem uzun uzadıya gelecek planı yapmasa bilemedim

Ben sizin gibi insanlara anlam veremiyor, ne guzel adam seni dusunuyor deger veriyor seviyor. Sadistmisiniz arkadasim? Seni illa sövse kufur etse kötü davransa ilgisiz davransa mi iyi olur? Bi sukur etmeyi bilin ya.

Başka meselelerde var sanırım ama şuan eski konularınızı okumadan yazıyorum. Bu anlattığınız tip; fazlasıyla seven, sevimli, sevdiği kadınla evlenmek isteyen, kendisinin sevgilisinden biraz daha olgun düşündüğüne inanan biri gibi geldi bana. Ben kesinlikle sizi sindirmeye çalıştığını düşünmüyorum.

Evlilik, çocuk, yaşanılacak yer gibi şeylere yer yok kafanızda şuan sanırım. Peki siz ne düşünüyorsunuz sevgiliniz için? Geleceğinizde olacak biri mi? Aşkın gözü kör derler. Sizin değil belli ki. Gözünüz her şeyi olması gerekenden bile fazla görüyor ki kurmaya başlamışsınız. Gerçekten olmak istediğiniz adam mı sevgiliniz?

Evet manipülasyon. Ama kötü niyetli değil, yani bilinçli olarak sizi sindirmek için yaptığını düşünmüyorum. Sadece ona ve isteklerine uyum sağlamanız için uğraşıyor. Farkında olmadan siz de onu kendinize uydurmaya çalışıyorsunuzdur. İlişki yaşamak böyle bir şeydir çünkü, doğasında var bu.

Sevgilinizin davranışlarının çok kötü veya yanlış olduğunu söyleyen arkadaşlara da şaşırdım. Yani sevgililik ortak bir paydada buluşabilmektir zaten. Ben kafama göre takılırım diyen insanlar nasıl bir ilişki yürütebiliyorlar anlamıyorum. İstekleriniz ve hayalleriniz çok farklı olabilir, taviz veremeyecek kadar uçuk gelebilir size bazı talepleri. Bu durum ayrı dünyaların insanları olduğunuza işarettir ve ayrılmanız gereklidir diye düşünüyorum böyle bir durumda (mevcut durumunuz için demedim yanlış anlamayın).

Yani evlenmek isteyen bir insanla istemeyen bir insan ilişki yaşamamalı zaten. İki tarafın da birbirini sıkmaya veya hayal kırıklığına uğratmaya hakkı yok. İş tercihinizle ilgili planlar yaptığını, sizi yönlendirmeye çalıştığını söylemişsiniz. Ben de geçmişte yaptım bunu bir erkek arkadaşıma. Kendisi hukukçuydu, savcı olmak istiyordu. Ben ise istemiyordum savcı olmasını ve benim isteğim üzerine avukatlık yapıyordu. Biz ayrıldıktan sonra (ayrılığımızın savcı olmasını istemememle ilgisi yoktu, başka bir sebepten ayrıldık) duydum ki savcı olmuş. Benimle devam etseydi olmayacaktı. O noktada istediği iş ve ben arasında bir seçim yapması gerekti ve beni seçti. Seçmeyip hemen o an terk edebilirdi de. Hayat tercihlerden ibarettir. Ben o talebi sunduğumda isterse gidebileceğinin farkındaydım. Amacım baskı kurmak değildi. Sadece ilişki yaşadığım insanın muhtemel geleceğini kendi hayallerime uygun olacak şekilde modifiye etmeye çalışıyordum. Bunlar öyle çok da atla deve meseleler değil.

Kısacası size kalmış. Bu yönlendirme çabaları sizin için tahammül edilemeyecek seviyedeyse, kişiliğinize ve hayat görüşünüze asla uymuyorsa ayrılın. Eğer öyle değilse de devam edin ben bir problem görmedim davranışlarında. Söylediğim gibi kötü niyetle yaptığını hiç zannetmiyorum. Ben öyle algılamadım.
Evet ben de bilinçli yapmadığını düşünüyorum ama belki de istediklerini gerçekleştirmesi için tarzı budur

Back
X