Mantik evliligi

Mantık evliliğinin cesaret istediğini pek sanmıyorum aksine riskli olan aşk evliliğidir, duygusal kararların ileride pişmanlık yaratması daha olasıdır. Mantık işin içine girince zaten hayatınızı kolaylaştıracak bir seçim yaparsınız, burada bir cesaret yok. Mantık evliliğinde mutualist bir yaklaşım var; adanmışlık, fedakarlık gibi insanı uzun vadede bunaltan hisler minimum seviyede.

Ben eşime aşık oldum ama mantıken uyuşamasaydık evlenmezdik. Kimseye de salt duygusallıkla böyle önemli bir karar almayı tavsiye etmem.

mantıgımın almadıgı bırıyle sevişip evlenılmez (bana gore ) o yuzden aşık olup oyle evlendım....

YAPMA DA ZATEN ALIRIM AYAĞIMIN ALTINA

Dostum sevdigim erkek gitti, ben de baskasini sevecegimi dusunmuyorum. Ya yalniz yasayip olucem ya da ben de cok sevmedigim birine evet deyivericem bir gun yalniz kalmamak icin. Yani igrenc bulsam da benim sonum da asik olmadigim biriyle olmak gibi sankim

özelden yazıyorum

Onu bunu geçerim de mantık evliliği yapan kadınlar SEVMEDİKLERİ ADAMLA NASIL AYNI YATAĞI PAYLAŞABİLİYORLAR
Tek gecelik ilişkilerde aşk ya da sevgi varmı sizce merisina?
Cinsel çekim bambaşka bişey, duygusal çekim bambaşka. Sevmediğiniz bir adamla aynı yatağı paylaşmak o kadar zor değil bence. Hem mantık evliliği deyince neden aklınıza birbirinden nefret eden insanlar geliyor ki? Mantık evliliği yapanlar da birbirlerini severler genelde.

Merhabalar uzun süredir siteyi takip ediyorum, sonra üye oldum ama o kadar konu takip etmeme rağmen hiç yorum yazma gereği duymadım ama bu konuda birkaç söyleyecek lafım var.
Mantık evliliği yapanlardanım Aynen şöyle eşimle tanıdık vasıtasıyla görüştük görücü usulü oldu. 1 gün konuştuk sadece baktım işi iyi ayakları yere basan ve iyi baba bana dağ gibi eş olacak birisi. İstanbuldan ve kötü anılardan uzak bir yerde görevde olduğu içinde +1 puanı oluştu bende. Oda benimle mantık evliliği yaptı heralde çünkü dünya tatlısı sadece dünyada bir annem var benimle kalıyor eğer olursa bizimle kalıcak dedi. Bende başımın üstünde yeri var dedim doğal olarak bende onun mantığına yattım konuşmam oturup kalkmam bundan anne olur kadın olur dedi ve 2 ay olmadan nişanlandık. Ten uyumuna gelince aşık olsam bu kadar uyamazdık heralde birbirimize şimdi diyorumki aşk boş iş aileler uyuşunca herkes pozitif olunca bir kulak duymaz bir göz görmezse bal gibi de mantık evliliği yapılır tenler uyuşur

kesinlikle katılıyorum... ben kendimden örnek vereyim, deli gibi aşık olduğum bir adam vardı eski konularımdan hatırlarsınız belki çekmediğim çile kalmadı sinirli egosu yüksek piskopatlık derecesinde kıskanç geri kafalı ama aşıktım gönül ferman dinlemiyor. onunla bir hayat geçirmek beni mutsuz, huzursuz edecekti biliyordum hep diken üstünde yaşıyordum ama salaklık mı aşk mı yine de onu istiyordum

sonra durup mantıklı düşününce kimsenin kendimden daha değerli olmadığını hayatımı bir kez daha yaşayamayacağımı ve mutlu olmayı hakettiğimi düşündüm. Bitti...

şimdi hayatımda başka bir adam var, beni nasıl mutlu edeceğini biliyor, gözümün içine bakıyor, deli gibi seviyor beni. Bende onu seviyorum evet ama aşk yok. Mükemmel bir eş ve mükemmel bir baba olur. Onu deli gibi sevmiyorum, kaybetme korkum yok aşık değilim ama aramızda o çekim var bir hayatı onunla paylaşabilirim çünkü onunla mutluyum huzurluyum.

hem aşk evlilikleri de bir zaman sonra bitiyor. aşık olup kaçarak evlenenler soluğu adliye koridorlarında alıyor. önemli olan aradaki çekim, sevgi, saygı ve anlaşabilmek. Hayata aynı pencereden bakabilmek. yoksa ne kadar aşık olursan ol o hayat sana da karşındakine de ızdırap oluyor.

mantık için 2 kişiyle tanıştırıldım inan kendim tanışsaydım daha olumlu hislerim olurdu onlar hakkında . birincisini salla gerçekten tam odundu. birde nerdeyse okumayan adamı mühendis diye yutturacaklardı.diğer insan iyi bir insandı ama adı mantık evliliği bunu kafamda canlandırdıkça çocuk melek gibi değil şeytan gibi geliyordu gözüme. bir de şöyle herkes bir değil de yine de aşkla değil mantıkla evlenen biri daha çabuk ve acımadan başkasına aşık olduğunda daha zalimce terkeder.çocuğunun olup olmaması önemli olmaz o kadar.mantıkla başladı mantığıma uymadı bitti hesabı.şu da var aşkı bitende aynı şeyi yapar ben genelleme için diyorum mutlaka istisnalar olur.duygu biraz daha bağ yaratan birşey mantıkta anlaşma imzalamak gibi anlaşmanın süresi bitince herşey bitiyormuş gibi geliyor.annem mantıkla evlendi.ona daha uygundu bu çünkü aşkla işi olsaydı aşkla evlenseydim biterdi dedi. aşk evliliğinin sıcaklığı oluyor bence,süresini Allah bilir o ayrı,çocuğu ve cinselliği görev olduğu için yapmak ayrı severek yapmak ayrı sonunu bilmem ama aşk ile başlamalı evlilik.

Biz Diyarbekirliyiz. Öyle kuru kuru yuzukle gelin getirmeyiz. Donatiriz alimallah..
Kuru kuru ben ve ablalarim evleniyoruz
Antepli bir kıza talip oldu kuzenim , nişanda kaynana set istedi hem kıza hem kendine düğünde ise hem kızına, hem kendine hem de küçük kızına (19 yaşında) 8 bin TL'lik 3 set istedi ONU BEŞİ BİLMEM BEN DE İSTEREM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…