Manipülatif eş ile hayatım mahfoldu bana bir yol gösterin lütfen kızlar

O zaten küsmeyi cok seven biri aylarca küsebilir. Hep ben yapici olurdum ama artik ben de ellemiyorum konusmuyorum. Kızımı odaya yanima aldim o kizimin odasinda uyuyor
Benim tanidigim bi kadin 10 yil kus yasadi esiyle cocuklarinin egitimi hayati etkilenmesin diye. Asla hanimlik yapmam dedi bosanmak istiyorsa da vericek nafakayi kendi bilir dedi adam bosanmadi. Kadin da kurdu kendi odasini bakti cocuklarina. Ne dirdiri ne baskisi hicbiseyi kalmadi adamin cocuklar buyudu kadinda ayrildi adamdan.

Babam vefat etti. Annem hasta en son uzüntü yasadiğinda neredeyse kaybediyorduk onu ve doktoru cok hassas olmamizi tembihledi. Ablalarim evli her biri baska sehirde kendi dertlerinde. Yani anlayacaginiz yalnizim
Ne güzel anneniz varmış... Yani yanına gidebileceğiniz kurulu düzeni olan bir anne... hangi anne kızının mutsuz bir evliliği olsun ister ki...
Bence ablalarınız ve siz yavaş yavaş annenizi hazırlayın ve boşanın... Zengin diyorsunuz nafakada alırsınız.hem anacığınıza bakarsınız hemde kızınızla mutlu huzurlu bi hayatınız olur... Zamanlada bi işe girersiniz ohh misss

O zaten küsmeyi cok seven biri aylarca küsebilir. Hep ben yapici olurdum ama artik ben de ellemiyorum konusmuyorum. Kızımı odaya yanima aldim o kizimin odasinda uyuyor

İşte, böyle insanların karşısında yapıcı olmanın bir anlamı ve yararı olmuyor. Doğrudan şudur demek ne kadar doğru bilmiyorum ancak karşınızda çok büyük ihtimalle haklılık şemasına sahip bir narsist var. Alttan aldıkça kendi mükemmellik inancı daha da sağlamlaşıyor. Karşısındaki insanı daha da küçümsüyor, daha büyük zararlar veriyor. Kolay kolay değişmesi mümkün değil, terapi alması ve bu konuda ciddi olması lazım. Ama hiç de bunu yapacak biri yok karşınızda.

Dediğim gibi böyle insanlarla baş etmenin yolunun sert çıkmak olduğunu düşünüyorum. Hiç bir zaman değişmeyecek, en ufak bir zayıflık gördüğünde yine psikolojik saldırıya geçecek biri var karşınızda. Eğer beklemediği çok sert bir tepki alırsa belki biraz gözü korkabilir. Sonrasında da sınırlarını aşmaya kalktığı her seferde hiç altta kalmadan karşılığını vermeniz lazım.

Hiç bitmeyecek bir savaş var önünüzde ne yazık ki...

Ya da tamamen başka bir savaşı seçeceksiniz ve boşanacaksınız. Daha sert ama kısa süreli olduğu için bence bunu tercih etmelisiniz. Velayet konusunu açıklığa kavuşturabilirseniz hiç tereddüt etmeyin derim.

Merhabalar 5. avukat olarak cevaplıyorum. Öncelikle kızınız 8 yaşından büyük ise hakim kızınızı dinleyecektir. Size olan bağlılığını göz önünde bulundurulursa kızını sizden almak gibi bi durumun söz konusu olmayacağı ortada. Eşinizin maddi durumunun iyi olması kızınıza vereceği nafaka miktarını etkiler. Hakimlerin de birer insan olduğunu ve bu tür davalarda vicdan çerçevesi içerisinde karar vereceğini unutmayın. Maddi durumu iyi olan çocukları alır gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte kızınıza yapacağınız en büyük kötülük onu mutsuz ve sevgisiz bir eve mahkum etmektir. Umarım mutlu olursunuz.

Yanlış anlamayın sizi kırmak istemiyorum ama genelde böyle konularda hep "ailem(anne-baba) bunu kaldıramaz " cümlesini okuyorum...
Siz adamı yola getirmek için çözüm önerisi için açmışsınız konuyu gibi ama inanın sihirli bi değnek yok ki... Adam bu hele ki 40 li yaşlardaysa zor çok zor... ya bu deveyi güdeceksiniz yada...

Velayet konusunu netleştirebilsek zaten direk boşanirdim smdiye kadar. O savaştan cok yoruldum

Sende onu tehdit et. Bir daha böyle dalga geçip ezerse, "sen böyle devam et ben bu dediklerinin hepsini kayıt altına aldım, güvenli birilerine teslim ettim, yarın öbür gün cinnet geçirirsem nedeni sen olacaksın, herkes bilecek" de ödü kopsun. Psikolojik şiddette suç. Öyle psikolojik şiddet uygulayan adama çocuk vermezler. Hatta tazminat bile ödetirler.

Kızım 8 bucuk yasinda. Bu sözünüz beni cok etkiledi. Cok tesekkur ederim avukat hanim en azindan icimde bi yol ümidi doğdu

Annemin özel bir hastaligi var beyninde ve kalbinde. Durum riskli yani daha once ne tarz konularda yazildi bilemiyorum ama bizde durum bu.ki o zaman ilk hastanalasi da benim durumu ögrenince olmustu vicdan azabindan öldüm. Ben öneriler icin qctim konuyu hatta avukat varmis aramizda sqğ olsun bir ümit yolu acti kalbimde

Velayet konusunu netleştirebilsek zaten direk boşanirdim smdiye kadar. O savaştan cok yoruldum

Bakın avukat bir arkadaş cevap vermiş. Her ne kadar babaya verileceğini düşünmesem de ben bilgim olmadığı için bir şey demek istememiştim. Bence bu konuyu biraz daha düşünmeniz gerekir. E esmeralda97 'ye katılıyorum. Kızınıza yapacağınız en büyük kötülük onu böyle bir ortama mahkum etmektir. Siz ve özellikle kızınız için her şeyin en iyisi olmasını dilerim.

Evet bunu okuyunca bende sevindim. Içim kapkara olmustu o avukatlarin lafiyla hatta bana 12 yasindan evvel alabilir yuksek ihtimal diyenler oldu. Rabbim yardim etsin ve dogru yolu aydinlatsin. Tesekkur ederim

Evet aslinda nerde ne yaoacagini kestirsem kayit altina almak istiyorum ama cok dengesiz biri. Neye ne zaman laf edeceği belli değil. Ama tehdit konusunda haklisiniz böylelerine bu lazim

Evet aslinda nerde ne yaoacagini kestirsem kayit altina almak istiyorum ama cok dengesiz biri. Neye ne zaman laf edeceği belli değil. Ama tehdit konusunda haklisiniz böylelerine bu lazim

Evde telefonu ses kaydında tut. Bir daha bir şey derse ses kaydını aldım de, kendi ailene, onun ailesine dinlet. Cidden deliyle deli olmak gerekiyor bazen. Hele birde beni cinnet geçirtecek başıma bir şey gelirse bundan kaynaklı deyip durursan, bir süre aklını başına alır. En azından evde huzurun olur. Patavatsızlık yapıyor işte kocanız, ne olur dilini tutsa sanki.

Kesinlikle haklisiniz yapicam bunu. Evet o dilini tutsa keske zaten o zaman gül gibi yuvamiz olurdu

Çocuk 5 yaşını geçtiyse babaya verilebilir, beni vermişti hakim, boşanma sonrası velayetimi babama verdiler üstelik maddi durumu annemden daha kötüydü

Ben bide başka bir açıdan bakmak istiyorum olaya, özellikle evlilik sadece duygu ile devam edecek bir kurum değil. Toplumun en küçük yapı taşı diyoruz ya, siyasette toplum bilimi diyorlar ben katılıyorum.

Evlendikten sonra insan siyasi davranmayı başarırsa çok daha rahat bir hayatı oluyor. Bakmayın böyle dediğime bunu anlayana kadar saçlarıma ak düştü.

Neyse duygularımızın hassas ve kırılgan taraflarıni biraz torpuluyoruz. Zaten en çok zorlanan oynanan kısımlar onlar. Buraları kimsenin oynayamayacagi hale getiriyoruz.

Bunun dışında, velevki bosandiniz diyelim, siz yine başka büyük bir mücadele içine düşeceksiniz, yanınızda bir küçük çocukla beraber. Üstelik yıllarca kahrını çektiğiniz bu zenginliğin sefasını başkası sürecek. Şöyle düşünün derim, bı akrabam öyle yaptı ikinci evliliğinde, adam kötü bir insandı ama kadın, adamın geliri ile yemeğini bile yardımcısına yaptırdı. Asla ev işiyle kendini yıpratmadi. Özgürce harcadı parasını. Yani tercih meselesi tabi.

Ben hassas biriyim ve bunu nasıl törpüluyoruz nasil etkilenmemeyi basariyoruz bunu bilemiyorum. Nasil yapiliyor bu siyasilik cidden duygulara hakim olmak nasil oluyor? Eşi kötüydü diyorsunuz ama adam kadina ekomonik özgürlüğü tam vermis yinede mesela benim öyle bir yetkim de yok yani o anlattiğiniz derecede. Bunu nasil basarmis cidden merak ettim

Ben hassas biriyim ve bunu nasıl törpüluyoruz nasil etkilenmemeyi basariyoruz bunu bilemiyorum. Nasil yapiliyor bu siyasilik cidden duygulara hakim olmak nasil oluyor?
Zor oluyor kardeşim, gerçekten karşındaki insanı sevdiğin adam olarak değil de, satranç masasında rakibin gibi görmen gerekiyor. Hamle yapmadan onun ne yapacağını düşünmen gerekiyor.

Bunun yanında insanlığını kaybetmemeye çalışman, çocuğa iyi davranman, kendine iyi davranman gerekiyor. Bazen kitleniyorum bir konu var benimde yıllardır başıma bela, onu soracağım kk da bakalım ne olacak. Çok akıllı ve iyi niyetli kadınlar var burda. Ne yapmak istediğini tam ve mantıklı anlatırsan illa yardimci oluyorlar.

Asil merak ettiğim şey şu, siyasi olmaktan cevrede duyduğum tatli dili ol, pohpohla onu vs vs diyorlar. O yuzden sordum yani sizin siyasi olmaktan kastiniz nedir diye belki farkli bir tarzi vardir. Ne bileyim insan öyle bi hale geliyor ki bi derman olur mu diye arastiriyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…